Кодування від алкоголізму за методом Довженка - ефективність. Метод лікування алкоголізму за Довженка

Алкоголізм – найгостріша проблема сучасності, невиліковна, на думку багатьох медиків, хвороба. Від неї страждає і сам хворий, і його сім'я. Лікування хронічний алкоголізм практично не піддається. Разом з тим, існує кілька методів, здатних позбавити від цієї недуги.Одним з найбільш ефективних, гуманних і ефективних з них є кодування від алкоголізму за методом Довженка. У чому ж його суть?

Засновник методу – Олександр Романович Довженко, лікар-нарколог. В його основу покладено стресова або шокова терапія. Метод отримав світову популярність завдяки унікальним позитивних результатів, підтвердженими клінічними дослідженнями. Тисячі хворих назавжди позбулися залежності.

Суть кодування від алкоголізму за методом Довженка

Даний метод заснований на використанні таких підходів психіатрії як: гіпносугестівна терапія, психоаналіз, нейролінгвістичне програмування та раціональні терапевтичні практики. Лікування за методом Довженка безболісно позбавляє людей від згубних залежностей і звичок різного роду: наркоманії, алкоголізму (у тому числі пивного), тютюнопаління, ігроманії.

Суть методу проста: пацієнт, який бажає побороти залежність, отримує установку (код) на ведення нормального, здорового способу життя. В основі методики лежить слово лікаря-нарколога, досягає глибин підсвідомості, без використання насильницьких процедур, медикаментів.

Під гіпнотичним впливом людині дається установка на певний строк тверезості, придушення тяги до систематичної випивки і вироблення почуття відрази до алкоголю на весь термін кодування. Лікувальна процедура не вимагає занурення залежного в глибокий гіпноз і проводиться, коли він знаходиться в стані неспання. Діє вона практично на всіх.

Як відбувається кодування за Довженка

Процедура проводиться в умовах клініки. Лікар за допомогою вживання слів вселяє пацієнтові відразу до спиртного. Для цього він яскраво, емоційно, з наведенням конкретних прикладів, зрозумілою мовою, розповідає хворому про шкоду спиртного, його руйнівній дії на здоров'я. Так він поступово підводить людину до усвідомлення необхідності лікування.

Пацієнт перед проведенням сеансу повинен мати сильну мотивацію позбавлення від залежності і не вживати спиртне протягом декількох днів перед процедурою. У тому випадку, якщо хворий не здатний самостійно вийти із запою, його поміщають в стаціонар. Лікування за методом Довженка нешкідливо для здоров'я і призводить до нормалізації психічного стану і функцій нервової системи, загального зміцнення організму.

Кодування від алкоголізму гіпнозом за Довженка

При кодуванні цим способом використовують такий метод, як лікування гіпнозом в неглибокій фазі. Це означає, що процедура проводиться з відкритими очима. Основна її мета – створення міцної домінанти, яка спрямована на повне зникнення тяги до алкоголю і супроводжується активізацією позитивних рис особистості залежного.

Весь сеанс заснований на концентрації переважає збудження в двох системах: у системі негативно-емоційного реагування, інакше – страху самозбереження, і систему позитивного підкріплення (збереження себе як особистості). Ці домінантні порушення спрацьовують як захист і вступають у конкурентні відносини з тягою до алкоголю.

Головне для доктора, що використовує даний метод кодування – зуміти запалити в душі клієнта віру в можливість допомогти собі, викликати у нього прагнення віддатися поставленої мети.

Велике значення має емоційний фон, на якому виконуються технічні прийоми, що сприяють м'язовому розслабленню — потепління ніг, рук, відчуття тяжкості в кінцівках, звільнення від страхів і інших тривожних симптомів. У свідомості хворого повинно з'явитися переконання, не знає сумнівів, віра фанатика, впевненого в тому, що він досягне мети.

Етапи кодування від алкоголізму за методом Довженка

Курс лікування розрахований на три психотерапевтичних етапу.

  • На першому етапі йде підготовка пацієнта. З ним проводиться індивідуальна консультація, в процесі якої лікар-спеціаліст з'ясовує, наскільки хворий готовий лікуватися. Тільки цілеспрямоване прагнення до позбавлення від залежності запобігти можливе падіння або зникнення бажання пацієнта позбавитися від алкогольної залежності.
  • На другому етапі пацієнт вводиться в стан гіпнотичного трансу. На його основі відбувається програмування на строк, протягом якого залежний повинен відмовитися від вживання спиртного.
  • На третьому етапі здійснюється навіювання.

Спосіб впливу підбирається індивідуально.

Найменший період дії кодування – один рік. При бажанні хворого лікар може продовжити період тверезості, збільшивши раніше заявлений термін, або закодувати пацієнта повторно. Процедура платна, але її вартість окупається в найближчий місяць.

Протипоказання кодування за Довженка

  • сп'яніння або виражений похмільний синдром
  • гострі вірусні інфекції
  • галюцинації, психічні захворювання, маревні стани у пацієнта
  • нещодавно перенесений інфаркт або гіпертонічний криз
  • декомпенсована серцево-судинна недостатність
  • хронічні захворювання в періоді їх загострення

Перед проведенням процедури рекомендується повне обстеження (ЕКГ, загальні аналізи крові, сечі).


Для цього способу лікування існує обмеження за віком. Кодування не дозволяється використовувати для лікування осіб, які не досягли 22 років.

Наслідки кодування за методом Довженка

При оптимістичному прогнозі відбувається повне одужання і позбавлення від пияцтва. Поліпшення настає відразу після сеансу, незалежно від стадії захворювання.

Позитивний ефект може мати свої негативні наслідки. Їх виникнення залежить від психологічної готовності відмови від спиртного. Разом з тим, в житті пацієнта продовжують з'являтися проблеми, які раніше він вирішував за допомогою випивки. Дотримання умов кодування перетворює їх у нерозв'язні. Подібна ситуація здатна привести до розвитку неврозу, нервового зриву або депресії. У результаті людина може знову почати пити.

У таких випадках необхідно провести сеанс розкодування. Розкодування проводять як в умовах клініки, так і в телефонному режимі. Без його проведення реакція організму може бути дуже серйозною, від інсульту і серцевого нападу до летального результату.

Щоб дізнатися більше інформації про особливості кодування від алкоголізму за Довженка, дивіться відео.

Кодування по Довженко, кодування від алкоголізму за методом Довженка в Києві.

Фахівці-наркологи вважають цей метод порятунком від недуги, що поглинає людство. Проте є думки, що цей метод не настільки хороший, як про нього кажуть. Щоб докопатися до істини, пропонуємо вам поділитися своїм досвідом вирішення проблеми залежності від алкоголю або інших хімічних речовин, тютюну, наркотиків та інших.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!