Обважнювачі для ніг

Відмінною альтернативою гантелей стали спеціальні утяжеляющие конструкції, які просто і зручно використовувати для тренувань. Обважнювачі для ніг допомагають спалювати більше калорій під час занять, тренувати м'язи максимально результативно. Отримати ефект від самостійних тренувань будинку ви зможете, якщо обтяжувачі будуть відповідати можливостям вашого організму.

Користь і шкода обважнювачів для ніг

Обважнювачі застосовуються в якості додаткового навантаження для ніг. Вони максимально ефективні під час ходьби і бігу, результативно позначаються на роботі м'язів стегна і сідниць. Користь від таких вправ в тому, що ногам доводиться докладати зусилля для занять спортом. Напруга в м'язах сприяє зміцненню серцево-судинної системи, стабілізує дихання і кровообіг.

Великі обважнювачі припускають тренування на витривалість. Вони допомагають спалювати більшу кількість жирів, що обтяжують м'язи ніг. Правильні вправи зміцнюють тіло людини, робить м'язи більш здоровими. Найчастіше такі атрибути використовують професійні спортсмени, яким необхідно домогтися певного результату за короткий термін.

Використовувати обважнювачі протипоказано людям з проблемами опорно-рухового апарату, оскільки вони можуть призвести до погіршення самопочуття. Також дані агрегати фахівці не рекомендують тим, хто страждає болями в суглобах. Обважнювачі підвищують тиск і натяг м'язів черевної порожнини. Пам'ятайте, що при додатковому навантаженні зростає ризик пошкоджень.

Як правильно вибрати обважнювачі?

Існує дві категорії цих аксесуарів для спорту:

  1. Насипні. Вага досягається за рахунок спеціального піску, насипаного всередину обважнювачів.
  2. Пластинчасті. Обтяжують ноги за рахунок металевих пластин в кишеньках конструкції.

Для простих вправ в домашніх умовах буде вистачати обважнювачів по 0,5 кг. Організм звикне до навантажень вже після декількох тренувань. Займаючись на тренажерах kettler, ви відчуєте різницю між обважнювачами 2 кг і 3 кг. Для постійних вправ можна вибрати насипні або пластинчасті обважнювачі підходящої ваговій навантаження.

Пластинчасті аксесуари для спорту більш універсальні і довговічні в експлуатації. Тканина пісочних обважнювачів зношується швидко, що призводить до висипання піску. Ще одним недоліком даного виду є відсутність регулювання навантажень. Для одних вправ цілком доречна маса 1 кг, для інших же можна збільшити вагу до 5 кг. Все це вирішується за допомогою можливостей пластинчастих обважнювачів.

Ефективні вправи для рук і ніг – з фото

До основних вправ з утяжеляющими конструкціями відносяться:

  • Присідання. Ноги ставляться на ширину плечей, спина пряма. Слід присісти максимально низько, бажано не відривати п'яти від підлоги. Дана вправа не відрізняється від звичних присідань, тільки величиною навантаження.

  • Вправа на спині. Попередньо надягніть на ноги обважнювачі, а руки покладіть за голову. Лежачи на спині, необхідно піднімати по черзі то одну, то іншу ногу вгору. Двадцяти махов в цілому вистачить.

  • Вправу стоячи. Піднімаючи під прямим кутом ноги, можна зробити тренування для всіх м'язів.

При нарощуванні м'язової маси на ногах важливо використовувати великі обважнювачі по 3-5 кг Перш ніж приступити до вправ, потрібно ретельно розім'яти м'язи. В іншому випадку розтягнення зв'язок гарантовано, що може вимагати поновлення для продовження занять. Розігріваючи м'язи, ви зможете підготувати їх до додаткового обтяження у вигляді обважнювачів.

Для схуднення

Використання обважнювачів для схуднення прискорює процес позбавлення від зайвих кілограмів. Навіть кілограмові аксесуари для ніг дають додаткове навантаження, що призводить до втрати ваги. Обважнювачі можна застосовувати в комплексах з присіданнями, нахилами, скручиваниями, підйомами ніг та іншими елементами. Наприклад, звичайна ходьба з обважнювачами допомагає вивести шлаки, жири з організму.

Для дітей

Додатково навантажуючи дитини, не варто забувати про заходи безпеки. Обважнювачі для дітей від 0,2 до 2 кг можуть бути використані для занять бойовими мистецтвами, художньої гімнастики, футболом і плаванням. Приступаючи до вправ з даними спортивним атрибутом, варто проконсультуватися з фахівцем і отримати відповідний дозвіл.

Ходьба і біг з обважнювачами

Для спалює калорії прогулянки і бігу застосовуються обважнювачі для поясу і ніг. У перші заняття необхідно утриматися від важких аксесуарів і почати з 0,5 кілограм на кожну ногу. Одягнути конструкцію можна над спортивним взуттям, наприклад від фірми Nike. Варто звернути увагу на правильне виконання вправ. Якщо порушити техніку ходьби або бігу, з'явиться ризик пошкодження сухожиль. Не завадить і півгодинна розминка.

Як зробити обважнювачі своїми руками?

Створення обважнювачів своїми руками не вимагає наявності навичок рукоділля. Для цього потрібно:

  • щільна тканина 4 шматка 40 х 25 см;
  • липучка 1,6 м;
  • блискавка 2 шт.;
  • капрон 1,6 м;
  • металевий овал 2 шт.;
  • пісок.

В якості матеріалу краще використовувати старі джинси або іншу грубу тканину. Два прямокутника зшиваються між собою вручну або на прямострочной швейній машині. По центру кожного потрібно пристрочивши капронову стрічку з липучкою на три чверті тканини. Далі зшийте застібку, стрічку і капрон. Тканина з усіх боків прошивається, а з одного вставляється блискавка.

Отриманий прямокутник поділяється на 4 частини і розмежовується прямий рядком. Пісок засипається в поліетиленові пакетики і кладеться в ці кишені. Отримані обважнювачі мають вагу близько 1,2-1,5 кг. Для збільшення навантаження спробуйте додати в пісок шматочки свинцю. З такими атрибутами ви зможете легко накачати м'язи в домашніх умовах.

Відео урок: тренування з фітнес інструктором

Щоб наочно уявити, як виглядає тренування з ножними обважнювачами, подивіться відеоурок. В ньому окреслено основні руху для м'язів ніг, преса і всього організму.

Тренування з обважнювачами. GuberniaTV

Відгуки

Ольга, 25 років«Обтяжувачі - відмінна річ! Вже випробувала їх в качалці. У складі пісок, але це абсолютно не бентежить. На вигляд міцні, подивимося, скільки протримаються».
Ігор, 20 років«Без обважнювачів не роблю на ноги більше ніяких вправ. Навіть мій тренер каже, що такі спортивні атрибути допоможуть мені швидше збільшувати м'язову масу».
Микола, 36 років«Я – не спортсмен, тому займаюся вдома. Обважнювачі для мене – просто знахідка. Зробив сам, все дуже легко і доступно. Задоволений. Хочу зробити і для дружини такі ж».
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!