Мед для волосся, рецепти масок для росту і зміцнення

Мед володіє дивовижними цілющими властивостями, здатний вилікувати практично будь-яке захворювання і застосовується в кулінарії. Широко використовується мед для волосся, адже його косметологічні властивості ні в чому не поступаються лікувальним. Тому цей корисний продукт бджільництва застосовується в догляді за зовнішністю і додається до складу різноманітних косметичних засобів. Мед надає позитивний вплив на стан шкіри голови завдяки чому його додають в домашню косметику.

Чим корисний для волосся мед

Натуральний квітковий мед – це унікальний продукт, що володіє масою позитивних властивостей, аналогів якого не існує. Користь його для волосся неоціненна:

  • до складу продукту входить велика кількість вітамінів і мікроелементів, корисних для здоров'я шевелюри. Речовини, що містяться в домашніх засобах, чудово живлять, наповнюють їх цінними компонентами завдяки чому відбувається не тільки їх оздоровлення, але і зміцнення;
  • це поживний продукт, який стає просто незамінним догляду за сухим, тьмяним, ламким і ослабленими локонами. У комбінації з рослинними оліями, це надає прекрасний живильний і зволожуючий ефект, проводиться відновлення пошкодженої структури по всій довжині;
  • особливо цінні маски для догляду за світлим волоссям. Для блондинок мед використовується і як засіб освітлення за умови його регулярного застосування. Пасма виходять більш світлими, додається легкий медовий відтінок;
  • склади з медом прискорюють ріст волосся, так як покращують кровообіг в клітинах шкіри голови;
  • користь приносить мед і в разі наявності проблеми посічених кінчиків. Позбутися цього ви зможете завдяки систематичному використанню цього продукту.

В залежності від того, з якою метою використовується медова маска, в її склад може додаватися ромашка, лимон, гірчиця, кориця, горілка, коньяк, молоко, желатин, банан.

Медові маски для росту і зміцнення – відгуки

Щоб зробити маски для волосся з медом, варто пам'ятати, що необхідно використовувати тільки натуральний продукт. Однак, він є сильним алергеном і його застосування можливе при нормальній переносимості організмом. Для перевірки алергії рекомендується провести простий тест – трохи меду наноситься на шкіру і залишають на час, поки він не вбереться. Якщо не з'явиться висипань або подразнень, ви зможете використовувати продукти бджільництва в будь-якій формі регулярно.

З коньяком

Склад: яєчний жовток (1 шт), цибуля (1 шт), кефір (1 ст. ложка), коньяк (1 ст. л.), мед (3 ч. л.).

Приготування: подрібнюємо цибулю на дрібній тертці, віджимаємо весь сік за допомогою марлі, складеної в декілька шарів. Необхідно взяти рівно 1 столову ложу соку цибулі, додати інші інгредієнти крім жовтка. Все ретельно перемішуємо. В кінці вводимо яєчний жовток.

Застосування: отриману масу наносимо на волосся, рівномірно розподіляємо по всій довжині, залишаємо на 40 хвилин. Змиваємо з використанням м'якого шампуню і теплої води, потім наносимо будь бальзам, сушимо в холодному режимі фена. Застосовуємо кілька разів на тиждень.

Проти облисіння рекомендується використовувати наступний рецепт народної медицини:

Склад: олія реп'яхова (1 ст. л.), яєчний жовток (1 шт), мед (1 ст. л.), коньяк (15 мл).

Приготування: ретельно змішуємо всі компоненти.

Застосування: отриманий реп'яховий склад потрібно нанести на вологу шкіру голови, залишити приблизно на півгодини. Після закінчення зазначеного часу змиваємо суміш шампунем і теплою водою.

Віка«протягом місяця регулярно використовую таку медову маску і вирішила залишити свій відгук. Ламке волосся придбали здоровий блиск, стали шовковистим на дотик, і я забула про посічених кінчиках».

З яйцем

Склад: яйце (1 шт), кориця (1 ст. л.), олія реп'яхова (2 ст. л.), натуральний мед (3 ч. л.).

Приготування: на водяній бані злегка підігріваємо мед, додаємо до нього корицю, масло, яйце, заздалегідь збите віночком. Всі інгредієнти добре перемішуємо до отримання маси однорідної консистенції.

Застосування: суміш наноситься на шкіру голову, змивається через одну годину. Перед тим як втирати масу, варто пам'ятати, що кориця провокує відчуття печіння, тому маска не підходить власникам чутливої шкіри. До складу входить масло, а для повного його видалення необхідно мити голову два рази.

Христина«Періодично використовую таку маску, адже вона не тільки чудово доглядає, але і освітлює, запобігає випадання волосся. У мене відтінок «блондин», коли з'являється бажання відтінити волосся, але не підходить фарба, я використовую медово-яєчну маску».

З цибулею

Склад: цибуля ріпчаста (1 шт.), мед (1 ст. л.).

Приготування: цибулю очищаємо від шкірки, подрібнюємо на дрібній тертці. Отриману кашку змішуємо з рештою інгредієнтом.

Застосування: кашку втираємо в шкіру голови, залишаємо на півгодини. Цей корисний народний рецепт допоможе зміцнити волосся і прискорити їх зростання. Мити голову необхідно чистою водою з додаванням ефірних олій (кілька крапель). Головне, щоб вода була теплою. Маска підійде як блондинкам, так і брюнеткам.

Ганна«Завжди використовувала тільки магазинні маски і бальзами, але вирішила спробувати засоби народної медицини. Довго не могла підібрати засіб, яке підходило б для мого волосся, але ця маска стала справжнім порятунком. Роблю її 1 раз в тиждень, результат приголомшливий – локони м'які, здорові, немає проблеми посічених кінчиків».

З лимоном

Склад: мед (3 ч. л.), лимонний сік (1 ст. л.), перцівка (15 мл), олія реп'яхова (1 ст. л.), яєчний жовток (1 шт). Для власниць довгого волосся кількість інгредієнтів необхідно збільшити.

Приготування: лимон розрізаємо на половинки, видавлюємо сік. В окремій ємності змішуємо отриманий сік і залишилися інгредієнти.

Застосування: отриману суміш наносимо в першу чергу на корені, потім розподіляємо по всій довжині, залишаємо на годину. Якщо не з'явиться відчуття печіння, суміш залишають на півтори години. Змивається теплою водою з шампунем, потім використовується будь бальзам, адже така маска може пересушити. Це засіб призначений проти випадіння, зміцнює, надає здоровий блиск, надає прекрасне харчування (застосовується 1-2 рази в тиждень).

Каріна«Після пологів стикнулася з неприємною проблемою випадіння волосся. Вже 1,5 місяці користуюся такою маскою – результат вражаючий. Волосся не тільки перестали випадати клаптями, але і стали більш густими, слухняними».

Проти випадіння

Щоб запобігти випадання волосся рекомендується регулярно застосовувати наступні рецепти народної медицини:

  • при облисінні необхідно мед липового цвіту втирати в коріння в чистому вигляді, без використання яких-небудь добавок – залишається на одну годину, потім голова миється теплою водою;
  • змішуємо сік алое (1 ст. л.) з рідким медом (1 ст. л.) і свіжим картопляним соком (2 ст. л.). М'якими масажними рухами втираємо отриману суміш у шкіру голови, потім намотуємо на голову поліетилен і рушник, залишаємо на 2 години. Змиваємо з використанням будь-якого шампуню і теплої води;
  • в скляній ємності змішуємо масло жожоба (1 ст. л.), мед (1 ст. л.), яєчний жовток (1 шт), екстракт прополісу (1 ч. л.), додаємо таблетки мумійо (2 шт.). Всі компоненти ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси і наносимо на 40 хвилин на голову. Після закінчення зазначеного часу змиваємо шампунем;
  • зміцнювати волосся рекомендується за допомогою наступної маски – змішуємо натуральний йогурт без добавок (1 год. л.), мед (1 ч. л.), коньяк (6 крапель), часниковий сік (6 крапель) і будь-бальзам (1 ст. л.). Миємо голову, наносимо отриману суміш на півгодини, потім обполіскуємо без використання шампуню. Це засіб залишає легкий часниковий аромат, тому краще всього робити процедуру на ніч, перед сном.

Для сухих кінчиків

Щоб позбутися від проблеми посічених кінчиків, варто скористатися наступними народними рецептами:

  • в скляній ємності змішуємо яблучний оцет (1 ст. л.), мед (2 ст. л.), і масло мигдальне (1 ст. л.). Всі інгредієнти добре перемішуємо, отриману суміш втираємо в кінчики пасом, змиваємо теплою водою з шампунем через півгодини;
  • лікування посічених кінчиків ви зможете провести за допомогою такої маски – змішуємо масло зародків пшениці (2 ст. л.), мед (3 ч. л.) і яблучний оцет (1 ст. л.). Всі компоненти добре перемішуємо, отриману суміш наносимо на вологе кінчики, змиваємо м'яким шампунем, теплою водою через півгодини.

Освітлення волосся корицею і медом

Народна медицина містить велику кількість різноманітних рецептів ефективних засобів для волосся, які допомагають вирішити різні проблеми. Для освітлення буде корисний наступний склад:

  • кориця (3 ст. л.);
  • мед (3 ст. л.);
  • будь магазинний бальзам (150 г) завдяки якому отримана маса буде легко наноситися на пасма.

Приготування:

Всі компоненти ретельно змішуємо до отримання пластичної однорідної маси, яку наносимо на попередньо вимиту голову. Ви зможете використовувати не тільки свіжий, але і зацукрований мед (перед застосуванням розчиняємо на водяній бані, але не гріємо занадто сильно, щоб він не втратив свої корисні властивості).

Застосування:

Отриману суміш наносимо на волосся і рівномірно розподіляємо по всій довжині. Склад не можна втирати в коріння і наносити на шкіру, адже кориця надає зігріваючу дію і може сильно піч. Потім загорнути голову поліетиленовим пакетом, утеплюємо рушником. Залишаємо на півгодини, потім знімаємо рушник і чекаємо ще кілька годин. В залежності від того, якого ефекту ви хочете досягти, час витримки складає від 3 до 10 годин, тому краще всього робити таку процедуру на ніч.

Щоб не отримати оливковий відтінок, необхідно суворо дотримуватися інструкції. Змиваємо складу теплою водою з використанням м'якого шампуню. Кориця погано вимивається, тому після миття наносимо на волосся бальзам і через півгодини знову обполіскуємо. Частина крупинок може залишитися, але не варто хвилюватися, адже вони легко видаляються за допомогою щітки. У разі необхідності таку процедуру ви зможете зробити повторно через кілька днів.

Узайте, як проводити освітлення волосся корицею і за іншими рецептами.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!