Що робити, якщо пушатся волосся після миття і від вологості

Бажання бути красивою – нормальний стан жінки. Зачіска грає важливу роль в образі сучасної леді. Той, хто зіткнувся з проблемою «кульбаба», знає, як складно буває привести зачіску в порядок, коли кінчики волосся пушатся. Ви зможете зменшити страждання, якщо дізнаєтеся про причини цього явища і дізнаєтеся, як укласти волосся, щоб вони не пушились.

Причини, чому волосся сильно в'ються і пушатся

В першу чергу, винна генетична схильність. Володарки комірчастої структури волосся уникають надмірного впливу на них гарячого фена або плойки під час створення зачіски. Після частого застосування гарячої укладки проблема лише поглиблюється. Фарбоване волосся бувають сильно зневоднені і потребують особливого догляду, щоб уникнути зайвої пухнастості надалі.

Після хімічної завивки волосся стають тьмяними, сильно пушатся і погано піддаються укладанню, швидше випадають. Трихологи (лікарі, які займаються лікуванням волосяного покриву) пояснюють причину пухнастості тим, що через декілька місяців, волосся має нерівномірну структуру і закручується навколо своєї осі. Пухнастість може виникати при різних обставинах.

Після миття

Ходити з охайною чистою і доглянутою зачіскою – правило хорошого тону. Сторонні люди навіть не здогадуються, яку кількість часу і зусиль витрачено, щоб зачіска мала пишність, але не пухнастість. Висушуючи і укладаючи волосся гарячим феном, ви порушуєте структуру волосся, вона стає пористою, пересушеною, кінчики січуться. Якщо неможливо дозволити собі відмовитися від щоденного миття голови, постарайтеся скоротити кількість водних процедур, робити їх в щадному режимі, використовуючи кондиціонери і маски.

Гарячий душ висушує шкірний покрив голови, привчіть себе користуватися теплою або прохолодною водою, так волога буде зберігатися всередині волосини. Мокрі пасма волосся розчісувати не варто, дайте їм підсохнути природним шляхом. Не масажуйте голову рушником, так ви підвищуєте ламкість волосяного покриву. Використовуйте гребінець з натурального дерева, щоб волосся менше електризувалося.

Від зміни погоди та вологості

Багатьом знайома проблема, коли в холодну пору року, тривало перебуваючи в головному уборі або приміщенні з обігрівачем, шевелюра починає тьмяно виглядати, підвищується її сухість, ламкість. Як наслідок – волосся перестають бути слухняними, «стають на диби». Таку ситуацію деякі спостерігають і влітку, коли знаходяться довго під сонцем без головного убору.

Сухий навколишній повітря витягує вологу з волосся на себе. Кучеряве пишні локони не завжди доставляють радість свої господиням. Під час вологої погоди вони стають некерованими і ще більше збільшуються в обсязі, утворюючи пухнастий кульку. З такими кучерями важко зробити зачіску, особливо якщо стрижка коротка. Щоб уникнути неприємних ситуацій, нанесіть на проблемну зачіску косметичний віск або невелику кількість масла.

Що зробити, щоб волосся були гладкими і не пушились

Одного рецепту на всіх не існує. Але дотримуючись простих рекомендацій, можна домогтися, що волосся знову будуть блискучим, здоровим та слухняним. Хтось є любителем дуже гарячої води, хтось купує шампунь, не читаючи, для якої він призначений, комусь варто обмежити кількість використання «прасок» і плойок. Зрідка застосовується експрес метод зняття пухнастості – спрей антистатик. Знаючи причини пухнастості, скористайтесь способами усунення неприємного явища, які описані нижче.

Правильне висушування

Візьміть собі за правило, що при будь-якій можливості, після душу волоссю потрібно давати висохнути природним шляхом. Їх простіше буде привести в порядок, укласти в зачіску, якщо ви миєте голову під душем, тобто вода стікає по напрямку росту волосся. Так лусочки менше відкриваються, і волосся буде мати більш рівну структуру. Рушником видалити зайву вологу, лише промокнувши пасма.

Якщо повністю відмовитися від фена немає можливості, включайте його на холодний режим. Такий метод сушіння стане більш тривалим за кількістю часу, але не буде згубний вплив на шкіру голови. Користуючись дерев'яної гребінцем, піднімайте волосся біля коріння для рівномірного розподілу повітря. Для легкого розчісування наносити спеціальні утяжеляющие кошти.

Внутрішня боротьба з проблемою

Іноді для поліпшення волосся варто звернути увагу на свій раціон харчування. Проблема може сидіти всередині, а наслідки видно зовні. Щоб допомогти волоссю придбати живий блиск, силу і слухняність, включіть в своє меню:

  • морську рибу;
  • оливкова олія (заправляйте їм салати, натщесерце випивайте 1 чайну ложку);
  • кисломолочні продукти, особливо сир;
  • горіхи, краще якщо це буде лісовий фундук;
  • гарбузове насіння, які містять велику кількість фосфору;
  • круп'яні вироби з вмістом магнію (висівки, гречану крупу, пшоно);
  • бобові (квасоля, горох);
  • свіжу зелень, овочі, фрукти.

Масла

  • Найпоширеніший вид масла, який використовується для лікування волосся реп'яхову. Злегка підігріте речовину потрібно втирати в коріння, потім рівномірно розподілити по всій довжині. Надіти поліетиленову шапочку, утеплити голову рушником. Олія на волоссі тримати не менше години. Змийте теплою водою, додавши трохи оцту, сік лимона.
  • Якщо волосся дуже сухі і тонкі, використовуйте при розчісуванні масло жожоба. Невелика кількість речовини розітріть в долонях і нанесіть по всій довжині пасма.
  • Дуже ефективна маска на основі ефірних олій. Візьміть по 2 столові ложки мигдалевого масла жожоби, додайте по 2 краплі масел розмарину і шавлії. Підігрійте суміш на водяній бані. Втирайте в шкіру голови. Укрийте голову рушником. Змийте через годину, подкислив воду оцтом.

Використання воску

Щоб волосся не пушились, використовуйте віск (з натуральних компонентів), особливо в холодний період року. Обволікаючи, живлячи волосинки, він захищає їх від агресивного зовнішнього середовища. До складу косметичного воску входить мінеральне масло, гліцерин та інші речовини, сприятливо впливають на здоров'я волосся. Контролюйте кількість використовуваного засобу. Для разового застосування візьміть невелику кількість воску (завбільшки з горошину), розітріть в долонях і пригладьте волосся по всій довжині. Якщо речовини взяти багато, це може призвести до швидкого забруднення пасм.

Застосування правильно підібраного шампуню

Маючи проблему підвищеної пухнастості волосся, шампунь вибирайте уважно. Доведеться відмовитися від тих видів, які збільшують об'єм. Склад таких шампунів надає підсушуючу дію на шкіру голови, а значить, волосся не отримують достатню кількість живильної вологи і стають ламкими, тьмяними і зовні неохайним, взлохмаченными. Ідеальним вибором стануть шампуні, кондиціонери, маски з зволожуючим ефектом.

Рецепти домашніх масок

Існує велика кількість народних рецептів, які допоможуть вам зробити волосся красивими, а головне – здоровими. Розглянемо кілька домашніх засобів з доступними складовими:

  • Маска з медом. Страждаючим алергією варто проявити обережність. Маска дуже проста в застосуванні. Ввечері на чисті волосся нанесіть невелику кількість меду по всій довжині. Надягніть поліетиленову шапочку і вирушайте спати. Вранці змийте теплою водою.
  • Маска з лимоном. Сік одного цитрусового плоду розбавте водою 1:1, нанесіть на вологе волосся. Змивання не потрібно.
  • Лопух. Після кожного миття голови обполіскуйте волосся відваром кореня лопуха. Так вони стануть блискучими, прискориться їх зростання.
  • Майонезна маска. 1 столову ложку майонезу + 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму + 1 яйце розмішайте до однорідної маси. Нанесіть суміш на голову, надягніть поліетиленову шапочку. Через 20 хвилин змийте теплою водою.

Дізнайтеся також, які заходи вжити, якщо сильно випадає волосся - що робити для їх зміцнення.

Відео

Багато олії рослинного походження благотворно впливають на життєздатність волосся. Якщо ви не страждаєте алергією і добре переносите ароматичні речовини, спробуйте використовувати маску для волосся з маслом чайного дерева, як рекомендується в відео нижче. Ароматичний компонент суміші не тільки має тонізуючий запах, але і дезинфікує шкіру голови, допомагає позбавитися від лупи. При регулярному використанні такої маски волосся стає більш слухняним, зайва об'ємність зникає. Як правильно приготувати і використовувати засіб, дивіться у відео.

Сухі пористі волосся, або як бути з неслухняними волоссям?!


Відгуки

Катерина, 31 рікУ мене маленька донька, яка ходить в дитячий сад. Вона любить довгі коси, які ми відпускаємо вже два роки. Була проблема – розчесати і зробити зачіску дитині вранці. Волосся постійно плуталися, пушились, стирчали на голові, складно було зібрати їх навіть у хвостик. Зараз ми регулярно використовуємо різні рослинні олії, особливо оливкова, наносимо в маленьких кількостях. Дитина задоволений, коси заплітаємо швидко і безболісно.
Тетяна, 25 років:У моєї подруги нарощене волосся. Довелося робити верхній шар штучним, щоб прикрити свої тонкі, з посіченими кінцями. Професійний перукар підказала їй, що вона може свої волосся привести в порядок за допомогою маски з ароматичним маслом. Перші процедури вона зробила, не знімаючи нарощеного волосся. Ефект вже видно. Подруга задумалася про те, щоб розлучитися з «чужими» волоссям і зайнятися лікуванням своїх.
Олена, 18 років:Мою сестру природа нагородила виткими кучерями. У дитинстві я їй заздрила. Зараз ми підросли, і я побачила, що мені з моїми прямими пасмами простіше і швидше зробити зачіску. Сестра довго укладає кучері, а невеликий вітер або дощ руйнують всі її старання. Щоб дізнатися, що робити, якщо волосся пушатся після миття, вона перерила весь інтернет і знайшла маску з маслом від підвищеної пухнастості. Ефект від процедури їй дуже сподобався. Хвилясті кучері більше не доставляють клопоту, не пушатся.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!