Таблетки від глистів Мильбемакс для собак різних порід і цуценят - дозування і побічні ефекти

Серед найпоширеніших захворювань цуценят і дорослих собак ветеринари виділяють гельмінтози та нематодозы, які характеризуються ураженням організму тварини одним або кількома видами паразитичних черв'яків. Препарат надає згубну дію на гельмінтів і нематод, не впливаючи на вихованця, тому Мильбемакс для собак всередину призначають не тільки в лікувальних, але і профілактичних цілях. Порівняно з аналогічними засобами препарат безпечніше, його можна застосовувати навіть цуценятам шеститижневого віку або дорослим особинам маленьких порід.

Milbemax для собак

Таблетки від глистів для собак Мильбемакс є ефективним глистогінним препаратом, призначеним для лікування і профілактики паразитів. Засіб дуже зручно в застосуванні: перед початком терапії/профілактики можна не проводити голодну дієту для тварини. Таблетки відносяться до виду макроциклічних лактонів, що володіють антибіотичною активністю по відношенню до гельмінта. Згідно інструкції, використання Мильбемакса, крім його основного дії, стимулює ферментативну активність, згубну для глистів.

Активні речовини

Антигельмінтивний препарат – складне комбіноване засіб, який чинить сильну дію проти цестода і нематод. Основною діючою речовиною Мильбемакса є мильбемицина оксим, згубно впливає на паразитів angiostrongylus vasorum і личинок, які паразитують в ШКТ вихованця. Оскільки велику небезпеку глисти представляють для цуценят і дорослих собак дрібної породи, ветеринари рекомендують починати профілактику паразитарних інвазій з перших місяців народження тварини.

Другим за важливістю компонентом препарату є празиквантел, який впливає на цестод, нематод. Його механізм дії заснований на високій проникності клітинних мембран паразитів для іонів кальцію. Це тягне мембранну деполяризацію, скорочення мускулатури і руйнування тегумента, що забезпечує природне видалення з організму собаки загиблих гельмінтів. Таблетки Мильбемакс випускаються в двох видах – для дорослих великих собак і для щенят або невеликих особин. Відмінність препаратів полягає в кількості активних речовин.

Призначення

Концентрація мильбемицина

Концентрація празиквантелу

Для цуценят дрібних порід

2,5 мг мильбемицина

25 мг празиквантелу

Для великих вихованців

12,5 мг мильбемицина

125 мг празиквантелу

Форма випуску

Таблетки випускаються у блістерах, після розкриття яких дозволено застосовувати препарат протягом 30 діб, не більше. Мильбемакс має білу оболонку і видовжену форму зі скошеними краями, зверху на медикаменту нанесені відбитки «NA» і «AA». Засіб випускається у двох формах, орієнтованих на різну вагу тварини і вік. Незалежно від типу препарату, в кожній коробці знаходиться 1 блістер з двома таблетками.

Показання до застосування

Прийом Мильбемакса призначає ветеринарний лікар при виявленні личинок нематоди або іншого типу паразита в організмі собаки. Паразитарні захворювання тварини можуть бути викликані різними видами гельмінтів: Dipylidium caninum, Dirofilaria immitis, Ancylostoma tubaeforme, Angiostrongylus vasorum, Toxascaris leonine, пр. Зараження цуценят і дорослих особин виявляють за допомогою лабораторних аналізів біоматеріалів. В домашніх умовах виявити глистів господар може за таких симптомів:

  • пронос, блювання;
  • кашель;
  • порушення дихання;
  • чуйний/неспокійний сон;
  • здуття живота;
  • рясне слинотеча;
  • виснаження при підвищеному або колишньому апетиті.

Мильбемакс для собак – інструкція по застосуванню

Рекомендується застосовувати засіб у роздробленому вигляді (попередньо таблетку перетирають в порошок) одноразово під час годування вихованця, підмішуючи в їжу. Якщо такий спосіб не працює, і собака відмовляє від прийому корму, препарат вводять примусово: після годування порошок висипають на корінь язика тварини, утримуючи пащу. Дегельмінтизацію цуценят і дорослих вихованців проводять у весняно-літній або літньо-осінній періоди з інтервалом 7 днів і в 4 прийоми.

Правильна дозування визначається за масою вихованця. Щоб уникнути розвитку ускладнень або побічних ефектів, засіб вводиться згідно наступної схеми:

  • при масі тварини 0,5-1 кг – ½ частину таблетки;
  • 1-5 кг – 1 таблетка;
  • 5-10 кг – 2 таблетки препарату для цуценят і невеликих особин, 1 таблетка дозуванням 12,5 мг мильбемицина дорослим тваринам;
  • 10-25 кг – 1 одиниця препарату;
  • 25-50 кг – 2 одиниці медикаменту;
  • 50-75 кг – 3 таблетки.

Мильбемакс для великих собак

Для лікування середніх і великих собак і використовується препарат дозуванням 12,5 мг мильбемицина та 125 мг празиквантелу. Особам до 25 кг вагою дають 1 таблетку Мильбемакса. Одинична доза для собак з масою 25-50 кг становить 2 таблетки, більш великим тваринам дають за раз 3 капсули. Застосовувати засіб можна як разом з кормом, так і без підмішування в їжу (поміщаючи на корінь язика і закриваючи пащу, поки собака не проковтне препарат).

Мильбемакс для цуценят

Дуже дрібним собакам вагою до 0,5 кг слід давати ½ частину таблетки, вагою від 1 до 5 кг – цілу одиницю медикаменту. Якщо ваш вихованець важить від 5 до 10 кг, йому слід дати 2 таблетки. Застосовувати цуценятам і дрібним порід Мильбемакс потрібно з особливою обережністю, оскільки вони дуже чутливі до будь-яких лікарських засобів. Часто в цьому випадку страждає шлунково-кишковий тракт собак дрібних порід, що проявляється проносом, больовими відчуттями в животі, ін.

Незважаючи на таку чутливість, Мильбемакс безпечний для тварин, головне – не допускати передозування. Якщо ж вона трапилася, у вихованця можна помітити тремтіння, сильне слиновиділення, депресивний настрій, хиткі ходу. Перераховані симптоми проходять самостійно протягом доби, однак при появі алергічної реакції собаці слід дати десенсибілізуючі речовини.

Особливі вказівки

Лікувальну чи профілактичну дегельмінтизацію препаратом Мильбемакс не рекомендується проводити собакам породи колі, бобтейл, китайська хохлата, пудель, шелті та іншим, які мають гіперчутливість до лактонам. Згідно інструкції, категорично забороняється лікувати тварин медикаментом в поєднанні з прийомом інших макроциклічних лактонів. Не можна допускати потрапляння антигельмитного кошти у водойми, оскільки Мильбемакс є небезпечною речовиною для риб, інших водних мешканців і рослин.

В інструкції до медикаменту зазначено, що перед профілактичною або лікувальною дегельминтизацией за 5-6 діб шерстяний покрив тварини потрібно обробити від ектопаразитів (волосоїдів, бліх, кліщів). З такою метою можна купити в ветеринарній аптеці спеціальні акарицидно-інсектицидні засоби – краплі на холку, пудри, аерозолі, шампуні, інші препарати.

Протипоказання

Даний лікарський засіб для собак підходить не всім тваринам. До числа протипоказань до застосування відносяться:

  • вага особини до 0,5 кг;
  • індивідуальна чутливість до діючих речовин;
  • виснаження;
  • цуценята до трьох тижнів;
  • порушення роботи печінки, нирок;
  • наявність інфекційної хвороби у вихованця;
  • породи шелті, колі, бобтейл і інші з високою чутливістю до лактонам;
  • вагітність або лактація (в даному випадку потрібно узгоджувати лікування з ветеринаром).

Побічні дії і передозування

Як правило, негативні ефекти виключені при дотриманні зазначеної дозування та правил прийому засобу. Відгуки спеціалістів доводять, що препарат не чинить впливу на стан собак після проведення лікувально-профілактичних заходів. Тим не менш, у поодиноких випадках у тварин можуть проявлятися легкі алергічні реакції, зумовлені високою індивідуальною непереносимістю компонентів Мильбемакса. Якщо у вихованця після лікування спостерігається парез м'язів або тремтіння – це свідчить про передозування, тому собаку потрібно терміново показати ветеринару.

Умови продажу та зберігання

Фахівці не рекомендують використовувати протигельмінтний засіб після закінчення терміну придатності 2 роки з моменту виробництва і місяць після розкриття упаковки). Крім того, заборонено застосування Мильбемакса при неправильному зберіганні препарату. Упаковка повинна знаходиться в сухому темному місці при температурі 15-25 градусів, окремо від продуктів харчування, кормів. Оскільки препарат токсичний, його потрібно зберігати в недоступному для дітей, тварин місці.

Аналоги

У ветеринарних аптеках можна придбати імпортні і вітчизняні замінники Мильбемакса. До таких відносяться:

  • Цестал плюс;
  • Дронтал плюс;
  • Каніквантел;
  • Фебтал комбо;
  • Тронцил;
  • Милпразон;
  • Прател;
  • Досалид.

Ціна Милибемакса

Антигельмінтик французького виробництва " Новартіс ефективний проти різних типів паразитів: медикамент вбиває небезпечних ендопаразитів на всіх стадіях розвитку. Застосовується Мильбемакс для профілактики і лікування моно - або змішаних глистових інвазій собак. Таблетки відносяться до групи макроцислических лактонів, їх ціна залежить від дозування. Крім того, вартість засобу визначається ціновою політикою конкретної точки продажу.

Дозування

Ціна (рублі)

Для цуценят, маленьких собак

150-220

Для великих особин

400-450

Відгуки

Андрій, 32 рокиДаю Мильбемакс і собаку, і кішку (виробник випускає препарат різних видів) в профілактичних цілях. Попередньо капсулу потрібно розкришити до стану порошку, після підсипати в улюблену їжу вихованців – мої з'їдають корм без проблем разом з медикаментом. Побічних ефектів за 1,5 року використання кошти не помітив.
Інга, 29 роківЄдиний мінус антигельмінтного ліки - це те, що його не можна давати цуценятам породи шелті, коллі, тощо У моєї собаки теж непереносимість лактонів, тому доводиться підбирати менш ефективні засоби. В останній раз носила до ветеринара робити щеплення від паразитів, оскільки на більшість таблеток у вихованця одна реакція – розлад ШКТ.
Ганна, 43 рокиНам ветеринар прописав Мильбемакс при інвазії angiostrongylus. Оскільки собака маленька (до 5 кг), підходящою дозуванням була 2,5 мг мильбемицина. Переживала щодо побічних ефектів, оскільки деякі відгуки говорять про можливість появи проблем з боку травного тракту у дрібних тварин, але обійшлося.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!