Як прибрати розтяжки на животі

Поява білих рубців, що представляють собою зміну рельєфу і щільності шкіри, не додало радості ще ні одній жінці. Можливість прибрати розтяжки в домашніх умовах або за допомогою косметолога шукає кожен, кому довелося зіткнутися з ними. Однак чи є шанси повернути первинну красу шкіри і не допустити повторення ситуації?

Чи можна позбутися від розтяжок в домашніх умовах

Першочергово потрібно зрозуміти, чому така проблема виникає. Професіонали радять потурбуватися питанням боротьби з нею навіть жінкам, позбавленим стрий: профілактика зайвою не буде. Головними і найбільш поширеними причинами утворення розтяжок лікарі називають:

  • Гормональний дисбаланс. Властивий підліткового віку, ускладнюється порушенням харчування, відсутністю фізичної активності в належному обсязі, патології ендокринної системи.
  • Різкі коливання ваги, що тягнуть за собою зміни обсягів. Розтяжки виникають внаслідок жорстких дієт, особливо при ожирінні, коли схуднення на початковій стадії відбувається стрімко (втрата води). Післяпологові стрії схильні з'являтися у кожної третьої жінки.
  • Генетична схильність. Профілактичні заходи у такій ситуації рідко виступають гарантом відсутності стрий.

Якщо говорити про те, як позбутися від розтяжок в домашніх умовах, то професіонали схильні дати відповідь невтішний: історій успіху – одна на тисячу. Є сенс намагатися уберегтися від стрій, але при їх появі шанс на відновлення шкіри можна зловити, якщо зайнятися цим, поки розтяжки молоді: не встигли побіліти. Старим розтяжок характерні зміни судин в сполучної тканини, тому прибрати їх не можна – тільки зменшити контраст між здоровою шкірою і рубцями.

Правильне здорове харчування

Якщо ви роздумуєте, як прибрати розтяжки на животі з допомогою зміни раціону, можете відразу відмовитися від цієї думки: надія буде помилковою. Такий спосіб підходить тільки для профілактики утворення нових рубців, оскільки вбереже вас від різких коливань ваги і обсягів. Якщо потрібно прибрати зайві кілограми, вибирайте щадні варіанти, не обіцяють за тиждень зміну з 50 розміру на 42.

Особливий акцент слід зробити на харчуванні підлітків, які в силу незбалансованого раціону страждають і від гормональних стрибків, і від недосконалості шкіри, і від ряду інших проблем косметичного характеру, що призводить до комплексів у дівчаток. Меню рекомендовано будувати за класичним принципам здорового харчування, намагаючись максимально захистити себе від «порожніх» продуктів, багатих фабричним цукром, тваринними жирами.

Як прибрати розтяжки з живота в спортзалі

Користь фізичних навантажень для шкіри сильно недооцінюється: жінки шукають способи усунення целюліту і вирішують, як прибрати розтяжки на животі диво-кремом, коли варто просто записатися в спортзал. Регулярні тренування підтягують не тільки силует, сприяючи позбавлення від жиру: вони підвищують тонус шкіри, що призводить до поліпшення її структури. Молоді червоні розтяжки з живота можна прибрати, але частіше такий метод працює лише як профілактика.

Вітаміни проти розтяжок

Малоефективний, але непоганий спосіб, що базується на стимуляції регенерації шкірної. Для досягнення поставленої мети роблять упор на вітамінах, здатних впливати на сполучну тканину і верхній шар епідермісу: це ретинол і токоферол. Їх втирають в ділянку з розтяжками поодиноко або роблять двокомпонентний коктейль. Деякі жінки додають рицинова олія (кілька крапель), але реальна користь такої суміші не доведена.

Чим мазати живіт від розтяжок при вагітності

Високу ступінь важливості заходи профілактики набувають, коли жінка готується стати матір'ю. Якщо за час вагітності вона набирає зайві кілограми по всьому тілу, ймовірність отримати після пологів негарна і майже довічне нагадування про них зростає в рази. Замість того щоб думати, як їх прибрати, варто подбати про те, щоб не допустити розтяжки на животі при вагітності. Крім уже згаданого здорового харчування і додавання фізичної активності сенс мають деякі аптечні і не тільки засоби для зовнішнього використання:

  • Бепантен. Націлений на відновлення тканин. Майбутні мами роблять розтирання живота сосків і ареол (під час лактації), щоб не допустити появи розтяжок або тріщин.
  • Оливкова олія. Користь цього харчового продукту у боротьбі за жіночу красу неоціненна, і для профілактики розтяжок він теж виявився незамінний. Найбільш безпечне засіб, який можна використовувати як завгодно часто.

Як позбутися від розтяжок на животі після пологів

Якщо профілактичні заходи не допомогли чи не були зроблені вчасно, доводиться починати боротьбу з проблемою. Як позбутися від розтяжок після вагітності, щоб не нашкодити організму? Молоді розриви з живота можна прибрати народними засобами – скрабами, обгортаннями, масажем, а для старих варто спробувати мазі або салонні процедури.

Гелі, креми, мазі

Згаданий раніше Бепантен має сенс, і навіть якщо ви намагаєтеся зрозуміти, як прибрати старі розтяжки на животі – наприклад, через рік або декілька років після пологів. З відгуків жінок можна дізнатися, що мазь показувала себе гідно навіть у відношенні стрий «у віці» 10-12 років і більше. Неглибокі рубці повністю усуваються, більш помітні не так кидаються в очі. Термін «лікування» індивідуальний: приблизний курс використання мазі – 4-6 місяців.

Які ще препарати допоможуть:

  • Цинкова мазь. Стимулює синтез колагену, який відповідає за еластичність шкіри і стан сполучної тканини. Застосовується раз на добу.
  • Гепариновая мазь. Відновлює кровообіг, що втрачено в судинах старих розтяжок. Лікарі часто рекомендують це засіб молодим мамам.
  • Ретиноєва мазь. Принцип дії полягає в знищенні відмерлого шару шкіри.
  • Засіб Elaskin. Заявлено як ефективний борець проти розтяжок будь-якого ступеня давності, засноване на маслах: мигдаль, жожоба, троянда.
  • Клирвин. Аптечний крем з індійськими травами, що впливають на тонус шкіри. Ймовірна тривалість курсу – 6 тижнів.

Як прибрати розтяжки після пологів народними засобами

Велика частина таких методів передбачає скрабування шкіри і обгортання проблемних місць. Останню процедуру зручніше всього проводити для стегон, але деякі жінки роблять її і для живота. Як позбутися від старих розтяжок безпечно і бюджетно?

  • Скраб з мелених зерен кави з морською сіллю і обліпиховою олією. Маса повинна мати дуже густу консистенцію, пропорції на око.
  • Скраб з солі з медом і гліцерином, взятих в рівному співвідношенні. Можна робити вранці і ввечері.
  • Обгортання з блакитною глиною і будь-цитрусовим ефірним маслом бажано виконувати до скрабування шкіри живота. Вимагають зміни температурних умов: обов'язкового прогріву оброблюваної області.
  • Охолодження живота кубиком льоду після всіх процедур буде впливати на судини.

Як боротися з розтяжками в салоні

Косметологія, особливо апаратна сприймається як щось всемогутня. Цього в більшості своїй сприяє широкий спектр що пропонуються послуг. Видалення розтяжок з живота теж в їх числі, але допомагають процедури, які роблять в естетичних клініках і салонах, і яка з них заслуговує абсолютної довіри?

  • Озонотерапія. Ін'єкції в область живота, що впливають на обмін речовин. Додатково вони запускають клітинне оновлення, яке нівелює вираженість розтяжок. Справжні уколи краси, які допомагають в будь-якій проблемі, що вимагає впливу на тонус шкіри.
  • Мезотерапія – апаратний або ручне введення особливого коктейлю, стимулюючого вироблення колагену.
  • Лазерна косметологія. Всі жінки, хоч раз цікавилися, як прибрати глибокі розтяжки на животі, замислювалися про це. Сьогодні така процедура – єдиний надійний спосіб коригування стану шкіри. Як видалити розтяжки на тілі лазером? Зробити фракційний термоліз – безболісний, локальний, на будь-яку глибину дерми.

Відео: як прибрати розтяжки на тілі

Як прибрати розтяжки після пологів! Як прибрати розтяжки при вагітності!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!