Буряк для схуднення - дієтичні рецепти салатів. Відгуки про страви з буряка для схуднення

Існує величезна кількість методик для схуднення, в які включені різні заморські препарати, фрукти і ягоди. Але наша природа подбала про нас краще і подарувала такий чудовий коренеплід, як буряк. Буряк для схуднення відома давно: ще наші бабусі з її допомогою прибирали зайві кілограми, а якщо згадати про її корисні властивості, то важко знайти продукт, який міг би порівнятися з нашої буряком.

Чим корисна буряк для схуднення?

Постійне вживання буряка гарантує нормальну роботу внутрішніх органів організму, покращує травлення та дарує гарне самопочуття. Цей продукт благотворно впливає на мозкову діяльність і незамінний при низькому гемоглобіні. Лікарі рекомендують вживати буряк при:

  • Атеросклерозі.
  • Серцево-судинних захворюваннях.
  • Цукровому діабеті.
  • Хворої печінки.
  • Занепаді сил.
  • Анемії.

Для схуднення буряк цінний продукт, але її вживання має бути грамотним. Борщ зі свининою навряд чи допоможе скинути зайву вагу, навіть, якщо в його склад входить велика кількість коренеплоду. Буряк для схуднення краще вживати сирої або вареної, в чистому вигляді або в салатах. У складі цього коренеплоду міститься яблучна, фолієва і лимонна кислоти, вітаміни групи В, калій, кальцій, мідь, залізо, йод і антиоксиданти.

Буряк - джерело клітковини, що сприяє очищенню організму, причому містить мінімум калорій. Бетаїн допомагає засвоювати білок і нормалізує роботу печінки, прискорюючи обмін речовин. Він також окислює жири, після чого організм виводить їх. В результаті регулярного споживання буряка вага знижується, а присутній у складі куркумін не дає організму накопичувати жири.

Варіанти дієти з буряком

Якщо дотримуватися правила вживання буряка, то в 10-денний термін втратити 5 зайвих кілограмів. Така дієта принесе користь організму: оздоровить печінка, допоможе нормалізувати роботу шлунка і кишечника. Існує безліч способів схуднути вживаючи буряки, які ми розглянемо більш докладно.

Дієта на кефірі з буряком

Кефір і буряк - корисні продукти, з'єднавши їх разом, ми отримаємо ідеальний засіб для боротьби із зайвими кілограмами. У дієті з кефіром немає нічого складного. Розрахована вона на 7 днів, а приймати їжу потрібно щодня до 8 разів. Окремо п'ємо кефір, а з проміжком в 1 годину, вживаємо варений буряк. З'їдати потрібно 1,5 кг буряків і випивати не менше 1, 5 літра кефіру. Ці продукти разом очистять кишечник і допоможуть прибрати до 7 кг зайвої ваги. Спробуйте для початку посидіти на цій дієті 3 дні, після чого зробіть перерву на 1 тиждень і пройдіть тижневий курс.

Дієта на буряковому соку

Чистий буряковий сік вживати не можна! Він концентрований і легко викличе діарею. Його розбавляють наполовину водою, яблучним або морквяним соком. У такому вигляді проявляються кращі якості соку, до яких відносяться:

  • Легке проносне.
  • Бетаїн, нормалізує жировий обмін.
  • Вітаміни, що сприяють оздоровленню організму.

Починати дієту з буряковим соком слід з вживання з невеликої кількості вище описаної суміші, щодня збільшуючи обсяг споживання. Такий коктейль для схуднення підходить не всім, тому стежте за реакцією організму. У цей період не варто вживати жирну і крохмальну їжі. Застосовувати буряковий сік у розведеному вигляді слід протягом 10 днів, для отримання максимального ефекту зробіть пару розвантажувальних днів тільки на соці.

Рецепти страв з буряка

Бурякові салати з додаванням інших корисних для організму овочів не тільки наситять організму вітамінами, але і допоможуть схуднути. Такий салат буде смачніше, якщо замість солі додати соєвий соус. Але у деяких людей існує на нього індивідуальна непереносимість, тоді кухонну сіль краще по можливості замінити на морську. Як приготувати буряковий салат для схуднення з чорносливом і горіхами, ви побачите на відео:

Про їжу ♥ Буряковий салат за 5 хвилин!

Салат з відвареного буряка

Найпростіший буряковий салат з додаванням зелені та оливкової олії. Це ідеальний варіант для тих, хто для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і вагою. Для салату нам знадобиться:

  • Варена буряк – 4 шт.
  • Пучок кінзи або петрушки.
  • Зелену цибулю.
  • Оливкова олія – 3 ст. ложки.
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка.
  • Сіль, перець.

Варений буряк натирається на крупній тертці, до неї додається нарізана зелень і цибулю. Окремо з'єднується сік лимона з оливковою олією, перцем, сіллю, перемішують і виливається в нарізані овочі. Це відмінний варіант в якості перекусу між їжею і в якості гарніру до страв. Слід пам'ятати, що коренеплід вариться тільки цілком, інакше буде втрачено всі поживні речовини, в результаті отримаємо одні волокна.

Салат з буряка, моркви і капусти

Цей вітамінний салат для схуднення відомий кожній жінці, яка піклуватися про свою красу. Для нього потрібні: буряк, капуста, морква і часник. Інгредієнти додаємо за смаком. Для заправки будемо використовувати гірчицю (2 ст. л.), сік лимона (2 ч. л.), оливкова олія (2 ст. л.). Все перемішуємо, даємо настоятися в холоді 20-30 хвилин і їмо з задоволенням!

Сирої буряковий салат

Сирий буряк - це найкращий спосіб вживання бурякового соку. Сирої коренеплід багатий клітковиною і вітамінами, знижує рівень цукру в крові і дає м'який проносний, сечогінний ефект, виводячи токсини. Існує безліч смачних салатів для схуднення з сирого коренеплоду. Хочемо поділитися з Вами, як приготувати буряк для схуднення з сиром фета.

Інгредієнти:

  • Свіжа буряк – 2 шт.
  • Сир фета – 150 р.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Фету розминаємо до пастоподібного стану, коренеплід шаткуємо соломкою, а часник видавлюємо з преса. Використовуйте в салаті свіжу зелень Застосовувати сіль не потрібно, оскільки сир сам по собі солоний. Все перемішуємо, додаємо масло і даємо трохи настоятися. Корисний, смачний салат для схуднення готовий до вживання.

Жиросжигающие буряковий напій

До жиросжигающие напоїв відносяться різні трав'яні відвари, нежирний кефір, зелений чай, вода з лимоном, буряковий напій, що володіє масою достоїнств. Як ми вже з'ясували, буряковий сік у чистому вигляді вживати не можна, а ось коктейлі з додаванням бурякового соку вітаються у багатьох дієтах для схуднення. Відмінним жиросжигающие напоєм буде суміш бурякового, журавлинного соку, меду і води.

Для нього слід змішати 4 ст. ложки бурякового і 4 ст. л. свіжовичавленого соку журавлини, 1 ч. л. меду. Для отримання необхідного об'єму 200 мл, додайте некипячено питної води. Випивати коктейль слід до прийому їжі невеликими ковтками. Корисні властивості буряка дозволять їжі повністю засвоїтися в організмі. Слід переглянути свій раціон, не допускаючи жирних або борошняних страв.

Протипоказання до дотримання дієти

Бурякова дієта, як і будь-яка інша, має свої протипоказання. Від неї потрібно утриматися, якщо:

  1. Існують запальні процеси в кишечнику або шлунку.
  2. Є хронічні захворювання нирок.
  3. Хронічний цистит.
  4. Сечокам'яна хвороба.
  5. Вагітність.
  6. Годування дитини.

Така кількість протипоказань пояснюється тим, що буряк містить багато щавлевої кислоти, яка провокує вищеперелічені захворювання. Перед тим, як худнути за допомогою буряка, слід проконсультуватися з лікарем. Якщо немає ніяких протипоказань, то буряк стане порятунком від зайвих кілограмів.

Відгуки про схуднення на буряках

Катерина, 32 рокиМоя улюблена дієта кефір з буряком на 3 дні. Саму буряк я подрібнюю в блендері і вживаю з кефіром. Ефект приголомшливий: за 3 дні - мінус 5 кг
Ольга, 19 роківЯ не обмежувалася тільки буряком, а всі 10 днів схуднення дозволяла собі салати з інших овочів з додаванням горіхів і сухариків. Протягом 10 днів втратила 7 кг
Олена, 45 роківБуряковий сік вживала розведеним з морквяним в пропорції 1:1. Дану суміш вживала на ніч протягом цілого тижня, а схудла всього на 2 кг. Напевно, треба ще піти в спортзал для поліпшення результатів.
Галина, 17 роківСиджу на бурякової дієти періодично багато років. Результат завжди є – стабільне схуднути на 5-7 кг в тиждень. Немає в меню: цукру, борошняних виробів, хліба, солі, а води п'ю до 2 л на добу.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!