Аламинол для манікюрних інструментів

Мати красиві, доглянуті руки і ноги – бажання кожної дівчини. Для професійного вирішення цієї проблеми багато відвідують спеціалізовані манікюрні, педикюрні кабінети. Довіряючи красу і доглянутість, хочеться бути впевненим в тому, що все буде виконано на професійному рівні, ніяких проблем, наприклад, інфікування, не виникне. Для забезпечення чистоти, дезінфекції відповідальні майстри використовують кошти начебто Аламинола. У чому ж особливість цього препарату?

Аламинол - що це таке?

Деяким клієнтам незрозуміло, що це за засіб, для чого його використовують. Аламинол – антисептик. Цей засіб дуже ефективно вбиває мікроби, бактерії, віруси, грибки. Одним з головних переваг є те, що він практично безпечний навіть при контакті зі слизовими оболонками та відкритими шкірою. Ця характеристика, якість і вартість кошти роблять його незамінним для дезінфекції косметичних, медичних кабінетів, інструментів.

Показання до застосування Аламинола

Виходячи з опису кошти, аламинол використовують у випадках, коли необхідні:

  • Дезинфекцію інструментів, виробів медичного призначення.
  • Очищення ендоскопів, запропонованого інструменту перед стерилізацією.
  • Дезінфекція медичних, косметичних кабінетів, меблів, поверхонь, манікюрних інструментів, таких як ножиці, кусачки, пушера.
  • Обробка серветок, матеріалів для догляду за пацієнтами і перев'язки перед утилізацією.
  • Прибирання в закладах громадського харчування.
  • Очищення, дезінфекція медичних і комунальних установ під час сезонних епідемій.
  • Запобігання розмноження плісняви в житлових/нежитлових приміщеннях.

Інструкція по застосуванню кошти для манікюрних інструментів

Хороші салони краси відвідує безліч клієнтів. Такий потік людей покладає на власників і працівників велику відповідальність. Вони повинні надавати якісні послуги без ризику зараження клієнтів під час проведення процедури через застосування погано очищеного обладнання та інструментів. Проблеми, які можуть виникнути із-за халатності, обходяться набагато дорожче, ніж покупка дезінфікуючого засобу.

Продається Аламинол у вигляді концентратів. Для обробки приміщень і інструментів використовуються розчини. Готують шляхом розведення концентрату антисептика водою. Кількість Аламинола на 1 літр розчину різний, залежить від призначення. На практиці використовують 1, 1,5; 3, 5, 8 і 10% концентрації. Перед тим, як розвести аламинол для дезінфекції манікюрного інструменту, необхідно знати, що салони використовують 5-8% розчини. Оброблений інструмент зберігається в герметично закритій тарі. Дізнайтеся, як вибратистерилізатор для інструментів.

Розчини Аламинола в залежності від концентрації застосовують таким чином:

  • 1-1.5% - протирають робочі поверхні, проводять легку дезінфекцію інструментів. Розчин бореться з бактеріями, але не з такими сильними, як туберкульоз;
  • 3-5% - здатний впоратися з туберкульозом, вірусами;
  • 8-10% - так розбавляють розчин для боротьби з грибковими інфекціями.

Як правильно розводити Аламинол для дезінфекції: таблиця

Концентрація, %

Кількість Аламинола, мл

Кількість води, мл

1

10

990

1,5

15

985

3

30

970

5

50

950

8

80

920

10

100

900

Побічні дії розчину

До застосування розчину Аламинола необхідно підходити з обережністю. Хоч він є практично безпечним, але деякі випадки потребують негайних заходів:

  1. Потрапивши на шкіру, засіб може викликати роздратування, що виявляється почервонінням шкіри. Рекомендується промити місце контактування великою кількістю води, змастити дитячим або будь-яким іншим пом'якшувальною кремом.
  2. При попаданні розчину Аламинола в очі, їх треба добре промити і закапати по 1-2 краплі сульфацила натрію.
  3. Застосування дезінфікуючого засобу всередину категорично заборонено. Якщо ж це відбулося, потрібно вжити 10-20 таблеток активованого вугілля (дозування залежить від ваги потерпілого), запивши приблизно 500 мл води.

Де можна купити і скільки приблизно коштує засіб

Вартість 1 літра Аламинола залежить від виробника, постачальника і об'єму тари. Придбати засіб ви можете в аптеці, магазинах медтехніки. Зараз навіть у найбільших мережах аптек, таких як «Самсон-Фарм», Аламинол зустрічається рідко. Альтернативою є покупка кошти в інтернет-магазинах. Аламинол продається на сайтах: piluli.ru, dezreestr.ru, dezniopik.ru. Ціна за 1 літр концентрату коливається від 139,33 руб. до 490 руб. (вартість вказана на момент написання статті і в подальшому може змінитися).

Аналоги дезінфікуючого засобу Аламинол

На практиці для дезінфекції крім Аламинола застосовуються також інші кошти. Ось їх перелік та інструкції, як користуватися препаратами:

  1. Нейтральний аноліт. Являє собою прозору або безбарвну рідина з запахом хлору. Добре проявляє себе в боротьбі з вірусами і бактеріями, має протівоплесневимі властивостями. Розведений розчин застосовується тільки 1 раз і зберігає свої властивості протягом доби;
  2. Пресепт – таблетки в гранулах. Для приготування розчину 1 таблетку (2,5 г) розчиняють 2,5 літрами води. Термін придатності розведеного пресепта в закритій ємності - 5 діб. Засіб володіє потужним впливом на збудників віл, гепатиту В.
  3. Септабик і віркон – кошти високої якості. Добре зарекомендували себе в боротьбі з вірусами і бактеріями. Широко застосовуються для дезінфекції медичних установах: приміщень, інструментів, обладнання, меблів. На практиці застосовуються 1% і 2% розчини виркона і 0,1%; 0,005% і 0,025% септабика. Для приготування, порошок розводять дистильованою водою. Розчин дезінфектора зберігається 1 добу.

Відгуки

Світлана, 30років:Викликала майстра манікюру собі на будинок. Я трохи здивувалася, що в неї інструменти лежать в спеціальному пакеті. Майстер мені сказала, що це крафт-пакети, призначені для зберігання стерилізованих інструментів. Я якось раніше не замислювалася, а після цього зрозуміла, що навіть свій власний інструмент, яким користуюся вдома, потрібно дезінфікувати. Добре, що є спеціальні засоби для цього. Я вибрала для себе відповідний препарат. Спосіб застосування аламинола простий, розчин довго зберігається, замочувати інструмент дозволяється кілька разів.
Владислав, 35років:Я – лікар-педіатр. Проблема дезінфекції приміщень мені добре відома, особливо в періоди масових застуд і грипу. У нашій лікарні завжди застосовувався «Дезактин» для цих цілей. Але виходило дорогувато. Зараз купили «Аламинол» – вийшло дешевше, а ефект той самий. Якщо хочете заощадити бюджет без втрати якості, раджу цей засіб.
Ангеліна, 28лет:Коли я починала свою кар'єру майстра нігтьового сервісу, переді мною стало питання про чищення і дезінфекції інструменту, робочого місця. Вибір впав відразу на засіб аламинол. Він недорогий. Ще мені подобається, що замочують у ньому інструмент іноді по кілька разів (на властивості розчину це не впливає), а зберігається розведене засіб до 10 діб або поки не змінить зовнішній вигляд.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!