Гарбузове насіння при простатиті: рецепти для чоловіків

З давніх часів насіння гарбуза використовувалися людьми як ліки від багатьох хвороб. Натуральний засіб допомагало природним чином зміцнювати імунну систему та успішно протистояти вірусів або бактерій. Простатит є одним із захворювань, при якому рекомендують використовувати гарбузове насіння, але навіть народні методи терапії не завжди бувають ефективними. У деяких випадках цей спосіб не надасть належного лікувального впливу, тому традиційна медицина пропонує спеціальні препарати для «чоловічої сили».

Що таке простатит

Згідно з науковими даними, будь-яке запалення в області передміхурової залози прийнято називати простатитом. Захворювання схильні чоловіки старше 20 років, більша частина пацієнтів веде малорухливий спосіб життя. Простатит відноситься до інфекційних хвороб. Головна причина патології криється в розмноженні бактерій, які потрапляють в організм через мочепроводящий канал. Хвороботворні мікроорганізми чекають слушного моменту для розвитку життєдіяльності, тому порушення мікроциркуляції крові в малому тазу вважається найбільш сприятливим моментом.

Процес погіршення кровотоку в статевій системі відбувається поступово. Знаходження в сидячому положенні більше шести годин призводить до застою крові, що викликає проблеми з потенцією. Тим не менш, це не єдина причина виникнення простатиту. Згідно з медичною статистикою захворювання передміхурової залози характерні для тих представників сильної половини людства, у яких відсутня регулярна інтимна близькість. У групу ризику потрапляють пацієнти, які живуть безладним статевим життям або мають шкідливі звички.

Хвороба має кілька різновидів, форма недуги залежить від характеру збудника. Відомо два основних види простатиту – гострий і хронічний, які діляться на асимптоматический, бактеріальний і небактерійний. Найбільш поширено формою хвороби є хронічний бактеріальний простатит, зустрічається у кожного восьмого чоловіки після сорока років. Характерними ознаками розвитку патогенного процесу є наступна симптоматика: відсутність сексуальної тяги, проблеми з ерекцією, сечовипусканням або потенцією.

Відомо три стадії розвитку захворювань передміхурової залози. При відсутності своєчасного лікування у пацієнта можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров'ям. На останньому етапі простатиту спостерігається заміна м'яких тканин сполучної, що призводить до зморщування статевого органу чоловіка. Запущений недуга часто призводить до таких неприємних наслідків, як хронічна затримка сечі або імпотенція.

Лікування простатиту гарбузовим насінням

Гарбузове насіння при простатиті є одним з найпопулярніших методів для відновлення чоловічої потенції. Головна причина успіху кошти – унікальний склад, багатий вітамінами і мікроелементами. Продукт містить незамінні компоненти, що позитивно впливають не тільки на імунітет, але і на статеву систему. Під час терапії простатиту провідна роль відведена цинку, оскільки цей елемент надає благотворний вплив на «чоловічу силу».

Речовина попереджає розростання тканин передміхурової залози, такі недуги в медицині прийнято називати гіперплазія або аденома простати. Гарбузове насіння з медом для чоловіків – це абсолютно безпечний засіб, так як метод не має протипоказань до використання. Натуральний продукт допомагає впоратися не тільки з урологічними захворюваннями, але й з на цукровий діабет, артрит, остеопороз. На цьому терапевтичні властивості насіння рослини не закінчуються. Насіння гарбуза роблять на організм людини наступне дію:

  • покращують стан волосся і шкіри;
  • стабілізують кров'яний тиск;
  • знищують паразитів;
  • знижують рівень холестерину;
  • активізують розумову діяльність;
  • стимулюють вироблення суглобної рідини;
  • усувають наслідки токсикозу.

Терапія із застосуванням даного засобу дуже легко переноситься пацієнтами, завдяки поступового насичення організму корисними речовинами. Насіння гарбуза від простатиту – це доступний метод лікування, що є додатковою перевагою народної медицини. Продукт можна купити в будь-якому магазині, а ціна набагато нижча від вартості будь-якого середньостатистичного препарату. Тим не менш, при виявленні симптомів запалення передміхурової залози слід обов'язково звернутися за допомогою до лікаря для визначення стадії хвороби.

Склад насіння

Гарбузове насіння не даремно називають одним з найбільш корисних продуктів харчування, адже вони містять величезну кількість поживних речовин. Насіння рослини багате вітамінами, мікро-і макроелементами, які необхідні людському організму для нормального функціонування. У складі насіння гарбуза знаходяться фосфор, цинк, магній, залізо, мідь, марганець, селен та інші корисні інгредієнти. Продукт вважається рекордсменом за вмістом вітаміну С, В1, А, Е, К.

У насінні гарбуза знаходяться 12 8 незамінних та замінних амінокислот, включаючи омега 3. Споживаючи 100 грамів цього продукту, можна майже повністю задовольнити добову потребу в органічних речовинах. Насіння рослини виводять шлаки і токсини з організму, за рахунок чого поліпшується робота кишечника. Продукт стимулює роботу опорно-рухової, серцево-судинної і репродуктивної системи, благотворно впливає на зоровий апарат. Регулярне споживання насіння значно знижує ризик виникнення раку передміхурової залози.

Більша частина складу продукту представлена жирами, які покращують стан волосся, нігтів і шкіри. Такі властивості насіння особливо корисні для прекрасної половини людства. У насінні гарбуза міститься вода, білки і вуглеводи, а також гліцериди пальмітинової, олеїнової, стеаринової та ліноленової кислоти. Олії з насіння гарбуза містять природний сорбент – пектини, які виводять з організму шкідливі речовини. Крім цього, продукт містить і інші сполуки:

  • ефірні масла;
  • колагенові волокна;
  • каротин;
  • триптофан;
  • гормони;
  • смоли;
  • токоферол;
  • фітостерини;
  • каротиноїди.

Насіння гарбуза мають протизапальну, жовчогінну і глистогінну дію на організм людини. Продукт рекомендують використовувати при нічному нетриманні у маленьких дітей. Насіння рослини показані в якості профілактичного засобу при запаленні передміхурової залози. Засіб володіє низькою калорійністю, тому буде корисно навіть тим людям, які страждають від сечокам'яної хвороби, гастриту, легеневого кровотечі.

Протипоказання

Згідно думку лікарів-дієтологів абсолютно нешкідливих продуктів не буває. Навіть їжа, приготована з натуральних інгредієнтів, може завдати шкоди при певних умовах. Гарбузове насіння при простатиті принесуть користь тільки, якщо їх вживання буде суворо контролюватися. Оптимальна кількість продукту, яку дозволяється з'їсти за день, складає 100 грамів. Перевищення рекомендованих доз може викликати проблеми зі здоров'ям, наприклад, загострення виразки шлунка.

Людям з недугами шлунково-кишкового тракту протипоказано вживання насіння гарбуза. Вагітним жінкам, алергікам, сердечникам і гіпертонікам слід з обережністю використовувати даний продукт. Витягти максимальну користь з терапії гарбузовим насінням можна за умови ознайомлення з деякими важливими факторами, які впливають на властивості продукту. Наприклад, при термічній обробці насіння втрачають більшу частину вітамінів, тому їх рекомендується їсти сирими.

Забороняється вживати в їжу подопрелый продукт, оскільки на ньому починають утворюватися небезпечні гриби. Дані організми виділяють афлатоксини, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини. У процесі смаження грибки не знищуються. Для боротьби з глистами слід вживати насіння сирими, попередньо очищаючи від шкаралупи. Це умова необхідно дотримуватися, щоб зберегти покриває продукт плівочку, що містить глистовий отрута. Не варто чистити насіння зубами, адже так можна серйозно пошкодити емаль.

Висока калорійність гарбузового насіння є справжньою проблемою для людей з зайвою вагою. Таким пацієнтам слід підбирати продукти для меню з меншою кількістю калорій. Фахівці не рекомендують вживати в їжу солоні або смажені насіння, оскільки вони здатні викликати набряк. Саліцилова кислота в складі продукту може призвести до різкого підвищення рівня кислотності в шлунку, тому варто обмежувати кількість споживаних гарбузового насіння при простатиті.

Кращі рецепти від простатиту на основі гарбузового насіння

Насіння гарбуза при простатиті вважаються одним з найефективніших способів боротьби з недугою. Активні компоненти засоби сприяють відтоку секрету, усувають гормональний дисбаланс і покращують мікроциркуляцію передміхурової залози. Традиційна медицина може запропонувати величезну кількість методів для лікування запалення простати, починаючи від прийому антибіотиків і закінчуючи ректальним масажем.

У всіх народні способи лікування використовуються насіння гарбуза з медом від простатиту, дані рецепти дуже прості в реалізації. Комбінуючи натуральні продукти можна створити ефективний лікарський засіб, який справиться з будь-яким захворюванням. Часто такі рецепти доповнюють медом або прополісом, оскільки ці інгредієнти мають значущими для чоловічого здоров'я властивостями. Речовини в складі даних продуктів позитивно впливають на потенцію, підвищують м'язовий тонус і зміцнюють хрящову тканину.

Правильно підібрати рецепт здатний тільки людина з медичною освітою, не варто самостійно експериментувати з методами, представленими в інтернеті. Фахівці рекомендують пройти консультацію лікаря і отримати точний діагноз, після чого приймати рішення про використання народних коштів. Вживання гарбузового насіння при простатиті на останній стадії недуги є марною тратою часу, адже запущені захворювання можливо вилікувати тільки операбельним шляхом.

Насіння гарбуза краще всього застосовувати для профілактики запалення передміхурової залози. Продукт містить речовини, що беруть участь в процесі синтезу чоловічих статевих гормонів – тестостерону і андрогену. Засіб чинить вплив на сперматогенез і ембріональний розвиток. Крім того, народні рецепти з використанням гарбузового насіння показано людям, що страждають від каменів у нирках.

Медові кульки

Насіння гарбуза з медом від простатиту – це універсальний засіб, який допомагає зупинити розвиток патологічного процесу в передміхуровій залозі. Для успішного зняття запалення важливо дотримуватися кількох простих правил. По-перше, використовувані насіння повинні бути неочищеними. Дана рекомендація є обов'язковою до виконання, оскільки шкірка містить велику частину корисних речовин. Не варто піддавати продукт попередньої термічної обробки, висока температура руйнує вітаміни і мікроелементи.

Не рекомендується додавати в готову суміш сіль, цукор або інші спеції, адже подібні маніпуляції можуть сильно зменшити терапевтичний ефект від засобу. Приготувати медові кульки дуже легко, для цього знадобляться всього два інгредієнти – мед і гарбузове насіння. Кількість інгредієнтів підбирається виходячи зі стану пацієнта, стандартний курс лікування триває місяць. Для рецепту слід підготувати півкілограма насіння і 200 грам меду. Інгредієнти змішують один з одним і подрібнюють у блендері до отримання однорідної маси.

Потім отриману суміш помістити в холодильник на пару годин до загустіння. Як тільки засіб досягне потрібної консистенції з нього можна катати кульки невеликого розміру, які рекомендується приймати щодня протягом місяця. Найкраще вживати суміш з ранку на голодний шлунок, щоб максимально наситити організм поживними речовинами. Кульки слід повільно розсмоктувати, не потрібно розжовувати чи ковтати цілими. Через півроку бажано повторити курс лікування для закріплення результату.

Засіб володіє приємним смаком, тому його із задоволенням їдять не тільки дорослі, але і діти. Таке ласощі поліпшує настрій, сприяє продуктивній роботі всіх органів і систем. Медові кульки природним чином нормалізують метаболізм, м'яко знімаючи будь-які запальні процеси в організмі. Під час проходження терапії рекомендується відмовитися від усіх шкідливих звичок і перейти на здорове харчування, що значно підвищить шанси на одужання.

Гарбузовий порошок

Рецептів на основі гарбузового насіння при простатиті відомо багато, кожен з методів має переваги та недоліки. Не всім людям подобається возитися на кухні, навіть якщо це необхідно для приготування ліків. Більшість популярних цілющих засобів включають відразу кілька компонентів, які необхідно попередньо підготувати. Цей рецепт є винятком, тому він ідеально підходить для пацієнтів, які цінують власний час.

Для приготування ліків знадобляться тільки насіння гарбуза і допоміжне пристосування для подрібнення продукту. Найзручніше використовувати блендер, але підійде кавоварка, м'ясорубка або ступка. Виготовити гарбузовий порошок дуже просто, а ефективність засобу доведено багатьма прихильниками народної медицини. Згідно з рецептом, необхідно злегка просушити півкілограма насіння, а потім розмолоти їх до стану борошна. Отриманий порошок можна просіяти з допомогою сита і пересипати в будь-яку ємність.

Засіб зберігається в холодильнику. Гарбузовий порошок використовують два рази в день перед їдою протягом місяця. Стандартна доза становить 2 столові ложки, запивати склянкою води. Рідина попередньо розбавляється з двома чайними ложками меду. Терапія із застосуванням даного засобу зміцнює імунну систему і позбутися від простатиту.

Гарбузова емульсія

Для лікування простатиту можна придбати спеціально розроблені медичні препарати, які продаються в кожній аптеці. Серед них іноді трапляються і натуральні засоби, близькі за складом до народними рецептами. Тим не менш, найкраще самостійно виготовити ліки від запалення передміхурової залози, адже це гарантує позитивний результат терапії. Одним з популярних засобів від простатиту виступає гарбузова емульсія. Розчин легко і швидко готується, а терапевтичний ефект від такого засобу буде сприяти порятунку від недуги.

Єдиним недоліком народних рецептів вважається тривалий курс лікування. Перші результати будуть помітні не раніше, ніж через місяць. З цієї причини багато людей кидають терапію на півдорозі до одужання. Гарбузова емульсія багата мікро і макроелементами, які покращують роботу всього організму. Активні компоненти продукту благотворно впливають на функціонування простати, підсилюючи вироблення чоловічих статевих гормонів. Курс лікування з допомогою емульсії триває 30 днів, щодня приймаючи по 2 порції кошти.

Для приготування зілля необхідно підготувати гарбузовий порошок. Насіння рослини подрібнюють у ступці, після чого просівають. Потім порошок розводять водою до отримання кашоподібної консистенції. Далі розчин на основі гарбуза змішують з медом у пропорції 1:1. Таке ліки слід тримати в холодильнику, термін придатності становить три дні. Лікарі рекомендують щодня готувати свіжу емульсію для забезпечення максимального цілющого ефекту.

Гарбузова олія

Офіційна медицина визнає безперечну ефективність гарбузового масла при лікуванні простатиту. Засіб часто призначають у складі комплексної терапії на ряду з фізіопроцедурами і апаратними методами. Продукт з гарбуза володіє вираженою протизапальною дією, завдяки чому швидко спадає набряк фолікул простати. У пацієнтів спостерігається швидка регресія недуги за рахунок відтоку венозної крові з малого тазу.

Гарбузова олія допомагає запустити відновні процеси в організмі, за рахунок яких прискорюється процес одужання. Продукт дозволяється використовувати кількома способами: робити мікроклізми, приймати капсули, вводити тампони або пити масло в чистому вигляді. Самостійне приготування кошти – це дуже трудомісткий процес, набагато простіше купити масло в магазині або аптеці.

Курс лікування становить 10-15 днів, олію приймають два рази в день перед їжею. Чоловік повинен вживати не менше 2 чайних ложок продукту за один прийом. Терапію можна повторювати кожні півроку. Для мікроклізм необхідно підготувати розчин, розчинивши одну столову ложку гарбузового масла в склянці кип'яченої води. Готовий засіб вводять в попередньо очищену пряму кишку.

Відео

Лікування насінням гарбуза: простатит, панкреатит, глисти, паразити, рак, потенція, безпліддя

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!