Манікюр з смужками - як зробити в домашніх умовах та ідеї дизайну з фото

Красиві стильні нігті – це невід'ємна складова образу доглядає за собою жінкою. Кожен рік стилісти розробляють різні ідеї для створення красивого манікюру. Останнім часом особливу популярність придбали нігті природної форми з смужками. Створити такий манікюр просто самостійно в домашніх умовах, для цього вам знадобиться мінімум два лаку відповідних кольорів і трохи фантазії.

Дизайн нігтів з смужками

Смужки можна наносити на нігті різними способами, тут кожен орієнтується на себе. Але перш ніж приступити до виконання задуманої ідеї, критично оцініть свої нігті, адже лінії можуть як прикрасити їх, так і, навпаки, знівечити. Якщо у вас:

  • Широкі короткі нігті, то вам підійдуть вертикальні лінії або смуги, що сходяться під гострим кутом у напрямку до зростання пластини. В якості основного кольору беріть нейтральний відтінок лаку або темні матові тони. Лінії можете зробити яскравими або світлими.
  • Довгі вузькі нігті. Вам підійдуть широкі горизонтальні смуги і лінії. Кольори можуть бути будь-якими.
  • Нігті правильної форми. Ви можете вибирати будь-який варіант дизайну з урахуванням вашого стилю: глянцеві і матові відтінки і різнокольорові смуги у всіх напрямках, ромби, квадрати трикутники та інші геометричні фігури.
  • Проблемні руки. Якщо у вас на руках є шкірні захворювання або шкіра рук постійно лущиться і червоніє, то краще утриматися від яскравого манікюру до вирішення проблеми. Зупиніть свій вибір на нейтральних неяскравих відтінків.

Способи створення смужок

Щоб створити смугастий манікюр, можна скористатися різними хитрощами. Який спосіб вибрати, вирішувати вам, можливо, ви придумаєте новий варіант нанесення малюнка. Зверніть увагу: якщо ви робите принти дуже повільно, то ваш вибір - це гель-лак або шелак з смужками. Ось кілька популярних способів:

  • манікюр з клеющимися смужками стрічками;
  • за допомогою води;
  • малювання за допомогою скотча;
  • малювання пензликом.

Манікюр з смужками стрічками

Для дизайну нігтів в магазинах знайдеться маса цікавих речей: камінчики всіляких забарвлень і розмірів, наклейки, переносити. У таких місцях продаються спеціальні тонкі стрічки, схожі на фольгу різного кольору, скручені в рулони. Так можна отримати стильний і модний манікюр з смужками стрічками на короткі нігті, і не лише у себе вдома. Для його створення вам знадобиться:

  • основа під лак, оберігає пластину від негативного впливу;
  • мінімум один відтінки лаку або емалі;
  • засіб для закріплення;
  • мінімум один рулон стрічки;
  • манікюрний набір;
  • засіб для зняття лаку;
  • ватні палички.

Техніка виконання дизайну з самоклеючими стрічками:

  1. Зробіть підготовку нігтів: видаліть кутикулу, зніміть верхній шар полірувальної пилкою, підрівняйте пилою краю пластини.
  2. Нанесіть на пластину захисний шар товстим шаром.
  3. Візьміть стрічку, відріжте від неї шматочок, який за розміром буде трохи більшим, ніж ніготь.
  4. Нанесіть один шар лаку. Почекайте, коли він засохне. Нанесіть другий шар і розподіліть зверху стрічку так, як ви задумали по дизайну. Якщо вона буде виходити за край пластини, нічого страшного.
  5. Почекайте, коли другий шар лаку висохне.
  6. Манікюрними ножицями акуратно видаліть виступаючі краї стрічки.
  7. Видаліть сліди лаку з шкіри за допомогою ацетону і ватної палички.

Смугастий водний манікюр

Цей спосіб відносно новий. Нанесення лаку цим методом вимагає невеликого досвіду, але він наділений однією особливістю: за його допомогою можна зробити не прямі лінії, а хвилясті. Цим же способом робиться малюнок у вигляді мармуру. Досвідчені фахівці радять використовувати гель-лак, він не сохне без спеціальної лампи. Для створення дизайну на воді підготуйте такі предмети:

  • основа під лак;
  • мінімум два відтінки лаку або емалі;
  • засіб для закріплення;
  • тарілка з водою або інша відповідна ємність;
  • зубочистки;
  • манікюрний набір;
  • засіб для зняття лаку;
  • ватні палички.

Етапи створення водного манікюру:

  1. Обріжте кутикули, надайте пластині форму.
  2. Нанесіть основу.
  3. Візьміть тару і акуратно капніть в центр лак. Він розпливеться, утворюючи зверху на воді кольорова пляма у вигляді кола. Поверх нього капніть іншим кольором і зубочисткою розтягніть цю краплю, поки вона не розтеклася, в смуги.
  4. Коли малюнок на воді придбає бажаний вид, акуратно опустіть один або кілька пальців в тару, щоб лакова плівка покрила нігті.
  5. За допомогою ватної палички і ацетону приберіть лак з шкіри.
  6. Дочекайтеся висихання і покрийте захисним шаром.

Смужки з допомогою скотча

Із звичайної клейкої стрічки можна зробити трафарет для рівного нанесення красивих акуратних і, що найголовніше, рівних смуг. Для створення манікюру цим способом вам потрібно:

  • основа під лак;
  • мінімум два відтінки лаку або емалі;
  • засіб для закріплення;
  • тонкий скотч, можна малярний;
  • манікюрний набір;
  • рідина для зняття лаку;
  • ватні палички.

Етапи створення дизайну за допомогою скотча:

  1. Підготуйте нігті до фарбування.
  2. Нанесіть на очищене нігті основу. Дочекайтесь її висихання.
  3. Нанесіть основний відтінок лаку. Дочекайтеся повного висихання. При необхідності повторіть.
  4. Підготуйте скотч. Для цього відріжте кілька шматочків стрічки довжиною 3-4 див.
  5. Приклейте скотч на ніготь так, щоб у відкритому доступі залишилася та частина пластини, яка буде складати смугу. Ширину регулюйте за бажанням.
  6. Зафарбуйте це місце лаком іншого кольору. Почекайте, поки він висохне. При необхідності зробіть другий шар.
  7. Акуратно видаліть скотч.
  8. Якщо лак потрапив на шкіру, видаліть його за допомогою ватної палички і ацетону.
  9. За бажанням доробіть дизайн нігтів в смужку за допомогою додаткових ліній, стразів, блискіток, які можна чергувати на різних нігтях.
  10. Нанесіть зверху фінішну основу.

Пензликом

Манікюр за допомогою пензлика – це найпоширеніший спосіб нанесення принта, ним користуються майстри в салонах. Для його створення вам потрібно:

  • основа під лак;
  • мінімум два відтінки лаку або емалі;
  • засіб для закріплення.
  • пензлик;
  • ватні спонж;
  • манікюрний набір;
  • засіб для зняття лаку;
  • ватні палички.

Етапи створення манікюру пензликом:

  1. На підготовлені нігті нанесіть основу під лак.
  2. Прокрасьте нігті базою. При необхідності зробіть кілька шарів.
  3. За допомогою пензлика нанесіть лінії. Робіть це впевненим чітким рухом.
  4. Після висихання, нанесіть топове покриття.
  5. Зніміть залишки лаку ватним спонжем, змоченим в ацетоні.

Ідеї манікюру з смужками

Креативним дівчатам не складе праці придумати оригінальну ідею нейл-арту: якщо є вільний час, можна підібрати смужки в тон одягу, взуття, аксесуарів (наприклад, до браслету) або просто вибрати кілька улюблених квітів. Якщо ж фантазія кульгає, варто орієнтуватися на класичні варіанти поєднань.

В морському стилі

Море асоціюється з синьо-зеленими хвилями, черепашками, золотим піском на пляжі, тільняшками. Якщо ви зібралися у відпустку, то манікюр в морському стилі доречний. Підійде молодим дівчатам і жінкам. Дамам у віці такий принт буде доречний на одному-двох пальцях.

Розглянемо кілька варіантів такого дизайну:

  1. Біло-червоні смуги на синьому фоні або біло-сині – на червоному. Такий насичений контрастний візерунок можна зробити пензликом або за допомогою скотча.
  2. Зелені, сині та зелені смуги. Створити красиві криві квітів моря легко за допомогою водного манікюру. Такий дизайн можна доопрацювати дрібними камінчиками-перлинками, микробисером, тонкими золотистими стрічками, наклейками у вигляді якорів і черепашок.

Манікюр з золотими і срібними смужками

Іскристий принт на акуратних нігтях, створений золотистими та сріблястими стрічками, доповнить новорічне вбрання, плаття випускниці, нареченої або іменинниці. Такий манікюр буде добре виглядати з чорним або білим платтям, костюмом благородного кольору (класичний синій, червоний, коричневий, бежевий). Ось кілька прикладів дизайну:

  1. Класичний французький манікюр, прикрашений в місці початку отросшей пластини горизонтальній золотистої або срібною стрічкою.
  2. Матова основа будь-якого кольору під колір вбрання з золотистими стрічками, наклеєними у різних напрямках з урахуванням форми нігтьової платини. Глянцевий лак за основу краще не брати.

Яскраві смужки

Викликає кольори смужки більше підійдуть молодим дівчатам. Але при правильно підібраному візерунку дизайн з таким орнаментом буде доречним і для жінки в роках, головне знати міру. Манікюр з золотими смужками або срібними стрічками робиться будь-яким зручним способом. Приклади:

  1. Для літніх днів. Жовта основа, зелені, оранжеві та ясно-зелені хаотично розташовані лінії.
  2. Для осені. Червона основа і нерівномірні золотаві, зелені, жовті, помаранчеві лінії.
  3. Для зимових сніжних днів. Біла основа з сріблястими, блакитними, синіми і червоними смугами.
  4. Для весни. Бежеві відтінки основного лаку і бірюзово-рожеві, небесно-блакитні і неоново-зелені лінії.
  5. Для жінок у віці. Однотонна основа нейтрального благородного кольору з матовим або глянцевим ефектом, наприклад, темно-бордового. На безіменному пальці проведіть ніжно-рожеву вертикальну лінію, зміщену від цента. Біля неї намалюйте тонку зелену смужку. На середньому пальці нанесіть тільки рожеву лінію.

Смугастий блискучий манікюр

Викликає блискучий манікюр має одну особливість. Він недоречно виглядає з великою кількістю прикрас і яскравим вбранням. Намагайтеся дотримуватися простого правила: в образі привертати увагу повинна одна річ, а не все відразу. Смугастий блискучий манікюр можна зробити будь-яким способом, для цього можна скористатися перламутровими лаками, глянцевими емалями, стрічками. Смуги можна зобразити за допомогою камінчиків, викладених в один ряд.

Відео

Манікюр зі Стрічкою для Нігтів (Манікюр з Стрічками) Tape Manicure! Nail Art Designs

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!