Лущення шкіри на обличчі

Часта проблема шкіри особи, яка турбує більшість жінок, – лущення. Якщо вчасно не усунути сухість, хвороба може перерости в серйозне захворювання. Рідше зустрічається лущення шкіри на обличчі у чоловіків з-за підвищеної роботи сальних залоз. Багато дівчат часто задаються питанням – чому лущиться шкіра? Причому у деяких це проявляється так сильно, що помітно навіть на фото.

Причини лущення і сухості шкіри на обличчі

Частими чинниками лущення і сухості шкіри є кліматичні умови (мороз, вітер, сонце) і алергія (під час цвітіння рослин, прийому ліків). Існують і внутрішні фактори, що зустрічаються не менш часто:

  • дуже суха шкіра особи;
  • неповноцінне харчування;
  • механічні пошкодження (рани, подряпини);
  • шкірні захворювання (акне, псоріаз, дерматити);
  • хвороби печінки, серцево-судинні захворювання.

Почервоніння і лущення

Лущиться чутлива шкіра на обличчі з-за продуктів харчування, інфекційних захворювань, погодних умов. Причинами почервоніння і лущення бувають алергічні реакції, дерматические лущення, запальні процеси, авітамінози, захворювання ШКТ. Нерідко це можуть бути відповідні реакції на застосування лікарських препаратів.

Якщо свербить особа

Наша шкіра – це відбивач того, що ми їмо, чим дихаємо, якими захворюваннями страждаємо. Якщо особа свербить і лущиться, необхідно відразу звернутися до лікаря. Причин неприємного зудящего дискомфорту безліч, потрібно спробувати якомога швидше їх вирішити, т. к., розчісуючи шкіру, ви ще більше ушкоджуєте епідерміс, що може призвести до набряків, виразок, прищів і шелушащимся скориночкою.

Сухі плями

Причинами появи сухих плям на обличчі можуть бути зміни гормонального фону в організмі, вагітність, погодні умови, неправильно підібрана косметика, харчування. Процес старіння уповільнює роботу жирових залоз, що і провокує поява сухості у вигляді плям. Більш серйозною причиною є псоріаз. Для своєчасної і точної постановки діагнозу слід відвідати дерматолога.

Що робити, якщо лущиться шкіра на обличчі

Якщо сухість викликана зовнішніми чинниками, то поліпшити стан шкіри обличчя допоможуть домашні процедури. Щоб ця напасть не давала про себе знати, слід дотримуватися ряду правил, які повинні увійти у звичку. Основна причина лущення – нестача вологи. Для запобігання її втрати необхідно зменшити вплив факторів, що викликають сухість.

  1. Виключити або звести до мінімуму вживання мила для вмивання. Краще використовуйте м'які зволожуючі гелі або пінки.
  2. Після вмивання промокніть обличчя м'якою тканиною.
  3. Протритесь тонізуючим засобом, нанесіть зволожуючий крем.
  4. Не використовуйте косметичні засоби з вмістом спирту.
  5. Користуйтеся кремом за півгодини до виходу з дому.
  6. Не піддавайте особа влітку прямим сонячним променям, взимку – вітрі.
  7. Намагайтеся більше пити рідини.

Рецепт скрабу для сухої шкіри обличчя в домашніх умовах

Лущиться шкіра особи – скраб допоможе. Суху шкіру важливо регулярно очищати від ороговілого епідермісу. Це сприяє поліпшенню кровообігу, дає рівний і здоровий зовнішній вигляд. Скраб для очищення повинен бути м'яким і щадним. Рекомендуємо приготувати його самостійно в домашніх умовах. Щоб приготувати скраб для сухої шкіри знадобиться:

  • мелений мигдаль – 1-2 ст. л.;
  • мед – 2-3 ст. л.;
  • вершки – ст. л.;
  • лимонний сік.
  1. Мелений мигдаль змішати з медом і вершками, додати пару крапель лимонного соку – скраб готовий.
  2. Наноситься на обличчя масажними рухами, потім змивається теплою водою.

Який крем від лущення вибрати

Якщо свербить і червоніє обличчя, необхідно підібрати косметичний засіб, що відновлює обмін клітин і м'яко видаляє ороговілі частинки шкіри. Розглянемо ефективні компоненти, які повинні входити в крем від лущення шкіри на обличчі:

  1. Гліцерин і гіалуронова кислота. Забезпечують підтримання водного балансу шкірних клітин, насичують вологою.
  2. Гидрокартизон – гормональний компонент лікувальної дії. Не можна застосовувати тривалий час. Добре допомагає при алергічних реакціях.
  3. Пантенол – зволожує, має загоюючим властивістю.
  4. Рослинні олії (оливкова, абрикосове, кокосове).
  5. Молочна, гліколева, яблучна кислоти – м'яке відлущування ороговілих клітин.
  6. Регенеруючі вітаміни (А, Е, Р).
  7. Екстракти чайного дерева, алое, деревію. Володіють протизапальними властивостями.

Рецепт маски для шкіри

Якщо у вас в планах важливий захід, і ви не знаєте, як швидко прибрати лущення на обличчі, то ми розповімо, як це зробити в домашніх умовах. Можна вдатися до послуг фахівця, але навіщо кудись їхати, якщо можна приготувати пом'якшувальний засіб будинку. Розглянемо ефективні маски від лущення шкіри на обличчі:

  1. Гліцеринова маска

Інгредієнти:

  • гліцерин – 1 ч. л.;
  • спирт нашатирний – 2-3 краплі;
  • вода – 1 ст. л.;
  • рослинне масло – 1,5 ст. л.
  1. Всі інгредієнти змішати, і маска готова.
  2. Нанести на очищене обличчя, тримати півгодини, потім змити і нанести зволожуючий засіб.
  1. Маска з вівсяних пластівців

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 1 ст. л.;
  • жирне молоко – 100 мл;
  • мед – 1 ч. л.;
  • вершкове масло – 1 ч. л.

Залити пластівці молоком (гарячим), дати запариться. Потім додати мед і масло, перемішати до кашоподібної консистенції. Нанести маску на чисту шкіру обличчя м'якими втирающими рухами. Маска ефективна при раптово з'явився лущенні (пересихання, легке обмороження).

Як прибрати лущення на обличчі у дитини

Сухість – нерідке явище і у дітей будь-якого віку. Якщо лущиться шкіра на обличчі у немовляти, коштувати виявити причину і спробувати її усунути. Частіше це адаптація новонародженого, недостатньо зволожене повітря в приміщенні, погодні умови. Прибрати лущення у дитини можна дерматологічним зволожуючим «Афлокремом» або маззю «Бепантол Бебі».

Відео про те, що робити, якщо сохне шкіра

Стійке локальне лущення (в області рота або носа) – часта проблема з приходом холодів. Більшість дівчат стикаються з даними недугою. Перепробувавши безліч засобів і не отримавши належного результату за тривалий проміжок часу, жінки задаються питанням: як же з цим боротися, якщо лущиться шкіра на обличчях? Пропоную подивитися відео лікаря-дерматовенеролога відомої клініки.

Лущення шкіри ЛОКАЛЬНО. Думка Дерматолога

Відгуки про лікування шкіри

Анастасія, 23 роки З настанням холодів, у мене з'явилося невелике лущення в ділянці губ. Стала вмиватися пінками, перепробувала безліч кремів, і без толку, шкіра стягнута і облазить. Звернулася в клініку до дерматолога. Поставили діагноз – пероральний дерматит, призначили лікування. Паралельно відмовилася від косметичних засобів. Лущення пройшло за тиждень.
Кіра, 29 років Нещодавно помітила, що моє обличчя в області щік і підборіддя стало занадто сухим, з'явилися лусочки, вся ними покрилося. Спробувала маску з вівсяних пластівців з додаванням меду. Результат вразив, навіть після першого застосування. Обличчя стало рівніше. Всім подругам раджу цю диво-маску.
Марина, 44 роки Нещодавно виявила, що у мене стало облазити особа, місцями почервоніли щоки. Проконсультувалася з дерматологом, він роз'яснив, що повинно міститися в кремі для моєї шкіри. Зараз роблю пом'якшувальні маски самостійно, підібрала потрібний крем. Шкіра помітно набула здоровий колір і стала м'якше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!