Полотенцесушитель водяній для ванної - як вибрати і рейтинг кращих моделей з нержавіючої сталі з цінами

Вирішивши зробити ремонт у ванній кімнаті, слід намітити оновлення сантехніки, настінного кахлю, подумати про заміну сушарки для рушників на більш сучасну модель водяного або електричного типу. Підігрів повітря теплим радіатором захистить від появи цвілі, прибере зайву вологість.

Водяні полотенцесушителі для ванної кімнати

На зміну застарілим полотенцесушителям, підключених до центрального опалення або гарячого водопостачання, прийшли нові вдосконалені моделі. Найпопулярнішим вважається рушникосушка для ванної водяний. Розмаїтість моделей, дозволить підібрати примірник, що підходить за всіма критеріями вибору, що відповідає потрібним технічним вимогам і зовнішнім виглядом.

Полотенцесушитель водяній з нержавіючої сталі

Під час покупки потрібно звертати увагу на матеріал, з якого виготовлений радіатор. Надійним варіантом стане полотенцесушитель водяній з нержавіючої сталі. Такий вид обігрівача прослужить довгі роки: матеріал не піддається корозії, витримує високий тиск. Недоліком є фінансова сторона питання. Ціна на нержавійку вище, ніж на просте залізо або мідь. Форма виготовляється різноманітна, але класикою залишаються:

  • «драбинка»;
  • «змійка»;
  • літери «М», «П» в горизонтальному положенні.

Мідний полотенцесушитель водяній

Хорошим аналогом нержавеющему металу стане мідний полотенцесушитель водяній. Основні технічні характеристики максимальний напір води до 3-4 атмосфер, висока опірність волозі. Вартість мідної сушарки нижче, ніж з нержавіючої сталі, вона доступнішою широкому колу покупців. Сучасний дизайн і приваблива форма конструкції додадуть плюсів, що дозволить зупинити вибір на цьому варіанті при купівлі рушникосушки.

Полотенцесушитель водяній з боковим підключенням

Дуже важливо щоб сушарка у ванній була надійною в експлуатації. Полотенцесушитель водяній з боковим підключенням зможе забезпечити якісну роботу і повноцінний обігрів. Найпоширеніший спосіб установки відрізняє простота підключення. Під'єднання за допомогою хомута відразу до центрального стояка опалення зможе давати доступ гарячої води без втрат. Проводити роботи краще з допомогою фахівця-сантехніка, який за всіма правилами прикріпить обігрівальний прилад у ванній в потрібному місці.

Полотенцесушитель водяній з нижнім підключенням

Менш поширений полотенцесушитель водяній з нижнім підключенням, вирішить питання, якщо ванна кімната невеликих розмірів або сам опалювальний елемент має складну конструкцію. При такому варіанті установки зберігається цілісність кахельної плитки на стінах. Підключення сушарки знизу може проводитися двома способами – послідовно або паралельно, але в будь-якому випадку до місця кріплення повинен бути вільний доступ. Бажано використовувати деталі для монтажу, виготовлені з одного металу, щоб зменшити ризик корозії.

Полотенцесушитель водяній з полицею

Встановивши полотенцесушитель водяній з полицею можна не тільки збільшити комфорт ванної кімнати, але і заощадити місце. Конструкції сушарок, йдуть відразу з поличкою, зручні у побуті і виправдали себе на практиці. Найпоширенішою моделлю стала «драбинка», у якій вгорі монолітно змонтована виступаюча частина, куди можна складати білизну, рушники. Іноді полку кріпиться за допомогою гачків. Такий полотенцесушитель ідеально впишеться в інтер'єр навіть самої маленької кімнати.

Рейтинг полотенцесушителей водяних

На ринку сантехніки без базових знань про переваги чи недоліки різних моделей сушителів для ванної кімнати складно вибрати прилад. Спростити завдання зможе невеликий рейтинг виробників полотенцесушителей водяних. Довіряють покупці таких виробників, як:

  • Modern Energy;
  • Terminus Астра New Design;
  • Margaroli Vento;
  • Сунержа Фурор;
  • Zehnder Stalox.

Як вибрати полотенцесушитель водяній

Перед заміною опалювального приладу краще порадитися з фахівцем по сантехнічним роботам, який тип буде більш зручний при монтуванні та експлуатації – підлоговий, настінний. Вибір рушникосушки для ванної залежить від критеріїв методу обігріву. Підключення повинно відбуватися до ГВП або сезонному центрального опалення. Краще вибирати модель, де кількість з'єднувальних трубочок зведено до мінімуму: це зменшить засоряемость внутрішніх патрубків.

Матеріал, з якого виготовлений полотенцесушитель, безпосередньо впливає на ціну. Обираючи прилад обігріву з чорного металу, який коштує відносно недорого, будьте готові, що через кілька років вам доведеться його змінити, тому що виникнуть корозійні процеси. Латунь, мідь, бронза, нержавіюча сталь більш дороги при покупці, але виправдовують себе і зовнішнім стилем, і довгим терміном служби.

Ціна на полотенцесушитель водяній

Прийнявши рішення оновити опалювальний прилад у ванній, слід знати, на яку вартість потрібно розраховувати. Ціни ринку або магазину по сантехніці можуть відрізнятися в більшу сторону, тому вигідніше вподобане купити пристрій в інтернет-магазині. Онлайн продаж із замовленням за каталогом, в хорошому магазині, наприклад, «Леруа мерлен», дозволить дати гарантії якості та відсутності підробок відомих брендів. Зразкові ціни:

Виробник сушарки

Матеріал

Ціна, рублів

Modern Energy

Харчова сталь

5100-5400

Terminus Астра New Design

Нержавіюча сталь

5300-11600

Margaroli Vento (поворотний)

Латунь, хромування деталей

10400-11600

Сунержа Фурор, Богема

Нержавіюча сталь

9200-13400

Zehnder Stalox

Нержавіюча сталь з білим емалевим покриттям

14000-15200


Відео: який вибрати полотенцесушитель

Як вибрати рушникосушки


Відгуки

Василь, 43 рокиЗатіявши ремонт у ванній, довго з дружиною думали, який полотенцесушитель краще поставити замість старого. Вирішили сильно не економити, вибрали мідну драбинку з хромованими деталями. Вийшло красиво, не дуже дорого в порівнянні з нержавейкой. Як сказав сантехнік, іржа нам не загрожує. Майстер гарантував, що проблем кілька років не буде.
Сергій, 39 роківРемонт будинку почав з ванною. Разом з заміною сантехніки купив сушарку з аквастали у вигляді настінного довгого контуру. За відгуками працівників магазину, купівля у мене вийшла подвійно вигідна – недорого і надійно. Підключати виявилося просто, все зробив сам. В комплекті йшли необхідні деталі. Температура нагрівання труби радує.
Наталя, 37 роківЖиву без чоловіка, але зробити ремонт ванної виявилося легко, якщо залучити фахівців. Сантехнік допоміг замовити комплект для нового інтер'єру. Водяний сушка для рушників Арго мені відразу сподобався незвичайним дизайном з дзеркальною поліровкою і коштує дуже дешево, менше 5 тисяч рублів. Поки задоволена якістю, подивимося, що буде через рік.
В'ячеслав, 26 роківНе можу не залишити відгук. Купив у фірмі Максидом систему для сушіння рушників з вузькими нержавіючими трубочками і латунними деталями кріплення. Дуже радий придбання. Місця займає мало, але гріє добре. Принцип роботи – подача гарячої води через підігрів. Установка зайняла трохи часу, всі деталі ідеально підійшли один до одного.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!