Як зробити депіляцію ніг, пахв і інтимної зони самостійно вдома - косметичні і народні засоби

Ніжна і гладка шкіра – один з канонів жіночої краси. Досі не знайдено універсального засобу, який допоможе зупинити зростання небажаного волосся назавжди. Депіляція в домашніх умовах – це видалення зайвого волосся на тілі, включаючи ноги, пахвові западини, інтимну зону інші ділянки. Існує декілька методів боротьби із зайвою рослинністю, серед яких ви можете вибрати оптимальний для себе.

Що таке депіляція

Визначення епіляції і депіляції часто змішують, вважаючи, що позначають ці слова одне й те ж. Якщо епіляція – це видалення волосся з фолікулярного апарату з його руйнуванням, то депіляція – це виправлення лише видимої частини волоска. Епіляція допоможе прибрати волосся назавжди, а депіляція – лише тимчасова міра усунення волосяного покриву. Депіляційні методики доступні для проведення їх в домашніх умовах, вимагають мінімальних капіталовкладень, тому і залишаються затребуваними.

У косметичному салоні вам запропонують лазерну епіляцію, яка дозволяє зберегти ефект гладкої шкіри роками. Це ефективний спосіб видалення зайвого волосся, але витратний. Не кожен зважиться на проведення такої косметичної процедури. Позбутися від непотрібних волосся можна і в домашніх умовах. Кожна з методик має свої переваги і недоліки.

Засіб для депіляції в домашніх умовах

Індустрія краси пропонує кілька способів усунення непотрібних волосся, які можна проводити в домашніх умовах. Ви можете вибрати засіб, виходячи зі свого бюджету, реакції шкіри та ефективності проведених сеансів. Ви можете використовувати:

  • бритву (звичайну або електричну);
  • епілятор;
  • депіляційні креми;
  • воскову депіляцію;
  • шугарінг та інші методи.

Крем для депіляції

Для власниць тонкого волосся відмінно підійдуть хімічні креми для депіляції. У складі засоби знаходяться речовини, які розчиняють білки волоска. Вам залишається лише зібрати залишки пластиковим шпателем. Перевагою використання крему є відсутність стимуляції росту волосся. До істотним недоліків відноситься ймовірність опіку і подразнень. На чутливій шкірі, а також в інтимних зонах користуватися цими засобами не варто.

Як зробити депіляцію в домашніх умовах

Ідеального способу для видалення волосся в домашніх умовах поки що не винайшли. Щоб в кожному випадку добитися хорошого результату, слід підготувати шкірні покриви до процедури. Якщо обробити шкіру скрабом, то знизиться ризик врослого волосся. Прийміть теплу ванну або душ, щоб розм'якшити шкіру. Вибір методу епіляції залежить від особистих переваг. В таблиці наведені основні плюси і мінуси поширених методик:

Плюси

Мінуси

Воскова

довготривалість, волоски стають тонше і слабше

хворобливість

Шугарінг

недорогий спосіб, довготривалий ефект

без досвіду процедура довга і складна

Епілятор

відносна економічність, тривалий ефект

больові відчуття, ризик врослого волосся

Вищипування

На невеликих площах у домашніх умовах можна використовувати механічне видалення волосків за допомогою манікюрного пінцета. Через хворобливих відчуттів, тривалості і стомливості процедури вона не особливо поширена. При вищипуванні існує ймовірність вирвати волосинку з коренем, тому ефект триває довше, ніж при голінні. Можливі проблеми – подразнення шкіри, посилення росту, потовщення волосків.

Цукрова депіляція

Одним з найдавніших способів, який останнім часом користується все більшою популярністю, є депіляція цукровою пастою в домашніх умовах. Перевагою шугарінга є його економічність. Ще з допомогою шугарінга видалити зайве волосся зможуть дівчата з чутливо шкірою, болісно реагує на хімічні склади. Натуральні інгредієнти пасти безпечні, не викликають алергії.

Епіляція цукром проводиться за допомогою спеціальної пасти, яку можна приготувати вдома. Для приготування пасти підігрійте 3 ст. л. води, не доводьте до кипіння. Додайте 4 ст. л. цукру, перемішуйте, поки він повністю не розчиниться. В кінці введіть в сироп 1 ч. л. лимонного соку. Відчули запах карамелі? Процес приготування цукрової пасти закінчено, знімайте її з плити і дайте охолонути. Рекомендується обробити шкіру скрабом або спеціальними лосьйонами. Нанесіть розчин на шкіру, зверху накласти смужку з бавовняного матеріалу, а після зняти її різким рухом.

Хімічна депіляція

Сучасні виробники пропонують не тільки хімічні креми для позбавлення від зайвої рослинності, але й інші засоби з аналогічним дією: лосьйони, спреї, гелі та інші. Домашня депіляція проводиться складами, з допомогою яких видаляються всі видимі волосся на оброблюваній ділянці. Процес займає мінімум часу, але потребує попереднього тестування на алергію. Спробуйте невелика кількість хімічного засобу нанести на згин ліктя. Якщо немає почервонінь і подразнень, можна діяти за інструкцією до засобу.

Депіляція медом

Для видалення рослинності без подразнень часто використовують натуральний мед. Для приготування медової суміші знадобляться по 1,5 ст. меду і цукру, а ще сік одного невеликого лимона. На паровій бані ємності розігрійте мед і цукор, додайте лимонний сік. Після охолодження пасту наносять на потрібну ділянку шкіри, розрівнюють, поверх кладуть смужку з натуральної тканини. Одним різким рухом тягнуть за смужку. Аналогічно проводять і цукрову епіляцію. Процедуру супроводжує больовий ефект, протягом 2 днів може спостерігатися почервоніння і набряклість.

Кропив'яна депіляція

Руйнівним впливом на волосяну цибулину володіють насіння кропиви дводомної. Депіляція будинку проводиться насінням рослини, розтертими і залитими рослинним маслом в співвідношенні 4:10. Процедура проводиться настоявшимся протягом 2 місяців маслом. Настоянкою протирають шкіру в місці, де потрібно видалити волосся. Болем процес не супроводжується, але результат буде помітний не відразу. За відгуками така методика не завжди ефективна.

Видалення волосся за допомогою хлібної соди

Ще один з народних варіантів позбавлення від волосся для домашнього використання – з допомогою хлібної соди. Рецепт приготування простий: потрібно змішати 20 г соди і 100 мл оливкової олії. Одержаним складом змочується марлева ганчірочка. Її залишають на тілі на кілька годин або ніч. Після змивають водою. Проводити процедуру можна до 12 разів, забороняється наносити содовое масло на ніжну шкіру обличчя.

Видалення волосся за допомогою нитки

Самим бюджетним способом в домашніх умовах є спосіб, при якому волоски видаляються ниткою. Під час процедури волосся видаляється з коренем. Методику використовують, щоб досягти гладкості над верхньою губою, на підборідді та щоках, для депіляції брів. Вибрати такий метод для великих зон – не найкраще рішення, так як процесу видалення доведеться присвятити занадто багато часу. Прибирати волоски потрібно по зростанню волосся.

Гоління

Найшвидшим способом є гоління. Цим популярним методом обробляють зони глибокого бікіні, ноги, руки і зони пахв. Проти використання бритви можна навести кілька аргументів:

  • волосся ростуть швидше після численних процедур, стають товщі і твердіше;
  • висока ймовірність подразнення;
  • з'являються врослі волоски.

Гоління вважається швидким способом позбавлення від волосся. Назвати метод найдешевшим не можна. Якщо вибрати простий одноразовий станок, то вартість процедури мінімальна. Для кращого результату застосовуються сучасні багатолезові верстати з зручними ручками і змащувальні смужками. Додайте до цього вартість засобів до, під час і після гоління, тоді ціна стає вищою використання воскових смужок або навіть електроепіляції.

Депіляція зони бікіні в домашніх умовах

Для таких ніжних ділянок тіла, як зона бікіні, слід ретельно підбирати метод позбавлення від зайвого волосся. Дуже тонка шкіра біля статевих органів часто дратується, а засоби для інтимної епіляції можуть викликати сильні больові відчуття. Вибирати метод слід з урахуванням реакції на нього організму. Існує кілька способів видалення, доступних для домашніх умов.

Засоби для депіляції інтимних зон

Не кожна дівчина зважиться піти в салон для депіляції волосся в інтимних зонах, тому більшість представниць прекрасної статі шукають засоби для домашнього використання. Гоління часто викликає сильне роздратування, креми-епілятори можуть завдати шкоди чутливій шкірі, народні засоби не дуже ефективні, тому багато хто воліє обробляти ділянки цукровою пастою або восковим складом. Якщо ви страждаєте від вростання волосків, то краще віддати перевагу шугарінгу.

Види депіляції зони бікіні

Існують десятки способів видалення зайвої рослинності в інтимних зонах, велика частина з яких доступна для використання в домашніх умовах. Якщо бритва, епілятор і депіляційний крем не вимагають особливих навичок, то для шугарінга і воскового способу знадобляться деякі вміння. Депіляція в домашніх умовах може призвести до подразнень і врослих волосків. Змащуйте шкіру заспокійливим кремом після процедури, робіть пілінги кілька разів на тиждень, щоб знизити ризик неприємних наслідків.

Як роблять депіляцію в інтимних місцях

Лобок, зовнішні статеві органи і промежина – це інтимна зона. Фахівці рекомендують ретельно готувати зону бікіні до процедури. Знадобиться спеціальний скраб, у складі якого є саліцилова або гліколева кислота. З його допомогою ви в домашніх умовах очистіть пори, пом'якшите фолікули, знижуючи хворобливість процедури. Потім ретельно промокніть зону м'яким рушником і приступайте до обраним методом видалення волосків.

Депіляція інтимної зони в домашніх умовах воском

Один з ефективних методів для вирішення проблеми зайвої рослинності в чутливих зонах – воскова депіляція. Результат зберігається до 4 тижнів. Щоб знизити ризик неприємних відчуттів, воскову епіляцію слід проводити після підготовки. Зробіть пілінг шкіри, який підвищить її еластичність і усуне огрубілі частинки. Видаляти волоски можна холодним або гарячим воском. Холодний метод передбачає використання готових воскових смужок. Їх потрібно розігріти в руках, нанести на ділянку із зайвою рослинністю і зірвати різким рухом.

При роботі з гарячим воском знадобиться лопатка, тканинні смужки. Наносять віск на шкіру тонким шаром, смужка розгладжується за напрямком росту волосся, а потім зривається в зворотному напрямку. Залишається позбутися залишків воску теплою водою. Результат від процедури зберігається надовго, з часом волоски стають світліше і тонше, але болючість процедури і роздратування після неї – мінуси, на які не можна не звернути увагу. Правильно розраховуйте температуру – занадто гарячий віск може призвести до опіків.

Відео

Видалення волосся в зоні глибокого бікіні в домашніх умовах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!