Віск для волосся

Існує багато косметичних засобів, призначених для моделювання зачіски та надання їй різної форми. Віск для укладання волосся – одне з них, яке створює і підкреслює практично будь-яку форму зачісок. Його використання дозволяє зафіксувати пасма в потрібному положенні і зробити волосся блискучими і легкими.

Для чого потрібен віск для волосся і як ним користуватися

Віск для волосся – продукт стайлінгу, що володіє необмеженими можливостями. Він добре зволожує волосся, додає їм додатковий обсяг, структуру і блиск. До його складу входять переважно натуральні і природні компоненти (масла та смоли), тому він живить волосся і захищає їх від вологи.

Раніше віск для укладання являв собою твердий продукт. Зараз він випускається у вигляді спрею або рідини. Незалежно від форми випуску, продукт має воскову структуру, яка робить локони гнучкими і пружними. Це справжня знахідка для тих, хто віддає перевагу еластичні, м'які і приємні на дотик пасма.

З допомогою воску створюють безліч укладок (додати блиск, обсяг, мокрий ефект, підкреслити кучері і пасма). Головним достоїнством є надійна фіксація, пластичність і природність. Вистачить один раз нанести віск і протягом дня надавати зачісці бажане напрямок без повторного нанесення засобу.

Віск для укладання підходить для всіх типів волосся. Рекомендується наносити після миття голови, це багаторазово посилить його ефект.

Віск для волосся: як їм правильно користуватися?

Віск для укладання може успішно використовуватися як новачками, так і професіоналами. Його наносять на вологе або сухе волосся:

  • Нанесіть засіб на долоні. Від температури тіла він почне танути. У розплавленому стані рівномірно розподіліть його все довжині, надайте зачісці бажану форму;
  • Зберігайте розумну дозування для стайлінгу, інакше вони будуть виглядати важкими і жирними. Для волосся середньої довжини вистачить кошти розміром з горошину;
  • Якщо у вас багаторівнева стрижка, використовуйте віск для волосся. Це додасть зачісці виразності і чіткості;
  • Для створення об'єму і густини нанесіть засіб біля коріння і укладіть локони за допомогою фена з дифузором;

  • Для створення кучерів здійсніть розподіл засоби по всій довжині і зафіксуйте пасма в потрібному положенні, злегка підсушіть волосся феном;
  • Для створення скуйовдженою зачіски розподіліть віск для стайлінгу по всій довжині і злегка взлохматьте зачіску для створення недбалого виду. Щоб завершити образ, надайте акцент окремих пасом за допомогою воску.

Як його змити?

Щоб видалити віск, необхідно вимити голову шампунем. Якщо ви нанесли велику кількість засобу, рекомендується нанести шампунь на вологе волосся, потримати кілька хвилин і змити його гарячою водою. Від високої температури віск плавиться і його легше змити. Стежте, щоб шампунь був не для сухого, пошкодженого, фарбованого волосся, цим ви тільки доповніть його складу зайвими жирами.

Огляд кращих восків для укладання волосся: опис, ціни та відгуки

Як вибрати найкращий якісний віск для укладання? Зверніть увагу на його склад і виробника. Краще вибирати засоби для стайлінгу від відомих брендів, які мають натуральні компоненти.

Характеристики товару:

  • Рідкий – для тонкого і фіксації кучерявого волосся;
  • Матовий – для створення скуйовджених зачісок на коротких і середніх волоссі;
  • Твердий – для укладання сухого волосся;
  • Глянцевий – для блиску та ефекту мокрого волосся.
  • Віск-павутинка для супер стильною фіксації.

Існує безліч компаній, що випускають засоби для укладання - Велла, Тафт, Лонда.

Опишемо найбільш популярні з них.

Гель-віск Тафт (Taft)

Склад: вода, гліцерин, рідкий парафін, парфумерні добавки.

Показання: завдяки що входять до складу компонентів, його застосування надає волоссю багатогранний блиск і структурує пасма.

Застосування: невелику кількість засобу на кінчики пальців і розподіліть по всій зачісці, починаючи від коріння.

Вартість: 160 руб.

Відгук про Тафт:

Олена: –я дізналася про це засобі в салоні, куди заходила стригтися. Я ношу коротку стрижку, після филировки перукар взяла в руки якийсь засіб і завдала його на мої волосся. Вона сказала, що це для блиску і кращої укладання. З тих пір користуюся гелем постійно. З ним у мене завжди акуратна, стильна і блискуча зачіска.

Ознайомтеся з варіантами укладки для короткого волосся.

Estel

Показання: Estel для фіксації чудово живить волосся, підкреслює окремі пасма і використовується для створення різноманітних зачісок. Після його застосування волосся і зачіска набувають підкреслену структуру та інтенсивний блиск.

Застосування: невелику кількість засобу розподілити на долонях і нанести на сухе волосся.

Вартість: 240 руб.

Відгук про Estel:

Анна: –віск Estel допомагає справлятися з моїми тонкими, що стирчать в різні боки волоссям. Спочатку я укладаю зачіску за допомогою мусу або лаку, а на кінчики наношу віск. Але головне не переборщити з кількістю, інакше пасма вийдуть не гладкі, а склеєні і сальні. Ще одне «але»: якщо ви шукаєте засіб без запаху, віск Estel – не для вас. Але мушу зазначити, що запах у кошти дуже приємний.

Крем-віск Axe

Склад: водна основа, гліцерин, рицинова олія, парфуми, гідроксиетилцелюлоза.

Показання: крем-віск Axe призначений для укладання волосся для чоловіків.

Застосування: невелику кількість воску, розітріть його в долонях і нанести на волосся, створюючи укладання.

Вартість: 250 руб.

Відгук Axe:

Марина:– я воском не користуюся, їм захоплюється мій чоловік. Він любить робити різні укладання. Побачила крем-віск Axe і купила, вирішивши зробити чоловікові приємно. У засоби дуже приємний запах, і на вигляд він цікавий – синій з блискітками. Результатом чоловік був задоволений, укладання добре фіксується і довго тримається. Мій чоловік став ще привабливішим.

Лонда (Londa Professional)

Показання: комплекс інноваційних компонентів, що входить до складу воску, захищає волосся від ультрафіолету і несприятливого впливу. З використання професійного кошти створюють різні образи, надають надійну фіксацію з чудовим діамантовим блиском. Призначений для використання на сухих волоссі, легко змивається водою, не залишаючи нальоту і жирного блиску. Результат застосування – модний стайлінг і діамантовий відтінок волосся.

Застосування: невелику кількість засобу нанести на сухе волосся, розподіліть по всій довжині, змоделюйте зачіску.

Вартість: 280 руб.

Відгук про Лонда (Londa Professional):

Світлана: – Londa допомагає мені привести в порядок волосся, які після миття стають неслухняними, жорсткими і починають сильно витися. Раніше випрямлення волосся за допомогою різних професійних складів забирало у мене багато часу. А з воском вони не електризуються і не пушатся, набувають гарний блиск і сяйво. А укладання займає не більше 15 хвилин.

Спрей-віск Оѕіѕ від Schwarzkopf

Склад: вода, амінометил пропанол, ароматизатор, сорбіт.

Показання: спрей-віск Оѕіѕ від Schwarzkopf призначений для коротких, середніх і довгих волосся, підходить для створення об'єму біля коренів. Дана фірма випускає рідкий віск, який використовують для швидкого зміни укладання. Спрей наноситься повторно протягом дня, волосся не склеюється і неважкі. Зіпсувати зачіску за допомогою спрею просто неможливо.

Застосування: розпорошіть продукт на сухе волосся і змоделюйте зачіску на свій розсуд.

Вартість: 580 руб.

Відгук про Оѕіѕ від Шварцкопф:

Наталя:Оѕіѕ від Шварцкопф замінило мені піну, лак, твердий віск для укладання. Перед укладанням я просто розпилюють спрей-віск на волосся і надаю їм бажану форму.

Який віск підійде чоловікові?

Чоловічий віск для волосся допомагає створити стильну зачіску у сильної половини людства. Для стайлінгу, косметичні компанії випускають спеціальні засоби, які відрізняються і запахом і набором добавок допомагають у боротьбі з найбільш поширеними проблемами чоловічого волосся.

Перш, ніж визначитися з вибором, вирішите, чи хочете ви носити акуратну зачіску або вам більше подобається спортивний скуйовджений образ.

Відповідні засоби для укладання:

  • Якщо у вас коротка зачіска, то віддайте перевагу гелю. Він надає коротким волоссям необхідну фіксацію. Але не переборщіть з кількістю кошти. Гострі голки, як у їжачка, нині не в моді;
  • Віск – правильний вибір, якщо ви віддаєте перевагу, щоб пасма вільно спадали. Волосся середньої довжини гель буде шкідливий, тому що зробить їх некерованими і жорсткими.

Як приготувати віск своїми руками (відео)

Ми далеко не завжди вибираємо ідеальні за складом кошти. Для тих, хто віддає перевагу натуральні косметичні засоби, що приносять користь, є хороший спосіб приготування воску, який дозволить вам моделювати красиві зачіски, додасть локонам блиск і сяйво.

Щоб приготувати віск в домашніх умовах, знадобиться:

  • водяна баня;
  • бджолиний віск – 1 ст. л. (натертий на тертці або порізаний невеликими шматочками);
  • масло амли – 1 ч. л. ;
  • сік селери – 1 ст. л.;
  • масло авокадо – 1 ст. л.;
  • Ефірне масло лаванди – 80 крапель.

Ставимо бджолиний віск на водяну баню і поки він розтоплюється, змішуємо в окремій тарі інші інгредієнти (крім масла лаванди). Коли розтопиться, знімаємо його з вогню, і, коли він трохи охолоне, додаємо змішані масла амли і авокадо, сік селери.

Повинна вийти пастоподібна маса, в яку додаємо 80 крапель ефірного масла лаванди. Замість масла лаванди можна використовувати масло апельсина або мандарина. Добре перемішуємо суміш і залишаємо остигати.

Як приготувати віск для волосся своїми руками - Все буде добре, Все буде добре, Все буде добре

Це корисне засіб надасть необхідну фіксацію, а тільки завдяки натуральним складовим, збереже волосся в здоровому стані і не заподіє їм шкоди.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!