Як привчити цуценя ходити на пелюшку

При появі будинку цуценя насамперед його варто привчити до туалету: малюк повинен зрозуміти, де можна справляти нужду. Оскільки охайність в крові у кожної собаки, сформувати у неї звичку ходити на пелюшку не буде складним завданням. Тим не менш, є певні хитрощі, які дозволяють зробити це швидше.

Як привчити цуценя до туалету в квартирі

З перших днів маленька собака повинна звикати до того, що в оселі є певні, чітко обмежені зони для їжі, сну і ходіння в туалет. Привчати до лотка цуценя варто правильно, оскільки перша час тварина буде вибирати місця, орієнтуючись на природні інстинкти. Часто малюки чихуахуа, шпіців, тієї тер'єрів, йорків та інших порід воліють ходити на порогах кімнат, під вікнами і на балконі. Якщо правильно визначити підходяще місце для горщика, в подальшому квартира завжди буде чистою.

Як привчити цуценя до туалету будинку? Перед придбанням і поселенням цуценя в квартирі, слід прибрати всі килими, доріжки і килими. Якщо маленький вихованець хоча б раз сходить на килимок, він обов'язково повторить це в майбутньому, адже кращого місця для собаки не знайти: матеріал м'який і відразу ж вбирає рідину. Крім постійно виникають калюж, така звичка собачки стане причиною неприємного запаху в квартирі. Це пояснює, чому так важливо завчасно підготувати житло до нового мешканця.

Одноразові пелюшки для собак – відмінний і дуже зручний варіант: після використання їх відразу можна викинути, господареві не потрібно піклуватися про своєчасне придбання наповнювача для лотка, його чищення, пр. Деякі воліють бюджетний варіант і застосовують старі газети, але такий матеріал не може ввібрати велику кількість вологи, тому дитина залишається з мокрими лапами і бруднить підлогу, змушуючи господарів часто проводити вологе прибирання. Ще один варіант – багаторазові підгузники для собак, проте їх необхідно систематично видаляти.

Як привчити цуценя ходити на пелюшку? Робити це слід з першого дня життя вихованця в оселі. Завчасно придбайте широкий лоток (можна використовувати котячий, але без сітки), така ємність запобігти розтікання рідини по підлозі, якщо ви не зможете замінити наповнювач вчасно. Привчання щеняти до туалету передбачає наявність всього одного місця, куди малюкові дозволено справляти нужду: переставляти поддончик не можна. Крім того, потрібно завжди тримати горщик чистим. При цьому не варто використовувати агресивні хімічні засоби – їх запах буде відлякувати собачку.

Як привчити цуценя до туалету на пелюшку? Щоб малюк не сумнівався у виборі місця для спорожнення сечового міхура, частіше міняйте наповнювач в лотку: в будинку не повинно пахнути його сечею. Якщо є така можливість, частіше водите вихованця на вулицю після їжі. Протягом 1-2 місяців малюки шпіців, йоркширських тер'єрів і чихуахуа повинні перестати використовувати горщик і навчитися терпіти до чергової прогулянки.

Коли у собачки віком 2-3 місяці сформується звичка ходити в туалет на вулиці, лоток можна прибрати. Тим не менш, у малюків часто бувають нетравлення і тоді вони справляють нужду, не зумівши дочекатися походу на вулицю, тому краще все ж залишити горщик як екстрену захід до досягнення вихованцем 6 місяців. Якщо собачка злизує власну сечу з горщика – перегляньте її раціон, так як тварині може нахапати певних мікроелементів.

Як привчити цуценя до пелюшки в обмеженому просторі

Щоб полегшити процес привчання собаки до пелюшки, слід обмежити пересування тварини по дому. З цією метою цуценя тримають в одній кімнаті або роблять щось схоже на вольєр. При цьому весь підлога приміщення необхідно застелити пелюшками. Цуценяті можна іноді давати можливість погуляти по всій квартирі, однак при цьому варто стежити за його поведінкою, і як тільки звір збереться пописати – відразу ж нести на місце. За правильні дію вихованця обов'язково потрібно хвалити.

Поступово кількість пелюшок у вольєрі скорочують до одного. Крім місця для туалету, там постійно повинна бути мисочка з водою, іграшки і подушка/килимок для сну. Непоганий варіант для маленької собачки типу йорка, шпіца, тієї тер'єра або чихуахуа – це дитячий манеж, дно якого слід застелити клейонкою. Коли малюк зрозуміє, що в туалет можна ходити тільки на пелюшку, вихованцеві можна надати повну свободу.

Як привчити собаку до пелюшки на необмеженій території

Якщо новому мешканцеві житла дозволяється вільно переміщатися по кімнатах, деякі господарі спеціально розкладають по всій території всмоктуючий матеріал. Це незручність варто потерпіти, оскільки результат буде повністю виправданий. Питання про гігієну малюка при цьому виникати не буде, оскільки м'які пелюшки стануть єдиним місцем, де собачка буде справляти нужду.

Як привчити цуценя ходити на пелюшку? Якщо звір слід правилами – обов'язково заохочуйте його ласощами або простим погладжуванням. Інстинктивно тварина срамиться отримати нагороду, тому буде намагатися догодити господареві, щоб отримати чергову порцію ласощів. За калюжки повз встановленого місця потрібно лаяти вихованця, однак бити або тикати носом в сечу ні в якому разі не можна – тварина вирішить, що ходити в туалет не дозволено і почне робити це, ховаючись по кутках. Поступово скорочуйте кількість пелюшок і рухайте їх до місця, де буде стояти постійний лоток.

Відео: привчання щеняти до пелюшки

Вчимося ходити в туалет на пелюшку малюкові 25 днів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!