Як поправитися швидко дівчині в домашніх умовах

Охочих швидко одужати набагато менше тих, хто мріє схуднути, але перед ними стоїть більш складне завдання. Незбалансоване харчування з метою набору ваги може привести до того, що маса збільшиться в основному за рахунок непропорційного відкладення жиру у певних частинах тіла, що може спотворити фігуру. Якщо вас цікавить, як швидко видужати, запам'ятайте: головні складові правильного набору ваги – грамотна дієта і комплекс спеціальних фізичних вправ. Ще можна вдатися до народних засобів – відвари сприяють зростанню апетиту.

Особливості харчування

Харчування для того, щоб поправитись, повинно бути калорійним, це очевидно. Якщо добова норма калорій для звичайної жінки становить 1500-2000, то худышкам з прискореним метаболізмом, щоб видужати обличчі і тілі, слід з'їдати в два рази більше – їх раціон повинен містити 3000-4000 калорій. З незвички переварити таку кількість продуктів складно, тому для набору ваги найкраще організувати дробове харчування, яке передбачає перекус через 1,5-2 години після кожного з основних прийомів їжі.

Щоб швидко одужати і не завдати шкоди здоров'ю організму або неприємних наслідків фігурі, слід збалансувати свій раціон і дотримуватися наступних правил:

  1. Вибирайте правильні продукти. Незважаючи на те, що потрібно віддавати перевагу калорійним продуктам, їжа має бути здоровою: поправлятися швидко завдяки фаст-фуду – не саме розумне рішення. Краще активно включайте в раціон молочні продукти, горіхи, насіння, різні види м'яса (включаючи нежирне куряче м'ясо), масло, халву, печиво, хліб.
  2. Не варто з першого ж дня після прийняття рішення поправитися, з'їдати величезна кількість продуктів. Нарощувати калорійність раціону потрібно поступово. Розрахуйте, скільки вам потрібно є, щоб швидко одужати до бажаного результату, прийдіть до цієї кількості продуктів за три-чотири дні.
  3. Для стимуляції апетиту випивайте щоразу перед їжею стакан фруктового соку.
  4. Щоб з'їдені продукти краще засвоїлися, після щільного обіду слід влаштувати собі невеликий відпочинок.
  5. Вода також допомагає одужати, тому вживайте її в достатній кількості (приблизно 2-3 літра в день). Зростання жирової, а також м'язової тканини проходить за участі води, як і всі процеси в людському організмі.

Що їсти, щоб поправитися – висококалорійна дієта

В основі раціону людей, що бажають швидко одужати, повинні бути продукти, багаті вуглеводами та білками. Добре, якщо вони будуть доповнювати один одного під час кожного прийому їжі. В обов'язковому порядку в раціоні хоче набрати вагу мають бути риба, м'ясо, яйця, молочні продукти. Ця їжа особливо багата білками.

Допоможе видужати швидко вживання білкових коктейлів: рекомендується використовувати як готові суміші, так і приготовані самостійно. Наприклад, такий рецепт: візьміть склянку вершків, пачку сиру, кілька ложок варення і ретельно все це перемішайте в блендері. Смачно і корисно одночасно – відмінний привід побалувати себе.

Салати добре заправляти оливковою, соняшниковою або соєвою олією, адже ці продукти багаті джерела жирів. А ось білий хліб, картопля, макарони, солодощі, мед, цукор містять у своєму складі достатню кількість вуглеводів, необхідних, щоб видужати. Щоденний раціон потрібно збалансувати щодо наявності мінералів і вітамінів. Вони налагоджують всі процеси в організмі, покращують апетит, допомагають швидко набрати вагу.

Меню і рецепти на тиждень для чоловіків і жінок

Щоб швидко одужати чоловікам і жінкам можна вживати одні й ті ж продукти, але кількість їх буде різним, оскільки чоловічий організм витрачає більше енергії, а значить потребує значно більше калорій для набору ваги. Пропонуємо вашій увазі збалансований раціон на тиждень для тих, хто хоче швидко одужати.

Перший і п'ятий дні дієти, за допомогою якої вам належить поправитися.

  • Ранок: пшенична каша з курячим м'ясом, сендвіч з сиром і шинкою, кава.
  • Перекус: горіхи, печиво.
  • Обід: суп гороховий, печена картопля з м'ясом, овочевий салат з олією.
  • Вечір: омлет з сиром, грибами і м'ясом, чай.

Другий і шостий дні: з метою поправитися доведеться їсти багато.

  • Ранок: вівсяна каша на молоці, бутерброд з маслом і сиром, какао або кави.
  • Перекус: фрукти, булочка.
  • Обід: солянка, макарони зі свинячим м'ясом, компот.
  • Вечір: м'ясо курки з гарніром, сирна запіканка або пиріг, чашка чаю.

Третій і п'ятий дні запропонують різноманітне меню, мета якого – дати вам видужати з потрібною швидкістю.

  • Ранок: гречана каша з маслом, сендвіч з шинкою, чай або кава з медом, цукром.
  • Перекус: яблуко, банан, жирний йогурт.
  • Обід: український борщ з м'ясом, картоплю з смаженою рибою, компот
  • Вечір: плов з яловичим м'ясом, випічка, горіхи, солодкий напій на вибір.

Четвертий день, який вважається свого роду розвантажувальним в гонці з метою поправитися.

  • Ранок: картоплю і нежирне м'ясо, какао з молоком, бутерброд з сиром.
  • Перекус: печиво або булочка з чаєм.
  • Обід: суп гороховий з м'ясом, пельмені, фрукти, солодкий компот.
  • Вечір: макарони з смаженим м'ясом, кілька варених яєць, солодкий чай або молоко.

Ефективні вправи для швидкого набору ваги

Отже, люди, які бажають дізнатися, як можна поправитися швидко і не нашкодити ні здоров'ю, ні фігурі, повинні обов'язково запам'ятати – без фізичних вправ це зробити не вийде. Всі ці фізичні вправи сприяють зростанню м'язів, підвищенню еластичності шкіри, а значить, з їх допомогою можна швидко одужати і не зіпсувати фігуру. Ось перелік вправ, які потрібно виконувати щодня:

  • Стати рівно, ноги розставте на ширину плечей. Неспішно піднімайтеся на носки, а потім так само опуститеся в початкове положення. Проробіть фізична вправа 25-30 разів.
  • Наступна вправа – «ножиці». Одягніть якусь важку взуття, ляжте на спину. Руки розташуйте вздовж тулуба долонями вниз. Далі повільно підніміть прямі ноги, схрестіть їх, а потім розведіть. Так повторюйте вправу 15-20 разів.
  • Не знімаючи важке взуття, переходимо до наступної вправи. Ноги по черзі піднімайте і опускайте вгору-вниз, як би зображуючи вертикальні ножиці. Число повторень цієї фізичної вправи – 10-12 разів.
  • Підніміться на коліна, руки розташуйте на ширині плечей. Долонями упріться в підлогу, зігніть руки, а потім повільно випряміть їх. Проробіть це фізичне вправу 10-15 разів.
  • Підніміться на ноги, носки нарізно, п'яти разом. Далі плавно підніміться на носочки, трохи присядьте і розведіть коліна в сторони. Після цього підніміться на шкарпетки ще вище. Потім прийміть вихідне положення. Число повторень вправи – 20-30 разів.

Як можна додати у вазі з допомогою народних засобів?

Хочете дізнатися, як ще поправитися швидко? Потрібно не тільки збалансувати раціон і виконувати фізичні вправи, а також вдатися до допомоги народних засобів. Певні трави сприяють поліпшенню апетиту і активізують травлення. Важливо, що вони допомагають одужати швидко за допомогою того, що приводять в порядок всю систему травлення, а значить користь від їх застосування подвійна.

  1. Волошка. Відвар цієї трави підвищує апетит, а значить, допомагає швидко видужати. Щоб його приготувати, потрібно 10 грам сухого волошки залити склянкою окропу, настояти в темному місці 1 годину. Вживати такий відвар слід три рази в день. Щоб зняти трохи його гіркота, можна додавати цукор або мед.
  2. М'ята теж підійде для активізації апетиту. Необхідно 30 г рослини залити літром окропу, настоювати кілька годин. Вживати до їди або відразу після.
  3. Чебрець допомагає швидко одужати. Візьміть 20 г рослини, залийте 500 мл окропу, далі залиште настоюватися 2 години в теплому місці. Пити по 100 г кожен раз перед їжею.
  4. Барбарис має жовчогінну властивість, сприяє поліпшенню травлення і підняття апетиту. Щоб поправитися приготуйте відвар: візьміть 2 ст. ложки листя і гілочок рослини, покладіть в чашку, влийте 500 мл окропу. Настоюйте не менше 2-х годин, після процідіть і пийте по третині склянки за 30 хвилин до їжі.

Відео: як поправитися худий дівчині в домашніх умовах

Бажаєте дізнатися ще більше про те, у чому причина зайвої худорлявості? Представлене нижче відео розповість про те, як можна швидко одужати, збалансувати свій раціон, поліпшити апетит і які продукти цього знадобляться. Ознайомтеся з іншими способами,як набрати м'язову масу дівчині.

Ранок з Губернією.Як набрати вага

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!