Вироби з шин

Сучасне прикладне мистецтво не має кордонів, тому для його здійснення підходить будь-який підручний матеріал. Так, для облаштування дачної ділянки, прибудинковій території будинку або дитячого майданчика створюють декоративні вироби з шин. З гуми легко зробити оригінальні клумби, вазони, предмети меблів і фігурки у вигляді тварин.

Як зробити вироби з колісних шин своїми руками

В руках творчої людини автомобільна покришка може знайти друге життя як ландшафтного декору. Для створення вироби з шин потрібно лише мати фантазію, бажання творити та інструменти: гострий ніж, господарські рукавички, фарбу і крейда для розмітки контурів. Перед початком творчого процесу бажано зробити ескіз майбутнього предмета на аркуші паперу, а після вже розмітити контури на покришці. Процес виготовлення не займає багато часу, інструкції елементарні, і при цьому виходять шедеври.

Автомобільна гума ідеально підходить для просторів під відкритим небом, тому що вона з легкістю витримує будь-які погодні умови. Чарівні вироби зможуть прикрашати вашу дачу або дитячий майданчик кілька років поспіль. Однак гума дуже нагрівається на сонці. Цей факт слід враховувати при створенні меблів, на якій плануєте відпочивати в літній час року. Вироби зі старих шин практично не вимагають догляду – їх потрібно зрідка промивати мильним розчином.

Цікаві вироби з покришок для саду і городу своїми руками

Сучасні дачники прагнуть проявити креативність не тільки на городі, але і при оформленні присадибної території і саду. Вони роблять свою ділянку більш доглянутим, красивим і оригінальним. Вироби з автомобільних шин можуть нести не тільки декоративний характер, але і стати практичною і корисною річчю для господарства. Шина – це практичний підручний матеріал, з якого легко зробити оригінальну річ навіть людині, яка раніше ніколи не стикався з ручною роботою.

З гумових шин створюються чарівні фігурки тварин. Взявши одну або пару шин, зробивши прорізи в потрібних місцях і де потрібно, зігнувши, можна отримати ведмедя, жабу, жирафа, гусінь, крокодила, осла, собаку, слона або черепаху. При бажанні можна створити мультиплікаційного героя у вигляді міньйона, Лунтіка, матрьошки, машини або Фиксиков. Додаткові деталі вироби роблять з фанери. По завершенні творчого процесу вироби з шин фарбуються в яскраві кольори і ставляться у дворі на радість всім.

Якщо не знаєте, що можна зробити з старовинних шин, то почніть з клумби. Огородження для квітів з автопокришок є самим простим способом декорувати сад. Якщо проявити трохи фантазії, розрізаючи і вивертаючи гуму, то можна створити оригінальні кашпо або вазони, куди насипається ґрунт і висаджуються рослини. Дачники нерідко використовують шини в якості компостного колодязя, розміщуючи одну покришку на іншу. Привабливі гойдалки, пісочниці, сходи, паркани, кресала – для цих виробів застосовуються машинні шини, яким дали друге життя.

Крісло з покришок

Покришки можна пристосувати під цікаву меблі, яка обов'язково стане в нагоді на дачі і стане привабливою новинкою для всіх гостей. Це буде не просто гумова конструкція, а комфортабельний предмет відпочинку для тераси, веранди або відкритого простору. Для створення крісла з покришок вам слід взяти:

  • старі автомобільні шини – 2 шт.;
  • гнучку фанеру – дошку розміром 100х90 см;
  • поролон – кілька шматків: товстий і тонкий;
  • повсть;
  • інструменти: шуруповерт, саморізи і степлер для меблів.

Якщо всі необхідні компоненти у вас під рукою, то саме час приступити до безпосереднього виготовлення садових меблів:

  1. Одна автомобільна покришка ставиться на іншу, вони фіксуються між собою саморізами.
  2. На дно потенційного вироби, тобто до нижньої шині, прикріплюється відповідний за розміром повстяний шматок з допомогою степлера. Завдяки цьому елементу крісло можна буде легко переміщати по підлоговому покриттю.
  3. Фанера, яка послужить спинкою, згинається і закріплюється на шини з допомогою саморіза.
  4. Після цього потрібно вирізати круги з поролону. Один робимо з товстого матеріалу по зовнішньому діаметру покришки, а кілька інших – з тонкого. Велике коло засовується у внутрішню частину шини, яка розміщена зверху. Тонкі колу розміщуються поверх автопокришки, щоб надавати виробу комфорт. Деталі фіксуються степлером.
  5. Обробляється спинка. Накидається тонкий поролон на фанеру.
  6. Останній штрих – чохол із стьобаного матеріалу.

Дачне крісло з шин

Пуф з шини своїми руками

Що можна зробити зі старих шин? Ексклюзивним рішенням для дачі та дому стане пуфик. Його можна зробити простим способом, але для цього слід взяти:

  • автомобільну шину;
  • міцну нитку у вигляді мотузки або пеньковий канат;
  • шматок фанери, щоб вистачило на пару кіл;
  • інструменти у вигляді саморізів і клейового пістолета;
  • лак для покриття.

Пуф з шин стане цікавим дизайнерським рішенням для облаштування сучасного інтер'єру, адже предмет меблів не тільки красивий, але і комфортний. Процес виготовлення полягає в наступному:

  1. Круги фанери розміщують на дно і на верхню частину шини, закріплюють саморізами.
  2. Приступають до оформлення верхньої частини пуфика, яка буде складатися з мотузки. Завдяки клейового пістолета фіксують мотузку або канат до фанері виток за витком за принципом равлики, починаючи з центру. Так роблять до тих пір, поки покришка не закриється повністю.
  3. По завершенню творчого процесу мотузку покривають лаком, який захистить виріб від негативного впливу факторів навколишнього середовища, як, наприклад, вологи.

Як зробити пуфик з шини своїми руками ?

Лебеді з шин для дачі

Тварини, птахи і водні мешканці з автомобільних шин виглядають приголомшливо. Так, шикарним твором мистецтва є лебеді зі старих покришок. Для їх виготовлення слід взяти:

  • стару шину;
  • білий крейда;
  • фарбу (бажано водоемульсійну);
  • лобзик, дриль, шурупи;
  • пластину.

Процес виготовлення поробки не самий складний, але вимагає послідовності і уважність під час роботи:

  1. Роблять ескіз на підготовленій шині, малюючи голову лебедя у вигляді прямокутника 9Х2 см, починаючи з дзьоба. Потім креслять шию на покришці, яка ведеться від голови і займає більше половини окружності шини. Прямі лінії малюють акуратно, щоб не потрапити у вибірку. Лінія хвоста буде в районі дзьоба і займе приблизно двадцять сантиметрів.
  2. Приступають до вирізання лебедя, яке здійснюють дрилем, а потім лобзиком.
  3. Вивертають шину, надаючи силует лебедя. Найширша частина буде опорою, яку вивертають у внутрішню сторону.
  4. Голова і шия без твердої підставки не буде триматися, тому на цю ділянку слід прикріпити пластину.
  5. Коли виріб готовий, пора приступити до фарбування.

ЛЕБІДЬ з ШИНИ своїми руками..Майстер клас від Віктора...

Декоративні вироби з коліс для дитячого майданчика

Що можна зробити зі старих шин на дитячому майданчику? Існує маса ідей, які перевтілюють відслужив предмет в гарні вироби для декорування дворової території. Зі старих шин можна прикрасити дитячий майданчик, перетворюючи її в казкове містечко, де малюкам завжди буде весело і цікаво проводити своє дозвілля. Крилаті гойдалки, міні-пісочниці, звірі, мультиплікаційні герої з покришок стануть яскравим доповненням зони відпочинку для дівчаток і хлопчиків.

Пісочниця з покришок

Ігри в піску – улюблене заняття малюків на дитячому майданчику. Однак не кожен двір може похвалитися цікавою пісочницею. Зручну і красиву ємність для піску можна зробити з камазной покришки. Для цього треба зафіксувати гуму на обраному ділянці, ретельно пофарбувати і заповнити піском. Процес виготовлення пісочниці можна зробити разом з дитиною, повірте, що малюкові буде дуже цікаво фарбувати майбутню пісочницю різними кольорами.

Пісочниця з шин своїми руками

Дитячі гойдалки з шин

Зі старої машинної шини можна зробити не тільки красиву скульптуру, але і дитячий атракціон. Так, гойдалки з автомобільної покришки дозволять дитині весело проводити час на дачі. Варто відзначити, що вони менш травмонебезпечні, ніж дерев'яні і металеві моделі. Варіантів гойдалок з шин є багато, але починати варто з простих. Насамперед:

  • приготуйте стару машинну шину;
  • візьміть гострий ніж;
  • знайдіть канат або ланцюг;
  • потім знайдіть на дереві міцну гілку, яка буде служити опорою.

Покроковий процес влаштування саморобної гойдалки не представляє нічого складного. Спочатку слід на одному кінці мотузки зробити міцну петлю, яку перекинути через вибраний сук. Другий кінець каната пропустити через колесо і завести в петлю. Гойдалку підвісити вертикально, перпендикулярно землі на рівні дев'яноста сантиметрів. Виріб розрахований не тільки на дітей, але і дорослих з помірним вагою.

Сонечко з шини і пляшок

Сонечко з пляшок стане окрасою будь-якої дитячої площадки або саду. Щоб виготовити таку саморобку, потрібно машинна шина, шматок фанери, саморізи і півлітрові пластикові пляшки, які послужать промінчиками. Для створення цілісної конструкції необхідно прибити на шину фанеру, на зовнішню сторону прикрутити пляшки по колу, пару раз пройтися жовтою фарбою, а на фанері намалювати особа сонечка.

Відео: що можна зробити з покришок

Вироби з машинних шин – це доступне і красиве прикраса, яку можна зробити самостійно. В умілих руках майстра невикористовувані автомобільні колеса припиняються в чарівні скульптури. Подивіться відео покроковими інструкціями і зрозумієте, що можна зробити з шин. Якщо у вас в гаражі завалялося кілька непридатних покришок, то не пропустіть можливість дати їм друге життя, зробивши кілька творів.

Фігури з покришок птахів і тварин

Вироби тварини зі старих шин і покришок своїми руками

Садові меблі із шин

Меблі з покришок своїми руками

Вази і квітники з автомобільних шин

Такі клумби з шин та покришок можна зробити на дачі своїми руками

Інші вироби з автомобільних покришок – ідеї

Квіткарка з покришки-майстер-клас.

Оригінальні вироби з покришок, зроблені своїми руками – фото

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!