Як зробити конверт з паперу A4

Якщо у вас вдома не знайшлося красивої обгортки – не поспішайте бігти в магазин, можна зробити красиву і якісну річ самому. Постарайтеся виконати роботу акуратно і отримаєте гарне, оригінальне оформлення. Як робити конверт з паперу A4, щоб піднести в ньому свій подарунок?

Покрокові інструкції щодо виготовлення конвертів з паперу

Зробити саморобку самостійно легко, стане в нагоді вона не тільки, щоб подарувати гроші, але і листівку з красивими словами, диск з важливою записом, сертифікат на покупку або романтичне лист. Завдяки покроковим інструкціям у вас вийде перетворити звичайний аркуш А4 в акуратну упаковку. Дізнайтеся, як зробити конверт з паперу A4, щоб не бігти поспіхом по кіосках в пошуках потрібного оформлення для презенту.

Підібравши потрібну забарвлення паперу, можна зробити пакувальну обгортку по своєму смаку або прикрасити стрічкою, блискітками, намистинками. Красива розпис наблизить ваше творіння власного шедевру, адже ручна робота і фантазія завжди цінувалися. Заключним моментом стане красива підпис, людині буде приємно прочитати пару слів від близької людини.

Як робити конверт для грошей своїми руками

Гроші – хороший подарунок, так ви надаєте людині, якій ви їх даруєте, свободу на вибір презенту. Як зробити простий конверт з паперу A4:

  1. Виберіть улюблений колір паперу А4, візьміть один лист і обріжте його так, щоб він вийшов квадратним (відміряйте на більшій стороні відмітку в 210 мм, проведіть лінію і відріжте залишок).
  2. Отриманий квадрат поверніть по діагоналі двічі: відразу в одну сторону, потім розправте і в іншу. Після цього ще раз розгладьте листок.
  3. Поверніть до себе аркуш на 45 градусів. Нижній кут загорніть до центру аркуша, потім нижній край підверніть так, щоб він збігався з центральної складкою.
  4. Загніть лівий кут аркуша так, щоб вершина отриманого трикутника трохи виступила за середину листа. Це дія зробіть і з правого боку.
  5. Вершину трикутника праворуч поверніть складкою на середину виробу, але не потрібно куточок повністю відгинати, залиште у вертикальному положенні.
  6. Розгладьте, розправте виріб так, щоб вийшов ромб з кишенькою у верхній частині.
  7. Відворот майже готової вироби загинайте, верхній кут трикутника заправте в отриманий кишеньку.

Як зробити конверт для грошей своїми руками.

Оригінальний конверт для диска з А4

Купити звичайну пластикову коробку для диска – нудно і зовсім не оригінально. Фото з пам'ятними моментами для людини або ніжне зворушливе відео буде доречно подарувати в упаковці, зробленої самостійно. Як зробити оригінальний конверт з паперу A4? Існують різні техніки для створення такої упаковки. Одна з таких – це скрапбукінг. Суть техніки – це виконання основного виробу з паперового матеріалу, а прикрасами служать аплікації, намистинки, мережива, стрічки, зав'язані у бантики.

Конверт з паперу своїми руками, покрокова схема:

  1. Розкладаємо перед собою аркуш формату А4, поміщаємо диск посередині нижньої частини. Він послужить орієнтиром для правильного розміру упаковки. «Бока» складаємо.
  2. Диск з майбутньою упаковкою загорніть вгору і переверніть назад стороною.
  3. Верхню частину загорніть, диск повинен поміститися всередину паперу.
  4. Щоб продовжити оформлення, приберіть диск і склейте внутрішні ділянки виробу. Кишенька для диска залиште, а куточки підігніть всередину.
  5. Щоб закрити кишеньку, отриману паперову кришку загорніть всередину виробу.
  6. Прикрасьте упаковку красивим тонким мереживом, яскравою аплікацією або стрічками на свій розсуд.

Як зробити конверт для диска з аркуша А4

Красивий конверт з кольорового паперу орігамі

Таке цікаве оформлення підійде, щоб зізнатися у почуттях, написати важливі слова або підтримати людину своїм листом. Як скласти конверт з листа A4, використовуючи техніку орігамі:

  1. На аркуші напишіть, те, що хочете донести людині, листок складіть удвічі поперечно. Складку пропрасуйте рукою і розгорніть.
  2. Спочатку правий кут вгорі загніть у напрямку до зазначеної середині, потім зробіть це дія з лівим.
  3. Праву, а потім ліву паперову кордон загорніть, щоб зріз збігся з краєм загнутого трикутника.
  4. Виріб проти годинникової стрілки поверніть на 90 градусів. Загинайте правий верхній кут, щоб куточок внизу збігся з нижньою межею листа, заправивши його під нижній згин.
  5. Попереднє дію зробіть і для лівого верхнього куточка. Ваше виріб готовий радувати зізнаннями близької людини, адже вже роздрукувати таку саморобку одне задоволення.

Конверт орігамі з паперу схема складання /// paper Origami envelope assembly diagram

Як зробити конверт з аркуша А4 для письма

У сучасному світі має знайтися місце письма, адже смс-повідомлення та інтернет не передадуть всіх почуттів, думок людини, як слова, написані від руки. Вкласти душу в лист, зробити для нього самостійно оформлення – романтичне і зворушливе завдання. Спосіб, як зробити конверт з паперу A4:

  1. Аркуш формату A4 потрібно зігнути навпіл уздовж, пропрасувати рукою. Розгорніть виріб, покладіть вертикально.
  2. Загинайте по черзі правий і лівий верхній кут, направляючи до середини виробу.
  3. Відміряйте з обох сторін по 3,8 см, загніть до середини.
  4. Нижню частину листка загинайте, щоб вона збіглася з точкою, в якій трикутники перетинаються вгорі. Розігніть.
  5. У розгортку помістіть лист між загнутими краями аркуша.
  6. Загніть нижню та верхню частину, після чого відворот і бічні частини заклейте скотчем.
  7. Можна нанести малюнок, прикріпити аплікацію сердечка, подарункову або поштову марку, заготовлений шаблон. Вийде і акуратно вирізати краю, якщо знадобитися, а потім можна відправляти. Такий варіант упаковки, приємні слова оцінить дорослий і дитина.

Як зробити конверт з паперу (орігамі)

Відео: майстер-класи для початківців

Як зробити конверт з паперу, конверт орігамі своїми руками, майстер-клас

DohVinci Russia 2 відеоурок - як зробити гарний конверт | Курс мейл-арту для DohVinci.ru

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!