Таблетки від кліщів для кішок: засоби для захисту від паразитів

За рахунок своєї довгої густої шерсті кішки особливо схильні кліщового зараження. Кліщі попадають за волоскам на шкіру, впиваються і смокчуть кров. Вони переносять небезпечні захворювання, тому укус може викликати у вихованця дискомфорт, підвищення температури. Впоратися з паразитами допоможуть спеціальні таблетки.

Бравекто

Популярними є засоби від бліх та кліщів для кішок з серії Бравекто, які випускаються у вигляді жувальних таблеток. Їх властивості:

  1. Механізм дії: активний компонент впливає на нервову систему паразитів, блокує нервові імпульси і призводить до паралічу, викликаючи загибель комах.
  2. Діюча речовина: інсектоакарицид флураланер.
  3. Швидкість початку та тривалість дії: через 4 години таблетки починають діяти, через 8 годин гинуть блохи, через 12 – кліщі. Захисний ефект триває 12 тижнів.
  4. Спосіб застосування: дати препарат разом з їжею у дозі 25-50 мг на кілограм маси тіла. Якщо кішка відмовляється від ліків, треба покласти таблетку на корінь язика. Розламувати дози заборонено.
  5. Протипоказання: кошенята до 8 тижнів, вагітність, лактація, вага до 2,5 кг.
  6. Побічні ефекти: нудота, блювання, шкірні алергічні реакції, підвищене слиновиділення, млявість, слабкість кишечника, зниження апетиту, отруєння.
  7. Ціна: 1000 рублів за штуку.

Фронтлайн

Таблетки від бліх та кліщів для кішок Фронтлайн випускаються у вигляді жувальних таблеток, відносяться до групи инсектоакарицидных препаратів. Їх властивості:

  1. Механізм дії: виражена инсектоакарицидная активність по відношенню до личинок і дорослих особин паразитів. Активний компонент блокує залежні від гамма-аміномасляної кислоти рецептори збудника, що викликає перезбудження нейронів, порушує передачу нервових імпульсів, призводить до паралічу і загибелі комахи.
  2. Діюча речовина: афоксоланер – препарат з групи изоксазолина.
  3. Швидкість початку та тривалість дії: починає діяти через півгодини застосування, знищує бліх за 6 год, кліщів – через 2 дні. Запобігає повторне зараження протягом місяця.
  4. Спосіб застосування: давати ліки разом з кормом по 0,5-1,25 г залежно від маси тіла.
  5. Протипоказання: кошенята до 2 місяців, вага менше 2 кг, індивідуальна непереносимість компонентів складу, хворі або ослаблені тварини.
  6. Побічні ефекти: блювання, нудота, посилене слиновиділення, млявість, втрата апетиту, діарея.
  7. Ціна: 450 руб. за 1 шт.

Люфенурон

Препарати від бліх та кліщів для кішок з серії Люферунон випускаються у вигляді таблеток для прийому їх разом з кормом. Їх властивості:

  1. Механізм дії: проникає в слизову оболонку тонкого кишечника. Відкладається в жировій тканині, вивільняється і транспортується в кров. Активний компонент запобігає формування личинок з яєць, що призводить до неможливості розмноження паразитів.
  2. Діюча речовина: люфенурон.
  3. Швидкість початку та тривалість дії: через півгодини починає діяти, зберігає ефект протягом місяця.
  4. Спосіб застосування: давати разом з кормом.
  5. Протипоказання: непереносимість компонентів, вагітність, лактація, вік до 2 місяців.
  6. Побічні ефекти: нудота, млявість, втрата апетиту, блювання, свербіж шкіри, сонливість.
  7. Ціна: 750 руб. за 1 шт.

Переваги і недоліки таблеток проти кліщів для кішок

Застосовуючи таблетки від кліщів для кішок, корисно знати їх переваги та недоліки. Так, до плюсів використання препаратів відносяться:

  • початок дії вже через дві години після прийому, досягнення максимального ефекту через 8-12 годин і збереження ефекту на 1-3 місяці;
  • через кровотік активні компоненти засоби проникають у всі ділянки організму, не залишають слабких місць для проникнення паразитів в порівнянні з місцевими спреями або шампунями;
  • доза розраховується виходячи з ваги, ризик передозування мінімальний;
  • не викликають стійкості у кліщів, що виключають повторне зараження блохами (вони не встигають відкласти яйця);
  • ліки з обережністю, але можна застосовувати при вагітності або лактації.

До недоліків використання таблетованих протикліщових препаратів у кішок можна віднести той факт, що вони приймаються вже після укусу комахи. Є ризик, що інфекція вже потрапила в організм тварини і почала впливати, так що прийом ліків не здатний уповільнити розвиток патології.

Відео

Препарати від бліх і кліщів - краплі, спреї, нашийники, шампуні, таблетки. Що ефективніше?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!