Як зміцнити нігті - прості рецепти і засоби. Зміцнення нігтів гелем, лаком і в домашніх умовах, відео

Кожна дівчина знає, що створений образ буде залишатися незавершеним без красивого манікюру. Доглянуті ручки важливі – вони завжди на виду і привертають увагу оточуючих. Але що робити, якщо нігтики дуже тонкі або ламкі? Застосуйте косметичні процедури для їх зміцнення, які легко робити самостійно в домашніх умовах.

Рецепти зміцнення нігтів

Є багато ефективних методик для зміцнення нігтів, а робити їх можна самостійно, використовуючи прості компоненти. Більшість процедур зроблять нігтьову пластину не тільки міцніше, але і прискорюють її зростання. Кожній дівчині корисно знати як зміцнити нігті, використовуючи спеціальні маски, олії, сучасні лаки або роблячи нарощування штучного покриття.

Гелем і біогелем

Біогель – це сучасний інструмент для створення яскравого дизайну нігтів. Він дозволяє відновити та прискорити їх зростання, справляє лікувальний ефект, тому часто використовується як натуральний зміцнювач. У складі знаходиться безцінне тікове дерево (смола) і білок. Застосовуватися біогель може не тільки в умовах салону краси, але і самостійно вдома.

Зміцнення нігтів гелем зробити дуже легко, спочатку необхідно підготувати інструменти – УФ-лампа, масло, фольга, пилочка, біогель. Вся робота проводиться за наступною схемою:

  • дезінфікуються руки (може застосовуватися будь-спиртовий розчин);
  • обережно відсувається кутикула;
  • по поверхні нігтьової пластини потрібно пройтися пилкою (великої зернистості, наприклад, 120 грит), знімаючи верхній шар;
  • щіточкою видаляється утворилася нігтьова пил;
  • наноситься основа: важливо ретельно мазати поверхню, щоб знежирити її;
  • на наступному етапі формується тонкий шар бондера (може застосовуватися засіб будь-якої марки);
  • нігтьова пластина сушиться 60 секунд в УФ-лампі;
  • спеціальним пензликом наноситься біогель – спочатку на середину нігтя, потім рівномірно розподіляється по бічних поверхнях;
  • потрапив на шкіру або волосся гель потрібно прибрати з допомогою апельсинової паличкою;
  • нігтики просушуються 8 хвилин в УФ-лампі;
  • безворсової серветка змочується спеціальної рідини для видалення верхнього липкого шару – протирається нігтьова поверхню;
  • на кутикулу наноситься касторове масло для нігтів і живильний крем, робиться легкий масаж.

З допомогою зміцнювальних ванн

Якщо нігтьові пластини починає сильно шаруватися, потрібно негайно проводити їх лікування, інакше манікюр буде виглядати акуратним. З цією метою може застосовуватися спеціальний лак для зміцнення нігтів, різноманітні маски, крему, ефірні олії, ванночки. Незалежно від того, яка буде обрана процедура, для отримання бажаного ефекту виконуватися вона повинна регулярно.

З морською сіллю

Це найефективніший і простий народний спосіб, який допоможе зробити нігті міцними, повернути їм втрачене здоров'я. В гарячій воді розчиняється морська сіль, потім у готовий розчин опускається рука на півгодини. Після завершення цієї процедури, наноситься на шкіру будь-який крем. Морська сіль для нігтів повинна використовуватися протягом 10-12 днів – так можна отримати потрібний ефект.

Оліями

Ванночки для зміцнення нігтів з маслами виробляють приголомшливий ефект. Масло рекомендується використовувати соняшникову (підійде і рицинова, персикове, реп'яхову). Рідина змішується з соком лимона (10 крапель), йодом (3 краплі), розчином вітаміну А (5 крапель). В отриману суміш жінка повинна опустити руки на 10-12 хвилин. По закінченню процедури мити руки не обов'язково.

Масками

Правильний і регулярний догляд за руками допоможе повернути їм красу. Не всі дівчата знають, як зміцнити нігті за допомогою домашніх масок. Щоб добитися потрібного ефекту, необхідно проводити комплексне лікування – застосовувати косметичні процедури, пити не менше 2 літрів рідини в день, щоб уникнути зневоднення, приймати вітаміни, вести здоровий спосіб життя.

Йодом

Якщо є проблеми з манікюром, пластини почали ламатися, корисним буде йод для нігтів. Необхідно раз в 5-7 днів нанести його тонким шаром, залишати на деякий час, щоб вбрався. Таку процедуру рекомендується проводити перед сном. Жоден професійний метод відновлення не дає такого результату, як простий йод. Його варто додавати у ванни – у воді розчиняється кілька крапель засобу, після чого в розчин поміщаються пальчики на 10-14 хвилин.

Лимоном

Маски для нігтів з соком цитрусових і оливковою олією надають чарівну дію. Спочатку злегка підігрівають на паровій бані масло, потім вводиться невелика кількість лимонного соку. Отриманий склад наноситься безпосередньо на нігтьову пластину. Надягають бавовняні рукавички. Щоб зміцнити нігті, тривалість процедури повинна бути не менше 15 хвилин, можна залишити компрес на всю ніч.

Корисно використовувати ще один спосіб – нігтьова пластина змащують свіжим лимонним соком. Така маска буде допомагати тільки за умови його регулярного проведення. Дану процедуру потрібно робити не менше 1 разу на 5-7 днів. В результаті нігті перестають слоїтися, їм повертається здоров'я і краса. За цією ж схемою можна використовувати суміш лимонного соку з дрібної кухонної сіллю.

З червоним перцем

Для отримання цієї маски змішується 1 ч. л. меленого червоного перцю з водою. Має вийти не дуже міцний розчин, в який додається трохи жирного крему. Готовий склад наноситься безпосередньо на нігтики і залишається приблизно на 15-18 хвилин. Після закінчення зазначеного часу склад змивається великою кількістю теплої води. Цю маску дозволено застосовувати раз у 7 днів, але не частіше.

З маслом

Рекомендується робити маски з касторовою, персиковим і оливковою олією, так само може застосовуватися реп'яхову і соняшникова. Якщо регулярно використовувати ці засоби, манікюр завжди буде красивим, а ручки – доглянутими. Потрібно кілька разів на тиждень змащувати будь-яким маслом нігтьову пластину і залишати, поки речовина повністю не вбереться. Залишки засобу віддаляються серветкою.

Вітамінами та препаратами для зміцнення нігтів

Ріст, структура і міцність нігтьової пластини безпосередньо залежить від наявності вітамінів та інших цінних мінералів в організмі. Якщо починається проблема ламкості і розшаровування, необхідно негайно зайнятися зміцненням нігтів. З цією метою може використовуватися віск або чайний лист для масок, спеціальні вітамінні комплекси і препарати. Ці кошти продаються майже в кожній аптеці, але потрібно заздалегідь проконсультуватися з лікарем.

За допомогою лаку зміцнюючого

Дані засоби містять у своєму складі спеціальні живильні елементи, які надають позитивну дію на структуру нігтьової пластини і надійно захищають її від негативного впливу з боку зовнішніх факторів. Як правило, цей вид лікувального лаку є безбарвним, тому може використовуватися в якості основи для кольорового. Його регулярне застосування сприяє зміцненню, відновленню структури нігтьової пластини.

З допомогою продуктів

Назва

Користь

Риба

легкозасвоюваний продукт, що забезпечує зміцнення нігтів і волосся

Синьо-зелені водорості

міститься необхідна кількість бета-каротину, білок, вітаміни, магній, хлорофіл, біотин

Мигдаль

організм отримує білок, селен, марганець, цинк, мідь і біотин

Яйця

містять біотин і різні види мінералів, залізо, вітаміни, селен

Натуральний йогурт

у його складі знаходиться білок, кальцій, біотин, залізо, магній, калій

Свіжа зелень

містить велику кількість легкозасвоюваних цінних мінералів і вітамінів

Волоські горіхи

поставляють в організм масу корисних речовин і елементів

Відео: як і чим зміцнити нігті в домашніх умовах

Як ЗМІЦНИТИ НІГТІ в домашніх умовах || 3 ефективних рецепта

Відгуки про засоби для зміцнення нігтів

Ольга, 25 роківРегулярно роблю домашні маски для зміцнення нігтів і отриманий результат дуже порадував. Нігті стали міцнішими, перестали ламатися і розшаровуватися, а манікюр залишається в ідеальному стані набагато довше. Зараз я знаю, як швидко зміцнити нігті.
Ірина, 30 роківПісля пологів з'явилася проблема ламкості нігтів. Почала регулярно втирати в нігтьову пластину лимонний сік, а вже через місяць з'явився позитивний результат.
Олена, 35 роківРаніше відвідувала тільки салон краси, але зараз просто не вистачає на це часу. Вирішила використовувати домашні маски для нігтів, результат виявився ні чим не гірше, а навіть краще дорогих процедур.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!