Буккальный масаж обличчя: техніка виконання та відгуки

Косметологічна індустрія не стоїть на місці, періодично поповнюючи свій запас унікальних методик. Більшість жінок, незадоволених віковими змінами шкіри, не хочуть лягати під хірургічний ніж і шукають альтернативні варіанти. До їх числа відноситься розроблений француженкою Joelle Ciocco буккальный масаж обличчя через ротову порожнину, дія якого направлена на область щік.

Що таке буккальный масаж обличчя

Техніка дії на мускулатуру особи за допомогою розминання щік з внутрішньої і зовнішньої сторони називається буккальным або сублингвальным масажем. Це процедура, при якій тиск на точки особи здійснюється із застосуванням сили. Раніше цей спосіб вважався неприпустимим, зараз же він повсюдно використовується в області косметології. Масаж щік зсередини опрацьовує м'язи, що сприяє розгладженню мімічних зморшок і схудненню особи. Назва походить від поєднання французького слова bouche (рот) і латинського bucca (щока).

Жоель Сиокко

Косметолог і біохімік з Франції Жоель Сиокко завжди виділялася незвичайними методами роботи. Нещодавно вона запропонувала ідею, яка викликала фурор. Новаторство її полягала в тому, що масаж проводиться у роті, зсередини, при цьому розминаються десна, м'язи губ, слизова, підборіддя. Такий підхід можна назвати фітнесом для обличчя, який може стати гідною альтернативою хірургічним втручанням.

Показання до проведення

Фахівці радять проводити масаж з ефектом омолодження жінок після 30 років. Процедура допомагає відновити м'язовий тонус, сприяє омолодженню і схудненню лицьової зони без всяких дієт. Позитивний результат отримують люди, у яких виникли проблеми з мімікою в результаті інсульту або іншої хвороби. Показання до проведення сублінгвального масажу:

  • контур став розмитим і нечітким;
  • шкіра втратила пружність і еластичність;
  • з'явився другий підборіддя або набряки;
  • глибокі зморшки;
  • зайва жирова тканина.

Плюси і мінуси

Обмеженість областю лицьової зони відноситься до недоліків методики: декольте, шия, верхня частина особи не приймають участь у процедурі. Вихід є – проводити скульптурно-буккальный масаж.Завдяки косметолога Жоель Сиокко стало можливим без операційних втручань омолодити особа, відновити паралізовані лицьові м'язи, зменшити обсяг в області щік. В результаті процедур:

  • зникають дрібні зморшки, а великі розгладжуються;
  • піднімають куточки губ;
  • шкіра стає гладенькою, блискучою, набуває здоровий колір;
  • підтягуються м'язи щік;
  • з'являється овал з чіткими контурами.

Техніка виконання масажу букального

Сеанс масажу триває хвилин 30, однак через хворобливості курс краще починати з 10 хв. Стан пацієнта може бути будь-яким: лежачи, сидячи, напівлежачи, напівсидячи. Наступний етап – масаж щік і підборіддя в ротовій порожнині: по черзі захоплюється кожен м'яз, акуратно розминається і відпускається. Даний спосіб забезпечує скрупульозне опрацювання кожної ділянки шкіри. По закінченню сеансу може з'явитися набряк: лякатися не варто, він швидко пройде.

Особливості процедури

З боку процедура нагадує роботу стоматолога: пацієнт розташовується в кріслі, а майстер орудує у нього в роті. Больові відчуття, властиві процедурі, – цілком нормальне явище: косметолог з силою захоплює м'яз, а потім відпускає. При виборі фахівця обов'язково враховуйте досвід, інакше замість позитивного ефекту ви отримаєте синці та гематоми.

Як правильно робити

Ефект від інноваційного способу омолодження повністю залежить від дотримання майстром всіх норм виконання масажу. Однак якщо клієнт важко переносить процедуру, необхідно зменшити її тривалість, збільшивши при цьому кількість сеансів. Для отримання бажаного результату необхідно дотримуватися основних правил:

  • здійснювати маніпуляції в стерильних рукавичках;
  • у фахівця не повинно бути прикрас на руках і довгих нігтів;
  • попередньо очистити шкіру, видаляючи косметику;
  • на початковому етапі проводити базові руху;
  • перший сеанс триває не більше 10 хв;
  • оптимальний час – 09.00 – 15.00.

Схеми руху

Виділяють дві основних схеми букального масажу: глубокотканная і скульптурна. Перший варіант передбачає масажні рухи всередині ротової порожнини в напрямку від верхньої частини щік до губ. Попередньо потрібно домогтися розслаблення м'язів. Для цього їх підігрівають розтираючими, захоплюючими і погладжують рухами, поступово збільшуючи при цьому силу натиску і інтенсивність.

Потім косметолог поміщає середні та вказівні пальці в порожнину рота клієнта і опрацьовує м'язи обличчя від вуха до губ. Наступним етапом масажують мімічні та жувальні м'язи. Процедура закінчується постукуваннями кінчиків пальців по щоках. Скульптурний підхід передбачає опрацювання наступних зон:

  • від центру лобової зони до скронь;
  • від брів до основи волосся;
  • від крил носа до вух;
  • від куточків рота до вушних раковин;
  • від підборіддя до вух.

Протипоказання букального масажу особи

Масаж Жоель Сиокко протипоказаний жінкам з онкологічними або хронічними захворюваннями в загостреній формі. Пацієнтки з герпесом та дерматитом також не можуть проводити цю процедуру. В разі проблем з щитовидною залозою обов'язкова попередня консультація з ендокринологом. Жінкам в положенні і в період грудного годування від цього виду масажу краще відмовитися.

Як зберегти ефект букального масажу особи

Тривалість збереження результату залежить від багатьох факторів. Для максимального ефекту рекомендується поєднувати масаж зі спеціальними косметичними засобами – масками або кремами з ліфтингом, що підходять вашому типу шкіри. Періодичність омолоджувальної техніки залежить від стану шкіри і впливає на стійкість результату. Курс 5-10 сеансів проводять 2-3 рази на рік. Кожен день таку процедуру робити не потрібно – 1 раз в тиждень.

Відео

Скульптурно-Буккальный масаж обличчя// Здорова сім'я

Масссажная Техніка Невагомості - МІОФАСЦИАЛЬНИЙ ТЕХНІКИ ОМОЛОДЖЕННЯ

Масссажная Техніка Невагомості - МІОФАСЦИАЛЬНИЙ ТЕХНІКИ ОМОЛОДЖЕННЯ

Відгуки

Ірма, 38 роківМасаж обличчя зсередини рота – неприємна процедура: шкіра горить, з'являється набряклість, в м'язах відчувається напруга. Однак результат радує – щічки зменшуються в розмірах і підтягуються, зникає другий підборіддя і носогубні зморшки. Проводжу процедуру регулярно і всім рекомендую.
Ельза, 40 роківДля омолодження користувалася різними незвичайними методиками, але за порадою косметолога пройшла курс букального масажу обличчя. Це просто бомба! Зараз я знаю, як вберегти себе від підтяжок, ін'єкцій, хірургічних втручань. Пройшовши всі етапи масажу, у мене вимальовувалась вилиці, щічки втягнулися, складки распрямились. І все це без операцій, я задоволена.
Ольга, 30 роківПеред процедурою боялася хворобливого ефекту. На практиці все не так! Під час масажу я розслабилася, отримувала задоволення і навіть подремала. Побачивши себе в дзеркалі, була приголомшена: помолодшала років на 10. І це тільки за один сеанс. У підсумку, купила собі повний курс, так як самостійно його не зможу провести.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!