Як зробити волосся густіше і довше, маски і засоби по догляду. Густе волосся у домашніх умовах, фото і відео

Красиві, густі й доглянуте волосся не тільки гордість жінки, але і показник стану здоров'я. До того ж чоловіки звертають увагу на довгі, блискучі локони, тому треба знати, як зробити волосся густим, використовуючи прості засоби. Всього кілька жіночих хитрощів допоможуть вам збільшити кількість волосся в домашніх умовах, не вдаючись до допомоги фахівців салонів краси.

Загальні поради, як зробити волосся густіше в домашніх умовах

Не завжди волосся тонке і бляклі від природи, можливо, це наслідок неправильного догляду за ними. Щоб уникнути цієї неприємності, варто дотримуватися простих порад:

  • Не наливайте шампунь прямо на голову. Попередньо розведіть його невеликою кількістю води в долоньках, потім рівномірно, м'якими рухами розподіліть по волоссю.
  • Ретельно змити великою кількістю теплої води шампунь і кондиціонер, адже їх частинки здатні обтяжувати локони.
  • Для ополіскування використовувати заздалегідь приготовані відвари лікувальних трав або розведену оцтом воду (на 500 мл води 1 ст. л. оцту). Цю процедуру бажано проводити після кожного миття голови.
  • Не рекомендується для догляду за волоссям застосовувати засоби, які включають в свій склад силікони, адже вони не тільки забирають обсяг, але і призводять до перетину кінців.
  • Не варто постійно використовувати засоби для укладання.
  • Під час миття голови шампунь наносити 2 рази.
  • Сушіть голову природним способом, використовуйте фен у режимі «холодного повітря».
  • Раніше наші бабусі мали товсті коси, завдяки тому, що мили голову господарським милом. Такий спосіб догляду заслуговує поваги, але застосовувати його не можуть ті, у кого чутлива шкіра голови.

Як зміцнити тонкі волосся народними засобами

Не знаючи, як зробити волосся густіше і товщі в домашніх умовах, рекомендується звернути увагу на наступні народні засоби:

  • Медова маска.

Склад: 2 ст. л. розтопленого меду, стільки ж молока (теплого).

Застосування: всі компоненти ретельно змішуються, до повного розчинення. Перемішувати до утворення густої сметаноподібної маси, яка наноситься на чисті пасма. На голову надягніть шапочку або поліетиленовий пакет, залиште на 30 хвилин.

  • Масляні компреси.

Склад: для компресу використовуйте кокосове, реп'яхову або масло жожоба, адже вони володіють майже однаковими властивостями.

Застосування: візьміть 1 ч. л. одного з перерахованих масел, використовуючи ватяний тампон, нанести на коріння, помасажуйте шкіру голови і волосся, через 40-45 хвилин промийте голову із застосуванням м'якого шампуню.

  • Хлібний компрес.

Склад: невеликий шматочок м'якоті бородінського хліба (тільки чорного) і стакан води (гарячої).

Застосування: залити м'якуш хліба водою, почекати поки хліб набухне. Через 15 хвилин компрес нанести на голову, після чого волосся укутати махровим рушником. Повністю змити компрес рівно через годину теплою водичкою, але тільки без шампуню.

  • Желатинові ламінування.

Склад: 2 ст. л. харчового желатину і 5 ст. л. води (теплою).

Показання: ламінування здатне зробити локони більш густими, блискучими, міцними і об'ємними.

Застосування: розчиніть желатин у воді, зачекайте поки суміш розбухне. Потім все акуратно змішайте, додаючи 1 ст. л. будь-якого бальзаму (маски). Отриманий склад залиште на півгодини.

Рекомендується використовувати в якості додаткового відновлювального засобу обліпиховий шампунь з ефектом ламінування для ослабленого і пошкодженого волосся.

Реп'яхову олію для збільшення густоти волосся

Реп'яхову олію–це одне з найпопулярніших аптечних препаратів, яке показало чудові результати в догляді за волоссям. Як зробити волосся більш густими за допомогою реп'яхової олії? Рекомендується використовувати тільки аптечний продукт–він легко змивається і не робить волосся жирними.

  1. Спочатку необхідно добре вимити волосся, нанести масло.
  2. Масло застосовується в чистому вигляді, або змішується з жовтком, цибульним соком, медом, перцевою настоянкою, яйцем, хною, гірчицею.
  3. Щоб посилити лікувальний ефект, після нанесення масла на волосся, одягніть поліетиленовий пакет, утеплите голову рушником.
  4. Для досягнення лікувального ефекту, такі маски повинні використовуватися протягом кількох місяців.

Домашній вітамінний шампунь

Щоб зробити волосся товщі і гущі використовуйте спеціальні вітамінні шампуні. Для приготування такого засобу вам знадобиться:

  • олія реп'яхова;
  • вітамін Е і Д;
  • настоянка розмарину;
  • олія рицинова;
  • рідка основа;
  • ємність для шампуню.

Застосування:

  1. Візьміть ємність (250 мл) і налийте основу (близько 150 мл), додайте настій розмарину (80 мл), олія рицинова (1 ч. л.).
  2. Додайте реп'яхову олію (2 ч. л.), вітамін Д (5 крапель) і Е (1 капсула).
  3. Ємність щільно закривається і все добре перемішується (флакон струшується 1-2 хвилини).

Отримана сироватка застосовується як шампунь, вона повинна бути не дуже густий, використовується через день.

Рецепти ефективних домашніх масок

  • Маска з медом і молоком.

Склад: мигдаль (1/2 ст.), молоко.

Застосування: щоб зробити такий засіб, мигдаль ретельно подрібнюється, додається трохи молока – маса по консистенції повинна бути схожа на густу сметану.

Використання: суміш наноситься на чисті волосся, залишають на 2 години, потім змивається великою кількістю води (теплою, але не гарячою). Щоб домогтися бажаного результату цю лікувальну процедуру необхідно проводити не менше 4 разів протягом місяця.

  • Маска з коньяком, горілкою і сіллю

Склад: необхідно взяти в рівних кількостях (по ½ ст.) меду, коньяку, солі (морської або кухонної), горілки.

Застосування: все добре перемішують, переливають в скляну ємність, щільно закривається кришкою і на 2 тижні поміщається в темне місце.

Використання: цю суміш рекомендується застосовувати в якості маски для густоти і блиску волосся наноситься рівним шаром на шкіру голови, змивається через годину. Таку маску застосовують у боротьбі з підвищеною жирністю волосся.

  • Кефірна маска допоможе повернути густоту волосся

Можна зробити волосся густіше, використовуючи кефір? Так, і в цьому допоможе наступна маска:

Склад: 1 стакан кефіру.

Застосування: злегка підігрійте і рівномірно нанесіть кефірну масу на всю довжину волосся, ретельно втираючи в коріння. Потім голова замотується поліетиленом, накривається рушником. Змивається суміш приблизно через 40-45 хвилин.

  • Цибульна

Одна з найбільш ефективних масок для густоти і зміцнення волосся – цибульна. Склад: цибуля (1 шт), по 1 ст. л. майонезу, меду, оливкової олії.

Застосування: необхідно очистити цибулину, натерти на тертці, віджати виступив сік. Додати мед, майонез, олія оливкова. Не дуже густу суміш нанести на волосся, замотати голову поліетиленом, утепливши махровим рушником. Через годину маска змивається, волосся ополіскують будь-яким трав'яним відваром.

  • Відвар на травах

Для додання густоти шевелюри необхідно використовувати відвари, виготовлені із лікарських трав.

Склад: рівні пропорції (по 2 ст. л.) сушеної м'яти, шавлії, базиліка, розмарину, оцту.

Застосування: компоненти маски гарненько подрібнити. Трав'яну суміш залити яблучним оцтом, настоювати 2 тижні. Після закінчення зазначеного часу, отримане засіб обов'язково фільтрується, для цього 2 ст. л. настоянки розведіть 1 склянкою води. Втирати в коріння круговими рухами.

Відгуки

Тетяна, 25 років:«У мене від природи завжди було густе і шовковисте волосся, але почала постійно фарбувати їх – від колишньої краси не залишилося і сліду. Довго підбирала професійні засоби, які надали б густоти волосся, але вони не допомагали і давали лише короткий ефект. Вирішила спробувати домашні маски і вже через декілька процедур результат перевершив всі очікування. Але найголовніше, щоб домогтися бажаного такі маски необхідно застосовувати регулярно».
Альбіна, 40 років:«Постійна зайнятість на роботі не давала можливості правильно доглядати за волоссям, а до 40 років вони стали тьмяними, ламкими і дуже тонкими. Подруга порадила спробувати народні методи. Довелося витратити трохи часу, щоб підібрати відповідну маску, але отриманий результат дійсно здивував – через місяць волосся стало густішим, перестали стирчати в різні боки, а процес укладання перетворився в справжнє задоволення. В якості додаткового засобу для догляду використовую спрей для волосся «Миттєве харчування» від Пантін».
Вероніка, 35років:«Завжди користувалася тільки магазинними масками і бальзамами, професійними лініями для лікування від випадіння, але одного разу подруга буквально змусила спробувати народні рецепти краси. Ефект після застосування був приголомшливий – волоски стали товщі, з'явився об'єм і блиск. Відмовилася від дорогих засобів, роблю маски тільки з натуральних компонентів і більше ніякої хімії».
Ольга, 23года:«Завжди хотіла спробувати домашні маски, чула про них багато позитивних відгуків, але все не вистачало часу. Після народження дитини волосся стали дуже тонкими, турбувало випадання. Завдяки простим у приготуванні домашніх масок вийшло відновити шевелюру. Зараз у мене об'ємні та пишні волосся, сподіваюся, з натуральною косметикою такий ефект залишиться назавжди».

Огляд шампунів для густини і об'єму волосся

Лореаль эльсев ( L'OREAL ELSEVE)

Склад: UV-фільтри, катіони, система UV Нутрі-Фільтр.

Показання: шампунь для догляду за мелированными або пофарбованими волоссям, м'яко очищує та захищає волосся від негативного впливу зовнішніх факторів, що дає жорсткий візуальний ефект.

Застосування: на вологі пасма наноситься засіб, добре збивається і змивається теплою водою.

Вартість: 200,00 руб.

Віші (Vichy) для тонкого волосся

Склад: Дисульфід Селену, вітамін РР, саліцилова кислота, когезил.

Показання: свербіж, лупа, ослаблені волосся.

Застосування: наноситься на вологі пасма, піниться, добре змивається водою, не залишає важкий ефірний аромат, дає швидкий результат.

Вартість: 450,00 руб.

Керастаз (Kerastase)

Склад: білки, вода, лаурилсульфат натрію, ліпіди, вільні амінокислоти, доглядає формула, вітамінний комплекс.

Показання: для пошкодженого та ламкого волосся, чутливої шкіри голови. Ампули для волосся Kerastase densifique – це прекрасний активатор густоти волосся і повинен використовуватися разом з шампунем.

Застосування: нанести на вологі волосся, спінити, змити теплою водою.

Вартість: 400,00 руб.

Відео-поради лікаря трихолога

Щоб зробити шевелюру красивою, густий і блискучою варто не тільки використовувати відповідні бальзами, маски, спреї, відновлюють ампули, але й прислухатися до порад лікаря-трихолога, який підкаже, як правильно доглядати за волоссям та шкірою голови.

Жіноче облисіння: причини й рішення

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!