Манікюр пастельних тонів для коротких і довгих нігтів

Одні дами воліють яскраві аксесуари та одяг, інші – полюбляють чорно-сірі речі. Ніжний манікюр в світлих тонах стане відмінним доповненням для весняного, осіннього, літнього або зимового образу. При оформленні використовуються м'які і бляклі відтінки, які вигідно підкреслюють красу нігтів, роблять на них легкий акцент. Залежно від довжини, форми пластин, стилістики, тонів одягу, уподобань клієнта майстра підбирають відповідні кольори, прикраси. Якщо хочете самі створити бездоганний манікюр, то дізнайтеся про модні тенденції, особливості нігтьового дизайну.

Що таке манікюр пастельних тонів

Таке оформлення нігтів підійде для будь-якого способу, стилю, часу року. Універсальний дизайн нігтів в пастельних тонах допоможе підкреслити вашу ніжність і жіночність. За допомогою пастельних тонів ви створите безліч варіантів оригінального нейл-арту для особливих випадків і на кожен день. Не варто думати, що до приглушених відтінків належать виключно блакитний, рожевий і пудровий тони. Вивчіть широкий спектр колірних поєднань. Невелику, ненав'язливе оформлення допоможуть створити такі тону:

  • бежевий;
  • лавандовий;
  • ліловий;
  • слонова кістка;
  • світло-салатовий;
  • нюдовый;
  • ванільний;
  • кремово-жовтий;
  • пряжене молоко;
  • димчасто-сірий;
  • м'ятний;
  • персиковий;
  • пісочний;
  • світло-кораловий;
  • льодово-блакитний;
  • фісташковий;
  • пильна троянда.

Гамма відтінків дуже широка. Вище представлені лише найпоширеніші тони. Всі вони відмінно поєднуються між собою і з білим, сірим, чорним відтінками. Рекомендується поєднувати світлі кольори з глибокими і насиченими. З'єднуйте світло-блакитний, ніжно-рожевий або блідо-кораловий і червоний, насичений жовтий, пісочний, персиковий, ванільний кольору.

Якщо сумніваєтеся, який вибрати манікюр в пастельних тонах на короткі нігті, а який на довгі, то вивчіть переваги універсального оформлення. Для універсального нігтьового дизайну характерні наступні особливості:

  1. Можливість використання в будь-який час року. Незалежно від того, що за вікном – весна, літо, зима чи осінь, всі відтінки ідеально впишуться в атмосферу і настрій сезону.
  2. Спокійні тони підійдуть для будь-якої події, заходи, на кожен день: нігті пастельних тонів будуть гармонійно виглядати на роботі, в офісі, на урочистому заході.
  3. Сміливо використовуйте ніжний нейл-арт в будь-який час дня.
  4. Непомітний лак можна використовувати окремо для створення однотонного манікюру або в поєднанні з насиченими тонами: наприклад, після нанесення спокійного тону (може бути матовим або глянсовим) створіть флористичний принт (яскрава квітка або інша рослинність), незвичайний орнамент, мереживо, контрастний візерунок, намалюйте тварин.
  5. При оформленні використовується одна або кілька цікавих технік: приміром, нерідко робиться матовий манікюр, френч, застосовується градієнт, використовуються стрази, виконується фотодизайн.
  6. Оформлення ідеально виглядає як на коротких, так і на довгих нігтях.
  7. Пластини можуть бути будь-якої форми.

Ніжний манікюр в пастельних тонах

Оформлення нігтів проводиться за схемою: спочатку слід наносити базовий лак (основу), потім декоративний, закріплювач (захисне покриття), далі кріпляться прикраси (стрази, камені, блискітки), при необхідності ще раз наноситься закріплювач. Вибирайте дизайн і тону виходячи з кольоротипу зовнішності. Часто на короткі нігті наносять рожеві, блакитні, бежеві лаки. На довгі нігті нерідко завдають пастельні і контрастні відтінки. При оформленні пластин використовують:

  • візерунки, створені за допомогою яскравих, і спокійних відтінків: виходить подоба витонченого мережива;
  • геометричні і абстрактні малюнки;
  • різнобарвний орнамент;
  • сюжетні картинки;
  • східні візерунки;
  • квітковий малюнок на одному, двох і більше нігтях;
  • візерунки на кінчиках нігтьових пластин;
  • ненав'язливі золотисті або срібні смужки, краплі, плями, крапки, круги, флористичные орнаменти.

З допомогою пастельній палітри створюється абсолютно різне, унікальне оформлення. Щоб бути в тренді, вивчіть, який буває гарний манікюр в пастельних тонах:

  • однотонний;
  • зі стразами;
  • градієнтний;
  • французька;
  • кутовий;
  • вертикальний;
  • горизонтальний;
  • з твариною, квітковим принтом;
  • омбре.

Пластини бувають різної форми: овальна, мигдалеподібна, квадратна, гостра. Для квадратної або широкої пластини рекомендується використовувати пастельний дизайн з двома або трьома вертикальними смужками різних відтінків (можуть бути спокійними або яскравими). Таке рішення візуально звузить нігтики, зробить їх більш вишуканими, витонченими. Завершити оформлення можна за допомогою страз, кольорового або срібного гліттера, манікюрної пудри, завдяки якій створюється ефект цукрової пудри.

Щоб менше доглядати за нігтями і надовго зберегти їх бездоганність після фарбування, вибирайте для оформлення шелак – спеціальне покриття, яке поєднує в собі якості традиційного лаку і гелю, що допомагає зробити оформлення міцним і довговічним. Шелак в пастельних тонах можна купити в спеціалізованих магазинах. Він має вигляд звичного лаку: флакончик з пензликом для нанесення. У продажу зустрічаються набори для створення довговічного оформлення: складаються з бази, гелю-шелаку, декоративного лаку, закріплювача.

Однотонний

Спокійний, простий класичний дизайн подобається практично всім дамам. Основні переваги однотонного оформлення – це швидкість створення, доречність в будь-якій ситуації: ви будете виглядати бездоганно на світському заході, побаченні, в нічному клубі, робочому кабінеті. Для спрощення процесу створення популярного небесно-блакитного дизайну вивчіть наступні кроки:

  1. Спочатку підготуйте нігтьові пластини до нанесення лаку: потримаєте руки в теплій воді з солоним розчином, ефірними маслами, видаліть кутикулу, створіть потрібну форму пластин (може бути овальної, мигдалеподібної, гострої, квадратної).
  2. Нанесіть основу (для більшої міцності використовуйте шелак).
  3. Коли основа висохне, 2 нігтя на кожній руці пофарбуйте небесно-блакитним відтінком, інші пластини покрийте молочно-блакитним кольором.
  4. На завершення нанесіть закріплювач.

Якщо хочете виділитися, то зробіть оформлення сріблястим лаком. Пастельний манікюр створюється так:

  1. Наноситься основа.
  2. Для двох нігтів на кожній руці використовується небесно-блакитний тон.
  3. Одна пластина (наприклад, на безіменному пальці) на кожній руці покривається сріблястим лаком.
  4. Залишилися покрийте нігті молочним відтінком.
  5. Використовуйте закріплювач.

Якщо планується урочисте захід, то зробіть бежево-блакитний дизайн. Правила її створення такі:

  1. Використовуйте базове покриття.
  2. На 2 нігтя на кожній руці нанесіть бежевий або будь-який інший натуральний відтінок.
  3. 1 ніготь на кожній руці покривається молочно-блакитним кольором.
  4. Для решти нігтів використовується пісочно-молочний тон.
  5. Нанесіть захисне покриття.

З малюнком

Ніжний образ підкреслить дизайн із зображенням абстрактного, геометричного, флористичного малюнка. Ознайомтеся з одним із простих і цікавих варіантів оформлення:

  1. Нанесіть базу.
  2. Використовуйте молочно-бежевий лак.
  3. Коли покриття висохне, на 2 пластинах намалюйте лінії, що проходять в різні сторони. Щоб смуги вийшли рівними, заздалегідь підготуйте трафарет: в центрі аркуша паперу виріжте смужку завдовжки з нігтьову пластину, яку потрібно оформити. Прикладайте трафарет до нігтя і наносите білий лак.
  4. Використовуйте закріплювач.

На короткі і довгі нігті наносите геометричний або флористичний малюнок. Створюється дизайн так:

  1. Нанесіть базу і ліловий лак.
  2. Створіть геометричний малюнок. Для цього зробіть трафарет: в центрі невеликого листка паперу виріжте ромбик (його розмір не повинен бути більше пластини на мізинці). Розташовуйте підготовлений трафарет на нігтях так, щоб ромбик знаходився в центрі пластин. Нанесіть білий лак.
  3. Якщо не хочете геометричний малюнок, то замість ромбика в центрі паперу виріжте квітка. Далі дотримуйтеся вишепредставленной інструкції.
  4. Покрийте оформлення закріплювачем.

Зі стразами

Любителькам всього яскравого, блискучого підійде місячний дизайн. Краще його створювати на довгі нігті. Скористайтесь наступною інструкцією:

  1. Нанесіть основу і блакитний лак.
  2. Візьміть смужки для французького манікюру і прикладіть їх до нігтям ближче до кутикули. Заповнюйте простір між шкірою і смужками білим лаком.
  3. Коли покриття висохне, нанесіть закріплювач.
  4. Уздовж намальованих дуг розташуйте і закріпіть стрази.
  5. Для міцності ще раз нанесіть захисне покриття.

Для особливого випадку скористайтеся наступною ідеєю оформлення. Покрокова інструкція дизайну така:

  1. Нанесіть базу, ніжно-рожевий лак (2 нігтя на кожній руці можна покрити бежевим лаком).
  2. Коли лак висохне, на закінченнях пластин прикріпіть червоні або білі стрази.
  3. Нанесіть захист.

Градієнтний

Це оформлення є одним з найпопулярніших. Часто створюють двоколірний, триколірний манікюр. Новачкам він може здатися складним у виконанні, але якщо слідувати інструкції, то все пройде успішно:

  1. Нанесіть базове покриття.
  2. Візьміть губку, нанесіть на неї сірий, ліловий, блакитний відтінки.
  3. Притискайте губку до нігтям.
  4. Лак, що залишився на шкірі, видаліть спеціальною рідиною.
  5. На завершення використовується фінішне покриття (воно може надавати матовий або глянцевий ефект).

Перехід від одного кольору до іншого можна створити без застосування губки: враховуйте, що перехід буде не дуже акуратним. Виконується оформлення так:

  1. 2 рази наноситься база.
  2. Після висихання основи на одну частину пластини наноситься світло-блакитний відтінок.
  3. Інша половина пластини покривається сірим лаком. У місці з'єднання відтінків лаки різних кольорів повинні розтікатися.
  4. Зверху наноситься закріплювач.

Французька

Якщо ви неординарна дівчина і любите усе нестандартне, то створіть унікальний французький манікюр. Білий колір по краю нігтя замінюється на ніжно-рожеві, бірюзові, персикові, сірі, бежеві, інші види пастельних відтінків. Ознайомтеся з одним з найпростіших варіантів виконання дизайну:

  1. Спочатку нанесіть базу.
  2. Покрийте пластини світло-кораловим тоном.
  3. Коли лак висохне, прикладайте смужки для французького манікюру ближче до країв пластин і зафарбовуйте залишилася частина червоним або жовтим лаком.
  4. Зверху нанесіть захист.

При плануванні урочистості створіть манікюр в пастельних тонах зі стразами або камінчиками. Дотримуйтесь простий інструкції щодо його виконання:

  1. Використовуйте основу, ліловий лак.
  2. Коли покриття висохне, прикладіть смужки попередньому описі.
  3. Зафарбуйте краю пластин блакитним тоном
  4. Нанесіть захист.
  5. Ближче до кутикули прикріпіть стрази або камінчики.

Відео

Цікава ідея річного манікюру в пастельних тонах

✧ Ніжний пастельний манікюр з лаками NailLook Baby Pastel і матовим топом Konad ✧

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!