Як зробити троянду з серветки своїми руками, фото і відео


Ви хочете прикрасити стіл або приміщення оригінальними квітами? Тоді прочитайте наші докладні інструкції і створіть свій рожевий квітник з серветок.

Придбання будь-яких виробів для прикраси святкового столу – зараз зовсім не проблема. Але як приємно в святкове оформлення привнести частинку своєї душі і зробити своїми руками прикраси, які дарують тепло і радість близьким. Одне з найбільш простих і оригінальних прикрас – це паперові і тканинні троянди. У цій статті ви дізнаєтеся, як зробити троянду з серветки самостійно.

Що знадобиться для вироби

Рожевий бутон роблять різними способами. В одному випадку виготовлення квітки передбачає не тільки наявність матеріалу для поробки, тобто паперу або тканини. В іншому – ще і ножиць, клею, дроту, і додаткової фурнітури у вигляді намистин або блискіток. Розглянемо кілька способів - з використанням додаткових інструментів і без них.

Як зробити троянду з паперової серветки своїми руками

Варіант – бутон без стебла

Беремо складену в чотири рази паперову серветку (як вона була в упаковці) і кладемо її перед собою. Один будь-який край загинаємо приблизно на 1 див. Далі намотуємо її на вказівний палець. Робимо це так, щоб загнутий край «дивився» на основу пальця. Намагайтеся намотувати не дуже щільно, щоб надалі бутон мав полураспущенный вигляд.

В результаті ми отримали своєрідний паперовий циліндр на пальці. Робимо з нього підстава бутона. Для цього просто стискаємо той край нашого циліндра, який знаходиться біля кінчиків пальців, тобто протилежний край загнутому. Його потрібно стиснути і трохи скрутити, фіксуючи тим самим папір, щоб бутон не розпався.

Залишилося небагато «розпустити» квітка. Для цього беремо загнутий ще спочатку край і, як по спіралі, трохи вивертаємо його в зовнішню сторону. Краще вивернути тільки два-три верхні шари пелюсток. Так ми отримали готовий полураспущенный рожевий бутон без ніжки.

Варіант – бутон зі стеблом

Беремо паперову серветку і складаємо її вдвічі так, щоб вона вийшла не квадратної, а прямокутної форми. Загинаємо одну з коротких граней нашого прямокутника приблизно на 1 див. Далі, як і в попередньому варіанті намотуємо полотно на палець так, щоб загнутий край «дивився» на його основу, а інша велика частина залишалася за кінчиками пальців.

Після того як бутон смотан, скручуємо вже знайомим способом його основу. Тим же методом продовжуємо скручувати і стебло квітки. Приблизно на середині стебла у нас з'явиться вільний не загнутий кут серветки. Його потрібно акуратно відігнути в іншу сторону, надавши форму листочка. Коли листочок готовий, нижче продовжуємо скручувати стебло до самого кінця. Далі, як і в попередньому варіанті, вивертаємо пелюстки бутона. Вуаля – паперова троянда зі стеблом і листком готова!

Як зробити троянду з тканинної серветки: інструкція

Перший варіант – тканинний бутон з листям в коньячному келиху

Для виробу знадобляться дві тканинні серветки (будемо використовувати два кольори – червоний і зелений) і дріт. Червону серветку кладемо перед собою на стіл. Один край загинаємо приблизно не один сантиметр і намотуємо серветку на палець, як і у випадку з паперовим бутоном, описаному вище. Підстава бутона замотуємо дротом і трохи вивертаємо пелюстки в зовнішню сторону. Зелену серветку складаємо гармошкою, посередині перемотувати дротом.

Порада: якщо на тканинній серветці для бутона буде дрібний блискучий малюнок – роза буде виглядати ще урочистіше.

Складену зелену «гармошку» серединою опускаємо на дно коньячного бокала так, щоб її кінці стирчали до верху – це будуть листя нашої троянди. Між двома зеленими листям вставляємо наш червоний бутон і композиція готова!

Другий варіант – пишний бутон з тканинної серветки

Для того щоб зробити тканинну троянду, нам знадобиться 5 червоних тканинних серветок, ножиці і тонка тасьма.

Розгорнуті в один шар серветки складемо стопкою. Стопку складаємо в чотири рази. Пальцями однієї руки беремо за центральний кут, другою рукою півколом хвилеподібно вирізаємо краю майбутніх пелюсток, як показано на фото внизу. Коли ми розкладаємо серветку, отримуємо квадрат з хвилеподібно обрізаними краями. Складаємо майбутні пелюстки «гармошкою», стискаємо пальцями посередині і зав'язуємо на цьому місці тасьму.

Розправляємо пелюстки, надаємо форму бутона і отримуємо красиву пишну троянду. Прикрасьте пляшку шампанського або вина, зав'язавши цю троянду на шийці тасьмою.

Порада: троянди вийдуть ще гарніше, якщо серветки для бутона використовувати двох кольорів. Наприклад, червоні з рожевим, сині з білими, сині з блакитним і так далі.

Як зробити троянду з серветки за 1 хвилину: відео майстер-клас

При відсутності великої кількості часу ви можете скористатися ось цим відео і зробити троянду з серветки всього за 1 хвилину.

Як зробити троянду з серветки за 1 хв? Відео

Як зробити троянду з серветки для топиария

Топіарі – в даному випадку троянди на кулі – оригінальне прикраси для урочистого оформлення залів кафе, святкових столів. Його використовують і як подарункову упаковку для цукерок.

Для створення топиария діаметром 25 сантиметрів знадобиться зробити приблизно 25 невеликих троянд. Серветки використовують і паперові і тканинні.

Покрокова інструкція

Нам знадобиться:

  • клей,
  • паперові серветки,
  • ножиці,
  • тонкий олівець або дерев'яна шпажка для шашлику,
  • тонка дріт.

1 Крок. Беремо паперову серветку, складаємо її в чотири рази. Розгортаємо і розрізаємо ножицями по згину на чотири рівні частини.


2 Крок. З допомогою дерев'яної шпажки для шашличка, починаючи з одного з кутів, звертаємо половину серветки в трубочку, як показано на фото внизу.


3 Крок. Беремося за паперові краю, намотані на шпажку, і зводимо їх трохи всередину, роблячи цю частину гофрованої. Шпажку виймаємо і таким же способом скручуємо 3 частини серветки. Так ми отримуємо пелюстки для майбутніх троянд. Для кожної троянди знадобиться 4 пелюстки. Якщо хочете зробити троянду більш пишною, трохи збільште кількість пелюсток.

4 Крок. Беремо ще одну паперову серветку, ріжемо її навпіл. Одну половину сминаем в кульку, а другою половиною обтягуємо це кульку, щоб вийшла своєрідна головка з хвостиком.

5 Крок. Беремо дріт, приблизно 3 див. Кінчик мажемо клеєм і вставляємо його в хвостик вийшла головки.

6 Крок. Беремо невелику смужку серветки і обмотує нею дріт, починаючи від головки. Закінчуємо обмотувати, не доходячи 1 см до кінця дроту.

7 Крок. Намотуємо і приклеюємо пелюсточки на голівку так, щоб їх скручені частини залишалися зверху.

8 Крок. Збираємо всі зроблені троянди в кулю, формуючи топіарі.

Порада: зробіть великі і дрібні троянди на ніжках різної довжини, так букет буде виглядати «живим» і ще більш оригінальним.

Топіари роблять однотонними і кольоровими, а в якості листя використовують зелені смужки, вставлені в кулю між квітами. Якщо в бутони вставити цукерки, букет вийде не тільки красивим, але ще і з смачним сюрпризом.

Де використовуються паперові і тканинні троянди

Святкова сервіровка столу буде закінченою, якщо доповнити її власноруч виготовленими квітами. Бутони можуть бути великими і маленькими, відкритими і закритими, однотонними і кольоровими, на ніжках з листям і без них.

В основному такими квітами доповнюють сервіровку столів. Їх красиво укладають в коньячні келихи або прозорі піали, великими напіввідкритими бутонами прикрашають тарілки гостей або ж роблять цілий букет і встановлюють його в центрі столу. Композиції паперових або тканинних троянд чудово поєднуються з підібраними в тон свічками і намистом. Дізнайтеся, як з паперу зробити троянду, подивившись покрокові відеоуроки та фото.

Квіти з паперу або тканини використовують також і для прикраси подарункових упаковок, особливо, якщо це подарунковий кошик з продуктами. Букетами таких кольорів просто прикрашають приміщення кухні, роблячи її атмосферу більше душевної і домашньої. А якщо до квітів додати цукерки, то вийдуть не тільки красиві, але і смачні букети з цукерок своїми руками.Варіантів виготовлення троянд з серветок існує багато. Виберіть з них найбільш підходящий і створіть паперовий квітка самі.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!