Як позбутися від двухвосток в приватному будинку - хімічними препаратами і народними рецептами

Багато комахи люблять селитися по сусідству з людьми. Одними з них є двухвостки – повзають маленькі особини довжиною 2-5 см. Їх особливість – наявність двох відростків ззаду. Вони можуть потрапити в будинок самостійно або разом з принесеними овочами, фруктами та квітами. Оселяються у вологих і прохолодних місцях, наприклад, ванній кімнаті, коморі.

Домашні засоби від двухвосток

Для позбавлення від цих набридливих комах використовуйте комплекс заходів, починаючи від висушування фундаменту об'єкта і закінчуючи застосуванням різноманітних засобів. Без своєчасних заходів для усунення двухвостки в будинку можуть серйозно збільшитися в кількості, адже одна самка за один раз відкладає до 50 яєць. Народні методи:

  • Волога пастка. Для її використання підготуйте ганчірки або газетні аркуші. Змочіть їх водою, після чого зімніть і розкладіть по кімнатах приватного будинку. Через деякий час (2-4 години) вогкість почне залучати двухвосток, які будуть збиратися біля організованих пасток. Після цього потрібно розчавити їх, облити окропом або використовувати інший спосіб позбавлення від комах.
  • Кульки з борною кислотою. Це перевірена народно засіб відрізняється гарною ефективністю. Підготуйте з кислоти невеликі кульки, попередньо змішавши її з яєчним жовтком. Потім розкладіть приманки по кутах будинку, в ванній кімнаті, на кухні і всередині меблів. Врахуйте, що борна кислота являє небезпеку для людини, тому працюйте з нею обережно. Не допускайте попадання засобу всередину організму і захистіть від нього дітей.
  • Трав'яні настої. Для цього вам знадобляться трави з стійким і сильним запахом. Наприклад, добре відлякують комах пижмо і полин. Приготуйте з трав розчин з додаванням прального порошку трави потрібно брати в однакових співвідношеннях. Готовим засобом обробіть поверхні, по яких пересуваються комахи. Сильний запах повинен з часом відлякати їх.
  • Використання павуків. Не самий прийнятний, але ефективний спосіб. Двухвостки є ласощами для павуків при попаданні в павутину. Якщо в приватному будинку з'явилися двухвостки, то не потрібно поспішати позбуватися від павукоподібних.
  • Цибульний відвар. Залийте 100 г дрібно нарізаного лука (свіжого) і часнику 0,5 л кип'яченої води. Засіб від двухвосток залиште настоюватися протягом доби. Готовий настій використовуйте для обробки стін, підлоги. З метою профілактики використовуйте засіб раз в тиждень – взимку робити це не обов'язково. Цибульно-часниковий настій безпечний.

Хімічні препарати

Такі засоби стають актуальними, якщо двухвосток стало багато. Це можуть бути аерозолі, порошки або гранули. При цьому врахуйте, що при використанні більшості хімічних препаратів вам знадобиться як мінімум марлева пов'язка. Краще використовувати респіратор і додаток до нього захисні окуляри для очей. Одяг надягайте щільне, покриває максимум поверхні тіла. Препарати для боротьби з двухвостками:

Форма хімічного засобу

Спосіб застосування

Приклади препаратів

Аерозолі та спреї

Ефективні в боротьбі з різними шкідниками. Мінусом може бути інтенсивний запах, який дуже довго вивітрюється з дому. Використовуйте аерозоль за умови, якщо можете забезпечити хорошу вентиляцію після застосування засобу. Засіб розпилюють в приміщенні з двухвостками, закривають його на 5 годин, а потім добре провітрюють і проводять вологе прибирання.

Дихлофос, Рейд, Чистий Будинок, Квік-Байт, Комбат.

Інсектицид для обприскування

Для використання такого засобу знадобиться пульверизатор. Обробіть їм всі ті поверхні, по яких проходять двухвостки.

Жук Офф, Антижук.

Дусты, крейда.

Відлякує двухвосток та інших шкідників. До того ж, крейда нешкідливий для домашніх вихованців. Обробіть їм плінтуси, місця в кутах, територію близько щілин. По мірі стирання намальовані лінії слідів відновлюють.

Машенька, Торнадо, Ніка, Прошка домовик.

Аквафумигаторы

Поставте контейнер у банку з водою, після чого почне утворюватися пар. За цей час покиньте оброблюваного приміщення.

Раптор.

 

Профілактичні заходи

Чим боротися з двухвостками в приватному будинку, легше запобігти їх поява і подальше розмноження. Для цього дотримуйтесь наступних профілактичних заходів:

  • Обов'язково регулярно провітрюйте всі приміщення будинку. Так ви зможете запобігти підвищення рівня вологості.
  • Обладнайте хорошу вентиляцію. Регулярно провітрюйте і добре протапливайте приміщення будинку.
  • На вікна і вентиляцію рекомендується встановити дрібну сітку.
  • Всі щілини і отвори в стінах ретельно замажте.
  • Сушіть білизну не в приміщеннях будинку, а на спеціальних сушарках або на вулиці.
  • Своєчасно закривайте кран і витирайте вологу з поверхонь. Якщо що-то проллєте, то витирайте підлога відразу. Вчасно усувайте будь протеки.
  • Регулярно виносьте сміття. Двухвостки є стерв'ятниками, які ведуть переважно нічний спосіб життя. Вони харчуються мертвими комахами і разлагающимися рослинними матеріалами.
  • Слідкуйте за герметичністю віконних рам, підвіконь, коробки вхідних дверей і місць входу-виходу труб.
  • Переконайтеся, що система водостоку відводить атмосферні опади подалі від фундаменту приватного будинку.
  • Очистіть простір під підлогою від сміття, особливо сирих і гниючих деревних відходів. Зробіть це по всій площі будинку.
  • Навколо зовнішнього периметра об'єкта потрібно створити суху, чисту кордон, причому на рівні фундаменту. Ефективну допомогу в рішенні цієї задачі нададуть декоративні камені, звичайний бетон або гравій, якими потрібно заповнити відстань не менше 50 см від стіни приватного будинку.

Відео

Двухвостка

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!