Як викликати місячні раніше терміну на тиждень

Процеси, які відбуваються в жіночому організмі, в тому числі менструальний цикл, знаходяться під контролем нейроендокринної системи. У неї входять периферичні структури і центральні відділи. Регуляція місячних являє собою ланцюжок дуже трудомістких процесів, що включають роботу гіпоталамуса. Замислюючись над тим, як викликати місячні раніше терміну, враховуйте, що зрушення менструального циклу може мати несприятливі наслідки, адже тим самим ви порушуєте цілісність протікання природних процесів у всьому організмі.

Чи можна викликати місячні без наслідків в домашніх умовах

У більшості випадків для виклику місячних раніше строку використовуються методи, які привносять зміни в гормональний фон жінки. Це досягається шляхом застосування народних засобів і ліків. Обидва ці способи не вважаються повністю безпечними. Також існує думка, що інтенсивні заняття спортом можуть викликати місячні. Будь підвищена фізична активність – стресова ситуація для організму, яка здатна вплинути на гормональні зрушення.

Медикаментозні препарати для екстреного виклику місячних мають безліч протипоказань. Інструкція до них докладно описує всі побічні явища, яких варто очікувати від їх прийому. Серед найнебезпечніших – збої гормональної системи, що тягнуть за собою ще ряд небажаних ефектів. Народна медицина має у своєму розпорядженні цілим арсеналом трав, щоб викликати місячні передчасно, багато з яких вважаються отруйними і при недотриманні дозування провокують отруєння, алергію. Перед використанням методів для прискорення початку місячних проконсультуйтеся з лікарем.

Дострокового появи місячних сприяють високі дози вітаміну С, А, Е. Це, в свою чергу, може викликати гіпервітаміноз. Прийом гормональних контрацептивів проводиться так: з першого дня менструального циклу протягом 21 доби. Далі робиться тижнева перерва, протягом якого йдуть місячні. Якщо раніше припинити прийом оральних контрацептивів, то і почнеться менструація передчасно. Ці засоби призначають для лікування гормональних захворювань, корекції концентрації гормонів в організмі. Їх прийом для виклику місячних небажаний.

Медикаментозні засоби зміни циклу на тиждень

Найефективніший метод для виклику місячних раніше звичайного терміну – прийом медикаментів. Однак самостійно призначати собі таблетки або пити їх рекомендації подруг вкрай небажано. Запишіться на консультацію до лікаря і обговоріть з ним це питання. Але лікар може наполягти на небезпеку медикаментів і відмову від них. Будьте пильні, будь препарат має свої протипоказання і побічні дії. Як викликати місячні раніше терміну лікарськими препаратами? Ось опис пари дієвих препаратів.

Таблетки Дюфастон

Дюфастон відноситься до препаратів групи гестагенів, допомагають викликати місячні достроково. Під гестагенами увазі стероїдні гормони, які виробляються в жіночому організмі в яєчниках і надниркових залозах. Терапевтичний ефект досягається без порушень менструальної функції і придушення овуляції.

  • Склад: дидрогестерон, гіпромелоза, лактози моногідрат, кукурудзяний крохмаль, магнію стеарат, діоксид кремнію.
  • Показання: безпліддя, що викликане недостатністю лютеїнової; ендометріоз; вторинна аменорея; передменструальний синдром; звичний або загрожуючий викидень; маткові кровотечі дисфункціонального характеру; нерегулярні місячні; замісної гормональної терапії.
  • Застосування: у разі нерегулярних місячних призначається всередину по 10 мг двічі за добу з 11 по 25 день циклу.
  • Вартість: від 550 руб.

Препарат Постинор

Постинором називають гормональний посткоїтальний контрацептив для внутрішнього прийому. Він допомагає викликати місячні раніше, ніж настане термін. Препарат володіє яскравими антиестрогенною і гестагенным властивостями, здатний пригнічувати запліднення, овуляцію, якщо статевий акт був здійснений в предовуляционную фазу. У більшій частині випадків Постинор допомагає запобігти небажану вагітність, викликавши місячні до терміну.

  • Склад: левоноргестрел, тальк, кукурудзяний крохмаль, магнію стеарат, колоїдний силікон, лактози моногідрат, картопляний крохмаль.
  • Показання: екстрена посткоитальная контрацепція, якщо застосовуваний спосіб контрацепції ненадійний або статевий акт не був захищений.
  • Застосування: після статевого акту протягом двох діб рекомендується прийняти дозу 750 мг через 12 годин рекомендоване дозування приймається повторно. Якщо після прийому протягом двох годин почалася блювота, то застосування повторюється. За один курс дозволено приймати не більше двох таблеток за 750 мг.
  • Вартість: від 247 руб.

Народні засоби

Народна медицина має у своєму розпорядженні кількома методами, які викликають місячні раніше покладеного терміну. Однак ефективність їх не надто висока, не варто покладати на народні рецепти великих надій. Рекомендовані дозування перевищувати не можна. Народні засоби і медикаменти, можуть становити велику небезпеку для організму. Як викликати місячні раніше терміну народними способами? Вам допоможуть такі методи, як використання лушпиння цибулі, імбиру, лаврового листа або содових ванн.

Цибулиння

Якщо затримка менструації не зумовлена вагітністю, то цибулиння допоможе викликати місячні раніше покладеного терміну. Залийте лушпиння з 1 цибулини 2 склянками окропу, прокип'ятіть протягом 25 хвилин. Процідіть і остудіть відвар. Щоб викликати місячні раніше звичайного терміну, відвар лушпиння натщесерце випивайте в ранкові години, півтори склянки. Зворотна сторона медалі кошти – воно може спровокувати сильну кровотечу. Якщо це сталося, негайно викличте швидку допомогу.

Лавровий лист

Лавровий лист, який знайдеться в кухонному шафці будь-якої господині, провокує наступ маткових скорочень і викликає місячні раніше часу. Пам'ятайте, що при вагітності цей метод викликає тривалі і досить інтенсивні болі, але не викидень. Для приготування кошти прокип'ятіть 1 пачку лаврового листя на 400 мл окропу 7 хвилин. Наполягайте відвар 3 години. Поділіть весь обсяг отриманого відвару лаврового листа на два дні. Випивайте рівними порціями кожну частину протягом дня до трапези для викликання місячних раніше терміну.

Імбир

Викликати місячні раніше терміну допомагає імбир. Нормальною реакцією після вживання напою з імбиром є прилив жару, але якщо у вас виникла нудота, це може сигналізувати про вагітність. У даному випадку варто звернутися до лікаря для надання кваліфікованої допомоги. Не слід переборщувати з імбиром, у великих кількостях він принесе вам шкоди. Залийте 1 ч. л. сухого меленого імбиру 1 склянкою окропу. Його слід настояти 20 хвилин. Для виклику місячних раніше покладеного терміну, в день випивайте 1-2 чашки даного настою.

Ванни з йодом

Прийом гарячих ванн з додаванням йоду і солі допомагає викликати місячні до строку, що відбувається в результаті припливу крові до органів малого тазу. Крім йоду у ванну додають відвар ромашки. Значення температури води не повинна перевищувати рекомендоване, інакше негативний вплив занадто гарячої ванни випробує на собі серце. Приготуйте 1 кг солі, 100 мл води, 10 мл йоду. Наповніть половину ванни водою, температура якої не перевищує 37 градусів. Розчиніть в ній сіль, вливши розчин з 100 мл води і йоду. Приймайте 15 хвилин йодну ванну, щоб завчасно викликати місячні.

Аскорбінова кислота

Аскорбінова кислота у великих дозах здатна викликати місячні екстрено, раніше покладеного терміну. Але ви можете отримати гіпервітаміноз, що призводить до маси проблем зі здоров'ям жіночого організму. Для більш надійного результату разом з прийомом аскорбінки рекомендується попарити ноги, що забезпечити приплив крові до нижньої частини тіла. Вам знадобиться 20 кубиків розчину аскорбінової кислоти для внутрішньовенних ін'єкцій. Вкол внутрішньовенно аскорбінову кислоту одноразово, що викличе місячні раніше часу.

Варто викликати місячні під час вагітності?

Затримка місячних може наступити у випадку небажаної вагітності. Жінка за будь-яку ціну намагається викликати місячні, а про наслідки не замислюється. Лікарі твердять, що це домашній аборт. В маткової порожнини можуть залишатися частинки заплідненої яйцеклітини, що провокують розвиток сильних запалень. При відсутності лікування наслідків, жінка може залишитися безплідною. Також виклик місячних раніше покладеного терміну при вагітності провокує сильні кровотечі. У таких випадках жінці може знадобитися і операція.

Відео: порушення менструального циклу – відсутність місячних

У представленому нижче відео розглядаються причини, які можуть викликати відсутність місячних. Також даються рекомендації, які обстеження необхідно пройти жінці в цьому випадку. Дізнайтеся всі подробиці питання.

Порушення менструального циклу. Відсутні місячні.

Відгуки про результати

Дарина«У мене одного разу трапився конфуз під час статевого акту – порвався презерватив. На наступний ранок я купила упаковку Постинора і випила за інструкцією. Після цього вагітність у мене не виявили, сильних збоїв місячних не сталося».
Катя«Щоб заздалегідь викликати місячні перед відпусткою, я брала кілька разів гарячі ванни з йодом. Особисто мені допомогло, але не з першого разу. На відпочинку я не хвилювалася про цю проблему».
Олександра«Я один раз брала Дюфастон, щоб викликати місячні раніше, ніж вони повинні були настати. Препарат подіяв, але наступні кілька місяців мій цикл трохи збився. Пізніше все владналося само собою».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!