Дієта на сирі для схуднення

Що тільки не роблять жінки, щоб привести себе у форму до відпустки, урочистого заходу, побачення. Боротьба із зайвою вагою не припиняється, в ній задіяні потужні сили. Фізичні вправи і обгортання чергуються з голодовками, різноманітними дієтами. Скільки їх існує – неможливо порахувати! Є дуже жорсткі дієти, які переносяться з працею. Зустрічаються цілі системи схуднення, наприклад, Дюка або Гаврилова. Але є методики прості, комфортні. Вони дозволяють знизити вагу без стресу. Сирна дієта одна з них. Вона доступна, смачна і ефективна.

Чи можна схуднути на сирі

Якщо ви жодного разу не сиділи на сирної дієти, у вас може з'явитися питання: від сиру товстіють або худнуть? І однозначної відповіді немає. Якщо ви будете щодня жирний продукт, вживати його у вигляді вареників, запіканок, то схуднути вам навряд чи вдасться. А ось коли у вашому раціоні цей корисний продукт буде мати низький відсоток жирності – товстіти ви не будете. Головне – вживати його за певною схемою і не забувати про протипоказання. Дієта на знежиреному сирі не рекомендується при:

  • алергії на молочні продукти;
  • захворюваннях шлунка;
  • хвороби кишечника.

Дієтичний продукт радять вживати дітям, вагітним жінкам, тому що він містить багато кальцію. Цей елемент сприяє правильному формуванню скелета людини, зростанню волосся і зубів. Лікарі призначають сир при:

  • хворобах печінки;
  • підвищеному холестерині;
  • низькому гемоглобіні.

Для зниження маси тіла цей продукт застосовують, тому що він:

  • має низьку калорійність;
  • легко засвоюється;
  • містить багато білка;
  • прискорює обмінні процеси;
  • містить мало жирів, вуглеводів.

Види і меню дієт на сирі

Існує багато методик схуднення з використанням сиру. Вони розрізняються по кількості днів – від трьох до семи. Є метод зниження ваги, розрахована на 4 тижні. Рекомендовано разом з основним продуктом застосовувати кисломолочні: кефір, йогуртові напої. Допускається використовувати:

  • овочі;
  • фрукти;
  • вівсяні пластівці;
  • сухофрукти;
  • мед;
  • горіхи;
  • висівки.

Приклад дієти на тиждень. На сніданок – завжди 200 г сиру, грейпфрут. В обід – 100 г сиру плюс блюдо з таблиці. Порція м'яса і риби по 100 грам. Можна пити зелений чай, відвар шипшини або трав.

ОбідВечеря
Понеділок2 яйця некруто

Овочевий салат, м'ясо

ВівторокВідварна куркаЗапечена риба, морквяний салат
Середа2 яйця некрутоКурка на грилі, салат з помідорами, перцем
ЧетверЗапечена рибаСалат з кольорової капустою
П'ятницяВарені кальмари -100 рОвочевий суп
Субота2 яйця некрутоПечена риба, листя салату
НеділяЗапечена курка

Салат з огірками і зеленню

Сирний варіант Маггі

Дієта Усами Хамдий заснована на використанні популярного яєчного варіанту методики схуднення Маггі. Відмінність в тому, що в меню яйця замінюються сиром. Методика вимагає суворого дотримання раціону, графіка прийому їжі. Тільки в цьому випадку будуть значні результати – зниження ваги до 20 кг дієта Розрахована на 4 тижні, кожен прийом їжі детально розписаний по продуктах і часу. Завдяки добре збалансованого раціону харчування, організм не відчуває стресу, результат виходить стійким. Немає необхідності в спеціальному виході після цієї методики схуднення.

На 3 дні

Найпростіший метод схуднення розрахований на три дні і дає зниження ваги до 3 кілограм. При його проведенні рекомендовано з'їдати 800 грам сиру за 5 прийомів. Жирність не повинна перевищувати 5%. Дозволено пити воду, зелений чай. Є більш комфортний варіант дієти по днях:

  1. Сніданок – яйце некруто, 200 г сиру. Обід і вечеря – така ж кількість основного продукту.
  2. Сніданок і вечеря без змін. В обід додається 200 грам ягід.
  3. 1 кілограм знежиреного сиру на день.

На тиждень

Сирна дієта на 7 днів допускає позбутися 5 зайвих кілограм. Під час її проведення рекомендуються фізичні навантаження і поступовий вихід з процесу схуднення. Необхідно за тридцять хвилин перед прийомом їжі випивати не менше склянки води. Меню на кожен день однакове. Основний компонент – нежирний сир – 1 кг на день. За сніданком дозволена порція вівсяної каші, шматочок вареного м'яса, огірок. За вечерею допускається овочевий суп з скибочкою хліба. Сіль і цукор виключені. Можна пити, крім води, зелений чай, настої трав, шипшини.

Сирно-фруктова дієта

Цей вид дієти – приємний і комфортний. Дозволено використовувати один кілограм фруктів на день. Це можуть бути:

  • яблука;
  • апельсини;
  • будь-які ягоди.

У сирної дієти з фруктами дозволено протягом дня з'їсти триста грам сиру. Важливо, щоб всі продукти були свіжими. Тому краще її проводити влітку, коли все тільки встигає і багате вітамінами. Плюси сирно-фруктової методики схуднення:

  • міститься багато клітковини;
  • наявність вітамінів, мікроелементів;
  • не треба готувати.

Гарне насичення дає сирно-бананова дієта. Бажано поєднувати з фізичними навантаженнями. Це пов'язано з високою калорійністю банана в порівнянні з іншими фруктами. Ця дієта із знежиреним сиром не здасться вам стомлюючої. Його потрібно з'їсти півкілограма в день. Бананів має бути чотири штуки. Хороші результати дає сирно-яблучна дієта. Дозволено з'їсти в день 400 грам сиру. Яблука допускається вживати у свіжому вигляді, запікати, робити пюре. Їх має бути не більше кілограма.

Відео про кефірно-сирної дієти

Подивіться відео нижче, і ви дізнаєтеся відмінні поради про правила і порядок проведення дієти на сирі з кефіром. Вам будуть запропоновані прості рецепти. Ви дізнаєтеся, що можна зробити, щоб дієта на сирі і кефірі не здалася вам одноманітною. Як краще чергувати прийом продуктів, і яких результатів можна досягти, використовуючи цю методику зниження зайвої ваги.

Сирна дієта з кефіром на тиждень. Як схуднути смачно і корисно для здоров'я

Відгуки про результати

Євгенія, 28 роківПотрібно було терміново скинути два кілограми – очікувалася зустріч з однокласниками. Колега по роботі порадила дієту з сиром. Я обожнюю цей продукт, тому три дні пролетіли легко. Їсти не хотілося. Необхідно було з'їдати за день кілограм сиру і пити зелений чай. Результатами залишилася задоволена. Відмінний спосіб, раджу.
Олена, 30 роківДо свята на роботі залишалася тиждень, дуже хотілося виглядати чарівною. Згадала про дієту на сирі з фруктами. Вирішила кожен день використовувати різні плоди. Скуштувала яблука, груші, апельсини. Найкомфортнішим виявився день, коли їла сир з бананами. Сиділа всього 5 днів, а схудла на 3 кілограми. Раджу спробувати!
Ганна, 27 роківЗбиралася у відпустку і вирішила, що не погано б скинути кілограми чотири. Знайшла дієту на 7 днів, де головний компонент – сир. Вранці дозволена вівсянка, а ввечері – овочевий суп. З'ясувала, що сир на вечерю при схудненні має додаткові плюси – в організмі краще засвоюється кальцій. Результат мене дуже порадував. Раджу спробувати!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!