Маска для волосся з касторовою олією для зростання

Генетикою закладені темпи зростання і густота волосся. Кардинально вплинути на ці процеси не здатне ні один засіб. А ось допомогти волоссю відновитися після стайлінгових засобів або частого застосування фена, підживити цибулини, посилити кровообіг у підшкірних капілярах, повернути локонам еластичність і здорове сяйво можна навіть у домашніх умовах. У народній медицині для цих цілей застосовується рицинова олія – джерело корисних мікроелементів.

Користь касторової олії для волосся

Рицинова, рицинова або рицинову олію – один з найбільш затребуваних продуктів натурального походження, що активно застосовується в косметології. Продукт відносять до рідких масел, у своєму складі містить такі жирні кислоти:

  • рицинолеиновая – відповідає за регенерацію тканин, прискорює процес оновлення клітин, сприяє зміцненню волосяного фолікула, його зростання;
  • лінолева – зволожує дерму;
  • олеїнова – активує процеси обміну, утримує внутрішньоклітинну вологу, відновлює бар'єрну функцію шкіри;
  • стеаринова – попереджає сухість, відчуття стягнутості, зволожує, захищає покрив від впливів навколишнього середовища;
  • пальмітинова – кислота сприяє глибокому проникненню речовин в шкіру.

Завдяки такій комбінації компонентів рицина застосовується як антибактеріальний засіб, робить менш помітними пігментні плями, стає порятунком сухий запаленої шкіри. Забезпечує повноцінний догляд за волосяним покривом голови:

  • виручає при появі лупи, себореї, зволожуючи шкіру і зберігаючи вологу;
  • споює расслоившуюся волосяну кутикулу, надає блиску, м'якості, обсяг шевелюрі;
  • створює захисний бар'єр;
  • проникає глибоко в пори, живить коріння, насичуючи вітамінами.

Маски з касторової олії

Рицина виграшно поєднується з іншими компонентами. По-перше, посилює їх дію. По-друге, легше наноситься і змивається, так як в чистому вигляді це густа в'язка речовина. Якщо нанести в нерозведеному стані, то навіть два-три промивання не врятують від ефекту брудної голови. Зробити засіб рідині допоможуть інші масла, наприклад, жожоба, виноградних кісточок або реп'яхову. Але практичніше приготувати натуральну маску і оздоровити волосся комплексно. При цьому рекомендується дотримуватися такі правила:

  1. Наносити маску на забруднені сухі волосся, щоб уникнути частого миття, можливого травмування шкіри голови.
  2. Дія олії посилюється в теплому вигляді. Нагрівати суміш тільки на водяній бані, постійно помішуючи.
  3. Масляні маски максимально передадуть шкірі поживні речовини, якщо після нанесення обернути голову плівкою і замотати в рушник, влаштувавши ефект міні сауни.
  4. Якщо мета процедури посилити зростання, наситити, позбутися від лупи, то маска наноситься безпосередньо на корені, втирається в шкіру. Для додання блиску – змастити по довжині. Кінчики промаслівают, щоб запобігти перетин.

Частота використання залежить від стану волосся, реакції на маску. Оптимальний варіант 1-2 рази в тиждень протягом місяця. Змивають поживну суміш за допомогою шампуню, два рази намилюючи і обполіскуючи теплою водою. Для закріплення ефекту завершують процедуру полосканням трав'яним відваром кімнатної температури або водою з додаванням яблучного оцту.

Рецепти масок для волосся з касторовою олією

Домашні маски, незалежно від складових, роблять на один раз і не зберігають. Готувати суміш варто виходячи з індивідуальних особливостей, уникаючи продуктів, які викликають алергічну реакцію. Враховувати мету нанесення і бажаний результат. Маски з курячим яйцем в складі підійдуть для живлення сухої шкіри, її зволоження, спиртовмісні – жирного типу, для активації росту додають цибульний сік або червоний перець.

Для росту волосся

Склад:

  • яйце – 1 шт.;
  • рицина – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка.

Слід відокремити жовток, з'єднати його з чайною ложкою касторової олії, ретельно перемішати, додати оливкову. Нанести склад на кореневу зону масажними рухами. Обмотати голову плівкою, потім оберніть махровим рушником. Після години змити звичним шампунем. Маска для росту волосся з касторовою олією дає результат тільки при регулярному проведенні процедур.

Склад:

  • рицина – 2 ч. ложки;
  • настоянка червоного перцю – 2 ч. ложки.

Змішати компоненти, нанести на вимиту шкіру голови, після чого обгорнути теплим рушником, тримати 15 хвилин. Варто з обережністю поставитися до пекучому перцю. Якщо маска викликала сильний свербіж або почала сильно піч, кількість перцю при наступній процедурі зменшити. Якщо перетримати таку маску, то опік забезпечений. Як альтернативу перцю можна використовувати цибульний сік або гірчицю.

Склад:

  • Димексид – 1 ч. ложка;
  • рицинова олія – 2 ст. ложки;
  • жовток – 1 шт.

З'єднати інгредієнти, нанести виключно на корені. При першому застосуванні тримати 15 хвилин. З другого разу час збільшують до 40 хвилин. Дана маска не вимагає утеплення рушником або плівкою, а змивати слід обережно, щоб засіб не потрапило в очі. Курс з 10 процедур робити з періодичністю один раз в тиждень.

Від випадіння

Склад:

  • мед – 1 ч. ложка;
  • рицинова олія – 1 ст. ложка;
  • жовток – 1 шт.;
  • лимонний сік – 1 ч. ложка.

Змішати рідкий мед і лимонний сік, влити касторку, яєчний жовток. Злегка підігріти і нанести на шкіру голови. Утеплити голову рушником, витримати не менше 30 хвилин. Сік лимона, при жирному типі волосся, замінити коньяком або горілкою в такій же пропорції. Вони мають підсушуючими властивостями. Маска від випадіння волосся з касторовою олією дасть видимий результат при проведенні процедури мінімум один раз в тиждень.

Склад:

  • кефір – 125 г;
  • рицинова олія – 1 ст. ложка.

Півсклянки кефіру змішати з маслом. Розділити на дві частини, одну нанести на прикореневу зону, другу розподілити по довжині. Укутати і залишити на годину. Така комбінація нормалізує секрецію сальних залоз, зміцнює коріння, надає волоссю еластичності. При сухій шкірі голови замінити кефір жирної сметаною в такій же пропорції. Масці властиво стікати, тому краще одягти поліетиленову шапочку.

Для сухого волосся

Склад:

  • рицинова олія – 4 ч. ложки;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • гліцерин – 1 ч. ложка;
  • столовий оцет – 1 ч. ложка.

Підігріти масло, щоб стало трохи теплим, перемішати інгредієнти і нанести на зволожені волосся, по всій довжині, починаючи від коріння. Залишити на півгодини, після чого змити. Сушити голову феном після процедури не рекомендовано. Звичайний оцет можна замінити яблучним, який виготовляється з натуральної сировини, володіє більшою вітамінної цінністю.

Склад:

  • сіль – 1 ч. ложка;
  • рицина – 2 ч. ложки;
  • ефірне масло лаванди – 2 краплі.

Для приготування взяти кам'яну або морську сіль самого дрібного помелу, інакше шкіра сильно травмується. Перемішати з касторкою, додати лавандова ефірна олія. Суміш наноситься на коріння легкими рухами, після чого голову бажано утеплити рушником, попередньо одягнувши поліетиленову шапочку. Через півгодини змити, добре прополіскуючи пасма.

Для жирного волосся

Склад:

  • олія рицини – 2 ч. ложки;
  • коньяк – 2 ч. ложки;
  • жовток – 1 шт.

Рецепт маски для волосся з касторовою олією і спиртовмісним компонентом, крім підсушують функції, зміцнює структуру волосся, активізує зростання. Складові елементи перемішуються до однорідної структури і наносяться на корені. Тримати маску можна до 30 хвилин, після змити, використовуючи шампунь. Періодичність застосування 1-2 рази в тиждень протягом місяця. Замість коньяку іноді використовують настоянку календули.

Для нормального волосся

Склад:

  • рицина – 2 ч. ложки;
  • мед – 1 ч. ложка;
  • авокадо – 1 шт.

Маска для волосся з касторовою олією і фруктами насичує пошкоджені, пересушені пасма феном, підсилює блиск, сприяє зростанню. Суміш наноситься від коренів до кінчиків волосся і витримується півгодини. Змивається за стандартною процедурою з двома ополіскувачами. Як альтернативу дорогому фрукту в рецепті можна використовувати м'якоть банана або абрикоса.

Від посічених кінчиків

Оливкова і касторове масло змішати в пропорції 1:1, за бажанням додати м'якоть авокадо. Суміш рясно, рівномірно нанести на кінчики волосся, укутати в поліетилен і рушник. Якщо сильно посічені, залишити рицинова олія для волосся на ніч. Якщо пасма пофарбовані, то процедура проводиться не більше години, інакше ризикуєте вимити колір. Змивається маска теплою водою і спіненим шампунем.

Від лупи

Заварити ложку чорного чаю на склянку гарячої води. Дати настоятися, потім процідити. Змішати з двома столовими ложками касторки, додати столову ложку спирту або горілки. Суміш втирати в шкірний покрив голови, залишками зволожити пасма. Залишити вбиратися на 40 хвилин. Робити курсами, 2 рази в тиждень протягом місяця, потім влаштувати перерву і знову повторити.

Відео

Маски з касторовою олією для волосся. КРАЩІ рецепти домашніх масок!

Отращиваете волосся? Хочете довге волосся? спробуйте маску з касторовою олією

Рицинова олія для волосся

Рицинова олія для волосся ♥

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!