Браслет Шамбала своїми руками: як зробити майстер-клас

Всім тим, кому подобається виділятися з натовпу, напевно, буде цікаво знати, як плести браслети Шамбала. Адже останнім часом ці стильні і в той же час інтригуючі прикраси-амулети стали дуже популярні, і часто можна зустріти абсолютно ідентичні вузлові браслети.

Але щоб браслетShamballaбув не просто прикрасою, а був і оберегом для свого власника, найкращий варіант – зробити його своїми руками, використовуючи ті матеріали, які підходять конкретній людині, чи просто викликають у нього позитивні емоції.

Що необхідно для створення браслета

Вузликовий браслет Шамбала – це поєднання макраме і декоративних намистин, тому без шнура для плетіння не обійтися. При виборі кабелю потрібно звернути увагу на його міцність, щоб не боятися втратити виріб. Шнур повинен бути плетеним, і, бажано, вощеным. Підійдуть такі матеріали як нейлон, капрон, бавовна або будь-які інші штучні матеріали, наприклад, що імітують шкіру.

Діаметром шнур повинен бути від півтора до двох міліметрів – це дозволить без праці нанизувати на нього намистини. Колір шнура, як правило, вибирають виходячи з кольору намистин, щоб була присутня гармонія, або, навпаки, контраст. Також колір базового матеріалу можна підібрати залежно від свого гороскопу: людям вогняної стихії підійдуть червоні, оранжеві кольори, тим, хто належить до стихії води – блакитні відтінки і т. д.


Другий обов'язковий елемент браслета – намистини. Вони можуть бути самими різними: дерев'яними, скляними, пластмасовими і так далі, але найбільш пріоритетний матеріал – це камінь. Його обирають в тому випадку, якщо бажають, щоб браслет служив не тільки прикрасою, але й оберегом. Камінь можна вибрати в залежності від знаку зодіаку (інформацію про те, який камінь підходить кожному з символів, можна без зусиль знайти в інтернеті), тоді браслет буде благотворно впливати на здоров'я і служити своєму власникові талісманом.

Форма намистин також може бути абсолютно будь-який, дуже ефектно виглядають браслети з квадратними або круглими полірованими намистинами, відбивають промені світла. Як плести фенечки з ниток або шнура і намистин?

Для плетіння браслета необхідні інструменти:

  • дошка для плетіння (її легко виготовити з дерев'яних обробної дошки, вбивши в неї два цвяхи на відстані 25 см один від одного, на них будуть закріплені кінці шнура);
  • клей або безбарвний лак для нігтів для закріплення вузликів;
  • запальничка для припікання кінчиків шнура;
  • ножиці.

Керівництво по плетінню класичного браслети Шамбала

Щоб створити класичну версію браслети Шамбала, необхідно взяти один шнур довжиною до 40 см, а другий - не менш 120 см (можна і більше, зайве завжди легко обрізати). Намистин бажано непарна кількість, також можна використовувати додаткові деталі (вставки, ланцюжки тощо). Приступимо.

  1. Надягаємо всі намистини в заздалегідь продуманої послідовності на нитку (40 см) і закріплюємо її, прив'язуючи кінці до кілочків на дошці для плетіння. Кінчики нитки можна трохи оплавить, щоб вона не розпустилася і легко проходила в намистини.
  2. Беремо довгий шнур для плетіння (120 см) і прив'язуємо його до нитки з люрексом біля самої основи простим вузлом. При цьому необхідно простежити за тим, щоб обидві частини шнура мали однакову довжину.
  3. Починаємо процес плетіння. Буде потрібно всього один нескладний сайт макраме – плоский. Виконується він так: спочатку той кінець зав'язаного шнура, який знаходиться ліворуч, потрібно провести під основною ниткою і покласти поверх правого шнура, але не затягувати. Потім правий кінець втягати в петлю, утворену лівим шнуром, проводячи його на цей раз вже над ниткою. Вийшов своєрідний крендель. Його потрібно акуратно затягнути. Наступний вузлик робиться за тим же принципом, тільки вже справа наліво, і так далі (техніка плетіння вузли макраме показана на схемі). Вузликів можна зробити від 6 до 20 – це залежить від задумки і від розміру зап'ястя.
  4. Підсовуємо бусинку, обплітає її нитками з двох сторін, і знову робимо 3-6 вузликів. Наступна намистина, потім знову кілька вузликів і так до кінця. Після останньої намистини робимо таку ж кількість сайтів, як і на початку, закріплюємо подвійним вузлом.
  5. Знімаємо нитка з кілочків дошки для плетіння, вирівнюємо браслет, домагаючись того, щоб основа була по центру. Від кінців макраме відміряємо по 4 см на основної нитки і зав'язуємо вузлики (при бажанні можна додати невелику бусинку), закріплюємо їх клеєм. Браслет практично закінчений.
  6. Залишилося зробити застібку, яка дозволить регулювати розмір браслета, щоб його було зручно знімати. Для цього візьмемо кінці нитки, на якій треба було зав'язувати вузлики, накладаємо їх один на одного, надаючи виробу форму браслета, а на ділянці, що утворився між двома вузликами, шнурами, якими плели макраме, знову створюємо 5-6 плоских вузликів. Шнури зав'язуємо звичайним подвійним вузлом на внутрішній стороні, змащуємо клеєм, обрізаємо кінці. Застібка готова! Тепер, розтягуючи браслет в різні боки, ми регулюємо його розмір, а щоб він сидів щільніше, необхідно потягнути за кінці з вузликами.

Всі етапи даної інструкції можна побачити в цьому відеоуроці. Крім того, в цьому відео є приклад того, як використовуються додаткові прикраси при створенні браслета.

плетіння шамбали .Як зробити браслет шамбала.

Подвійні і потрійні браслети Шамбала

Дуже ефектно на руці виглядає подвійною браслет Шамбала. Принцип створення виробу той же: спочатку робиться кілька вузликів макраме навколо двох ниток з нанизаними на них декоративними елементами, потім шнури проходять по спіралі між намистинами, обмотуючи таким чином, кожну з них. Техніка плетіння дуже проста і не займає багато часу.

Браслет Шамбала в три ряди буде виглядати просто шикарно. Переваги такого складного плетіння в тому, що можна виявити ще більше фантазії у створенні візерунків. Наприклад, викласти з намистин оригінальний квітка або загадковий орнамент. Подібна прикраса неодмінно приверне до себе увагу і викликає непідробний інтерес, адже виняткову річ видно здалеку.


Існує безліч майстер-класів з докладними інструкціями, як покроково виготовити незвичайні варіанти подвійний і потрійний Шамбали. Але найцікавіше – це, звичайно ж, процес творчості і прояв своєї фантазії при створенні дивовижних і неповторних прикрас і амулетів.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!