Бортики в ліжечко для новонароджених своїми руками

Довгоочікувана поява малюка в сім'ї змінює багато, і світ починає обертатися навколо нього. Головна мета будь-якого батька – безпеку дитини. Дерев'яні балки можуть завдати шкоди, тому треба зшити бортики в дитячу ліжечко, які не дадуть чаду постраждати. Готові обмежувачі можна купити і привезти з магазину, але дешевше – зробити самому.

Як зробити бортики для дитячого ліжечка самостійно

Існує кілька відмінних варіантів, як зробити бар'єр – бортики в ліжечко для новонароджених своїми руками. Внутрішня сторона спального місця малюка повинна бути безпечна, як маленький, особистий будиночок. Виготовлення красивих моделей починається з викрійки заготовки. Схеми пошиття прості, що важливіше – зрозумілі, не потрібно багато роботи, а гарний результат порадує всіх. Можна не зупинятися тільки безпеки, але і прикрасити постіль свого чада з допомогою ніжного, легкого балдахіна.

М'які бортики на ліжечко для новонароджених

Для бортиків в ліжечко для новонароджених своїми руками знадобиться близько чотирьох метрів тканини (відмінно підійде бязь) шириною півтора метра, замок-блискавка (4 штуки) – близько 40 см, поролон довжиною два метри, яскрава стрічка для прикраси. Інструкція:

  1. Першим кроком треба зробити викрійку для виробу. Це буде два прямокутника, розмір яких співпадає з розмірами ліжечка: висота довжину і висота на ширину. Найкраще залишати припуски для швів.
  2. Необхідно скласти навпіл тканина. Після цього виріжте з неї по дві фігури кожного розміру. Повинні вийти прямокутники в кількості восьми штук. Щоб матеріал не «поповз», можна закріпити шпильками.
  3. Решту тканина не викидати, адже вона піде на зав'язки. Для них можна використовувати стрічку або розрізати залишки на вузькі, але не короткі смужки. Їх треба складати у два рази, ретельно пропрасувати.
  4. Обробити краю з допомогою оверлока або зробити сходинку зигзагом.
  5. Потім обробити краї майбутнього чохла для бортиків.
  6. Взяти два прямокутника однакового розміру. Покласти один з них лицьовою стороною до себе. Розмістити на одному краю блискавку-застібку і зав'язки. Змітати все разом.
  7. Приколоти другу частину замка до іншого прямокутника, після чого змітати.
  8. Залишилися сторони прямокутників прошиваємо на руках (лицьові сторони повинні опинитися всередині). Прошити всі на машинці.
  9. Вивернути чохол, після чого надіти його на поролон. Зробити ще 4 таких бортика.
  10. Прикріпити їх до ліжечка і дивитися, як маленький член сім'ї відпочиває в безпеці. Такий простий спосіб своїми руками поліпшити спальне місце малюка.

Борти-подушки в ліжечко своїми руками

Якщо мама захотіла відчути себе справжньою рукодільницею, то можна спрямувати всі свої таланти на створення безпечного простору навколо дитини. Зшити подушки-бар'єри дуже легко, знадобиться наступний комплект: наповнювач (наприклад, синтепон), натуральна тканина, липучка. Можна використовувати атласні стрічки і прикрасити готовий виріб рюшами або мереживами. Інструкція:

  1. З тканини треба зробити прямокутники.
  2. Зшити з них наволочки. Не забути у шви вставити стрічки та елементи декору.
  3. Наповнити їх за допомогою синтепону. Подушки готові! Якщо з одного краю пришити липучку, то їх можна буде кріпити до дерев'яних прутів. Це посилить безпеку під час сну малюка. Можна зробити не тільки прямокутні, але й овальні, навіть трикутні подушки. Ось так можна творити маленькі дива своїми руками.

Захисний бортик для ліжка від падінь

Бар'єри у вигляді книжок добре захистять дитину від падінь, утримають його в самий потрібний момент. Такі бортики прийнято робити вище, ніж дерев'яні прути, і частина їх заходить всередину ліжечка. Тому, роблячи викрійки, необхідно враховувати ці особливості. Велике значення відіграє колірна гамма: перші роки життя – найважливіші, дитина максимально вивчає світ навколо себе, тому слід зупинитися на яскравих кольорах. Інструкція:

  1. Зняти мірки з ліжка: виміряти довжину, ширину і висоту.
  2. Зробити бортики, як у першій інструкції.
  3. Зробити ще один бортик, який буде лежати під матрацом.
  4. Скріпити бокові і нижню стінки.
  5. Покласти конструкцію в дитячу ліжечко і спостерігати, як маленьке диво солодко і безпечно спить!

Відеоуроки: як зшити бортики в ліжечко

Досвідчені майстри розкажуть, які матеріали знадобляться, яку необхідно брати довжину і ширину. На відео крупним планом будуть відображені деталі, викрійки, щоб за цим інтерактивних уроків будь-хто міг відтворити бортики в ліжечко для новонароджених своїми руками. Кілька варіантів існує, як вберегти своє чадо, про них і піде мова в відео. Великий плюс у створенні обмежувачів своїми руками в тому, що ціна за готовий виріб дорівнює вартості матеріалів. Майстру платити нічого не треба, тому що майстром стає турботливий батько.

Покроковий майстер-клас для початківців

Як зшити бортик в ліжечко - МК - ЧАСТИНА 1 / How to sew a rim to crib - DIY - PART 1

Як зшити бортик в ліжечко - МК - ЧАСТИНА 2 / How to sew a rim to crib - DIY - PART 2

Шиємо бампер в ліжечко з рюшами

Як зшити бортики в ліжечко дитині.

(ч. 2) Як зшити бортики в ліжечко дитині

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!