Рицинова олія для волосся

Масло отруйної рослини, рицина прийнято називати касторовою олією. Це в'язке і тягуче речовина, ніколи не засыхающее на повітрі, покращує стан шкіри, перешкоджає випаданню волосся. Рицина застосовується як засіб від бородавок і як проносне. Про те, як застосовується рицинова олія для волосся, далі.

Чим корисно рицинова олія

Рицинова олія являє собою суміш олеїнової, рицинолевої, лінолевої кислот, інших речовин, що відносяться на 90% до гліцеридів. Для підсилення лікувальних властивостей ним користуються спільно з іншими речовинами натурального походження – календулою, соком лимона, жовтком, спиртом. Кошти на основі рицини використовують як:

  • Антибактеріальний засіб. Рицина – один з компонентів мазі Вишневського, яке використовується для лікування захворювань шкірних покривів, порізів, опіків.
  • Протизапальний засіб. Допомагає усунути біль в суглобах при артриті.
  • Проносний засіб, яке здатне прискорювати діяльність кишечника, що корисно при запорах.
  • Протизастудний засіб.
  • Косметичний засіб, яке корисне для волосяного покриву голови, а також вій.

Також рицинова олія:

  • Усуває сухість і лущення шкіри, перешкоджає утворенню лупи.
  • Надає поновлюючу дію, сприяє нормалізації харчування пошкоджених волосяних цибулин. Рицина – визнаний засіб для підтримки зовнішнього вигляду волосся, пошкоджених при освітленні і фарбуванні.
  • Покращує стан волосся, особливо пошкоджених кінчиків.
  • Відновлює кровообіг шкіри голови, здатне зміцнити волосся, відновити їх блиск і густоту.
  • Прискорює зростання – це особливо відноситься до сухих ослабленим волоссю.

Поради щодо використання касторової олії

Одночасно з процедурою нанесення маски радимо провести масаж шкіри голови, який проводиться нігтями або подушечками пальців. Суміш необхідно наносити на волосяний покрив голови масажними рухами, потім рекомендується обернути голову поліетиленовою плівкою, і надіти шапочку.

Скільки тримати?

Тримати діюча речовина на голові необхідно від півгодини довше. Час залежить від конкретного рецепту, якщо в його склад входить перець або інші їдкі речовини, довго тримати суміш на голові не слід, залишати її на ніч також небажано. Рицина сама по собі є сильнодіючою речовиною, тому після нанесення суміші на голову слід уважно стежити за станом шкіри. Якщо будуть спостерігатися свербіж, печіння, суміш необхідно негайно змити.

Як використовувати?

Рицина не підходить для щоденного використання. З причини того, що воно в'язке і його важко змити, кожен день мазати їм голову не бажано: щоб змити касторку, треба мити голову шампунем до 3-4 разів, це знижує лікувальний ефект. Обробляти голову сумішшю на основі рицини рекомендується з частотою 1 раз на тиждень.

При вагітності приймати касторку всередину не можна – воно відоме, як народний засіб стимулювання пологів. Але якщо обробити їм волосяний покрив голови, шкоди для вагітної і для дитини не буде. Перед тим як обробити всю голову, намажте касторкою невелику пасмо. Якщо протягом декількох годин ви не виявите ознаки алергії, сміливо продовжуйте процедуру.

Чим змити?

Таке просте засіб, як рицинова олія, має багато переваг. Але є у нього невеликий недолік: воно має запах – нестерпний для деяких людей. Тому після процедури касторку з волосся необхідно змити, перебивши запах косметичним засобом – шампунем або бальзамом. В силу специфічного складу рицина погано змивається: для отримання прийнятного результату мити голову доведеться кілька разів. Слідкуйте за тим, щоб вода не була занадто жорсткою, при необхідності мийте голову спеціально заготовленої м'якою водою.

Для миття голови після процедури обробки касторкою необхідно використовувати шампунь. Після того, як залишки кошти змиються, волосся потрібно сполоснути трав'яним настоєм або підкисленою водою. Інструкція приготування підкисленої води проста: потрібно або додати в 5 літрів теплої води кілька ложок оцту або сік половинки лимона.

Рецепти масок

Рицинова олія – недорога субстанція, що робить її популярною уходовым засобом за сухим, жирним і сальними волоссям. Якщо ви плануєте освітлювати волосся, робити їх ламінування, для відновлення їх колишнього здорового вигляду обов'язково користуйтеся масками на основі касторки. Якщо немає часу на приготування суміші, використовуйте її в чистому вигляді. Для цього нанесіть засіб методом поступового втирання, укрийте голову целофаном і рушником, і через годину змийте діюча речовина.

З горілкою для росту волосся

Ця маска сприяє швидкому зростанню пошкоджених і хворих волосся за рахунок розігріваючого ефекту від горілки. Вже після місяця процедур відбудеться відновлення волосяного покриву, потрібно буде тільки підтримувати досягнутий ефект. Якщо під руками не виявиться горілки, її прекрасно замінить спиртовий розчин.

Склад: Горілка і рицина у співвідношенні 1 до 2.

Застосування:

  1. Змішати компоненти.
  2. Обережно розтерти суміш на шкіру голови.
  3. Обернути голову плівкою, рушником.
  4. Маску тримати не менше, ніж годину. Оптимально – 2-3 години.
  5. Змити маску шампунем.

З жовтком від випадіння

Це засіб натурального походження дозволить зупинити облисіння, і буде сприяти прискореному росту волосяного покриву голови. Щоб підвищити ефективність процедури, рекомендуємо втирати суміш масажуючими рухами, а також рівномірно розподіляти її по всій голові. Важлива примітка: перед тим як починати процедуру, необхідно сполоснути голову теплою водою.

Склад: Рицина – 1 чайна ложка, жовток одного яйця, сік лимона.

Застосування:

  1. Змішати компоненти.
  2. Розтерти суміш по волоссю.
  3. Обернути голову плівкою, рушником.
  4. Маску тримати 40-60 хвилин.
  5. Змити маску шампунем.

З оливковою олією для посічених кінчиків

Оливкова вичавка здавна застосовується для зміцнення волосся та догляду за ними. Якщо регулярно обробляти голову сумішшю оливкової і касторової олії для волосся, кінчики перестануть сіктися вже протягом одного місяця. Щоб волосся не сіклося в майбутньому, радимо регулярно обстригати їх кінчики на 3-5 мм.

Склад: Рицина і оливкове масло в співвідношенні 1 до 2.

Застосування:

  1. Змішати компоненти.
  2. Розтерти суміш по волосяного покриву.
  3. Обернути голову плівкою, рушником.
  4. Суміш тримати не довше години.
  5. Змити маску шампунем.

Дізнайтеся більше, ніж корисно оливкову олію для волосся.

З яйцем для сухого волосся

Рицина як раз те, що потрібно для догляду за ламкими і сухими волоссям. Особливо ефективно це засіб у поєднанні з іншими компонентами – медом, яєчним жовтком. Доповнить ефект правильний вибір миючого шампуню: краще підбирати миючий засіб на натуральній основі.

Склад: Мед 1 ст. л., рицина 1 ч. л., два яєчних жовтки.

Застосування:

  1. Змішати компоненти.
  2. Розтерти суміш по волосяного покриву.
  3. Обернути голову плівкою, рушником.
  4. Маску тримати 30-60 хвилин.
  5. Змити маску шампунем.

З перцем для жирних

Для жирного волосся призначена маска, до складу якої входить перець, жовток і інші компоненти. Перець, основний розігріваючий інгредієнт, прискорює кровообіг шкіри. Ця суміш забезпечить швидке зростання нових волосків, навіть якщо їх втрата була істотною.

Склад: Мед, сік лимона, горілка – по столовій ложці, рицина 1 ч. л., перець червоний мелений 0,5 ч. л.

Застосування:

  1. Змішати компоненти.
  2. Розтерти суміш по волоссю.
  3. Обернути голову плівкою, рушником.
  4. Суміш тримати 30 хвилин. При появі печії негайно змити.
  5. Змити маску шампунем.

Відгуки

Ольга 39 років

“Подруга порадила спробувати маску з касторовою олією для волосся, щоб позбутися від проблеми випадіння. З цією проблемою я зіткнулася після того, як почала замальовувати сиве волосся. Найкраще зарекомендувало себе використання касторки в чистому вигляді, без домішок. Зараз все нормалізувалося, а щоб підтримати отриманий результат, користуюся засобом на основі касторки один раз в десять днів."

Людмила, 25 років

“Довго шукала зміцнювальний засіб для своїх жирного волосся. Перцева суміш і водяний розчин спирту – засіб що треба! Вже через два тижні стан волосся стало значно краще, вони майже не випадають, виглядають цілком здоровими. Колір став насиченішим, так як після обробки волосся почали трохи темніти. Буду далі продовжувати процедури і іншим рекомендую!"

Світла, 28 років

“Десь прочитала, що рицина – відмінний засіб для боротьби з лупою. Перший час результатів не було видно, але я продовжувала процедури далі. І ось приблизно через місяць я помітила, що лупи набагато менше. Зараз лупа поки ще є, але зовсім небагато, так що я буду далі продовжувати використовувати живильний засіб на основі касторки, перцю і меду."

Відео

Рицинова олія для волосся ♥

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!