Правила інтимної гігієни

У деяких сім'ях є предмети, закриті для обговорення. Наприклад, правила інтимної гігієни. Одні батьки вважають ганебним говорити з дітьми на цю тему, інші взагалі не замислюються над подібною «нісенітницею». При цьому обидві групи не розуміють, що брак інформації у питаннях гігієни призводить дітей, а потім і дорослих до неохайності зовнішнім виглядом, проблем в особистому житті і навіть до захворювань. Спілкування на інтимні теми – невід'ємний етап виховання. Підготуйтеся до нього!

Гігієна статевих органів

Неохайна зовнішність – запорука непопулярності людини в «нормальному суспільстві», а запах в інтимній зоні обов'язково призведе до проблем у відносинах. Недотримання гігієни негативно позначається на зовнішньому вигляді і психологічному здоров'ї, сприяє розвитку інфекційних захворювань. У половині випадків запалення сечового міхура – цистит – виникає «завдяки» неправильної інтимної гігієни.

Як правильно підмиватися жінці

Дотримання основних правил інтимної гігієни має стати такою ж елементарної річчю, як чищення зубів:

  1. Підмиватися бажано два рази на добу. Ведуть статеве життя – і того частіше: до сексу і після нього.
  2. Перед процедурою помийте руки з милом.
  3. Використовуйте теплу воду. Інтимна зона – не те місце, яке потрібно загартовувати.
  4. Жінки підмиваються спереду назад, до анусу. Якщо процедуру проводити в зворотному напрямку, є шанс занести в статеві шляхи кишкову паличку.
  5. Не можна направляти струмінь душа в піхву, щоб не змити природну змазку, яка допомагає протистояти атаку шкідливих мікробів. Тому забороняється без призначень лікаря проводити спринцювання.
  6. Не тріть інтимну область губкою, в ній накопичуються мікроорганізми. До того ж груба мочалка легко поранить ніжну слизову оболонку.
  7. Не використовуйте звичайне мило. Жіноча гігієна включає в себе засоби тільки з нейтральним рівнем кислотності.
  8. Рушник для інтимної гігієни – окреме, чисте і м'яке. Його рекомендується не тільки прати, але і прасувати.

Гігієна статевого члена

Багато чоловіків, не привчені до цього з дитинства, вважають, що правила інтимної гігієни існують тільки у жінок. Однак і для брутальних мачо підтримку своїх статевих органів у чистоті – запорука здоров'я і нормального сексуального життя. У літньому віці до повсякденних інтимним гігієнічним процедурам додаються обов'язкові походи до уролога (мінімум раз на півроку).

Статева гігієна чоловіків має свої особливості. Цих правил треба вчити з дитинства:

  1. Малюків підмивають мінімум раз в день. Самостійно доглядати за своїми статевими органами хлопчик повинен років з чотирьох, але під наглядом батьків.
  2. Шкіру немовляти після підмивання просушіть пелюшкою і обробіть присипкою. Пеніс не треба змащувати дитячим маслом або кремом.
  3. Після водних процедур бажано провести процедури повітряні – залиште малюка хвилин на 10 – 15 голяка, повністю роздягненим.
  4. Деякі чоловіки люблять під гарячим душем «дезінфікувати» свою мошонку. Марно. Цю область перегрівати не можна!
  5. Під час інтимної гігієни ретельно промивайте пеніс між крайньою плоттю і головкою. Ця зона дуже ніжна, тому не використовуйте засоби для душа – просто воду.
  6. Не забувайте про підставу статевого члена і мошонку. Їх вже можна привести в порядок за допомогою миючих засобів для інтимної гігієни.
  7. Під час душу регулярно обстежте дітородний орган. При виявленні висипань, ущільнень, кров'янистих виділень – до лікаря!
  8. Жінки і так про це знають, а от чоловікам краще нагадати: після душу надягайте чиста нижня білизна.
  9. Труси – тільки з натуральних тканин, не тягнуть.
  10. Процес сечовипускання завершуйте несильним стисканням крайньої плоті, що запобігає скупчуванню сечі в області статевих органів.

Інтимна гігієна дівчаток

Слизова оболонка піхви з самого дитинства виділяє секрет. Під час статевого дозрівання процес посилюється. Ці так звані пубертатні білі скупчуються на зовнішніх статевих органах і білизна, при регулярному відсутності душа викликають подразнення шкіри, свербіж і запалення. Дівчинка-підліток повинна все знати про дотримання правил інтимної гігієни:

  1. Якщо користуєтесь щоденними прокладками, то міняйте їх два рази в добу.
  2. Вам подобаються стрінги? Шкода! Ці міні-трусики небезпечні. По-перше, як будь-яке тягне білизну, вони порушують кровообіг. По-друге, за «тонкій ниточці» легше «перебігати» мікробів із заднього проходу в піхву.
  3. У підлітків активно працюють потові залози, і якщо не приймати душ двічі в день, то може відбутися їх закупорка – ви про це дізнаєтеся з жахливо неприємного запаху. А, може, не дізнаєтеся, на відміну від оточуючих.

Засоби інтимної гігієни для жінок

Чим краще підмиватися? Дайте милу однозначну відповідь «ні». Воно містить велику кількість лугу, тому руйнує природну мікрофлору, яка піхва захищає від бактерій. Для інтимної гігієни є спеціальні засоби. Про них ви дізнаєтеся нижче. Ще один важливий рада – не беріть продукт з вуличного лотка. Йдіть за ними в аптеку або косметичний магазин.

Інтимний гель

Замість звичного для багатьох мила краще використовувати гель для інтимної гігієни. Завдяки нейтральному рівню кислотності (рН) він зберігає природне середовище піхви і захищає статеві органи від розмноження бактерій. Основу якісного гелю для інтимної гігієни повинні складати натуральні компоненти, барвники та ароматизатори дозволяються.

Масло

Таке засіб для інтимної гігієни, за словами маркетологів, дбайливіше дбайливого очищає делікатні ділянки тіла під час прийняття душу. Для виготовлення якісного масла використовуються тільки натуральні компоненти. Рослинні екстракти та ефірні масла – благородний склад, який швидко відновить природну мікрофлору, зніме запалення, свербіж. В останньому випадку не можна на масло покладати всі надії – з'ясуйте його причини на прийомі в гінеколога.

Дезодорант

Дезодорант – саме непоширене і спірне засіб для інтимної гігієни. Дами сперечаються на форумах, навіщо він потрібен, вважаючи його явним маркетинговим ходом для збільшення споживчих витрат. У разі далекої поїздки краще освіжають вологі серветки. Від неприємного запаху з піхви порятунок варто шукати у лікаря, не в парфумерному магазині. Хочете бути у всеозброєнні на побачення з коханою людиною? Тут є засоби більш тривалої дії.

Крем для інтимної зони

Одне з модних нині коштів – швейцарський крем «Неоджин». Молоді дівчата легко обійдуться без нього. А ось дамам постарше цей догляд за губами допоможе зволожити шкіру і зняти подразнення. Крім того, антисептики, що містяться в складі крему, надійно захистять мікрофлору від навали різних мікробів – стане у нагоді перед походом в басейн і на пляж. Краще не користуватися ним під час вагітності.

Вологі серветки

Знайомі з цим варіантом дорослі і діти. Серветки для інтимної гігієни – відмінний спосіб для дотримання правил інтимної гігієни в подорожі, коли немає доступу до води. Вони не займуть місце душа, але на час повернуть відчуття свіжості. Серветки просочені водним розчином з добавками на основі молочної кислоти і трав'яних витяжок. До їх складу ніколи не входять спирт і різкі аромокомпозиции.

Засіб для інтимної гігієни для чоловіків

Лінійка товарів для інтимної гігієни чоловіків набагато вже. Фармацевти і косметологи, кинули всі сили на підтримку краси жінок, які тривалий час обділяли увагою представників сильної половини людства. Ситуація змінюється, однак, як показує статистика, чоловіча гігієна – питання більше жіночий. В 70% випадків ці товари купують своїм дружинам турботливі дружини.

Крем

Чоловічий крем для інтимних зон з'явився недавно на ринку. Головне його призначення, крім зволоження, – підвищення чутливості шкіри і слизових, посилення ерекції під час сексу. До складу дива-кошти входять екстракти трав, які поліпшують мікроциркуляцію. Крем для інтимного комфорту наноситься легкими рухами. Враховуючи особливості застосування, виробники зробили склад, повністю сумісний з презервативами.

Інтимне мило

В топі непопулярних засобів для чоловіків спеціальне мило знаходиться на верхніх позиціях, ділячи перше місце в списку з дезодорантом для інтимної гігієни. Брутальним хлопцям складно змиритися з його наявністю. Жінки і косметологи ж сподіваються на цілковите визнання продукту. У складі інтимного мила ні лугу, дуже мало парфумерних добавок, зате багато корисних речовин.

Для чого потрібні щоденні прокладки

На відміну від своїх попередників – прокладки для критичних днів – «щоденки» не здобули широкого визнання. Принаймні, досі точаться суперечки з приводу їх необхідності – багато гінекологи вважають, що здоровій жінці вони не потрібні, а для відчуття свіжості треба вчасно прийняти душ і носити якісне білизна. Але душ поруч не завжди, і прокладки непогано справляються зі своїм призначенням – давати відчуття комфорту.

Правила гігієни при місячних

  1. Намагайтеся приймати душ 4-5 разів на день, кожного разу після цього змінюючи прокладки або тампони.
  2. Немає можливості помитися? Змініть хоча б прокладку, попередньо провівши інтимну гігієну статевих органів вологою серветкою.
  3. Перш ніж вперше вставити тампон, прочитайте інструкцію. Ще краще сходіть на прийом до гінеколога.
  4. В «жіночі» дні ванна, басейн і тим більш відкриті водойми – під забороною.

Дізнайтеся більше про правила особистої гігієни.

Відеопоради за щоденної гігієни

Про те, як дотримуватися гігієни, чим краще підмиватися, кому допомагають щоденні прокладки і чому деякі засоби для інтимної гігієни – справжній шкоди, розповідає Віра Штукенція (Shtukensia) в цьому відео. Дослідження лікарів-гінекологів, власний досвід модного б'юті-блогери, а також коментарі її передплатників вас проінструктують. Легко і доступно дізнатися про найпотаємніше ви зможете з відео нижче.

Інтимна гігієна дівчинки, дівчини, жінки

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!