Схуднення за допомогою танців в домашніх умовах

Багато дівчата стежать за стрункістю постаті. Час і гроші на заняття в спеціальних студіях є не у всіх, а деяким ще й сміливості не вистачає. Танці в домашніх умовах для схуднення допоможуть вирішити проблему зайвої ваги. Заняття не вимагають матеріальних вкладень, спеціальної підготовки, не займуть багато вільного часу. Як правильно худнути, танцюючи і які різновиди танців для цього корисні?

Переваги танців для схуднення

Багато танцювальні рухи задіють всі м'язи тіла, завдяки чому всі проблемні зони підкачуються. Додаткове обладнання у вигляді тренажерів не потрібно, як і професійний рівень підготовки. Танці – це заняття вдома для схуднення, які приносять задоволення, покращують настрій і життєвий тонус жінок. Можна запросити тренера (хореографа) або займатися самостійно за відеоуроків. Не варто впадати у відчай, якщо у новачка не буде виходити виконувати деякі елементи. Результат з'явиться обов'язково, головне не кидати все на півдорозі!

Якщо ви замислюєтеся, як схуднути будинку, то це способи ефективніше, ніж танці, знайти складно. Ранкові або вечірні заняття заряджають позитивом на весь день. Танцями в домашніх умовах для схуднення не рекомендується займатися тим, хто має проблеми з хребтом або статевою системою. Всі інші можуть сміливо приступати до запальним тренувань, які допоможуть повернути стрункість і піднімуть настрій.

Які види танців допомагають схуднути

Можна спробувати освоїти один з нижче наведених видів занять. Кожен з них ефективно позбавляє від зайвих кілограмів і дає позитивний заряд енергії:

  1. Східні є ідеальним способом схуднення. Навчитися танцювати танець живота – це підтягнути м'язи, позбутися від зайвих сантиметрів на талії, отримати міцний прес.
  2. Латиноамериканські танці (сальса, румба, самба). Цей варіант припускає плавні ритмічні рухи, які відмінно підійдуть для схуднення. Під час таких запальних занять задіюються всі м'язи. Оптимальний варіант для схуднення – самба, але вона вимагає великого навантаження.
  3. Зумба для схуднення – це одночасно танець і кардіотренування. Крім зниження ваги, ви отримаєте здорове серце і судини! Перевага цього типу танців у тому, що хореографію не доведеться запам'ятовувати, адже вона дуже проста, тому кожен зможе танцювати зумбу.
  4. Хіп-хоп забезпечує ефективне спалювання зайвих калорій, тренує витривалість, гнучкість, моделює форму тіла. Такі танці вважаються найбільш енергозатратними, однак не всім вони подобаються.
  5. Фламенко зміцнює стегна, литкові м'язи, моделює форму ніг. В результаті регулярних занять цим танцем, ви станете більш граціозними, позбудетеся від жирових відкладень на шиї, руках (верхньої частини тіла).
  6. Степ – прекрасний танець для зміцнення м'язів ніг, сідниць. Підвищує тонус шкіри, допомагає худнути, розвиває почуття ритму.
  7. Брейк-данс – добре витрачає енергію, але вимагає великої витривалості. Тренування формують ідеальну фігуру, розвивають гнучкість, дають хорошу фізичну форму.
  8. Стрип-денс або стрип-пластика – це сучасний вид танців, який допомагає не тільки схуднути, але і знайти упевненість в собі. Програма тренувань включає заняття з гімнастики, тому дозволить вам отримати струнке, граціозне тіло і сильний характер. Якщо вірити відгукам, вчитися цим танцям – одне задоволення!

Правила занять в домашніх умовах

Почати тренуватися можна вдома з онлайн-відео курсів, в спеціальних школах або фітнес-центри. У будь-якому випадку варто вивчити і дотримуватися кількох простих правил. Зона для занять має бути просторим, добре освітленій, бажано з великими дзеркалами. Всі фактори, що відволікають від вправ потрібно усунути (діти, домашні тварини, сторонні предмети на підлозі та інше). Обстановка навколо повинна спонукати бажання танцювати.

Важливо приготувати до початку занять спеціальне взуття та одяг. Вона повинна подобатися самій дівчині, щоб мотивувати до занять додатково. Кількість тренувань, а також час занять підбирається індивідуально. Бажано займатися 3 рази на тиждень по 120 хвилин (або 5 разів за 60 хвилин). По закінченні тренування обов'язково розтягують м'язи (не можна нехтувати цим правилом).

Не менш важливим є правильний вибір музичного супроводу уроку. Руська або іноземна пісня, що надихне вас більше? Все залежить від індивідуальних переваг. Експериментуйте з цим, підбираючи треки по собі. Іноді навіть втомлені, без сил і настрою люди, під хорошу ритмічну мелодію відчувають прилив сил і поліпшення настрою. Додатково можна згадати про бадьорять напоях, таких як зелений чай, відвар женьшеню.

Займаючись танцями в домашніх умовах для схуднення, нормалізуйте режим харчування. Вибирайте корисні продукти, щоб використовувати їх в якості «палива для організму». Рекомендується їсти за 1,5-2 години до початку танців, а після них не раніше, ніж через 30 хвилин. Оптимально дотримуватися білкову дієту або включити в раціон більше м'яса, яєць, бобових (виключивши шкідливу їжу). Не потрібно впадати у відчай при відсутності успіху на перших етапах, адже заняття повинні приносити вам тільки радість!

Дізнайтеся більше способів,як навчитися танцювати, не виходячи з дому.

Навчальні відеоуроки для початківців

Навчитися танцювати будинку, без присутності і настанови хореографа буде дуже складно. Визначитися зі стилем танцю, вивчити руху вам допоможуть онлайн-відеоуроки з професіоналами. Нижче представлено кілька відеороликів для початківців, які розкриють для вас деякі секрети майстерності. Після перегляду вам обов'язково захочеться приступити до занять негайно!

Танець живота

Танець живота для початківців. Частина 1

Аеробіка для схуднення будинку

Танцювальна аеробіка для схуднення: урок 1

Худнемо, танцюючи з фітнес-інструктором

Танцюй-slim: Танцювальна аеробіка Частина 1

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!