Листя хрону від відкладення солей

Якщо болять і хрустять суглоби, допомогти зможе таке специфічне рослина, як хрін. Використовуються як його коріння, так і листя. Виведення солей з суглобів народними засобами допомагає поліпшити загальний стан, ходу, позбавити від болю, запобігти розвитку серйозних захворювань.

Лікувальні властивості хрону

Ця рослина є одним з найбільш популярних і широко застосовується як в кулінарії, так і в народній медицині. Причому у другому випадку більше цінуються листя, ніж коріння. Корисні властивості хрону для організму переоцінити дуже складно. Цей продукт має багатий хімічний склад, у який входять:

  • вітаміни групи В, РР;
  • кислота аскорбінова;
  • кальцій;
  • магній;
  • лізоцим;
  • сірка;
  • цинк;
  • йод;
  • гірчичне масло;
  • селен;
  • натрій;
  • залізо;
  • калій.

Аскорбінової кислоти в листках хрону міститься стільки ж, скільки і в цілому лимоні. Користь хрону для організму в сушеному вигляді також велика. З нього готується спеціальний порошок, який володіє антисептичними властивостями. Настій сухого листя або сік, вичавлений із свіжих, благотворно впливає на ШКТ. Крім того, ця рослина допомагає боротися із захворюваннями верхніх дихальних шляхів, горла, сечового міхура, ревматизм. Дрібно рубані або натерті листя хрону застосовують від відкладення солей і для знеболювання при радикуліті. Діє засіб за аналогією з гірчицею.

Листя хрону при хвороби суглобів

Пацієнтам з хворобами суглобів може допомогти не тільки листя хріну, але і ефірне масло. Таким засобом є, наприклад, розтерта зелень рослини з додаванням лимонного соку. Склад містить масу корисних речовин і добре допомагає позбавлятися від сольових відкладень, які провокують болючість суглобів та розвиток таких серйозних захворювань, як остеохондроз. Суміш втирають хворому по половині ложки в проблемні зони. Вона надає благотворну дію при хворобах колінних суглобів.

Зелена частина цього пекучого рослини є прекрасним засобом для лікування колінного артрозу. Листя хрону від відкладення солей потрібно подрібнити, розпарити, загорнути в марлю і прикласти отриманий компрес на хворобливу область. Крім того, цей рецепт допоможе від запалень при загостренні цілого ряду захворювань (подагри, ревматизму, артриту).

Варто зазначити, що на додаток до лікувального ефекту, спосіб терапії має ще одну перевагу – не залишає опіків і пошкоджень на шкірі. Однак, перш ніж прикладати листя на проблемну область (в якому вигляді), слід дізнатися про протипоказання. Наприклад, склад може викликати опік слизової оболонки. Застосування даної рослини здатне підвищити тиск, що небажано для людей з гіпертонією. В період менструації хрін може посилити кровотечу. Не варто виводити солі з допомогою цієї рослини в період лактації або вагітності.

Як вивести сіль із суглобів

Хрін у народній медицині застосовується при різних захворюваннях: розлади сечового міхура, ШЛУНКОВО-кишкового тракту, ГРВІ. Завдяки великій кількості аскорбінової кислоти і гірчичного масла, продукт надає чудодійний ефект на людський організм. Однак частіше рослина застосовується для виведення солей і очищення. Нижче наведено кілька рецептів ефективних засобів:

  1. Заваріть сухе листя окропом, распарьте, укладіть на бавовняну тканину. Примотати компрес до хворобливої ділянки, де знаходяться відкладення солей (шиї, коліну, попереку), залиште на всю ніч. Пропорцію потрібно виконати наступну: 0,6 л води і 25 г листя.
  2. Відберіть два великих листа, обдайте окропом, додайте до суглобу з відкладеннями. Накрийте область теплою тканиною, зафіксуйте. Вранці потрібно буде прибрати шматочки листя.

Як позбутися від відкладення солей на шиї

На думку вчених, на шиї починають формуватися відкладення солей внаслідок порушення обмінних процесів організму. Проблеми з кровообігом теж ведуть до того, що шкідливі речовини відкладаються через нездатність організму правильно виводити їх. Лікування слід розпочати з контролю харчування і збільшення рухової активності. Крім того, спробуйте такі рецепти:

  1. Молоде листя хрону промийте проточною водою, дрібно наріжте, покладіть в скляну банку. Залийте траву розведеним прополісом, медичним спиртом або горілкою. Готовий продукт вживайте всередину до їжі за 30 хвилин (по одній ложці).
  2. Заваріть окропом листя хрону: (10 л води на 10 листків). Отриману суміш слід настояти 3 дні в темному місці і використовувати для лікувальних ванн регулярно.

Відео: як вигнати сіль з організму

Виведення солей листям хрону

Відгуки

Ірина, 44 рокиОстаннім часом у мене стали дуже сильно хрустіти і клацати коліна зі спиною. Масажист пояснив, що причиною тому можуть бути сольові відкладення. Найпопулярніший народний рецепт лікування – ошпарені окропом листя хрону. Я клала їх на шию і поперек перед сном, під теплу тканину. Вранці прибирала потерть. Допомагає спосіб добре, але лікування тривале.
Ольга, 47 роківЛистя хрону від відкладення солей мені порадила моя мама. Потрібно зробити відвар, додати у ванну митися так регулярно. Лікувальні властивості цієї трави не викликають сумнівів, адже вже через два тижні я відчула полегшення. Додатково можна робити компреси з рубаними листям рослини в місцях, де відчувається біль і є ущільнення.
Сергій, 37 роківЯк позбутися від солей в суглобах? Це питання мучить мене багато років. Дружина десь дізналася, що великі свіжі листя хрону здатні витягувати скупчення цього мінералу через пори і боротися з проблемами сечового міхура, потрібно тільки обмотувати ними області локалізації проблеми. Засіб дуже добре допомагає, якщо протягом декількох тижнів робити компреси на ніч.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!