Як позбутися від постільних клопів в домашніх умовах. Ефективні засоби від постільних клопів

Якщо в будинку з'явилися паразити, важливо терміново реагувати на проблему. Можна купити спеціальні препарати від побутових шкідників, але в домашніх умовах також доступні перевірені часом народні рецепти. Наприклад, є маса діючих методів, як позбавиться від постільного клопа без надмірних фінансових витрат.

Як вивести постільних клопів

Такі шкідники, заполоняючи житло, доставляють людині масу клопоту, створюють незатишно атмосферу, стають причиною серйозних захворювань. Постільний клоп – це дрібна комаха коричневого кольору, який харчується людською кров'ю. Якщо вдома виявлений хоча б один екземпляр, потрібна комплексна обробка всіх приміщень, оскільки паразити швидко розмножуються. Вдень вони надійно ховаються не тільки в ліжку, але і в щілинах, плінтусах, меблів, матраці, під підлогою. Необхідно з усією відповідальністю підійти до питання позбавлення від паразитів.

Професійне знищення постільних клопів

Якщо в родині постало питання, як позбавитися від постільних клопів, рекомендується без зволікань звернутися в спеціалізовану організацію для якісної обробки всіх приміщень будинку або квартири. Послуги дезинсекторских компаній платні, зате замовник отримує гарантію, що паразити не будуть незабаром знову виявлені в його житлі – наприклад, спальні або дитячої.

Чим труїти постільних клопів

Пастку для паразитів можна придбати в спеціалізованому магазині, причому ціна на таку специфічну продукцію різниться – вона варіює від 100 до 800 рублів. Рішень для глобальної сім'ї проблеми, ніж вивести постільних клопів, безліч, але рекомендується вибирати тільки перевірені засоби з позитивними відгуками. Це:

  1. Кат. Ефективний засіб з стійким неприємним запахом. Постільні клопи покидають свій притулок, тікають, але, уражені інсектицидом фентионом, швидко гинуть. Щоб остаточно позбутися від шкідників, потрібно якісно обробити всі приміщення, залишити квартиру на 2-3 дні.
  2. Дельта-Зона. Це ще один перевірений засіб, який, на відміну від свого вищеописаного конкурента, не володіє стійким запахом, сумісно з проживанням людей у приміщеннях. Препарат випускається у флаконах для розпилення по квартирі, а використовують його додатково з метою профілактики. Одній ємності вистачає для обробки 25 квадратів житлової площі.
  3. Гет. Спеціальна рідина білого кольору допомагає назавжди позбутися від постільних клопів. Активний компонент хлорпірифос порушує цілісність мембран шкідників, перешкоджає їх розмноженню, забезпечує швидку загибель. Речовина не є токсичним для людини, препарат дозволено застосовувати навіть у дошкільних і шкільних закладах без шкоди для здоров'я оточуючих.
  4. Форсайт. Це ще один дієвий метод, як позбутися від постільних клопів. Засіб ефективний тільки по відношенню до дорослим особинам, загибель личинок не відбувається. Не виключено, що після першої чекає чергова обробка приміщень, і не одна.
  5. Тетрикс. Цей аналог Форсайта не менш ефективний, тільки здатний знищити патогенну флору квартири у повному обсязі, включаючи шкідливих личинок. Використовувати для знищення шкідника тільки по інструкції, виключити контакт кошти з тваринами, маленькими дітьми.

Народні засоби від постільних клопів

Якщо вирішити питання, як вивести клопів з дивана, офіційними методами не вдалося, саме час вдатися до допомоги перевірених часом народних рецептів. У природі існують певні трави, запах яких вбиває цих небезпечних паразитів. Застосовують пижмо, полин, багно, лаванду. Щоб назавжди позбутися від постільних клопів, рекомендується розмістити по квартирі гілочки, особливо в місцях потенційного скупчення клопів. Додатково можна задіяти скипидар, гас або оцет, оскільки парів цих речовин теж бояться паразити.

Як убити постільних клопів фізично

Шкідники бояться різких перепадів температур, тому для повного винищення приміщення можна заморозити або обробити парою. Меблевий гарнітур належить винести на мороз, а влітку його краще почистити спеціальним пилососом з функцією парової обробки. Методи ефективні, оскільки дозволяють позбутися «дорослих» постільних клопів і личинок.

Боротьба з постільними клопами в домашніх умовах

Кожен власник приватного будинку повинен знати, де можуть оселитися паразити, як ефективно з ними боротися з мінімальними витратами. Місця, де можуть з'явитися постільні клопи, всім відомі. Частіше це постільна білизна, матрац, диван і ліжко. Щоб швидко позбутися шкідника, саме час влаштувати велике прання і прибирання. Білизна варто випрати і випрасувати, а матрац, диван і ліжко повинні пройти термічну обробку.

Як позбутися від клопів в дивані

Варіантів обробки м'яких меблів, спальних приладдя багато:

  1. Щоб самостійно вивести паразитів, потрібно розібрати ліжко, поставити всі її складові вертикально. Деякі сегменти після поразки клопами доведеться утилізувати.
  2. Уважно вивчити особливості меблевої тканини. Наявність коричневих плям і маленьких засохлих личинок каже, що постільні клопи нікуди не поділися, меблі потребує обробки.
  3. Якісно обробити варто каркас, оббивну тканину обраним хімічним складом, змастити всі щілини, тріщини, де можуть сховатися постільні клопи. Обов'язково досліджувати пружинний блок.
  4. Диван перенести на мороз, а в літній час – залишити в приміщенні, яке герметично закрити на кілька днів. Аналогічні дії потрібні при профілактиці.

Як позбутися від клопів білизняних

Правила обробки прості:

  1. Якщо комахи-шкідники завелися в постільній білизні, обробці підлягає не тільки заражена матерія, але і подушки, ковдри, оббивна тканина спального місця. В іншому випадку «навала» знову повториться.
  2. Постільна білизна потрібно ретельно випрати з використанням побутової хімії, а потім якісно пропрасувати з функцією обробки парою. Комахи бояться підвищених температур, оскільки такі умови навколишнього середовища призводять до їх масової загибелі.
  3. Окремо потрібно обробити диван, інше спальне місце, але спеціально для цих цілей краще всього використовувати засоби без специфічного запаху, ефективні для конкретної задачі.

Дізнайтеся більше способів,як позбутися від клопів.

Відео: як знищити постільних клопів

Як позбутися від клопів. Медичні поради

Відгуки

Марина, 31 рікМожу дати всім порада: позбавлятися від паразитів самостійно – марно, краще відразу телефонувати фахівцям. Народні способи перепробувала на дачі. Дрібні кровососи все одно не давали спати. Вирішила боротися з ними по-іншому: викликала службу на будинок, уточнивши вартість їх виїзду. Вже через 2 дні проблема була повністю вирішена.
Ірина, 27 роківТруїли кровососів в батьківській квартирі скипидаром. Засіб ефективний, але запах убивчий. Батьки тиждень у мене жили, поки все остаточно вивітрився. Зараз сідаю на диван і досі відчуваю, що неприємно пахне меблева оббивка. Зате постільних клопів більше не зустрічаю, та й укусів на тілі теж немає.
Карина, 31 рікМи вирішили боротися з постільними клопами самостійно. Вже звикли, що на дачі вони стали з'являтися навесні з особливою регулярністю. Чоловік обробив щілини гасом, закрили вікна і двері і не приїжджали на дачу три дні. Потім довго ще провітрювали приміщення від стійкого запаху, але жодного живого паразита виявлено не було.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!