7 способів зробити брови красивими і надати ідеальну форму

Модний образ починається з ідеальних брів. Якщо у них правильний, чіткий контур, то особа виглядає доглянутим, а погляд стає виразнішим. Моделювання брів ‒ не настільки складна операція, щоб проводити її виключно в салоні. Догляд за ними можна проводити самостійно, якщо освоїти кілька спеціальних прийомів.


Відмовтеся на час від процедур

Природа дарує жінці брови, які відповідають її типу обличчя. Не варто намагатися різко змінити їх форму, колір, вигин. Щоб оцінити стан своїх брів і підкреслити природну привабливість, потрібно залишити їх у спокої на кілька тижнів.

Нехай вони відростуть, відновляться їх натуральна конфігурація і густота. Особливо важливий цей етап для тих, у кого залишилися "ниточки".

Всі маніпуляції з корекції краще відкласти хоча б на 3 тижні. А це час варто присвятити відновлювальним процедурам. Оздоровчий ефект дають маски з рослинними оліями. Робити їх просто:

  • Просочіть ватний диск касторовою, реп'яхову або іншим маслом.
  • Перед сном накладіть цей компрес на брови і витримайте чверть години.

Надайте правильну форму брів за типом особи

Форма брів підбирається за типом особи. Щоб знайти ідеальну довжину і визначити місце вигину, знадобиться 1 інструмент ‒ найдовший олівець. Перш ніж братися за пінцет, краще сісти перед дзеркалом і нанести розмітку. Це допоможе зробити дуги симетричними. Виконайте 3 послідовні дії:

  1. Вертикально прикладіть олівець до середини 1 ніздрі. Він повинен перетинати крило носа, внутрішній кут ока і брову. В місці, де він торкнеться бровной дуги, позначте її початок. Таку ж операцію зробіть з іншого боку.
  2. Щоб вибрати точку вигину, відхиліть олівець по дузі в бік зіниці. При цьому дивіться прямо. Позначте місце дотику олівця з бровою. Це буде найвища точка арки.
  3. Для визначення довжини рухайте олівець ще далі до скроні. Зупиніть його, коли він торкнеться кута ока. У цьому місці бровная дуга повинна буде закінчуватися. Якщо точка знайдена правильно, то хвіст арки візуально підніме очей вгору і назовні. Це додасть особі більш молодий і свіжий вигляд.

Загострені

Прямі брови прикрашають тільки власниць квадратного особи. Універсальний варіант, який підійде будь-якій жінці, ‒ м'яка дуга з плавним вигином. Форма трикутника із загостреним кутом надає особі здивований вираз.

Щоб погляд був відкритим, брови не повинні нависати над століттям.

Але й занадто висока дуга виглядає неприродно. Метод олівця допоможе правильно надати форму бровам. А щоб забезпечити їх красивим зламом, можна скористатися таким прийомом:

  • Щіточкою причеши волоски вниз.
  • Гостро заточеним олівцем намалюйте невеликий пік. Краще робити це легкими штрихами, а не рівною лінією.
  • Прочешіть волоски у напрямку їх росту.
  • Зафіксуйте гелем.

В результаті вийде витончена бровная дуга. Така техніка макіяжу допоможе правильно надати правильну форму брів і вирівняти асиметрію.

Різкі лінії

Багатьом жінкам знайома проблема рідкісних брів. Приховати розрідженість можна за допомогою олівця з гострим кінчиком. Відсутні волоски додаються методом промальовування по шкірі. Для цього використовуйте дрібні короткі штрихи, які імітують волоски. Потім їх слід розтушувати аплікатор для тіней. Якщо залишити різкі лінії, то вийдуть ляльковий макіяж. Він виглядає ненатурально і додає вік.

Відкоригувати густину можна скошеної пензлем. На неї наберіть трохи пудри для брів і нанесіть її на розріджені ділянки. Всі переходи розітріть кутовий пензликом або аплікатором.

Потрібно домогтися, щоб кордони стали плавними, а лінії ‒ непомітними.

Використовуйте спеціальні інструменти

Красиві брови увазі ідеальний контур. Але зростання нових волосків триває постійно. Якщо вони виходять за межі бровной дуги, то будь-який макіяж буде виглядати неохайним. Тому зайві волоски потрібно видалити. Обов'язково приберіть рослинність і з перенісся. Інакше особа придбає сердитий і недоглянутий вигляд.

Щоб зробити гарну форму брів, і отриманий ефект зберігся на довгий час, не рекомендується зрізати ножицями зайві волоски. Краще їх вищипнути. Корекція проводиться з використанням різних пристосувань. Але перед початком таких маніпуляцій бажано втерти в шкіру трохи олії. Це полегшить видалення волосків і зробить процедуру менш болючою.

Вищипувати брови краще при денному освітленні і без застосування збільшувального дзеркала.

Нитка

Найдоступніший і дешевий інструмент для видалення зайвих волосків ‒ бавовняна нитка завдовжки 50 див. Складіть її навпіл, а її кінці зв'яжіть. Нитка розтягніть на верхніх фалангах вказівних і великих пальців. Потім перекрутіть 5 разів. Вищипнути будинку брови таким пристосуванням складно. Не всім вдається з першого разу захопити волосинку і висмикнути її. Нитка може зісковзнути, тоді на шкірі залишиться поріз.

Пінцет

Щоб зробити брови красивими, краще використовувати пінцет. Працювати з ним дуже зручно. Маніпуляція не викликає ніяких труднощів навіть у новачків. З допомогою пінцета легко захопити, надійно утримати волосинку і видалити її майже безболісно. Щоб процедура пройшла успішно, потрібно:

  • висмикувати волоски тільки в напрямку їх росту;
  • починати корекцію з перенісся і рухатися у напрямку до кінчика брови;
  • не видаляти волоски над бровной дугою;
  • не вищипувати молоді тонкі волоски, що нагадують пушок, тому що вони надають особі моложавий вигляд;
  • не вищипувати до ниточок;
  • після видалення декількох волосків відходити від дзеркала і оцінювати результат.

Корекція ножицями

Бровные арки виглядають неакуратно, якщо залишити занадто довгі волоски. Вищипувати їх не можна, щоб не позбавляти густоти. Потрібно лише вкоротити. Для цього майстри використовують нескладний прийом:

  • Розчешіть волосся знизу вгору.
  • Кінчики довгих волосинок по одній обережно подрежьте маленькими ножицями.
  • Щіточкою укладіть волосинки по лінії зростання.

Занадто пишні брови нависають над очима. З ними обличчя виглядає похмурим. Щоб виправити такий недолік, використовуйте ножиці. Волоски акуратно підстрижіть по всій довжині. Робіть це обережно. Щоб підстрахуватися, краще відокремити довжину зрізу спеціальної гребінцем. Це захистить шкіру від випадкового порізу.

Заспокойте шкіру охолоджуючим гелем

Вищипування ‒ процес болючий. Після такої процедури залишаються почервоніння, з'являються запалені ділянки. Щоб заспокоїти шкіру, зменшити біль, попередити утворення прищів, протріть її охолоджуючим гелем.

Для домашнього використання підійде засіб з алое віра.

Скористайтеся сироваткою для росту волосся

Щоб не витрачати час на щоденний складний макіяж, краще відростити власні брови. У цьому допоможуть ростові сироватки. Вони створюють ефект густих широких брів, відновлюють пошкоджені волоски і активують їх зростання. Косметичні засоби наносяться перед сном, 1 раз на добу. Результат виявляється через 3-4 тижні. До складу входять провітаміни, пантенол, рослинні масла, гіалуронова кислота і інші компоненти. Ефективні такі сироватки:

  • дорогі (2,5–3 тис. руб.) ‒ Almea Xbrow, Toplash;
  • середні за вартістю (від 450 руб.) ‒ Boost 4 brows, CC Lashes, Lash Sensationa від Maybelline, Henna Expert, Etude House My Lash Serum;
  • доступні (120-150 руб.) ‒ Innovator Cosmetics, бальзам-сироватка з серії Кримська колекція.

Підкресліть брови олівцем правильного кольору

Світлі волоски губляться на тлі нафарбованого особи. Їх колір частіше коригується олівцем на тон світліше кольору волосся на голові. Але стилісти використовують і таку хитрість ‒ беруть 2 олівця. Біля основи накладається тон трохи світліше. Інші волосинки прокрасьте олівцем, відтінок якого на півтону темніше. Але перехід повинен бути м'яким, а всі лінії ‒ невидимими. Щоб пом'якшити кордону, ретельно розітріть їх кутовий пензликом або аплікатором.

Віддайте перевагу консилеру

Після того як вищипані відросло волоски, зафарбовані прогалини, наноситься фіксуючий гель. Далі переходите до макіяжу. А в кінці нанесіть хайлайтер ‒ сухий або в олівці. Він накладається так:

  • Проведіть безперервну надбрівну лінію.
  • Під ними намалюйте смугу від основи до кінчика. Хайлайтер обов'язково розтушуйте.

Такий прийом візуально підніме дуги, збільшить відстань між ними і оком. Вийде ефект розкритого очі.

Відео

Форма брів. Як зробити форму брів в домашніх умовах?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!