Суролан для собак і кішок - інструкція по застосуванню і склад, показання, форма випуску та ціна

Хвороби домашніх тварин завдають багато клопоту їх господарям. Для лікування кішок і собак можна використовувати спеціальні препарати, які розроблені під потреби їх організму. Одним з відомих медикаментів для терапії тварин є Суролан – протигрибковий, антибактеріальний засіб. Ознайомтеся з його складом, способом застосування.

Інструкція по застосуванню Суролана

Лікарський препарат Суролан (Surolan) належить до засобів для лікування отиту зовнішнього вуха і дерматиту у кішок і собак. У міжнародній торгівлі він зустрічається під назвами Міконазол, Преднізолон або Поліміксин Ст. Ці компоненти є активними в складі, за рахунок їх роботи досягається терапевтична дія кошти. Застосування ліків вимагає вивчення інструкції.

Склад Суролана

Лікарський засіб випускається у форматі суспензії для зовнішнього застосування. Її склад, відмінні особливості:

Опис

Непрозора біла масляниста суспензія

Концентрація миконазола нітрату, мг/мл

23

Зміст поліміксину В сульфату, мг/мл

0,53

Концентрація преднізолону ацетату, мг/мл

5

Додатковий склад

Кремнію діоксид колоїдний безводний, парафін рідкий

Упаковка

Скляні або полімерні флакони 15 або 30 мл з кришками-крапельницями

Фармакологічні властивості

Суролан є антимікробним і антигрибковим лікарським засобом, що володіє широким спектром активності, має протиалергічні та протизапальну дії. Фунгіцидний і бактерицидний препарат ефективно діє проти:

  • дерматофітів та грибів роду Candida, Trichophyton, Malassezia, Mycrisporum;
  • Klebsiella;
  • Escherichia coli;
  • Salmonella spp.;
  • Pseudomonas spp.;
  • Enterobacter spp.

Міконазол є синтетичним похідним імідазолу, не дає синтезуватися эргостеролу (складеному речовини клітинної оболонки і плазматичної мембрани грибів), змінює проникність клітинних стінок грампозитивних бактерій. Поліміксин В порушує цілісність цитоплазматичної мембрани бактеріальної клітини, діє бактерицидно. Преднізолону Ацетат є синтетичним глюкокортикоїдом, діє місцево – надає протиексудативну протизапальну дію, знімає свербіж, прискорює загоєння пошкоджених тканин.

За ступенем небезпеки засіб належить до малонебезпечних речовин (4 клас небезпеки), не має резорбтивно-токсичної, місцево-дратівливої, сенсибілізуючої ефектів при дотриманні дозувань. При зовнішньому застосуванні всмоктується тільки преднізолон, міконазол і поліміксин надають місцеву антимікробну, протигрибкову дії. Біотрансформація преднізолону відбувається в печінці, метаболіти виводяться із сечею, фекаліями.

Показання до застосування

Медикамент показаний для використання у кішок і собак в якості вушних крапель і лікування захворювань шкіри. Показаннями до застосування засоби у ветеринарії є:

  • гострий і хронічний зовнішній отит (запалення зовнішнього слухового проходу і вушної раковини);
  • дерматити, піодерміти;
  • дерматофитоз, інфіковані рани;
  • абсцес;
  • захворювання шкіри бактеріального та грибкового генезу.

Спосіб застосування і дозування

Залежно від типу хвороби, тяжкості інфікування, віку, ваги тварини визначається спосіб застосування Суролана. Для кішок і собак приблизно однакове використання відрізняються тільки дозування. При отитах та ураженнях вух засіб використовується для закапування, при пошкодженнях або ранах – для місцевого нанесення на шкірні покриви тварини. Передозування Суроланом не встановлена. При пропуску обробки потрібно як можна швидше заповнити втрату.

Для собак

При отиті суспензія закопується у хворе вухо по 3-5 крапель. Перед цим слуховий прохід потрібно акуратно провести гігієну по очищенню від вушної сірки. Щоб ліки рівномірно розподілилося, потрапило в осередок запалення, основу вуха треба злегка помасажувати. Щоб тварина не разбрызгало засіб при трясці головою, її треба кілька хвилин фіксувати. Обробка при отиті проводиться двічі на добу до зникнення симптомів, плюс ще 2-3 дні. Загальний курс лікування не повинен перевищувати 15 діб. Дозування і схема лікування отодектозу (вушної корости) зберігаються незмінними.

Для кішок

При шкірних захворюваннях краплі Суролана наносять на всю пошкоджену поверхню, попередньо очистивши її з прилеглими областями від шерсті, некротизованих тканин, забруднень, гною та ранового ексудату. Обробка шкірних покривів проводиться 1-2 рази/день курсом не більше 21 днів. Щоб тварина не могло злизати препарат, на нього надягають намордник, шийний комір або фіксують щелепи тасьмою, яку знімають після висихання суспензії.

Побічні дії і протипоказання

Заборонено використовувати препарат при індивідуальній непереносимості компонентів тваринного складу, при прорив барабанної перетинки. Можливими побічними діями кошти є часткова втрата слуху (заповнюється самостійно через декілька днів), алергічні реакції на шкірі (висипання, свербіж, почервоніння). Препарат не призначається продуктивним тваринам. Дані про взаємодію крапель на основі ацетату преднізолону з іншими лікарськими засобами немає.

Умови продажу та зберігання

Суролан зберігається в закритій упаковці в сухому темне місце при температурі 0-25 градусів, засіб варто тримати подалі від харчових продуктів, кормів для тварин. Термін придатності дорівнює двом рокам, після розкриття флакона – три місяці. Запобіжні заходи для людей:

  • зберігайте препарат у захищеному від дітей місці;
  • невикористані залишки утилізуйте законом;
  • по закінченні обробки тварини вимийте руки теплою водою з милом;
  • під час нанесення препарату дотримуйтесь заходів обережності – уникайте потрапляння в очі (в іншому випадку промийте водою);
  • при виникненні алергії або випадковому попаданні суспензії усередину зверніться до лікаря;
  • порожня тара з-під ліків не повинна використовуватися для побутових цілей.

Чим можна замінити Суролан

Для обробки вух і шкірних покривів тварин є й інші препарати антибактеріальної та дії антигрибкового. До них відносяться:

  • Кандибиотик – вушні краплі на основі клотримазолу, не призначаються вагітним або годуючим тварин;
  • Отидез – протигрибкові краплі для лікування гострого і хронічного отиту, містять гентаміцину сульфат, перметрин, тербінафіну гідрохлорид, дексаметазон, екстракт прополісу, бензокаїн;
  • Отоспектрін – протигрибкові та антибактеріальні краплі для кішок, собак, на основі поліміксину B сульфату, неоміцину сульфату, сульфирема, лідокаїну гідрохлориду, дексаметазону.

Ціна Суролана

Можна купити Суролан в спеціалізованих ветеринарних аптеках або замовити через інтернет, рецепту від ветеринара не потрібно. На вартість ліків впливає обсяг флакона, рівень торгової націнки. Зразкові московські ціни:

Тип ліки, об'єм флакона

Інтернет-вартість, рублів

Аптечний вартість, рублів

Суспензія 30 мл

941

960

Суспензія 15 мл

Чотириста сімдесят

500

Відгуки

Інна, 32 рокуМій улюблений песик застудився, у нього почало боліти вухо. Я зрозуміла це по тому, як він став часто трясти головою, при цьому скиглити. Ветеринар підтвердив мої побоювання, поставив діагноз отит, прописав краплі Суролан. Я застосовувала їх по інструкції – капала собаці суспензію двічі в день. Через тиждень стан песика нормалізувався.
Андрій, 29 роківМоя кішка перенесла операцію по стерилізації, але при обробці швів щось пішло не так, вони запалилися. Лікарі сказали обробляти шкіру краплями Суролан з антибактеріальною дією. Я застосовував це засіб кожен день, чекав висихання, щоб кішка не злизала його з шкіри. Через три дні шви стали підсихати, гоїтися.
Мілана, 25 роківУ моєї собаки запалився вухо, так сказав мені лікар, до якого я звернулася з занепокоєннями. Я хотіла застосувати вже перевірені краплі, але ветеринар раптово порадив аналог Суролан – Кандибиотик, тому що хвороба була викликана певним родом грибків. Я послухалася, хоча той засіб теж мені подобалося – застосовувала його раніше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!