Допомагає пшоно від мурах, відгуки

При появі на дачній ділянці, в будинку мурах виникає багато неприємних клопотів: позбавлення від попелиці, порятунок гинуть рослин і т. д. Нерідко в арсеналі засобів боротьби з комахами перше місце займають хімікати, але почати можна з народних методів, наприклад, пшона. Ця крупа давно і, за відгуками, успішно використовується проти мурах.

 

Принцип дії пшона на мурах

Для боротьби з комахами-шкідниками необхідно враховувати особливості їх поведінки, розмноження. Мурахи-робітники займаються пошуком їжі, королева-матка відповідає за продовження роду. Якщо всі сили направити на знищення робочих особин, позитивного результату не буде. Тільки при знищенні королеви зникнуть всі комахи з мурашника. Боротьба з мурахами на садовій ділянці за допомогою пшона – спосіб до кінця не вивчений. Існує три версії, чому крупа розганяє шкідників:

  1. За зовнішнім виглядом пшоно нагадує мурашині яйця. Комахи затягують їх всередину свого житла. Із-за вологості крупа розбухає, ходи закупорюються, в результаті матка не отримує їжі і гине.
  2. Коли пшоно потрапляє на дно мурашника, вологість знову ж згубно впливає на зерна. Вони покриваються небезпечними грунтовими грибками. Що конкретно відлякує мурах – незрозуміло, можливо, неприємний запах або бактерії.
  3. Мурашки з'їдають пшоно. Потрапляючи в шлунок, крупа сильно розбухає, комахи гинуть. Це ж відноситься до матки.

Способи використання пшона

Використовувати пшоно від мурашок на дачній ділянці можна кількома способами. Варіанти такі:

  1. Посипати зерно навколо місця дислокації мурашок: під деревами, кущами, на мурашник.
  2. Якщо комахи «ігнорують» пшоно, рекомендується зробити приманку. Для цього зерно треба змішати з цукровою пудрою (на 1 кілограм крупи йде склянку цукру). Суміш розкласти в місцях максимального скупчення комах.
  3. Ефективний засіб від мурашок на дачі – мокре солодке пшоно. Для цього крупу потрібно замочити в гарячій воді хвилин на 10-15. Коли крупинки розбухнуть, злити з них воду, масу змішати з медом або сиропом. Кашу розкласти недалеко від гнізда шкідників.
  4. Для більшого ефекту можна комбінувати крупи. Наприклад, поруч з гніздом розкласти пшоно (будь-який варіант), по ділянці розсипати манку (суху). Щоб кормом не поласували птиці, зерно рекомендується присипати землею або листям.

Застосування у приміщенні

Пшенична крупа застосовується не тільки на присадибних ділянках. Нерідко в житловому приміщенні теж поселяються шкідники. Способи використання насіння такі самі, але є кілька моментів:

  • при наявності в будинку дітей або тварин посипати крупу потрібно в недоступних для них місцях;
  • сире зерно важливо часто міняти, щоб уникнути ризику утворення на ньому хвороботворних бактерій;
  • якщо вийде позбутися від комах за допомогою крупи, обов'язково ретельно вичистити місця їх проживання.

Відео

Мурахи в саду. Нам допоможе пшоно! І не тільки!

Відгуки

Валентина, 49 роківМурахи атакували дачу. Довго не могли знайти гніздо, але після докладених зусиль виявили. Чоловік дуже густо посипав на нього пшоняну крупу. Здивувалася, але через кілька тижнів від комах не залишилося сліду. Чого злякалися шкідники – не знаю, може й правда забилися проходи, тому що пшоно поступово «йшло» під землю.
Валерій, 57 роківМій досвід не дуже позитивний. Переклав майже 5 кілограмів зерна. Не сперечаюся, де посипав – комахи зникали, але з'являлися поруч. Я знову сиплю, вони зміщуються. Так, поки на всій ділянці (добре, що невеликий) не залишилося місця без пшона, бігали один за одним, вірніше – я за ними. Можу тільки сказати, що пшоно мурахи точно не люблять.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!