Як гладити рукава сорочки без стрілок - послідовність дій з коментарями і фото

Охайний одяг покликана прикрасити людину, часто вона свідчить про його охайності. Правильно випрасувана річ без заломів особливо підкреслює статус успішного чоловіка. Якщо у вас все ще виникає питання: як гладити рукава сорочки без стрілок, то кілька ділових рекомендацій допоможуть раз і назавжди відповісти на нього.

Як правильно гладити рукава сорочки

Якщо у вас виникають труднощі з тим, як правильно гладити рукави на сорочці, прислухайтеся до рекомендацій досвідчених господинь, і тоді легко і швидко приведете річ в порядок.

  • гладьте тільки випрану річ;
  • не пересушуйте тканину;
  • для розгладження сильно зім'ятому речі зі стрілками, попередньо збризкайте її водою з пульверизатора або використовуйте відпарювач;
  • вивчіть ярлик і виставляйте на прасці тільки допустиму температуру;
  • гладьте тільки з виворітного боку, тоді не залишаться блискучі сліди;
  • при необхідності здійснюйте прасування через шматочок тонкої тканини.

Довгі

Щоб не загладити стрілки на рукавах сорочки, використовуйте спеціальний подрукавник для прасувальної дошки або невеликий валик з рушника. Якщо подібних пристосувань не виявилося під рукою, то існує альтернативний спосіб. В домашніх умовах гладити сорочку з довгим рукавом можна за запропонованою інструкцією. Технологія не дозволяє праски стосуватися згинів тканини, тому стрілки на виробах не з'являються:

  1. Розстебніть гудзик (або декілька ґудзиків) на манжеті, пропрасуйте з вивороту, потім з лицьового боку.
  2. Рукав розподіліть уздовж дошки так, щоб один край трохи звисав, пропрасуйте тканину, не торкаючись згину праскою, щоб не загладити стрілку.
  3. Переверніть іншою стороною і повторіть процедуру.
  4. Складіть тканину так, щоб шов (стрілка) виявився посередині.
  5. Покладіть в такому вигляді на прасувальну дошку, злегка опустіть край, пропрасуйте тканину, не торкаючись згину, для уникнення утворення стрілки.
  6. Надіньте річ на кут дошки через комір, добре пропрасуйте плечову частину.

Короткі

Незалежно від матеріалу, з якого виготовлена чоловіча сорочка з коротким рукавом, її прасують аналогічним способом, що і з довгим. Полегшується поставлена задача лише тим, що прасується він меншу кількість часу:

  1. Для прасування без стрілок використовуйте валик з рушника, подрукавник або технологію, описану вище.
  2. Крім цього, короткий рукавчик зі стрілкою можна з легкістю випрасувати, попередньо натягнувши його на вузьку сторону прасувальної дошки.

Відео

Як погладити сорочку. Швидко. Правильно. Коментарі фахівця. Сорочка на замовлення.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!