Переливання крові з вени у сідницю

Лікування власною кров'ю – поширений метод, який активно використовується в терапії, онкології, гематології і косметології. Частіше застосовується класична аутогемотерапія. Схеми лікування індивідуальні і залежать від загального стану людини, імунітету, цілей, які потрібно досягти методом переливання.

Що таке аутогемотерапія

Назва складне, але процедура дуже проста: у пацієнта береться власна венозна кров і вводиться внутрішньом'язово у сідницю. При класичному методі вона не піддається будь-яких впливів, однак фахівці можуть практикувати різні технології: приміром, струшувати або змішувати з гомеопатичними препаратами, обробляти кров лазером. Мета переливання крові з вени в сідницю – посилення захисних сил організму для боротьби з хворобами і недосконалостями шкіри, стимуляція метаболізму.

Метод доступний, коштує недорого, тому що для його здійснення потрібен лише стерильний шприц. Обов'язково присутність кваліфікованого фахівця, який не раз проводив процедуру. Якщо пацієнту стає гірше, варто негайно припинити лікування. Найкращі результати досягаються тоді, коли виконується аутогемотерапія з озоном. Кров, збагачена активним киснем, володіє лікувальним дією.

Показання до переливання крові з вени у сідницю

Процедура рекомендована для:

  • активації захисних і реабілітаційних процесів організму;
  • усунення гнійно-запальних процесів;
  • лікування фурункульозу;
  • прискорення загоєння ран після операцій, травм;
  • підвищення фізичної працездатності;
  • лікування анемії, пневмонії, інфекційних артритів, трофічних виразок;
  • поліпшення обміну речовин;
  • виведення з організму токсинів, шлаків;
  • поліпшення мікроциркуляції крові.

Аутогемотерапія ефективно використовується для лікування гінекологічних захворювань. Кров, введений внутрішньом'язово, допомагає вилікувати генітальний герпес, усунути хронічні запальні процеси, позбутися від папілом, кондилом. Крім цього процедура робить позитивний вплив при безплідді, спаєчних процесах в матці, клімактеричному синдромі.

Схема проведення аутогемотерапії

При класичному варіанті лікування з вени беруть кров (обсяг від 5 до 25 мл) і відразу вводять в сідничний м'яз. Якщо упустити момент, з'являться згустки, які вже не можна використовувати. 1-2 дні – перерва між процедурами. Як правило, результат досягається після 8-12 ін'єкцій. Неприпустимо введення крові більше зазначених обсягів, це може стати причиною запальних реакцій, ознобу, м'язового болю. Крім класичного варіанту існують інші – ступінчастий, з озоном, використання крові, підданої різних хімічних впливів, обробці лазером.

З озоном

Цей метод більш сучасний, перевершує по ефективності класичний. В середньому для лікування потрібно не більше 5-7 процедур. Курс – 1-2 рази в тиждень. Перед використанням кров змішується з озоном в певній концентрації. Фахівцями використовуються:

  1. Мала аутогемотерапія. В шприц, в якому міститься озонокислородную суміш, набирають близько 10 мл крові з вени і вводять пацієнтові.
  2. Велика аутогемотерапія. В стерильній ємності розмішують від 100 до 300 мл суміші і приблизно 100-150 мл крові. Після перемішування використовують за призначенням.

Ступеневою

Ступенева аутогемотерапія передбачає введення малої кількості крові – близько 0,1-0,2 мл. Попередньо її змішують з кількома гомеопатичними препаратами. Як правило, процедура займає 4 етапи. Для ін'єкцій можна використовувати один шприц, головне, щоб після кожного уколу в ньому залишалося незначна кількість крові. З 2 по 4 етапи вміст інтенсивно струшується і вводиться пацієнту.

Препарати для ступінчастою аутогемотерапії для кожної людини підбираються індивідуально. Іноді вистачає використання комплексних засобів з вмістом нозодів, трохи рідше призначають ампульні гомеопатичні монопрепарати, симптоматичні ліки. Ступенева аутогемотерапія зарекомендувала себе як перевірений спосіб позбавлення від вірусних інфекцій, артрозів, хронічних екзем, мігрені, токсичного ураження печінки.

Протипоказання

Аутогемотерапію не слід проводити при наявності онкологічних, ускладнених хронічних захворювань, під час вагітності, лактації. Процедура не рекомендована, якщо у пацієнта спостерігаються психози, тяжка аритмія, гострий інфаркт міокарда. Думка про те, чи можна проводити аутогемотерапію, дасть лікар після попереднього огляду, вивчення результатів аналізу.

Ціна процедури

У Москві і Московській області аутогемотерапію практикують багато клініки, оскільки для її проведення не потрібно спеціальне обладнання. Якщо говорити про класичний метод, 1 ін'єкція обходиться в суму 600-1000 рублів. Трохи дорожче коштує аутогемотерапія з озоном – ціни варіюються в межах 900-1000 рублів. Набагато вище вартість ступінчастою з використанням гомеопатичних препаратів – все залежить від того, які препарати будуть використовуватися для введення в сідницю: пацієнту доведеться витратити від 1300 до 1900 рублів за одну ін'єкцію.

Відео: як правильно робити малу аутогемотерапію

Мала аутогемотерапія з озоном

Відгуки

Олександра, 34 рокиПереливання крові з вени у сідницю мені робили за медичними показаннями – довгий час не гоїлися фурункули. Крім цього на обличчі іноді вискакували прищі, які сильно хворіли і заважали жити. Користь від процедури величезна! Сходила всього на 5 процедур, а результат очевидний – чиста, здорова шкіра без запалень і почервонінь.
Віра, 24 рокиПодруга, яка працює лікарем у приватній клініці, вмовила мене спробувати аутогемотерапію. Довго не могла зважитися, тому що боюся виду крові, і дуже лякають внутрішньом'язові ін'єкції. Коли все ж таки зробила, зрозуміла, що цей метод – один з безболісних і ефективних. Після нього у мене пропали запальні процеси і зникли папіломи.
Кіра, 29 роківпротягом 4 років безуспішно лікувалася від безпліддя: ходила по лікарях, зверталася до ворожок і один раз робила змова. Хочете дізнатися, що допомогло? Аутогемотерапія! Раніше ніколи не чула про цей метод, прочитала про нього на форумах. Раджу процедуру всім дівчаткам, у яких подібна проблема!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!