Цифокс - склад і форма випуску, спосіб застосування, дозування і ціна

При необхідності позбутися від синантропних комах (мух, тарганів, клопів, щурячих кліщів та інших) будинку або на ділянці рекомендується звернути увагу на такий ефективний інсектицидний препарат, як Цифокс. Це засіб з'явився недавно, але вже встигла завоювати широку популярність, як серед тих, хто стикається з проблемою шкідників за родом діяльності, так і серед звичайних споживачів. Цифокс застосовують навіть співробітники СЕС для обробки приміщень. Щоб за короткий термін позбутися від комах, необхідно правильно застосовувати препарат.

Інструкція по застосуванню Цифокса

Препарат представлений у вигляді прозорої рідини жовтуватого кольору з різким хімічним запахом. Після розведення розчин стає молочним. Важливо правильно підійти до обробки, підготувати не тільки рідину, але й приміщення, спецодяг. Цим засобом можна користуватися без захисних костюмів, респіраторів або пов'язок на обличчя, захисних окулярів. Якщо контактувати з препаратом без захисного одягу, агресивні компоненти кошти призведуть до тяжких алергічних реакцій або навіть до інтоксикації організму.

Емульсію наносять на підлоги, плінтуса, стіни, полички, задні частини меблів. Важливо не забути обробити поверхні за картинами, шафами, килимами, диванами. Рідина починає впливати 10-15 хвилин після обробки. Як правило, препарат справляється із завданням з першого разу – не потрібно проводити повторну обробку. Через 10 годин після проведення процедури необхідно провітрити кімнати і зробити ретельне прибирання будинку – вимити підлогу, стіни, витерти вологою ганчіркою поверхні, покривала, тканинні покриття випрати.

Склад і форма випуску

Препарат випускають у флаконах різного об'єму (50, 500, 1000 мл). Пляшечки з 50 мл концентрату емульсії вистачить, щоб обробити квартиру з невеликою площею. Ця емульсія широкого спектру дії входить у групу препаратів-піретроїдів ІІ покоління. До складу рідини входить активна речовина циперметрин, який зараховується до групи піретроїдів і міститься в багатьох інсектицидних ліках, і різні добавки.

РечовинаКількість (в %)
Циперметрин25
Ароматизатори, емульгатори, розчинники75


Властивості Цифокса

Висока ефективність розчину пояснюється тим, що активна речовина, потрапляючи на комаху, проникає через шкірний покрив територію, надає нервово-паралітичну дію і вбиває його. Навіть за умови ретельного прибирання після дезінсекції препарат буде продовжувати діяти на комах.

Показання до застосування

Використовують цей розчин при необхідності знищення мурах, мух, кліщів, клопів, бліх. Препарат корисний для боротьби з іксодовими кліщами – збудниками енцефаліту, бореліозу. Він може стати в нагоді при педикульозі або корості для усунення вошей і кліщів. Цей концентрат емульсії застосовують при обробці вагонів метро або ж/д транспорту від членистоногих та інших комах. Використовується рідина не тільки в приміщеннях – її розводять для боротьби з складовими гнусу у водоймах або для видалення з території заміських ділянок синантропних комах.

Спосіб застосування і дозування

Розводять акарицидні препарат, виходячи зі ступеня зараження приміщення і чутливість популяції до речовин. Щоб позбутися від мурашок розчин застосовується у дозі: 2 мл на 1 літр води. Щоб знезаразити кліщів в такій же кількості рідини розлучається 6 мл емульсії. Рідина заливається в розпилювач, обробляється вся територія. Для дезінсекції важкодоступних місць використовується невелика кисть.

Як розводити Цифокс

Слід дотримуватися дозування, наведену в інструкції до препарату. Розбавляється проточною водою. Використовувати розчин необхідно відразу після його приготування. Емульсія перемішується протягом декількох хвилин для рівномірного розподілу активної речовини. Після цього рідину переливають в підготовлені апарати для обробки. Всі роботи з цим засобом проводять у спецодязі.

Цифокс від клопів

Ефективність і тривалий залишковий вплив препарату допомагає впоратися не тільки з дорослими особинами, але і з клопами, які навіть не вийшли з яєць. Готовий розчин наносять на щілини і отвори в стінах і підлогах, підвіконня, задню сторону меблів, каркас ліжка, килими. Після дезінсекції важливо ретельно вимити всі поверхні і тканинні речі, щоб уникнути отруєння. Приміщення необхідно провітрювати не менше однієї години.

Цифокс від тарганів

Таргани гинуть вже через 30 хвилин після початку обробки. У деяких випадках може знадобитися повторна дезінсекція. При сильному заселенні приміщення тарганами на літр води розводять 2 мл засобу. Обробляються не тільки місця скупчення комах, але і всі можливі поверхні їх переміщення, включаючи розетки, електроприлади, задню сторону килимів.

Обробка від мух і комарів

Від такого роду комах застосовується 0,1%-й розчин емульсії. Якщо обробляється дачну ділянку, необхідно обов'язково побризкати біля туалету і сміттєвих баків. Краще проводити дезінсекцію в літні місяці. Дозволено використовувати при водоймах, якщо на них відсутній розведення промислових видів риб. У цьому випадку теж використовується розчин слабкої концентрації.

Особливі вказівки

Оскільки Цифокс є отруйною речовиною, при роботі з ним необхідно дотримувати деякі правила. В іншому випадку виникають ускладнення у вигляді отруєння, висипу та інших реакцій. Не рекомендується використовувати цей препарат людям з чутливістю до пестицидів. Краще на кілька днів з'їхати з квартири, поки препарат не вивітриться. Необхідно дотримувати наступні рекомендації:

  • Не залишати в приміщенні посуд або продукти харчування. Якщо немає можливості унести кухонні приналежності, слід укутати їх у поліетиленові пакети або харчову плівку.
  • Дитячі іграшки та одяг обов'язково виносять з кімнати.
  • Після проведення дезінсекції, якщо в кімнатах залишалися якісь тканинні речі – покривала, фіранки, їх слід випрати у воді температурою 90-100 °C.
  • В ідеалі приміщення знеструмлюється, оскільки розетки і вмикачі необхідно обов'язково побризкати засобом.

Перша допомога при отруєнні препаратом

При інтоксикації в результаті використання Цифокса розвиваються такі ознаки, як головний біль, подразнення дихальних шляхів, блювання, слинотеча. При виявленні таких проявів необхідно:

  1. Зняти речі, які були на людину при обробці, викинути їх.
  2. Прийняти душ, промиваючи шкіру господарським милом.
  3. Промити ротову порожнину слабким розчином соди.
  4. Якщо препарат потрапив в дихальні шляхи, на слизові оболонки, в ротову порожнину - потрібно промити шлунок, викликати блювання.
  5. Прийняти адсорбент.

Умови продажу та зберігання

Продається препарат в господарських магазинах, ветаптеках. Деякі споживачі воліють купувати такі кошти через інтернет-магазини. Зберігати Цифокс необхідно, дотримуючись певних правил. Не можна залишати його в місцях, розташованих поруч з системами обігріву, вогнем. Тара повинна бути герметично запакована. Після розведення розчин не зберігають. Ні в якому разі склад не зберігають в приміщенні, де є продукти харчування або посуд.

Аналоги

Існує кілька препаратів, схожих з Цифоксом по складу і дії. За ступенем впливу на організм людини вони вважаються більш небезпечними. Хоча до їх складу може входити то ж активну речовину. Перед використанням необхідно ретельно вивчити інструкцію по застосуванню і суворо дотримуватися прописаних у ній рекомендацій. Важливо дотримуватися дозування. При використанні будь-якого з них необхідно обов'язково надягати захисний комбінезон. Відомі наступні аналоги Цифокса:

  • Сихлор. Крім Циперметрина, в його склад входить хлорпірифос. Рекомендується для професійної обробки. Дія в приміщенні зберігається протягом місяця. При обробці слід пам'ятати, що препарат пошкоджує фарбу і лак на поверхнях меблів і стін.
  • Супер Фас. Містить тіаметоксам і піретроїди зетациперметрин. Випускається у вигляді порошку або таблеток. Перед використанням розводиться у водопровідній воді.
  • Цирадон. Допомагає впоратися з коростяним кліщем, постільними клопами, комарами, мухами і іншими видами комах. Використовується в квартирах, приміщеннях промислового призначення, водоймах. Для обробки обприскують осередки скупчення комах.
  • Тетрацин. Цей препарат використовується працівниками сфери дезінсекції. Ним обробляють навчальні заклади, медичні центри, склади, готелі. Через одну добу після проведення маніпуляції робиться ретельне вологе прибирання.
  • Биоцифен. Крім циперметрина до складу входить фентіон. Швидко знищує комах. Ефект після обробки триває ще протягом 2 місяців.
  • Ципромал. Містить циперметрин, малатіон, антиоксиданти та інші добавки. Дія препарату починається після потрапляння його в кишечник комах. Допомагає позбутися від дорослих особин і личинок.
  • Экстермин-Ц. препарат відрізняється доступною ціною, ефективністю і тривалим впливом.

Ціна Цифокса

Цей інсектицидний препарат належить до засобів середньої цінової категорії. Хоча він частіше застосовується фахівцями сфери дезінсекції, Цифокс доступний у продажу у ветеринарних аптеках, господарських відділах магазинів, і можна вибрати відповідний обсяг за привабливою ціною. У Москві цю ефективну емульсію можна придбати за такими цінами:

Обсяг ЦифоксаЦіни, р.
50 мл100-370
500 мл400-660
1000 мл800-1200

Відео

Цифокс - засіб від кліщів та інших комах.

Відгуки

Андрій, 28 років:Проводили обробку в офісі, коли почали з'являтися таргани. Засіб дуже їдка – запах стояв ще кілька днів, в перший день навіть голова до вечора хворіла. Але ефект дійсно є, вже чотири місяці жодного таргана. Всім рекомендую. Тільки обов'язково добре провітрюйте приміщення після проведення обробки.
Сергій, 35 років:Цифокс – непоганий засіб. Комахи зникли вже через пару годин. Єдине – робити дезінсекцію краще разом з сусідами. Обробки вистачило на місяць, потім знову стали з'являтися таргани. Використовувати легко. Необхідно розвести розчин і побризкати з пульверизатора всі місця зосередження комах – куточки, плінтуси.
Наташа, 32 роки:Ми проводили дезінфекцію Цифоксом на дачі, щоб перестали мучити мухи, комарі, мурахи. Ефект моментальний. Результатом задоволені. Але ось сильно впливає на організм. Наступного разу будемо робити обробку при відкритих вікнах і дверях. З'являється багато неприємних симптомів – нудота, головний біль. У чоловіка до вечора була навіть блювота.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!