Стиль пін-ап - історія виникнення, використання в сучасному одязі, макіяжі, зачісці і манікюрі

Серед сірих американських буднів 30-х років виник неймовірно яскравий і грайливий стиль Pin Up. Аскетичні військові будні вимагали моментів, дарують гарний настрій і позитив. Хвилюючим фантазії символом стали картинки з незвичайними, безпосередніми і сексуальними красунями. Сучасні дизайнери знову повернулися до жіночним і кокетливим образів початку минулого століття. Жіноча природна сексуальність і акцент на формах знову в моді. Образи американок 30-х років стали не тільки ідеями оригінальних фотосесій і тематичних вечірок, але і повсякденних луків.

Що таке стиль пін-ап

Привабливі, відверті, але не вульгарні дівчата з картинок далеких 30-х років знову стали з'являтися на подіумах. У моді пишні спідниці, кофточки з відкладним комірцем, яскравий макіяж у стилі пін-ап. Його використовують у повсякденному житті, для незвичайних фотосесій, стилістичних вечірок. Якщо описати в трьох словах, що таке пін-ап (стиль pin-up) – це втілення жіночності та краси.

Яскравий і еротичний, запальний і безпосередній стиль має свої характерні риси. Це не тільки особлива одяг, взуття, аксесуари, макіяж і зачіска. Пін-ап передбачає створення пристойного, але розбурхує чоловічу фантазію образу з прихованою сексуальністю. Неодмінним елементом стилю є блискучі від щастя очі, промениста посмішка, підкреслена червоною помадою.

Особливості

Романтичність і чуттєвість пін-ап переплітається з жіночністю і делікатністю. Можна виділити наступні особливості, притаманні цьому стилю:

  • облягаючий силует, який підкреслює лінії фігури;
  • тонка талія підкреслена щільними поясами або ременями;
  • відкрите декольте, яке не виходить за межі відвертості;
  • непомітний макіяж з яскравими акцентами на губи й очі;
  • акуратна зачіска з локонами.

Історія

Виникнення пін-ап відносять до післявоєнного часу в Америці 20-х років. Історія стилю починається з першою картинкою, на якій Чарльз Дан Гібсон зобразив «американську мрію». На постері була намальована дівчина, яка виглядала апетитно, безпорадно і сексуально. Картинки з симпатичними дівчатами, у яких пухкі губи, здивований погляд, тонка талія, широкі стегна, припали до вподоби американським чоловікам і стали об'єктом наслідування для жінок.

Красуні на постерах займалися домашніми справами, розмовляли по телефону, носили короткі шорти, купальники або пеньюари, мали ідеальний макіяж і зачіску. Картинки чоловіки кріпили на стіну, звідси виникла назва – pin-up, що в перекладі означає «приколоти». З роками популярність пін-ап тільки зростала і в 40-х роках моделями для картинок стали відомі актриси, моделі, знаменитості. Реальні дівчата ставали надзвичайно популярними, а їх гардероб, зачіска, макіяж стали еталоном краси.

До числа ікон образів пін-ап відносяться Бріджит Бардо, Ева Гарднер, Мерилін Монро, Діта фон Тіз, Рита Хейворт, Бетті Пейдж. Художники, які зображували зірок, прагнули продемонструвати образ ідеальної жінки. Плакатні красуні, цілком скромні для сучасності, у той час стали справжнім проривом у сексуальне виховання американської молоді. Рум'яні й усміхнені, вони стали еталонів для наслідування жінок і об'єктом для фантазій чоловіків.

Кому підходить стиль пін-ап

Безліч фасонів і кольорів, які використовуються в образах пін-ап, дозволяють будь-якій дівчині приміряти на себе цю спокусливу і чарівну роль. Одяг в грайливому виконанні здатна будь-які жіночі форми наблизити до фігури «пісочний годинник». Одяг розрахована на дам з пишною статурою, але і для худеньких знайдуться підходящі варіанти. Відтінок шкіри не повинен бути смуглявим. Порцелянові або персикові тони ідеально підходять під цей стиль. Вікових обмежень пін-ап не має, головне, ваш настрій, яскрава чуттєвість і зло в очах.

Сучасний пін-ап

На сьогоднішній день стилісти і модельєри активно пропонують використовувати жіночний і кокетливий образ. В особливих костюмах і з пізнаваним макіяжем можна зустріти не тільки моделей фешн-бізнесу, але і модниць на звичайних вулицях міста. Сучасне трактування стилю робить образи відмінним варіантом для прогулянок, вечірок, побачень. Незмінною залишається жіночність, але допускаються експерименти і комбінування. Зачіска доглянута, укладання локонами, класичний пін-ап макіяж з акцентом на губи і очі, яскравий, але не яскраве вбрання – все це ознаки сучасного стилю.

Якщо принципи створення образу залишаються колишніми, то деякі вільності сучасні красуні можуть собі дозволити. В наші часи пін-ап допускає не 100% дотримання канонів, а імпровізацію:

  • не тільки шпильку на взутті;
  • прямі волосся, укладання без кучерів;
  • більш легковажні сукні;
  • низьку або середню посадку речей.

Одяг

Дівчата пін-ап вибирали одяг, яка підкреслювала стегна груди, талію, шию. Кольори використовуються абсолютно різні: від пастельних до яскравих. Перш за все, до гардеробу підходять рожевий, червоний, білий, жовтий, блакитний тони. Принти теж часто задіюються: квіткові, звірині, клітина, горох, зображення фруктів. Наступна одяг у стилі пін-ап відображає тенденції стилю:

  1. Спідниці – пишні, візуально розширюють стегна. Вони пошиті з тонких тканин, на вітрі майорять і злегка оголюють ноги. Для повних жінок рекомендовано створювати образ за допомогою спідниці-олівця з високою талією. Довжина спідниць теж продумана, коли дівчина сідає, стають видні ажурні панчохи.
  2. Сукні пін-ап представлені різними силуетами (А часто-силует), в яких обов'язковий акцент на осикою талії. Іноді мають рукави-ліхтарики, хвилеподібні відрізні подоли з рюшами. Вітаються оголені плечі і декольте. Тканини використовуються легкі, хвилясті.
  3. У блузках і топах є фігурний виріз, відкрите декольте.
  4. Кардигани, жакети короткі, на одному гудзику.
  5. Штани в цьому стилі завужені донизу і злегка вільні у верхній частині, щоб візуально розширити стегна.
  6. Обтягуючі шорти, середньої довжини. Популярні моделі з вилогами і накладними кишенями.

Як доповнення одягу пін-ап часто використовуються різні аксесуари. Серед деталей стилю можна назвати наступні елементи:

  • рукавички – мереживні або текстильні, короткі (для повсякденного образу) або довгі (для вечірніх варіантів);
  • взуття – туфлі, босоніжки, чоботи з відтінком сексуальності без загострених шкарпеток, громіздкою платформи, канон – лакові туфлі, застібка на щиколотці;
  • сонцезахисні окуляри в масивній оправі;
  • панчохи з підв'язками або на гумці;
  • ремінь – тонкий або на гумці для підкреслення талії, іноді – широкий пояс або корсет;
  • шарф – ніжний шовковий, який можна накинути на плечі або зав'язати на голові;
  • сумка – велика чи маленька, гарно декорована, овальна, квадратна, яскравого забарвлення або з принтом;
  • капелюх з широкими полями бежевого, чорного, сірого або білого кольору.

Макіяж

Часто образ пін-ап – це чорні стрілки і червоні губи. Важливо правильно вибрати форму стрілок. Для великих очей немає обмежень, а для маленьких смугу слід малювати від середини століття, а після зробити кінчик. При невеликому розмірі очей стрілки потрібно розтушовувати. Чуттєві губи з чітким контуром не обов'язково повинні бути червоними. Використовуйте яскраві, насичені відтінки помади.

Неодмінний елемент стилю – довгі закручені вії. Використовуйте тільки вугільно-чорну туш. Рум'яна також потрібні образу, їх не потрібно накладати багато, щоб не зіпсувати ненав'язливий спосіб з ноткою кокетства. Брови можна зробити яскравіше або кілька темніше щоденних образів. Форма повинна бути чіткою, акуратною, аркової. Класичний образ пін-ап означає відсутність тіней на повіках, але в сучасних варіантах допускається нанесення легкого пігменту, який не перекриває стрілки.

Манікюр

Спокусливий, витончений пін-ап враховує кожну деталь образу, а нігті – не виняток із правил. Манікюр використовується французька або з однотонним глянцевим яскраво-червоним лаком. У салонах вам можуть запропонувати нігтьову розпис у стилі пін-ап. Оригінальний місячний манікюр в своїх образах часто використовувала пін-ап діва Діта фон Тіз. Вона залишала лунку не фарбує. Такий спосіб забарвлюючи нігтів теж підійде для створення стильного образу. Форма нігтів краща класична округла.

Зачіска

Пін-ап передбачає акуратні жіночні зачіски, але обов'язково волосся повинні бути хвилястими. Відповідні укладання можна зустріти у красунь 50-х років. Використовуйте локони, укладання хвилями, шпильки, пучки, хустки, банти, шпильки, сіточки. Одна з характерних рис стилю – коротка чубчик. Такий елемент зачіски робить обличчя милим, наївним, дитячим. В образах допускаються прямі чубчики, закруглені або трикутні. Впізнаваною стане зачіска з хусткою пін-ап. Зав'язати його можна кількома способами:

  • скласти тканину у вигляді смуги, підхопити волосся знизу, кінці зав'язати на маківці;
  • підхопити волосся, кінці хустки зав'язати на шиї;
  • закрити хусткою голову повністю, залишивши лише кілька завитих пасм, а ще чубок.

Стиль пін-ап у фотографії

Яскравий і сексуальний образ пін-ап може втілюватися в декількох варіантах. Існує безліч ідей, але кожна з них підкреслює жіночність, не терпить строгості, дискомфорту, підкреслює красу жіночого тіла. Для цікавих фотосесій ви можете використовувати будь-який з запропонованих варіантів:

  1. Американська домогосподарка. Для створення такого стилю вам знадобляться картата сорочка, джинси із завищеною талією, бандана. Джинси підверніть у щиколоток, сорочку зав'яжіть вузлом, відкриваючи живіт, бандану використовуйте як обідок або повністю закрийте їй голову. Із взуття використовуйте білі теніски або туфлі (босоніжки) на танкетці. Зробіть зачіску високою. З аксесуарів підійдуть сережки-кола.
  2. Сусідська дівчина. Для образу в цьому стилі надягніть сукню, яка підкреслить талію, груди. Тканина може використовуватися в горошок, квітковий принт або бути однотонними. Не використовуйте довжину міні, жіночна сукня має бути грайливим, але не відвертим. Взуття – балетки, з туфлі на підборах – толстеньком або шпильці, човники, як у Мерилін Монро. З аксесуарів використовуйте біле намисто або браслет, сережки з якорями.
  3. Морячка. Морська тема актуальна для пін-ап стилю. Відрядні купальники з рюшами або плавки з високою талією, пов'язка на голові або крислатий капелюх, сонцезахисні окуляри в яскравій оправі, відповідний макіяж – ідеальне рішення для фотосесії на пляжі.
  4. Модерн. В оновленому напрямку допустимі майки, татуювання, вузькі джинси. Доповніть образ помітною зачіскою з начосом, сумочкою на довгому плечовому ремені. Модельне взуття, пін-ап макіяж стануть завершенням стильного образу.

Відео

Макіяж і зачіска в стилі Пін-Ап ♥Pin up Tutorial♥ Suzi Sky

Стиль Пін-ап (Pin-up).частина 1-а: Як використовувати для ДОМАШНЬОЇ ОДЯГУ?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!