Рецепти страв і меню безвуглеводної дієти для схуднення на тиждень, таблиця продуктів

У спортсменів, які старанно стежать за зовнішнім виглядом свого тіла, є поняття «сушка», малознайоме стороннім людям. Для інших ця система живлення відома як безвуглеводна дієта – меню на тиждень для схуднення, принцип вибору продуктів і рецептів для приготування страв до якої чистої води загадка. Ефективна дана методика щодо усунення зайвої ваги?

Що таке безвуглеводна дієта

Дана схема схуднення народилася стараннями Роберта Аткінса у другій половині XX століття і була розрахована на бажаючих скинути вагу за тиждень-два. Після на її основі сформувалася не одна дієта без вуглеводів – різної тривалості, з жорстким меню або ситним раціоном. Однак суть залишилася майже первісною: дозволити людині харчуватися чим завгодно, але ввести обмеження на вуглеводи. Уточнення – забороненими будуть не тільки шкідливі продукти, які складаються з цукрів (тобто солодке, білий хліб тощо), а й крупи, частина рослинної їжі.

Особливості дієти:

  • За рахунок відсутності вуглеводного живлення не скаче інсулін, що не дає формуватися новим жировим запасам.
  • Якою б не була безвуглеводна дієта – будь меню на тиждень для схуднення вимагає від людини пити багато води.
  • При вагітності безуглеводное схуднення заборонено.

Скільки вуглеводів можна їсти на безвуглеводної дієті

Первісна методика Аткінса після зазнала масу змін, тому сьогодні під визначенням безвуглеводної дієти можна розуміти і спортивну сушку, яка вимагає використовувати в харчуванні тільки білок, і більш м'які по відношенню до організму низкоуглеводную схему. Однак у всіх ситуаціях залишається незмінним одне: обнуляти частку цього нутриента заборонено, тому людині потрібно розібратися, скільки вуглеводів можна їсти на безвуглеводної дієті різних видів, щоб схуднути:

  • По калоріях межа – 250 кКал: стільки ви можете з'їсти вуглеводних продуктів за добу.
  • На сушінні максимум – 20 кКал, але така дієта небезпечна, практикується лише тиждень.

Безуглеводные продукти

Основними складовими тарілки під час схуднення з такою дієтою стають джерела білка (тварини переважно). За рахунок них ця методика вважається не голодною. Додатково використовуються корисні жири – вони потрібні судинах і ендокринній системі, від них не відмовляються. У мінімальній кількості вирішуються овочі зеленого кольору. Список безвуглеводних продуктів для однойменної дієти виглядає так:

  • Всі види м'яса без обмежень по жирності (ковбаса і похідні не в рахунок).
  • Будь-яка риба.
  • Яйця.
  • Оливкова олія (рафінована небажано).
  • Горіхи.
  • Сир.
  • Сир.
  • Огірки, брокколі, зелена квасоля.
  • Листовий салат, рукола і пр. зелень.

Безуглеводные рецепти

Ви можете скористатися цими ідеями при приготуванні їжі не тільки на дієті, але і при дотриманні канонів здорового харчування. Рецепти безвуглеводних страв на кожен день швидкі і прості, позбавлені недоступних продуктів, тому знайдуть місце у вашій кулінарній книжці. Складаючи свої рецепти до меню для безвуглеводної дієти, пам'ятайте, що головним елементом має бути білок.

Сніданок без вуглеводів

Ранковий прийом їжі для меню будь-якої дієти найактуальніше, але наскільки він повинен бути щільним – вирішувати вам. Хтось після пробудження ледь чай у себе заливає, а хтось і стейк може за хвилину з'їсти. Прості варіанти сніданку без вуглеводів, які протягом тижня можна чергувати:

  • 3 яєчних білка збити з 30 мл води, підсмажити як стандартний омлет під кришкою, але сковорода буде сухою. Додати 50 г свіжого кропу і стільки ж твердого сиру.
  • Порцію сиру розім'яти з зубчиком тертого часнику і нарізаною петрушкою.
  • 30 г мигдалю або фісташок, запіканка з сиру з яєчним білком і журавлиною.

Безуглеводный вечеря

Особам без фізичного навантаження увечері краще обмежитися салатом, інакше результат схуднення буде зворотним. У тих, хто тренується, їжа дуже ситна, тому безуглеводный вечеря може виглядати так:

  • Запечений під лимонним соком стейк будь-якої червоної риби, поданий з руколою.
  • Тушкована куряча грудка, яку можна готувати з сіллю, а для смаку подати із зеленим яблуком.
  • Котлети з телячого фаршу з яєчним жовтком, бринзою і зеленню, запечені в духовці.

Безуглеводные салати

В силу того, що традиційно для обіду використовуються термічно оброблене м'ясо або риба, в меню безвуглеводної дієти для схуднення зобов'язані бути присутніми і салати, які трохи знизять тяжкість засвоєння таких страв. Та й як перекус ці безуглеводные салати теж добре йдуть. Склади прості:

  • 150 г салатних листків, 40 г Пармезану, нарізаний соломкою огірок (100 г), крапля оливкової олії.
  • 150 г болгарського перцю, стільки ж зеленої квасолі (відварити), пучок кропу, 50 г кислого яблука.
  • Відварене яйце, цибуля (обшпарити після нарізки), 100 р помідорів і пучок рукколи.

Меню безвуглеводної дієти

Різноманітність для схуднення на білковому раціоні – поняття утопічна, оскільки більша частина продуктів харчування має вуглеводний характер. Крім солодощів (можна морозиво пломбір), хліба, борошна і алкоголю (особливо пива), людина позбавляється макаронів і каш (деякі дієти дозволяють гречку), частини фруктів, крохмальних овочів – картопля, буряк. З решти складається меню безвуглеводної дієти з обов'язковим рясним питвом.

Безуглеводное меню

Тиждень на схуднення і мінус 5 кг? Якщо скористатися цим безуглеводным меню, шанси втілити задум у життя є. Дні поділяються на парні і непарні, убогий раціон, але не голодний. Дане меню безвуглеводної дієти на тиждень дозволяє додавати 1 перекус жменею горіхів, якщо наздогнав голод. Приклад такої схеми:

  • Пн, Ср, Пт, Нд. На сніданок кава з молоком (безлактозное), варене яйце. Ланч – бринза з огірком. Обідати бульйоном з курки з селерою. Вечеряти порцією кефіру з сиром.
  • Вт, Чт, Сб. Поснідати сирною (сир++білок ягоди) запіканкою з чаєм. Для ланчу зробити салат з цибулі, яйця і спаржі. Пообідати печеною рибою з зеленню. Повечеряти будь-яким кисломолочним напоєм.

Маловуглеводна дієта

Щодо щадним схудненням на тиждень може вважатися дієта з обмеженням вуглеводів, де їх кількість не перевищить 100 г. Слідкуйте за глікемічним індексом, т. к. він повинен залишатися низьким. Це не найважча майже безвуглеводна дієта – наведене меню на тиждень для схуднення підтверджує дані слова:

День тижня

Сніданок

ОбідВечеря
1

Сир+фрукт

Тефтелі з яловичини, капуста

Креветки на грилі, рукола

2

Варені яйця, зелень

М'ясний бульйон, сочевиця варена

Паровий минтай, помідор

3

Гречка+бринза

Тушкована куряча грудка

Спаржа, варене яйце

4

Паровий омлет з нутом

Парова яловичина

Квашена капуста

5

Кава, варене яйце

Цвітна капуста з куркою

Камбала зі свіжим огірком

6

Запіканка з сиру з яєчним білком

Запечена індичка

Кефір з висівками (15 г)

7

Яєчний млинець із зеленню

Стейк з лосося

Кальмар, болгарський перець

Турбо дієта без вуглеводів

Це не найлегша для організму, особливо жіночого, безвуглеводна дієта – меню на тиждень для схуднення не блищить різноманітністю: просто чергується дозволений мінімум продуктів. Від сушіння турбо дієта без вуглеводів відрізняється тільки можливістю смажити м'ясо і не вважати жирність білків. Вранці 2 яйця, а після меню на тиждень:

  1. Вдень брокколі з яловичиною, ввечері консервований тунець з огірком.
  2. Вдень індичка зі шпинатом, ввечері квашена капуста.
  3. Вдень крес-салат з телятиною, ввечері спаржа варена.
  4. Вдень варена курка, ввечері баклажан запечений.
  5. Вдень бульйон на яловичині зі свіжої (!) морквою, ввечері паровий минтай з огірком.
  6. Вдень запечена сьомга з червоним перцем, ввечері сир+зелень.
  7. Вдень яловичина на грилі з селерою, ввечері камбала з цибулею.

Дієта без жирів і вуглеводів

Самий жорсткий і небезпечний варіант схуднення, що має масу протипоказань. Дана дієта без жирів і вуглеводів дозволена тільки здоровим людям. Меню аскетичне, повторюється протягом тижня щодня, тому розглянуто лише на добу:

  • Сніданок – паровий омлет з білків з водою.
  • Обід – суп на шматочку курячої грудки з цибулиною.
  • Вечеря – 0%-ний сир+кріп.

Безвуглеводна дієта для чоловіків

Сувора система схуднення на 2-3 тижні, для якої потрібно порахувати базовий метаболізм і кількість дозволених вуглеводів (повільних) – це 0,5 г/кг. Жінкам так харчуватися не можна. Безвуглеводна дієта для чоловіків припускає наступне меню:

  1. 1, 3 та 6 дні. Варені яйця на сніданок, печена індичка з капустою на обід, рибний стейк ввечері.
  2. 2 і 5 дні. Вранці можна їсти гречку, вдень пустий суп на луці з шматком телятини, ввечері тушки вареного кальмара з листям салату.
  3. 4 і 7 днями. Сир вранці, спаржа з тушкованою яловичиною вдень, салат з яєць і огірків ввечері.

Відео: безвуглеводна дієта для схуднення

Дієта для схуднення. Безвуглеводна дієта

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!