Стрижка італійка жіноча, фото

Професіонали в сфері краси різних століть вносили свій внесок в індустрію моди. Щось залишилося в минулому, а що і в сучасному світі користується величезною популярністю. Яскравим прикладом є стрижка італійка, яку вперше зробив Арланд Тосси у 80-х роках минулого століття. Вона викликала неймовірний фурор вже після першої появи на сцені. Своєю назвою зачіска зобов'язана місцем «народження» і творцеві. Вперше вона була представлена на естрадному фестивалі в Сант-Ремо, міланським стилістом. Але деякі професіонали негласно називають її – аврора.

Кому підходить стрижка італійка

Дівчата нерідко стикаються з проблемою, коли сподобалась зачіска не підходить за типом, текстуру волосся. У деяких випадках вона погано поєднується з формою обличчя, що призводить до глибокого розчарування. Стрижка італійка – універсальний варіант, який підходить практично всім дівчатам, головне, правильно вибрати її варіацію. Цим зумовлена популярність, якою вона користується у модниць з усього світу. Стрижку аврору можуть зробити собі:

  • Володарки прямих або хвилястих волось. В останньому випадку стрижка італійка буде виглядати ще більш чарівною – кучеряві локони додадуть їй особливого шарму.
  • Дівчата з довгими, короткими волоссям або локонами середньої довжини.
  • Стрижка італійка на тонких і рідких волоссі здатна надати їм необхідний обсяг. Досягається це за рахунок каскаду і пасом різної довжини. Красиво виглядає і на густої шевелюри.
  • Неймовірно, але факт – аврора підходить дівчатам з будь-яким типом, формою обличчя. Невеликі секрети допоможуть зробити стрижку італійку оптимально підходить в кожному конкретному випадку. Наприклад, дівчатам з круглою формою обличчя варто додатково зробити косу чубок, а власницям трикутного типу необхідна філіровка на рівні підборіддя і скул.
  • Жінкам з вузьким обличчям така стрижка допоможе зробити обличчя візуально ширше, ближче до ідеального овалу. Квадратну форму допоможуть приховати і скрасити пасма, хаотично спадають на обличчя і шию.
  • Дівчатам з чілкою або без – італійка (або аврора) ідеально підійде для обох варіантів.

Варіанти жіночої стрижки італійка

Універсальна зачіска аврора чудово виглядає на волоссі різної довжини. В залежності від цього і розрізняють варіації цієї стрижки. По техніці виконання і кінцевого результату зачіска нагадує каскад. У такому разі пасма стрижуться різної довжини – від коротких до довгих. Відрізняється аврора від каскаду розміром ступенів, довжиною кроку. Обов'язковою умовою є ретельна філіровка кінчиків. За рахунок такої техніки виконання стрижка створюється об'ємною, пишною, надає образу дівчини жіночності та чарівності.

На коротке волосся

Лише нещодавно стрижка аврора стала використовуватися на коротких волоссі. Це ідеальний варіант для дівчат, які хочуть виглядати чудово, але їм вічно не вистачає часу на стильну укладку. Для створення жіночного образу необхідно лише висушити і розчесати волосся. Якщо під час стрижки була витримана техніка, локони і пасма самі ляжуть як потрібно, створюючи вишукану, чудову укладання.

Стрижка італійка на короткі волосся робиться довжиною до підборіддя. Філірувані пасма додадуть обсяг, особливо якщо у дівчини рідкісні або тонкі пасма. Чарівно виглядає стрижка на прямих або хвилястих волоссі, кучерявих. За рахунок можливості створювати різноманітні форми, варіації, вона чудово підходить для будь-якої форми обличчя. Може бути зроблена з чілкою або без.

Дізнайтеся, як зробити стрижку Каскад на короткі волосся.

На волосся середньої довжини

Канонічний фасон, волосся середньої довжини – ідеальний варіант для створення італійської стрижки. Чудово підходить зачіска для будь-якого типу волосся, різної густоти. Чарівність надають спадаючі локони до плечей і обсяг, зосереджений зверху. Переваги аврори на середні волосся:

  • Тривалий час не вимагає корекції і виглядає чудово.
  • Можливість створення різних укладок, а при необхідності і урочистих.
  • Прекрасно поєднується з будь-яким видом чубчика. Її вибір залежить від форми особи і побажань дівчата. Добре буде виглядати коса, зроблена у формі арки або взагалі відсутність оної.
  • Каскадна техніка виконання допомагає створити чарівний, жіночний силует.

На довге волосся

Для любительок розпущеного волосся, стрижка італійка підійде краще всього. В даній техніці можуть бути оформлені навіть найдовші волосся. Це додасть їм додаткового обсягу, а стильна, елегантна зачіска допоможе створити жіночний, чарівний образ. Використовуючи секрети стрижки, можливо досягти чудового результату. Наприклад, неслухняні пасма придбають потрібну форму за рахунок сходинок, а філірувані кінчики допоможуть створити об'єм.

Схема і техніка виконання стрижки італійка

Для майстрів-початківців перукарська справа, буде корисно дізнатися техніку виконання стрижки "аврора". Представлена схема допоможе навчитися моделювати сучасну стильну зачіску, а трохи фантазії допоможе зробити її оригінальною, придатної для конкретної дівчини. Розглянемо техніку виконання стрижки Арланда Тосси:

  • Волосся необхідно добре вимити з шампунем і злегка підсушити. Важливо, щоб вони залишилися вологими.
  • Ретельно розчісуємо волосся по напряму їх природного зростання.
  • На найвищій точці голови робимо горизонтальний проділ від одного вуха до іншого. Волосся вгорі потрібно закріпити шпилькою або затиском.
  • За допомогою проділів відокремлюємо скронево-бічні зони, верхні пасма закріплюємо зажимом.
  • Шляхом вертикальних проділів на потилиці відокремлюємо бічні зони.
  • Стрижку варто почати з тім'яної зони. Беремо пасмо, паралельно основному горизонтальному пробору, відтягаємо її, щоб вона стала перпендикулярно до голови. Выстригаются волосся до потрібної довжини.
  • Продовжуємо стригти, використовуючи техніку «пасмо на пасмо». Паралельними проборами беремо пучки волосся, відтягуючи і зрізуючи зайвий. Орієнтуємося на першу контрольну пасмо. В процесі важливо пам'ятати – волосся спереду і ззаду повинні бути довшими, ніж на потиличній частині.
  • Приступаємо до скроневій зоні. Довжина орієнтується на контрольну пасмо. Тримаючи перпендикулярно перший локон щодо голови, волосся скроневої зони зістригти у відповідності з ним. За аналогією, стрижемо бічні зони на потилиці.
  • Щоб перевірити чи правильно виконали всі – необхідно зібрати все волосся в пучок на маківці. Якщо все волосся здаються однієї довжини – стрижка виконана ідеально.
  • Розчесавши волосся, необхідно зробити окантовку, а при бажанні чубок.
  • Висушити волосся феном, красиво уклавши їх. Стрижка італійка готова – можна насолоджуватися результатом праць.

Під час стрижки допускаються варіації з довжиною пасм, основним проділом, укладанням. Ще одним елементом для експериментів служить чубчик. У класичному варіанті вона повинна бути трохи нижче лінії брів у формі арки. Обов'язково необхідно профілювати її. Популярними варіантами є коса чілка, пряма з филировкой або вона відсутня взагалі.

Ознайомтеся також з тим, які красиві стрижки на довге волосся можна зробити самостійно.

Варіанти укладки, зачіски

Укладання стрижки залежить від довжини волосся, їх структури і створюваного образу. Для довгих локонів і сталок середньої довжини обов'язково потрібен фен, кругла щітка, мус або пінка. Робити зачіску бажано на чисті, тільки що вимите волосся. В такому випадку більша ймовірність того, що вона буде виглядати пишно, локони завьются і ляжуть так, як потрібно вам. Роблячи укладання, варто акцентувати увагу на окремих пасмах різної довжини, що додасть стрижці особливого шарму.

Секрети красивої укладання італійки:

  • Обов'язковою умовою є використання фена. З його допомогою необхідно висушити волосся по всій довжині. Піднімаючи їх біля коріння, ви зможете домогтися більшого обсягу.
  • Для того, щоб підкреслити окремі пасма, сходи, варто скористатися круглої гребінцем (бафом) і під час сушіння злегка підкрутити локони назовні.
  • Якщо необхідно створити романтичну святкову зачіску, слід скористатися бігуді.
  • Випрямивши локони за допомогою праски для волосся, ви зможете створити відмінну зачіску на кожен день.
  • Для створення вечірньої зачіски довгі локони варто зібрати в пучок або хвіст на потилиці. Короткі пасма спереду будуть красиво обрамляти особа.
  • Для швидкого укладання, необхідно просто висушити голову за допомогою фена. Поперемінно перекидаючи волосся з однієї частини голови на іншу. Це допоможе створити необхідний обсяг, підкреслити локони і зробити стильну, симпатичну зачіску за кілька хвилин.
  • Для короткого волосся не обов'язково робити сувору укладання. Підійде варіант, де локони покладені у вільній формі, присутній легка, симпатична недбалість, що зробить образ бешкетною.

Дізнайтеся, як зробити хвилясте волосся і красиво їх укласти.

Відео

Зробити стрижку в стилі італійка здатні справжні майстри, професіонали своєї справи. Тільки вони здатні відрізнити аврору від каскаду, тим більше що відмінність мало помітно. При створенні зачіски використовується особлива технологія і секрети, завдяки яким вона виглядає настільки ефектно, оригінально. Професійним і початківцям перукарям, дівчатам, які цікавляться модою, варіантами створення, буде цікаво дізнатися, як робиться аврора. Подивіться відео, де показана технологія виконання жіночої стрижки італійка на довгих і коротких волоссі:

Італійська стрижка

Фото стрижки італійка з чубком і без 2019 року

Аврора виправдано користується популярністю як серед простих дівчат, так і у знаменитостей. Вона ідеально підходить до будь-якого типу волосся, форми обличчя і здатна вирішити візуальні проблеми зовнішності. Відмінно виглядає в поєднанні з чубком і без неї. Не обов'язково витрачати багато часу на створення стильного образу, стрижка італійка без укладання теж виглядає ефектно і чарівно. Додасть жіночності, вишуканості, ідеально підійде для повсякденного життя і для вечірнього заходу. Приклади укладання в модному сезоні 2019 року дивіться на фото.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!