Бар'єр від ГРВІ та грипу

Ранньою весною продовжується сезонний підйом захворюваності респіраторними вірусними інфекціями.

На жаль, ритм сучасного життя змушує багатьох переносити простудні захворювання "на ногах", що збільшує час одужання, підвищує ризик зараження оточуючих, кількість можливих ускладнень. Ймовірність захворювання вище при ослабленні імунітету - у разі недостатньо регулярного фізичного навантаження, незбалансоване харчування, стресі та інших факторів, що знижують опірність організму.

Найбільш беззахисними перед вірусної «атакою» виявляються діти дошкільного віку, вагітні жінки та літні люди.

Методи профілактики вірусних і респіраторних інфекцій

В сучасних мегаполісах складно уникнути ситуацій, коли навколо велика кількість людей, кожен з яких може виявитися потенційним вірусоносієм, готовим щедро «поділитися» своєю повітряно-крапельної інфекцією з Вами. Як же уникнути інфікування при відвідуванні громадських місць?

Способів профілактики і захисту від респіраторних інфекцій досить багато. З загальновідомих загартовування, вживання вітамінних комплексів і імуномодулюючих препаратів. Але всі вони не створюють бар'єр для "армії" постійно мутують віруси. Спеціалізовані мазі, призначені для нанесення безпосередньо всередину носових ходів, можуть подразнювати слизову, викликати відчуття печіння, залишати жирний блиск на шкірі.

Але головне - вони не володіють доведеною ефективністю, а також відсутні відомості про безпеку їх застосування під час вагітності та лактації.

Носіння маски не гарантує повного захисту від ГРВІ та грипу, не дуже комфортно, і, крім того, необхідно регулярно проводити заміну маски на нову.

Бар'єрний спрей Назаваль Плюс

Так чи існує ефективний спосіб запобігти контакту з вірусами і бактеріями, щоб уникнути зараження в період сезонних епідемій?

До недавнього часу не існувало універсального засобу, однаково безпечного для всіх груп населення. Такого, застосування якого було б можливо незалежно від віку, стану здоров'я, наявності супутніх захворювань, при цьому зручного для повсякденного використання.

Кілька років тому на російському фармацевтичному ринку з'явилося оториноларингическое засіб - спрей Назаваль Плюс, спрямований на профілактику ГРВІ та грипу.

У складі препарату - дрібнодисперсний порошок целюлози рослинного походження, який утворює на поверхні слизової носа прозорий гелеподібний шар. Цей шар працює як бар'єр від вірусів і бактерій, що потрапляють разом із вдихуваним повітрям. Антисептичний, протимікробний, противірусний ефект забезпечується екстрактом дикого часнику.

Назаваль Плюс діє як бар'єр, не проникає у загальний кровотік, не викликає місцевих реакцій, тому можливо його щоденне застосування протягом усього зимового періоду.

Спрей розпилюють по одному вприскуванню у кожний носовий хід, оновлювати захисний шар слід 3-4 рази на день.

Назаваль Плюс повністю натуральний, може бути рекомендований дітям, вагітним, годуючим жінкам, а також іншим групам населення при відвідуванні громадських місць у період сезонного підвищення захворюваності на ГРЗ, ГРВІ та грип.

Пристрій флакона препарату робить застосування засобу максимально зручним. Спрей не потребує спеціальних умов зберігання. Один флакон розрахований на 200 застосувань, він дуже компактний, тому його завжди можна тримати під рукою.

З Назавалем Плюс не складно зберегти здоров'я, звичний ритм життя навіть в сезон ГРВІ та грипу. Нехай прихід весни залишить тільки приємні спогади!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!