Трави для схуднення спалюють жир в аптеці. Збори жиросжигающих трав та відгуки схудлих

У світі існує безліч способів скинути зайву вагу. Хтось віддає перевагу активно займатися спортом, деякі сидять на дієтах. Не так давно нову хвилю популярності в сфері позбавлення від непотрібних кілограмів отримала фітотерапія. Тут активно використовуються трави для схуднення. Питання полягає лише в тому, наскільки хороший цей спосіб.

Яке дію роблять трави на організм?

Умовно всі трави, які спалюють жири, діляться на декілька класів за способом впливу на організм людини:

  1. Рослини, які пригнічують відчуття голоду. Механізм зниження апетиту при вживанні цих трав полягає в утворенні плівки на стінках шлунка. Або ж рослинну сировину, потрапляючи в травний тракт, збільшується в обсязі. Обидва варіанти істотно пригнічують відчуття голоду, запобігаючи вживання зайвих калорій. Приклади таких рослин – водорость спіруліна, насіння льону, корінь алтея.
  2. Трави, що володіють сечогінним ефектом. Вживаючи відвари ведмежих вушок, лопуха або листя брусниці, ви позбавитеся від зайвої рідини в організмі. Вони виводять шлаки і частина жирових відкладень. Вживати подібний клас трав безконтрольно не рекомендується, тому що може настати зневоднення організму.
  3. Трави, які надають проносне дію на організм. Крім нормалізації та стимуляції травлення цей клас рослин сприяє втраті зайвої жиру за рахунок виведення шкідливих речовин і токсинів разом з продуктами життєдіяльності. Таким ефектом володіють аніс, кріп, сенна, кора крушини.
  4. Жовчогінні трави. Ефективно стимулювати утворення жовчі можуть безсмертник, барбарис, кульбаба. Також ці рослини покращують роботу печінки і травної системи, покращуючи тим самим обмін речовин.
  5. Рослини, що сприяють збільшенню витрати енергії. Вони зайняли своє місце серед трав для схуднення кілька років тому. Ці рослини містять біологічні активні елементи, що сприяють прискоренню обміну речовин. Дані трави будуть більш ефективні, якщо поєднувати їх прийом з фізичними вправами. Прикладом таких рослин можуть служити куркума, імбир, мате. Дізнайтеся, чим корисна куркума для схуднення.

Найбільш ефективні і корисні трави для схуднення

Вживати окремі трави для схуднення не так ефективно, як їх надходження. Простіше вживати вже готові композиції лікувальних рослин, куплені в аптеці, однак іноді варто зробити їх самостійно. Незалежно від компонентів збору існує кілька загальних правил для його приготування і використання. Потрібно змішувати всі інгредієнти в рівних пропорціях, готувати відвари на водяній бані. Щоб простіше орієнтуватися серед трав, що спалюють жир, зверніть увагу на рослини нижче, які справляються з цим завданням ефективно.

Морозник

Вживання відвару цієї рослини сприяє м'якому видаленню шлаків і надлишкової рідини з організму, завдяки проносного ефекту. Він очищає кишечник. Трава морозника стимулює травлення, розщеплення жиру і його обмін в організмі, що допомагає скинути зайві кілограми. Порошок кореневища цієї рослини допускається використовувати в сухому вигляді. Необхідно щодня вживати 50 мг натщесерце, запиваючи чвертю склянки води. Вживайте порошок від 9 до 12 місяців. Після кожних 5 місяців використання ліки необхідно робити перерву на 4 тижні.

Гуарана

Це екзотична рослина знайти в формі рослинної сировини непросто, проте в аптеках і магазинах спортивного харчування воно продається у формі таблеток або рідкого екстракту. Гуарана володіє тонізуючим ефектом і прискорює процес обміну речовин в організмі, сприяє спалюванню жиру. Найдоцільніше застосовувати його перед тренуванням. Добова доза цієї трави повинна варіюватися від 500 до 1000 мг.

Зелений чай

Відомий всім і кожному зелений чай також допоможе скинути зайву вагу. Рослина істотно знижує відчуття голоду, запобігаючи вживання зайвих калорій. Особливу популярність в останні роки отримала десятиденна дієта на зеленому чаї. Її принцип заснований на низькокалорійному харчуванні та вживанні неміцного чайного напою без цукру. Не варто захоплюватися цією травою перед сном т. к. в ній багато кофеїну.

Подорожник

Ця трава містить велику кількість клітковини. Вона володіє легким проносним ефектом. Фітотерапевти радять вживати настій з подорожника перед кожним прийомом їжі, тому що він сприяє зменшенню відчуття голоду. Використання цієї трави для схуднення в комплексі з фізичними навантаженнями дає дивовижний результат. Для приготування відвару подорожника необхідно залити столову ложку насіння рослини 200 мл окропу, настояти одну годину. Для разового застосування буде вистачати третини готового кошти.

Хрін

Щоб схуднути, використовуйте настоянку з хрону. Для її приготування натріть 200 г кореня цієї рослини, залийте отриману масу літром окропу. Дайте настоятися добу, потім процідіть і додайте в рідину 100 г меду. Перед кожним прийомом їжі потрібно вживати 50 мл настоянки. Ви будете є значно менше, оскільки ефірні масла цієї трави пригнічують смакові рецептори, знижуючи апетит.

Імбир

Ця трава містить речовини, які сприяють спалюванню зайвого жиру: фітонциди і ефірні олії. Вони викликають незначне збільшення температури тіла і прискорюють обмінні процеси. Коренеплоди рослини ефективно знижують апетит. Для приготування імбирного чаю з лимоном покладіть в термос 2 столові ложки натертого імбиру, кілька часточок лимона. Залийте все це гарячою водою, залиште настоюватися на ніч. 150 мл напою беруть за 40 хвилин до їжі.

Кульбаба

Кульбаба також сприяє спалюванню зайвого жиру, завдяки своєму желчегонному і сечогінній ефекту. Ця трава багата вітамінами і мінералами. Для приготування відвару необхідні сухі коріння рослини. Дві столові ложки сировини залити склянкою окропу, потім прогрівати на водяній бані. Дайте відвару настоятися 5 годин, зцідіть рідину і приймайте 3 рази на день перед їжею.

Мате

Завдяки кофеїну та теоброміну, що міститься в мате, ця рослина володіє термогенними властивостями, а також прискорює процеси обміну речовин та енергії в організмі. Вживати напій з цієї рослини рекомендується за 30 хвилин до початку фізичного навантаження. Для приготування чаю потрібно в киплячу воду додати стевію, корицю, імбир. Дати напою трохи охолонути. Після чого додати 2 столові ложки мате, настоювати близько години.

Кайенский перець

Ця рослина містить у собі необхідний для схуднення капсаїцин. Для засвоєння цієї речовини необхідні істотні витрати енергії. Кайенский перець зменшує апетит, оберігаючи організм від надходження зайвих калорій. З кайенским перцем головне не переборщити, тому що це може плачевно позначитися на травній системі. Часто рослина використовується в якості приправи до їжі, чого вистачить для схуднення.

Протипоказання для застосування

Лікувальні трави не містять в собі шкідливих синтетичних речовин, але іноді фітотерапія для схуднення може закінчитися на лікарняному ліжку. Завжди перевіряйте складу збору. Можливо, у вас є індивідуальна непереносимість одного з його компонентів. Перед використанням тих чи інших трав для схуднення варто відвідати лікаря. Прийом настоїв на основі жовчогінних рослин принесе шкоди хворим з такими захворюваннями:

  • діарея
  • панкреатит
  • гепатит

Відео: трави для схуднення

Завжди намагайтеся дотримуватися рецептуру приготування відварів з трав для схуднення і правильно зберігайте їх. Дотримуйтеся рекомендованої дози, щоб уникнути неприємних наслідків. Для отримання більш детальної інформації про травах для схуднення подивіться відео нижче.

Трави для схуднення

Відгуки та результати прийому трав

Лера«Імбир, особисто для мене - саме вірний засіб. Відмінно спалює жир, особливо якщо замінити воду та інші напої імбирно-лимонним настоєм. Ну і, природно, не забувати про дієту».
МаріяЯ пила екстракт гуарани в комплексі з фізичною навантаженням. Прийняла таблетку і побігла на фітнес. Бадьорість на весь день забезпечено, і зайві кілограми тануть на очах. Всім раджу».
Ірина«Вирішила схуднути після вагітності. Накупила трав. Робила все по рецептах, пила у відповідності з рекомендаціями. Вага став падати, а з ним і самопочуття погіршилося. Як пізніше з'ясувалося, у мене б панкреатит. Завжди радьтеся з лікарем, перш ніж так худнути».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!