Артрогликан для собак - інструкція із застосування, склад, форма випуску, показання, дозування і ціна

Кожен господар, який відповідально ставиться до своєї собаці, стежить за здоров'ям і самопочуттям вихованця. Артрогликан – це зміцнюючий вітамінізований препарат, який широко застосовують у ветеринарії для зміцнення та відновлення хрящових і сполучних тканин у собак. Оптимальний вміст корисних речовин сприятливо впливають на обмінні процеси, самопочуття тварини.

Склад Артрогликана

В одній таблетці препарату міститься:

Назва речовини

Кількість, мг

Призначення

Хондроітин сульфат

200

Відновлює кістки, запобігає виведення кальцію з організму, приймає участь в синтезі аминогликанов.

Глюкозамін гідрохлорид

100

Сприяє активній вироблення внутрішньосуглобової рідини.

Селенометіонін

50

Зміцнює організм.

Вітамін Е

20

Будучи антиоксидантом, виводить токсини з організму, охороняє клітини від шкідливої дії вільних радикалів.

Кальцію глюконат

100

Відновлює кальцієвий баланс організму, нормалізує обмін речовин в організмі.

Дія компонентів препарату

Артрогликан (Artroglikan) позитивно впливає на організм собаки. Фармакологічна дія препарату полягає в наступному:

  • прискорюється процес регенерації тканин;
  • збільшується рухливість суглобів;
  • відновлюється хрящові тканини на поверхні суглобів, суглобової сумки;
  • знижується процес дегенерації хрящової і кісткової тканини;
  • відбувається активне виділення суглобової рідини;
  • зміцнюються стінки капілярів;
  • збільшується м'язова маса;
  • нормалізується баланс кальцію в кістках;
  • відновлюється робота печінки, серця.

Показання до застосування

Даний препарат є вітамінізованим хондропротекторів. Артрогликан для собак призначається для відновлення кісткової та хрящової тканини у тварин, при остеохондрозі, остеоартриті, після отриманих травм і переломів. Його виписує при діагностуванні дегенеративних захворюваннях хребта і суглобів, дисплазії суглобів, артрозі, остеоартрозі, спондильоз, і остеопорозі. Препарат тварині дається як профілактичний засіб в періоди загострення запальних процесів у суглобах.

Артрогликан має позитивну дію на організм собаки не тільки при захворюваннях опорно-рухового апарату, але при ожирінні. Помічено, що тварина з онкологією переносить хворобу на ногах до кінця, якщо давати йому цей препарат. Артрогликан виписують цуценятам під час прорізування постійних зубів, коли молоде тварина максимально потребує кальції. Препарат також має протизапальну дію, завдяки якому знижується ризик зараження тканин ясен.

Спосіб застосування і дозування

Перед тим, як давати ліки собаці, слід уважно вивчити вкладиш, в якому міститься інструкція по застосуванню Артрогликана для собак. Там зазначено, що таблетки потрібно подрібнити до порошкоподібного стану, потім підсипати тварині в корм. Дозування залежить від ваги собаки:

  • Тваринам, вага якого не перевищує 40 кг, доза розраховується виходячи з однієї таблетки на 10 кг маси. Добова доза ділиться на два прийоми. Дозування При профілактиці зменшується в два рази.
  • Тваринам, чия вага понад 40 кг, необхідно давати по 4 таблетки на добу, з них 2 таблетки підмішуються в корм вранці і 2 таблетки даються під час вечірньої годівлі. Якщо препарат виписаний для профілактики, то доза зменшується в два рази.

Курс лікування становить чотири тижні, іноді його збільшують до трьох місяців. Самостійно продовжувати лікування не рекомендується, строки встановлюються ветеринаром виходячи зі стану вихованця. Що стосується мінімального віку, з якого дозволено прийом Артрогликана, то він залежить від породи собаки. Східноєвропейської вівчарки, коллі, лабрадору, пекинесу, французької бульдогу, йоркширському тер'єру і ротвейлера препарат дозволений з 3-4 років, представником інших порід – з 5-7 років. Виняток: період зміни зубів у цуценят, вагітність.

Особливі вказівки

При призначенні ветеринаром Артрогликана, власники собаки часто задають: сумісний даними препарат з іншими полівітамінними або мінеральними добавками і з готовим кормом. Доведено, що збалансовані корми преміум класу не знижують ефективність лікування. Артрогликан при цьому не можна одночасно давати з іншими хондропротекторами і препаратами, що містять глюкозамін.

Побічні дії

Артрогликан не токсичний і безпечний для тварини. Дослідження показали, що препарат не викликає побічних дій. Дуже рідко у тварини може виявитися індивідуальна непереносимість або алергія на яку-небудь речовину у складі ліки. У цьому випадку потрібно припинити лікування, а потім показати тварину ветеринару. Самостійно змінювати препарат на аналог не рекомендується.

Протипоказання

Якщо вихованець переніс захворювання хрящової або кісткової тканини, яке було спричинене інфекційним зараженням, то Артрогликан давати заборонено. До протипоказань відноситься малий вік цуценяти, індивідуальна непереносимість, алергічна реакція на препарат. Якщо у власника тварини виникли які-небудь сумніви, потрібно звернутися за допомогою до ветеринара.

Умови продажу та зберігання

Артрогликан зовні являє собою невеликі круглі таблетки білого кольору по 30 штук (картонна коробочка) або по 300 штук (пластикова банка). Термін придатності препарату становить 2 роки з дати виготовлення при температурі 0-25 градусів Цельсія.

Аналоги Артрогликана

Препаратів з таким повноцінним складом, як у Артрогликана, не існує. Наближеними аналогами є:

  • Цамакс. Містить водорість спіруліну, вітамін С, гідролізат колагену. Кальцію немає.
  • Биолизин Артрит. Це чистий хондропротектор без додавання вітамінів і селену.
  • Хондрокан. Чеський хондропротектор, що включає хондроїтин, сульфат глюкозаміну і вітаміни.
  • Артровет. Містить хондроїтин та гіалуронову кислоту.

Ціна Артрогликана

Придбати таблетки Артрогликан можна в ветеринарній аптеці або замовити їх за більш низькою ціною з інтернету. Нижче надана таблиця з цінами на Артрогликан для собак і його аналоги в Москві і Санкт-Петербурзі:

Назва препарату

Кількість

Ціна, рублі

Артрогликан

30 таблеток

278

Цамакс

100 грам (порошок)

205

Артровет

90 таблеток

2135

Відео

Артрогликан - відео інструкція

Відгуки

Катерина, 37 роківУ нас французький бульдог, якого обожнює вся сім'я. Він вже старий, пересуватися йому стає важче з кожним днем. Звернулися в місцеву клініку для тварин. Лікар виписав Артрогликан. Даємо разом з кормом для собак два рази в день. З'їдає, не помічаючи. Наш улюбленець став більш активним, хоч і не таким, як був раніше.
Олександр, 76 роківКавказька вівчарка Лаки зі мною вже більше 15 років. Для мене він більше, ніж простий домашній вихованець. Це захисник і друг, який став останню пару років помітно здавати. Ветеринар порадив пропити Артрогликан. Таблетки дорогі, але мені для Лаки нічого не шкода. Поліпшення помітні. Раджу всім собаківникам.
Юліанна, 24 рокиМоєї чихуахуа Дине п'ятий рік. Три тижні тому її збила машина. В лікарні сказали, що у Діни перелом передньої лапи. Лікар виписав Артрогликан, сказавши, що цей препарат сприяє швидкому загоєнню кісток і хряща. Таблетки тисну і розбавляю молоком або кефіром в столовій ложці. Діна з'їдає все на ура.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!