Артрогликан - інструкція по застосуванню

Домашні тварини з віком піддаються різним захворюванням опорно-рухового апарату. Проблема частіше проявляється у породистих улюбленців. Вони стають млявими, малорухомими, ледачими – це пов'язано з ломота в суглобах, болі в спині і лапах. Щоб полегшити стан тварини, рекомендується використовувати препарат-хондропротектор – Артрогликан. Для домашніх улюбленців – собак, кішок, гризунів це ліки застосовують для лікування і профілактики захворювань опорно-рухового апарату.

Інструкція по застосуванню Артрогликана

На початку 2000-х років Біоцентру «ЧИН» розробив препарат для лікування кістково-суглобових захворювань у тварин – Артрогликан. Клінічні випробування показали високу ефективність препарату при лікуванні патологій, які характерні для тварин старшої вікової групи. Під час терапії таких вихованців ветеринари контролювали стан серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок.

При курсової терапії Артрогликаном було зазначено, що крім поліпшення стану кісткової системи у тварин, які страждають захворюваннями серця, печінки, нирок, спостерігалося поліпшення роботи цих життєво важливих органів. Ці дані доводять, що ліки – не тільки ефективний хондропротектор, але і кардіопротектор, гепатопротектор. У чому полягає секрет потрійний активності препарату?

Завдяки вмісту в складі хондроїтину, глюкозаміну, кальцію, забезпечується виражений ефект уповільнення дегенерації та стимуляції регенерації хрящової тканини. Комплекс антиоксидантів з селену метіоніну з вітаміном Е надає гепато - і кардиопротекторные ефекти, які сприяють захисту серця при стресових ситуаціях, нормалізації роботи печінки, її очищення від токсинів. Препарат поповнює дефіцит вітаміну Е, кальцію, селену. Перешкоджає розвитку дегенеративно-дистрофічних змін у серцевому м'язі, скелеторной мускулатурі.

Склад і форма випуску

Ліки випускають у формі таблеток бежевого або біло-сірого кольору. Розфасовують пластинками по 10 таблеток, які складають у коробочки по 3 блістери, або по 300 таблеток у пластиковій банці. Склад Артрогликана (1 таблетка):

Діюча речовина

Надається ефект

Хондроїтину сульфат 200 мг

Потрібен для затримки рідини, збереження амортизуючих властивостей суглобів. Запобігає їх знос, стирання з плином часу.

Глюкозаміну гідрохлорид 100 мг

Необхідний для синтезу глюкозаміногліканів, утворення колагену.

Вітамін Е 20 мг

Володіє антиоксидантним ефектом, зміцнює імунну систему, оберігає тканини й клітини від можливих пошкоджень вільними радикалами.

Селен-Метіонін 50 мкг

Захищає стінки клітин від згубного впливу гідропероксидів.

Кальцію глюконат 10 мг

Потрібно для здорового формування кісткової тканини, для нормалізації роботи нервової системи.

Волога (не більш 10%)

Механізм дії препарату

Артрогликан – ефективний хондропротективный препарат для домашніх тварин, що має аналгезуючу, протизапальну дію, зміцнює, відновлює хрящову тканину суглобів. Дія таблеток полягає в наступному:

  • відновлення тканин, зміцнення стінок капілярів;
  • поліпшення рухливості суглобів;
  • побудова основної речовини кістково-хрящової тканини;
  • відновлення суглобової сумки та хрящових поверхонь;
  • стимуляція вироблення суглобної рідини, хондроїтинсірчаної, гіалуронової кислоти;
  • нормалізація накопичення і збереження кальцію;
  • перешкода виникнення дегенеративно-дистрофічних змін у серцевому і скелетних м'язах;
  • уповільнення процесу зношування суглобів;
  • стимулювання росту м'язів;
  • нормалізація функціонування печінки і серцево-судинної системи.

Показання до застосування

Препарат рекомендують для лікування і профілактики дегенеративних захворювань кісток, суглобів і хребта у тварин, у наступних випадках:

  • артроз, артрит;
  • остеоартрит, остеоартроз;
  • спондильоз;
  • міжхребцевий остеохондроз;
  • дисплазія суглобів;
  • остеопороз;
  • профілактика рахіту у цуценят, кошенят;
  • профілактика дефіциту кальцію у вагітних самок;
  • поповнення дефіциту кальцію при зміні зубів у молодих тварин.

Спосіб застосування і дозування

Препарат дають домашнім тваринам у зазначених дозах разом з кормом. Артрогликан можна застосовувати для лікування і профілактики захворювань опорно-рухового апарату у собак, кішок, гризунів. Тривалість лікування встановлює ветеринарний фахівець, але мінімальний період прийому становить 3-4 тижні. Інструкція до препарату свідчить, що дозу розраховують, виходячи з маси тіла улюбленця, а також ступеня розвитку патологічного процесу. Рекомендоване застосування під час сезонного загострення захворювання.

Артрогликан для собак

Інструкція по використанню хондропротектора для собак:

  1. Тваринам з вагою до 40 кг рекомендовано вживати 1 таблетку на кожні 10 кг маси тіла, двічі на день разом з кормом.
  2. У разі, якщо собака важить більше 40 кг, їй дається максимальна доза, тобто 4 таблетки двічі на день.
  3. Тривалість лікування встановлює ветеринар.

Артрогликан для кішок

В інструкції по застосуванню Артрогликана для кішок вказані наступні дозування, які тварина отримує двічі на день разом з кормом:

  1. Тварини вагою до 5 кг належить 0,25 таблетки.
  2. Кішка вагою 5 кг повинна отримувати 0,5 таблетки.
  3. Вихованець масою від 5 до 10 кг отримує 0,75 таблетки.
  4. Кішка вагою 10 кг отримує одну таблетку.
  5. Улюбленець вагою 15 кг отримує 1,5 таблетки.

Для гризунів

Артрогликан ефективно застосовується для лікування і профілактики патологій опорно-рухового апарату не тільки у кішок і собак, але і в домашніх декоративних гризунів – хом'яків, морських свинок, щурів, тхорів, шиншил. Для кожної особини встановлена єдина дозування – 0,5 таблетки два рази на день. Ветеринар, призначає курс лікування, може змінити дозу препарату залежно від тяжкості захворювання. В якості профілактики препарат призначають гризунам в осінньо-зимовий період.

Побічні дії

При дотриманні рекомендацій щодо застосування Артрогликана побічних реакцій у домашніх тварин виникати не повинно. У поодиноких випадках спостерігаються:

  • розлад стільця;
  • порушення травлення;
  • свербіж;
  • алергічні прояви на шкірі – висипання, почервоніння.

Протипоказання

Ветеринарні фахівці стверджують, що вживати даний хондропротектор заборонено при:

  1. Індивідуальній непереносимості будь-якого компонента, тобто алергії.
  2. Патології опорно-рухового апарату, які спровоковані інфекційними збудниками: грибками, бактеріями, вірусами.

Умови продажу та зберігання

Препарат продається практично в кожній ветеринарній аптеці, у вільному доступі. Артрогликан рекомендується зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей та тварин місці, при температурі повітря від 0 до 25 градусів. Термін придатності з дня виготовлення становить 24 місяці.

Ціна Артрогликана

Купити препарат можна в будь-якій ветеринарній аптеці або замовити через інтернет з доставкою додому. Ціна може змінюватись в межах декількох десятків рублів. Для невеликих тварин – домашніх собак, котів або гризунів, вигідно купувати маленьку упаковку з 30 таблеток. Для власників собак великих порід вигідніше купувати коробку з 300 таблетками.

Назва ветеринарної аптеки

Ціна на препарат 30 таблеток, в рублях

Ціна на препарат 300 таблеток, в рублях

Ветаптека та інтернет-зоомагазин «Zoo1»

270

1920

Чергова ветеринарна аптека

259

2068

Інтернет-зоомагазин і Ветеринарна аптека «Чотириногий друг»

279

1930

Відео

Артрогликан - відео інструкція

Відгуки

Володимир, 43 рокиМоя чихуахуа Бона вже місяць приймає препарат, що їй стало краще. Вона менше кульгає, самостійно застрибує на диван, а раніше доводилося підсаджувати нашу стареньку. Таблетку я подрібнюю до порошку, в такому вигляді насипаю собаці в корм. Думаю, будемо продовжувати лікування ще не один місяць, сподіваюся, далі буде краще.
Марина, 27 роківМого лабрадору майже 12 років, він страждає артрозом і серцевою недостатністю. Артрогликан почали приймати 1 рік тому. Раніше він ледве ходив, тому думали купити перенесення. Перші результати з'явилися на 3-му місяці лікування – він менше кульгав і відпочивав, пізніше додалася активність, тривалість прогулянки збільшилася. Лікування тривало 6 місяців.
Наталя, 34 рокиМій улюбленець мейн-кун, активний котик. Помітила, що у нього з'явилася кульгавість, ветеринар діагностував розтягнення. Порекомендував Артрогликан для відновлення кістково-суглобової системи. Ми пропили весь курс – 4 тижні. Результат з'явився вже на першому тижні, а по завершенню лікування мій кошеня вже бігав, стрибав, грав, як завжди.
Олександр, 31 рікКупив цуценя алабая у недобросовісних заводчиків, з-за поганого змісту були проблеми з суглобами, хребтом. Не вірив, що собаку можна врятувати. Пропили 3 курсу Артрогликана разом з вітамінами, собаку було не впізнати. Зараз це активний життєрадісний пес, мій захисник. Головне – не опускати руки, продовжувати лікування до переможного.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!