Велотренажер для схуднення - програми занять, відгуки про результат. Тренування на велотренажері для схуднення

Велотренажер імітує їзду на велосипеді, тому відмінно підходить для тренування не лише у спортивному залі, але і в домашніх умовах. Актуальний велотренажер і для тих людей, які хочуть скинути зайву вагу, адже на ньому встановлюються різні режими, а чим більше підйом, тим швидше спалюються калорії. Велотренажер для схуднення ефективний за рахунок навантаження на нижню частину тіла. Тіло худне, а сідниці, гомілки і стегна набувають спокусливий рельєф.

Ефективний тренажер для схуднення?

Велотренажер здатний забезпечити організму інтенсивну динамічне навантаження, з якою активне схуднення тіла стає реальністю. Ефект легко побачити вже через два тижні регулярних тренувань, головне, щоб намічений режим не змінювався. Досягається результат за рахунок наполегливості, великого бажання схуднути і переваг велотренажера:

  1. Тренування на велотренажері – це не тільки відмінна аеробне навантаження, але і ефективна профілактика хвороб серцево-судинної системи. При постійних заняттях з часом стабілізується кров'яний тиск і знижується ризик захворювань судин серця. Систематичні тренування забирають з організму «поганий» холестерин, який сприяє розвитку багатьох серйозних захворювань.
  2. І чоловіки, і жінки при систематичних заняттях на велотренажері отримають стрункі ноги, гарні сідниці і пружні стегна, адже тренажер спрямований на роботу м'язів нижньої
  3. частини тіла.
  4. Для людей, страждаючих артритом або мають травми, такі тренування допомагають займатися спортом без великих навантажень на суглоби, щиколотки або коліна.
  5. Збільшує обмін речовин в організмі, тому ефективний для схуднення. Кількість витрачених калорій можна порівняти із затраченими калоріями під час роботи на біговій доріжці. Залежно від виставленої навантаження, за 40 хвилин занять спалюються до 500 ккал.

Як правильно вибрати велотренажер?

Сучасний ринок пропонує велику кількість домашніх велотренажерів. При виборі такої техніки розгубитися не важко. Щоб оптимально підібрати підходящий варіант, давайте розберемося, які бувають види велотренажерів, і для яких цілей підходить для кожного з них. Всього їх 4 різновиди: вертикальні, горизонтальні, портативні і гібридні.

  • Вертикальні

Повністю імітують трековий велосипед. Якщо їзда на велосипеді доставляє вам задоволення, то цей тренажер для схуднення ваш. Особливість його в тому, що ноги розташовуються у вертикальній площині, а це дозволяє тренувати майже всі м'язи тіла. Цей варіант стоїть на першому місці серед попиту на велотренажери: він доступний за ціною і займає мало простору, тому підійде за розміром для будь-якого, навіть самого маленького приміщення.

  • Горизонтальні

Це найзручніший вид, адже він створений спеціально для людей, у яких є труднощі зі здоров'ям, особливо при хворобах спини. На цих тренажерах посадка горизонтальна, при якій легко досягти мети, не навантажуючи спину. А це важливий параметр для людей, що мають проблеми зі спиною. Такі види частіше використовують в реабілітаційних цілях, але для схуднення вони також підходять.

  • Портативний

Ідеальний вибір для тих, хто їздить в тривалі відрядження, але не хоче переривати свої тренування для схуднення. Він розроблений з урахуванням можливості транспортування, тому займає мало місця. Поряд з перевагами такого виду є і недоліки: навантаження нерівномірно розподіляється, тому при тренуванні складно розподілити зусилля на обидві ноги.

  • Гібридний

Цей варіант сполучає в собі вертикальний і горизонтальний велотренажери. Його головне достоїнство в тому, що тренування здійснюються в положенні сидячи або лежачи, завдяки можливості регулювати крісло. Така техніка цілком може стати сімейним надбанням. Приміром, бабуся чи дідусь можуть займатися, вибравши лежаче положення тренажера, а їхні діти будуть переставляти позицію сидячи.

При виборі велотренажера для схуднення слід враховувати його параметри:

  • Систему вимірювання пульсу.
  • Тип навантаження: механічний або магнітний.
  • Функції: пройдену дистанцію, кількість спалених калорій, швидкість і т. д.

Відео-поради з вибору велотренажера для будинку

Щоб правильно вибрати велотренажер з метою схуднення в домашніх умовах, вам не завадять рекомендації професіонала. На які моменти потрібно звернути увагу, ви дізнаєтеся з виступу фітнес-тренера:

Як вибрати велотренажер для дому

Як ефективно схуднути в ногах, займаючись на велотренажері?

Перед початком занять на цій машині здоров'я слід проконсультуватися з лікарем про можливі навантаження під час тренувань. Максимальні навантаження для схуднення підходять не всім, але при повільному темпі схуднути теж можливо. Головний секрет успіху – це регулярність, а не виснажливі навантаження. Щоб швидко досягти схуднення, тривалість занять не повинна бути менше 1 години, адже жири починають спалюватися після 40 хвилин тренування, а після перших 20 хвилин обертання педалей організм ще не працює в повну силу, тільки налаштовуючись на справжню роботу.

Якщо головна мета – схуднути в ногах, то тренування повинні проводитися 4 рази на тиждень. Перед початком заняття слід провести розминку: присідання, стрибки, віджимання, вправи для дихальної системи. Не можна займатися на велотренажері без попереднього розігріву м'язів, у цьому випадку легко отримати розтягнення зв'язок. В залежності від ступеня фізичної підготовленості, існує кілька програм для схуднення:

  • для початківців;
  • проміжний період;
  • для фізично підготовлених.

Для зміцнення м'язів рук теж існує кілька ефективних способів. Дізнайтеся, як швидко накачати біцепси в домашніх умовах.

Програма тренувань для початківців

Ті, хто вів сидячий спосіб життя і зовсім забув про спорт, повинні починати заняття на велотренажері для схуднення з мінімальних навантажень. Вони для жінок мають одні параметри, а для чоловіків – інші. Тренування можна проводити спочатку 2 рази в тиждень по 30 хвилин з наступним збільшенням, щоб мати гарантовані результати. Схема дотримується на перших 6 тижнів занять на тренажері.

Для жінок

Щоб жінці швидко схуднути на велотренажері, та ще підтягнути сідниці, потрібно під час обертання педалей піднімати стегна над сидінням, щоб змістити центр ваги і напружити м'язи. Приблизна жіноча тренування для схуднення:

  1. 3 хв – розминка.
  2. 3-6 хвилин швидкість 16 км/год, опір 20%.
  3. 6-9 хв збільшується швидкість до 20 км/год, опір – до 50%.
  4. 9-12 хв – стегна піднімають над сидінням, швидкість і опір залишаються такими ж.
  5. 12-16 хв – повернення на сідло, зменшується швидкість до 17 км/год, опір – до 40%.
  6. 12-16 хв – збільшується швидкість до 24 км/год, опір – до 50%.
  7. 16-19 хв – опір і швидкість зменшується на 10%.
  8. 19-20 хвилина – поступовий перехід на спокійне обертання педалей і зупинка.

Для чоловіків

Вибір програми для чоловіків безпосередньо залежить від завдання, яке стоїть: схуднення, спалювання калорій, пружність сідниць або стегон, підвищення працездатності, розминка перед наступним тренуванням або відновлення пульсу після силових вправ. Пропонуємо приблизну програму для схуднення:

  1. Розминка: 3 хв, легка навантаження, нахил 0%, опір 10%.
  2. Підготовка: 3 хв, навантаження помірно висока, нахил 2 %, опір 20% - 50%.
  3. Основний цикл: 18 хв, інтенсивність змінюється через інтервал 6 хвилин дуже легка/дуже висока навантаження.
  4. Завершальний етап: 4 хв, легка навантаження, нахил 0%, опір 10%.

Відгуки про результати після занять на велотренажері

Євген, 36 років. Займаюся регулярно на велотренажері вже 5 років. Фігура в ідеальному порядку, не поправляюсь навіть тоді, коли не стежу за своєю вагою.

Наталія, 27 років. Велотренажер допоміг мені схуднути після пологів і швидко привести фігуру в норму: ноги і сідниці виглядають карколомно.

Олена, 21 рік, Мені дуже подобається складаний велотренажер, який вміщується в коморі. Вже через 2 тижні інтенсивних занять на ньому я схудла на 3 кг

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!