Як вибрати світлонепроникні штори у вітальню або спальню - опис найбільш якісних моделей з цінами

Без сонячного світла складно уявити життя на Землі, але часом від яскравих променів хочеться сховатися. Особливо актуально це побажання стає в жару, коли повітря дуже сильно прогрівається на вулиці і в приміщенні. Щільні штори блекаут (світлонепроникні) не пропускають сонце зовсім або залишають 10% від потоку. Також вони рятують від ліхтарів, яскравою місяця, приглушують звуки вулиці. Це ще не всі переваги, якими володіє тканина.

Що таке блекаут

Готові штори являють собою тришарове полотно, призначене для затемнення приміщення на 90-100%. Сьогодні тканина може мати будь-який дизайн, необов'язково вона повинна бути чорною. Всі тонкощі виготовлення виробники не розкривають, але деякою загальною інформацією діляться. Спеціальна технологія допомагає отримати полотно з трьох шарів:

  1. Поверхневий шар білого кольору. Виконує функцію світловідбивачі.
  2. Середній – гальмує потік сонячних променів і штучне освітлення. Показники товщини і щільності цього кулі найвищі.
  3. Зовнішній – декоративний. Виконується з будь-якого сучасного матеріалу, виробник представляє широкий вибір кольорів, візерунків, типів тканин.

Штори блекаут в інтер'єрі

Виріб підійде для будь-яких приміщень, оскільки тканина блекаут для штор може приймати довільну форму. Вдома вона хороша для спальні або дитячої кімнати. Якщо вікна виходять на південну сторону, класична портьєра блекаут або світлонепроникна рулонна/римська штора істотно скорочує кількість тепла, що надходить у приміщення. У Москві явище білих ночей не зустрічається, а от у Санкт-Петербурзі вони бувають кожне літо. Місцеві жителі з чуйним сном краще повісити на вікна світлонепроникні тканини.

При оформленні інтер'єрів кафе, ресторанів, клубів нерідко використовуються штори blackout. Вони створюють особливий настрій і атмосферу романтики, нічне життя, драйву. Однотонні моделі часто зустрічаються в ділових залах, фотолабораторіях. Виріб прекрасно вписується в будь-який інтер'єр з сучасним дизайном, головне – правильно підібрати довжину і ширину полотна, його рельєф (гладке, стисле, в складку і т. д.).

Види світлонепроникних штор

Купити готовий виріб – хороший варіант, але він не підходить під конфігурації нестандартних віконних прорізів. Замовити штори блекаут куди цікавіше, адже так вони будуть враховувати особисті інтереси та побажання. Порівняно висока ціна виправдовує себе, і ви щоразу будете отримувати естетичне задоволення і суцільний комфорт від використання затемняющей портьєрної тканини. Продавці часто влаштовують акції і роблять привабливі знижки, тому не поспішайте відразу з замовленням, помоніторьте пропозиції інтернет-магазинів.

Рулонні

Такі штори відмінно вписуються в інтер'єр з мінімалістичним дизайном. Вони виглядають дуже акуратно, лаконічно. Краще інших видів захищають від яскравого сонячного кольору, оскільки щільно прилягають до віконного отвору і відштовхують теплову і світлову енергію. Опис:

  • Ціна: від 722 рублів за готовий виріб конкретних параметрів.
  • Характеристики: стандартний матеріал рулонних штор – поліестер. Вони працюють за принципом жалюзі – плоске полотно, закриває площа всього вікна, кріпиться на обертовому валу. Тканина опускається і піднімається на потрібну висоту.
  • Плюси: тепло - і звукоізоляція, пожежна безпека (матеріал не горить), гіпоалергенність, стійкість кольору, простота очищення.
  • Мінуси: якісний підьомний механізм коштує дорого, штори незручні для дуже великих вікон (від стелі до підлоги на всю ширину стінки).

Японські

Інші назви елемента інтер'єру – панельні штори, штори-екрани. Вони відрізняються лаконічністю і елегантністю. На тканини ніколи не буває складок, декоративних шнурів, бантів, аксесуарів. Полотно блекаут для конструкції виготовляють із звичайних тканин і світлонепроникних. Опис:

  • Ціна: від 1200 грн. за 1 панель (160х70 см).
  • Характеристики: прямі полотнища тканини шириною до 150 см переміщуються в сторони по нерухомих направляючих. Конструкція нагадує вертикальні жалюзі. Щільна тканина стає внизу, щоб не було складок. Карнизи фіксуються на стелі/стінах/підлозі.
  • Плюси: шиються в будь-якому кольорі; помінявши місцями кілька панелей різного декору, оновити інтер'єр. Тканина невибаглива і проста у догляді, підходить для оформлення віконних отворів великих розмірів.
  • Мінуси: обмеження у виборі форми – класичний варіант приймає вигляд квадрата або прямокутника.

Плісе

Ця категорія штор блекаут більш затишна і домашня. Гармошка на вікні створює атмосферу тепла, легкості, грайливості. На розпродажі можна знайти чудові тканини за доступною ціною, а при бажанні реально виготовити штори плісе самостійно. Опис:

  • Ціна: від 1700 р.
  • Характеристики: конструкція виготовлена з плісировані тканини, яка закріплена з двох сторін в алюмінієвих профілях. Вони утримуються у віконному прорізі, а з боків штор розташовані направляючі струни, що проходять крізь усі складки. Матеріал збирається в гармошку. У закритому стані тканина стискається до розмірів 4-5 см. Ширина фіранки знаходиться в межах 0,25-2,8 м, максимальна висота – 4 м.
  • Плюси: нові технології дозволяють використовувати штори на вікні будь-якого виду. Тканина не поглинає пил, бруд, запахи, не виділяє небезпечних речовин, закриває будь-яку ділянку скла завдяки рухомої конструкції.
  • Мінуси: висока вартість.

Класичні

Світлонепроникні штори blackout стандартного виду найпопулярніші для домашнього використання. Вони чудово вписуються в класичний інтер'єр. Опис:

  • Ціна: від 2300 р. за готовий виріб конкретних параметрів.
  • Характеристики: пошиття штор з тканини блекаут – звичайна справа. Вони відрізняються від звичних портьєр високою щільністю, якоїсь тяжеловесностью, яку вносять в інтер'єр. Верхній шар може бути зроблений на натуральній тканинній основі. Для альтанок, веранд випускаються штори з двостороннім просоченням. У продажу часто зустрічається полотно чорного кольору, але і яскрава гама для тканини блекаут теж не рідкість.
  • Плюси: чудово виглядають в спальні або сонячної вітальні, штори на люверсах виглядають багато, естетично привабливо.
  • Мінуси: якщо поверхня глянцева, на ній легко зробити зачіпку. При постійному терті портьєри, наприклад, про стіл, тканина затирається. Прати виріб потрібно дбайливо, не можна викручувати його в машинці.

Як вибрати штори блекаут

На зрізі якісної тканини чітко проглядаються 3 шари, причому всередині знаходиться щільне плетіння чорного кольору. Вам необхідно правильно виміряти параметри вікна, адже якщо матеріалу буде мало, і залишаться зазори, сенс тканини блекаут буде втрачено. Якщо ваша мета – захист від яскравого сонця, можна взяти будь світлонепроникних матеріал. Якщо хочете перепинити шлях теплової енергії, купуйте льон і негорючу тканина. Середня щільність матеріалу – 270 г/м. кв. При формуванні кошторису врахуйте вартість доставки по пошті і особливо не розраховуйте, що виріб обійдеться вам дешево.

Відео

#079 Тканини для штор блекаут однотонні і з малюнком. Фіранки blackout для дитячої кімнати, спальні

Відгуки

Маша, 26 роківПокупка тканини блекаут припала на 2012 р. Я спочатку хотіла рулонні касетні штори, але мені за них таку ціну влупили – 4000 р. за віконце. Тому я зупинилася на недорогому варіанті: купила світловідбиваючу тканину за 720 р. / пог. м. Пошила штори сама, повісила на звичайний карниз. З усіма функціями матеріал справляється, і вигляд відмінний.
Олена, 32 рокиЯ хотіла портьєри blackout в кімнату, але мама, що займається професійним пошиттям штор, відмовила. Її доводами стало те, що в кімнаті утворюється непроглядна темрява, і на поверхні легко робляться зачіпки. Ще тканина важка для кімнати, обробленою світлими тонами. У підсумку я купила рольштори, і залишилася задоволена.
Катя, 30 роківЩе при виборі дізналася, що є два типи тканин: з напиленням і особливим палітуркою. Перші недовговічні, другі не бувають яскравих забарвлень. Зупинилася на переплетених фіранках для спальні, а в дитячу поставила штори плісе. Коли вони повністю опущені, в кімнаті зовсім темно, світла не вистачає. В планах замінити тканина плісе на день-ніч.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!